Dodaj do ulubionych

Nowy prezydent Torunia.

IP: *.elementy.pl 05.06.03, 13:06
Pierwsze wrażenia.
Wydaje mi się ze już czas na pierwsze wrażenia jakie odnosimy po zmianie
władzy w mieście. Przynajmniej jeżeli chodzi o mnie to już takie są. Nasz
obecny prezydent wygrał wybory pod hasłem „Czas na gospodarza”. A mnie to
wygląda raczej na czas, na zabawę. Prezydent najczęściej pojawia się a to
podczas wizyty gości w Toruniu a to pedałuje na rowerku do Bydgoszczy ładnie
się uśmiechając a mieszkańcom Torunia jakoś nie do śmiechu. Starówka jak
brudna tak brudna. Straż miejska chodzi za przeproszeniem jak bezpańskie psy.
Sprawy w urzędach ciągną się długo. Inwestorzy się denerwują [dzisiejsze
Nowości] bo traktuje ich się gorzej niż pijaczków ze starówki którzy bez
skrępowania sikają pod ściany na oczach mieszkańców i zagranicznych
turystów. Kierowcy parkują samochody gdzie chcą. Nie długo będzie tak ze będę
dobrze wspominał poprzedni zarząd miasta jak niektórzy komunę. Teraz czas na
wnioski. Według mnie na stanowiskach pozostało zbyt dużo ludzi z poprzedniego
układu. Nie na stanowiskach politycznych ale na tych które bezpośrednio
odpowiadają za porządek w mieście. Czyli na stanowiskach dyrektorów i
kierowników. Bo czy można winić strażnika miejskiego ze kiepsko pracuje?
Można ale dopiero wtedy kiedy będziemy mieli pewność ze jego przełożony na to
mu nie pozwala. Spróbujcie zadzwonić do komendanta straży miejskiej to
zobaczycie jak dzielnie będzie bronił do niego dostępu, dyżurny który odbiera
telefony. Pewnie ma w tym interes?
Obserwuj wątek
    • Gość: ełro;) Re: Nowy prezydent Torunia. IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 05.06.03, 20:32
      Przeczytaj dzisiejsza GW i te popłakiwania Jeziorskiego,ze w kasie brakuje....
      ze poprzedni zarząd miasta z najwiekszym złodziekem strzesniewskim wyprzedał
      takie obiekty jak rzeznie przy targowej,wodnik hale apatora etc.GDZIE SA TE
      PIENIĄDZE?
      Torun popada w coraz wiekszą nedze.Stacza sie.Miasto zaczyna przypominac jakies
      nakło,gniewkowo...
      Od paru dni nie miałam połaczenia z ineternetem.Dzwonię pod 9696,podaja mi
      informację ,ze mam dzwonic do biura obsługi mieszkańców.Odzywa mi sie pani i
      pyta z jakiego miasta pani dzwoi.Juz wiedziałam ,ze nie rozmawiam z biurem w
      toruniu.Popradzono mi ,abym zadzwoniła na Łyskowskiego do TPSA.dzwonie ,a tam
      odzywa mi sie facet i powiada ,ze nie może mi udzielic informacji czy tam ktos
      jest bo on siedzi na dupsku w Bydgoszczy.
      Odebrano ,a raczej ukradziona nam wszystko.Nie musze mówic dokąt to wszystko
      powędrowało.
      W 200tysiecznym miescie nie ma biura obsługi .A co na to prezydent? Po jednym
      złodzieju i nieudaczniku przyszedł drugi Twarzowiec.Ten lasek wsławi sie chyba
      tylko w rozkradzeniu do konca resztek ,które w naszym miescie
      pozostały.Aha ,zapomniałabym ,ze cudownie jest medialny,ma piekny
      usmiech,subtelny wytrzeszcz i kostropatą cere.
      dziekuje panie prezydencie,mam cie debilu dośc.Tego drugiego płaczka też.
      • Gość: so so Re: Nowy prezydent Torunia. IP: 158.75.224.* 06.06.03, 08:46
        To znana nam wszystkim prawda, że straciliśmy wiele i ciągle tracimy poprzez
        stołeczność Bydgoszczy. Co zrobi nowy prezydent - jeszcze trochę dajmy mu
        popracować. Akurat sprawę Apatora wreszcie udało się załatwić za jego
        kadencji. Mało tego wytargował dodatkowe miliony dla miasta. Przyglądajmy się
        mu, jak najbardziej jestem za, ale nie wydawajmy pochopnych sądów. Menager
        przeważnie ma rok na wykazanie się.
        • Gość: pong Re: Nowy prezydent Torunia. IP: 212.160.129.* 08.06.03, 00:57
          Gość portalu: so so napisał(a):

> ... Menager
          > przeważnie ma rok na wykazanie się.

Manager ma na wykazanie się tyle ile da mu rada nadzorcza.
    • Gość: Marek Re: Nowy prezydent Torunia. IP: 24.83.56.* 05.06.03, 20:34
      ROMAN MASZ SLUSZNA RACJE!!!!-To sa ludzie zupelnie nie kompetentni.Interesuje
      ich tylko-"KASA" aby jak sie OBLOWIC,a ludzi i miasto olewaja(jak pijaczki na
      starowce)-o zgroza.....Na "ZIELONA TRAWKE" z nimi.-Marek-
      • Gość: par Re: Nowy prezydent Torunia. IP: *.torun.mm.pl 05.06.03, 23:10
        Chyba sie zawiodlem .Jeszcze troche poczekam.Prawda, ze wszystko idzie do B-
        szczy.Ta torunska inercja dobija mnie.
        • Gość: Jarek Re: Nowy prezydent Torunia. IP: 24.83.56.* 07.06.03, 21:07
          Nie ma co czekac on jest "SZTUCZNY" na trawke z nim.
    • Gość: senemedar Re: Nowy prezydent Torunia. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 13:26
      Kiepscizna u was, Torun - miasto z, teoretycznie mozliwym do uzyskania,
      wiekszym potencjalem od Bydgoszczy. 50 tysiecy studentow, turystycznie elita
      polski, swietne polozenie, ladna rzeczka i g... z tego macie. Czy wsrod
      krzyzakow nie ma zadnej wybitnej jednostki zdolnej popchnac was do przodu. Na
      razie tylko Grzeskowiakowa wam cos pomogla, a tak to bida z nedza.
      Zniechecanie inwestorow, zadnych powaznych planow i czekanie na łaske z nieba
      to chyba jedyne co u was potrafia.
      • Gość: zaz Re: Nowy prezydent Torunia. IP: *.torun.mm.pl 08.06.03, 15:15
        senemedar.masz racje mimo, ze przemawia przez Ciebie lekke satyfakcja piszac te
        slowa.
      • Gość: roman_ Re: Nowy prezydent Torunia. IP: *.elementy.pl 08.06.03, 18:10
        Przyznaje racje jak poprzednik z zapytaniem o p. Grzeskowiak. Co Torun zyskal
        dzieki niej.
        • Gość: senemedar Re: Nowy prezydent Torunia. IP: *.bydgoszcz.cvx.ppp.tpnet.pl 08.06.03, 20:41
          Z powszechnie dostepnych informacji i opinii wiemy, ze Pani Alicja G. miala
          swoj niemaly wklad w podzial stolicy w naszym wojewodztwie. Nie interesuje sie
          na tyle Toruniem zeby znac inne przyklady, ale ten jest chyba wystarczajacy.
          Moim zdaniem gdyby nie ona nie byloby u was stolicy, ale mogloby tez nie byc
          naszego wojewodztwa. Rozciagalyby sie tu wlosci gdanskie.
          • Gość: Jarek Re: Nowy prezydent Torunia. IP: 24.83.56.* 09.06.03, 20:48
            Wolalbym Gdanskie niz Bydgoskie.
            • Gość: roman_ Re: Nowy prezydent Torunia. IP: *.elementy.pl 09.06.03, 22:40
              Nie siej ksenofobi. Co za roznica Bydgoszcz czy Gdansk jak nasz gospodaz nie
              potrafi dbac o nasze dobro. Oto tutaj chodzi. I nie zmieniaj tematu tego watku.
    • Gość: Folkatka Re: Nowy prezydent Torunia. IP: *.lublin.cvx.ppp.tpnet.pl 10.06.03, 00:29

Jest medialny. I to wszystko.
      Ehhh, nie jestem z Torunia, ale kocham to miasto. I serce mi sie kraje jak
      widzę w jakim tkwi stanie.
      Dajcie może panu Michałowi szanse? Zobaczymy za pare miesięcy.
      • Gość: zaor Re: Nowy prezydent Torunia. IP: *.torun.mm.pl 10.06.03, 23:03
        Jest beznadziejnie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka