Dodaj do ulubionych

Toruńscy posłowie się bogacą

11.06.07, 21:57
"Antoni Mężydło z PiS ma nieco mniejszy majątek, który wyceniliśmy na niemal 1,15 mln zł. Zaliczyliśmy do niego 10 tys. zł w obligacjach, 40 tys. zł lokaty w funduszu inwestycyjnym oraz nieruchomości: 118-metrowy dom wyceniony przez posła na 250 tys. zł, 55-metrowe mieszkanie - 100 tys. zł oraz gospodarstwo rolne z domem, stajnią, stodołą i garażem - 76 tys. zł. Kolejne 500 tys. zł warte są grunty rolne oraz działka budowlana posła. Jego zeszłoroczne dochody w Sejmie to 120,5 tys. zł."
Obserwuj wątek
    • incognitto zagłosowałam na burżuja 11.06.07, 21:59
      incognitto napisał:

> "Antoni Mężydło z PiS ma nieco mniejszy majątek, który wyceniliśmy na niemal 1,
      > 15 mln zł. Zaliczyliśmy do niego 10 tys. zł w obligacjach, 40 tys. zł lokaty w
      > funduszu inwestycyjnym oraz nieruchomości: 118-metrowy dom wyceniony przez posł
      > a na 250 tys. zł, 55-metrowe mieszkanie - 100 tys. zł oraz gospodarstwo rolne z
      > domem, stajnią, stodołą i garażem - 76 tys. zł. Kolejne 500 tys. zł warte są g
      > runty rolne oraz działka budowlana posła. Jego zeszłoroczne dochody w Sejmie to
      > 120,5 tys. zł."

o matko kochana, nigdy sobie tego nie wybacze
      a tak skromnie sie prezentował
      • rozczarowana-torunianka Re: zagłosowałam na burżuja 12.06.07, 00:09
        incognitto, czyżbyś wolała głosować na utracjusza?;) Toż za pracę sejmową płacą
        całkiem niezłe pieniądze, a poseł, na którego głosowałaś, nie był wcześniej
        bezrobotny:)))

Dziwi mnie bardziej posłanka Sobecka, która nie potrafiła nic zaoszczędzić;)
    • jerzy_gw Toruńscy posłowie się bogacą 12.06.07, 02:27
      Tak, oni wcześniej wszyscy nie mieli prawie żadnych oszczędności. Teraz kiedy
      oficjalne papiery świadczą, że zarabiali to nagle stali się bogaci. Dziwne, że
      wcześniej proporcjonalnie nie umieli zaoszczędzić. Nagle spoważnieli. Pewnie
      pracując dniami i nocami dla kraju nie mają teraz czasu na trwonienie majątku,
      co to było wcześniej dla nich naturalne ;-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka