jakub_lauder 18.08.07, 07:41 A moze "narodowcy" planuja tez zlozyc kwiatki pod pomnniczkiem Nowickiego? Czy wtedy narodowcy beda propagowac komunizm? To jakos policji zwykle nie przeszkadza, ba nawet ochraniaja takie imprezy. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rafvonthorn Re: Policjanci szykują się na zlot narodowców 18.08.07, 12:30 Niech sobie składają nawet i pod JPII, nic mnie to nie obchodzi. Grunt, żeby nikomu się nic złego nie stało. A panu lauderowi i jego rodzinie życzę dziś miłego spotkania z naziolami, albo punkami, żeby sobie swoją głupotę uświadomił. Odpowiedz Link Zgłoś
dago2007 [...] 18.08.07, 13:45 Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu. Odpowiedz Link Zgłoś
mcbutelka Re: Patriotyczny Koncert zakazany w Toruniu 18.08.07, 16:30 Wierze oczywiscie najemcom Bunkra - narodowcy manipuluja jak zwykle - rok temu prawie naglasnialem koncert narodowcow, po ktorym byly rozruchy... Cale sczescie, ze nie moglismy tego dnia - bo jakbym sie zorientowal - co to za koncert, to bym oczywiscie od razu wylaczyl naglosnienie i bysmy sie pewnie wzieli za lby... Co to za patrioci, co wygladaja jak bojowki hitlerjugend... Byscie sie chlopcy zastanowili nad soba...I nad tym, co was pociaga... Odpowiedz Link Zgłoś
dago2007 Re: Patriotyczny Koncert zakazany w Toruniu 18.08.07, 17:29 Po koncercie wybuchły rozruchy? Widzę, że nie byłeś ani na koncercie, ani w jego okolicach, a Twoje informacje opierają się na czymś tam zasłyszanym. Doszło owszem do zatargu, ale nie po koncercie tylko w trakcie manifestacji - legalnej, zarejestrowanej manifestacji NOP, której celem było oddanie hołdu generałowi Hallerowi i bohaterom Bitwy Warszawskiej. Nasza legalna manifestacja została obrzucona butelkami, przez nielegalne zgromadzenie lewaków i anarchistów. Zareagowała więc ochrona manifestacji i bądźmy szczerzy: kop w tyłek lewacki, jaki można było podziwiać chociażby na łamach wyborczej, nie stanowił takiego zagrożenia dla zdrowia jak rzucane przez lewaków szklane butelki. Po rozgonieniu owej śmiesznej lewackiej kontry obchodów Święta Narodowego jakim jest rocznica Cudu nad Wisłą odbył się koncert na którym i po którym nie było najmniejszych ekscesów. W tym roku nasza delegacja złożyła kwiaty pod tablicą gen. Hallera w środę, a w sobotę miał odbyć się koncert. By oszczędzić naszej ochronie utraty kalorii podczas odganiania neobolszewików postanowiliśmy zachować miejsce imprezy dla naszej wewnętrznej wiadomości. Naszym bowiem celem nie było uganiać się za przećpanymi klejem "zbuntowanymi" dzieciakami, a dobra zabawa i oddanie hołdu POLSKIM bohaterom. Poza tym nie chcieliśmy narazić ajentów lokalu, na straty materialne, a zdesperowani lewacy są zdolni nawet do osikania, czy nawet pobazgrania farbą murów budynku, w którym lokal się mieści. Koncert miał więc być imprezą zamkniętą i do żadnych incydentów nie miało prawo dojść. Repertuar zespołów opierał się na utworach antykomunistycznych, zgodnych z obchodzonym Świętem. Odpowiedz Link Zgłoś
jakub_lauder Re: Patriotyczny Koncert zakazany w Toruniu 19.08.07, 09:14 McButelka - wyglad, wygladem. Mozna po nim oceniac, mozna nie oceniac. Ty oceniasz. Ale badzmy powazni - wynajmuje sie chlopakom lokal i tuz przed planowana impreza sie odwoluje. To nie jest powazne. Moga sie wtedy NOP-owcy wczuc wkurzeni i oszukani? A dlaczego? Ciekawe co byc pisal, gdyby to byl koncert jakiejs anarcho- antyfaszysto-lewackiej organizacji i na podstawie jakiejs krytycznej audycji w Radiu M. ze Zwirki ktos stwierdzil, ze nie moze wypozyczyc lokalu. Od razu Polska bylaby faszystowska, ultrakatolicka, pelna cenzury itd. Przykladajmy rowna miare. I pisze to ja, ktorego dane moglyby spowodowac, ze wlasnie NOP zakrzyczalby mi "von z Polski". Odpowiedz Link Zgłoś
burtonf Re: Patriotyczny Koncert zakazany w Toruniu 19.08.07, 10:20 nie mam z tym całym nopem nic wspólnego w tym co pisze jakub jest sporo prawdy koncert i wynajęcie lokalu to jedno a łamanie prawa poprzez wznoszenie okrzyków to drugie. nierównomierne traktowanie propagowanie zakazanych ideii koministycznych i nazistowskich mi przeszkadza. ps i niech policja uważa i mnie nie spałuje gdyż też jestem prawie łysy, włosy mi wypadają. Odpowiedz Link Zgłoś
palin Re: Lysy Koncert zakazany w Toruniu i dobrze 19.08.07, 17:04 kazda lysa glowa powinna przyjac palke na czolo!!! ta oryginalna, nie z wypadajacymi wlosami ;) clear ziegfried????? wreszcie sluszna decyzja wladz miasta... ciesze sie... Odpowiedz Link Zgłoś
dago2007 Re: Lysy Koncert zakazany w Toruniu i dobrze 19.08.07, 19:17 Poziom tej wypowiedzi najlepiej świadczy jakich "ynteligentów" maja w swym szeregu antynarodowcy. Życzę powodzenia w kolejnych tworzenia tak wybitnych wypowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
palin "przecpani klejem laczcie sie"... 19.08.07, 17:08 oczywiscie zapomnialem dodoac ze jestem "przećpanym klejem zbuntowanym dzieciakiem" ale to rozumie se samo przez sie zalosny pan... biedby tylko ten haller...gdyby wiedzial co za szmiry skladaja kwiaty pod jego pomnikiem(tablica).... bidanci... - mr. palin Odpowiedz Link Zgłoś
dago2007 Re: "przecpani klejem laczcie sie"... 19.08.07, 19:15 Pierwsza sprawa to Haller pisze sie z dużej litery. Druga - generał Haller był narodowcem, wiec nie wiem co ciebie tak dziwi, że składają mu kwiaty narodowcy? Pewnie sam nigdy nie uczestniczyłeś w świętach narodowych. Akurat NOPowc uczestniczą. Składają kwiaty bohaterom, czczą pamięć ofiar komunizmu i ofiar hitleryzmu. Odpowiedz Link Zgłoś
matkaboska667 Re: "przecpani klejem laczcie sie"... 20.08.07, 11:41 oj jacy wy jesteście fajni! chyba się zapiszę do tego waszego NOP-a. Może jeszcze przeprowadzacie niepełnosprawnych przez ulice i drwa rąbiecie staruszkom na opał? Bo jesli tak to trzeba was zgłościć do jakiejś nagrody. Jest tylko jeden problem. Mam taką dziwną przypadłość że co jakiś czas dostaje dziwnego skurczu w prawej ręce. Ręka staje wyprostowana do góry, tak jak bym chciał zamówić piwo w knajpie. Widziałem, że niektórzy u was też tak mają, wieć pewnie razem poczujemy sie lepiej. Pa. buziaczki i do zobaczenia na jakimś kolejnym zwoleniczaku WIELKIEGO NOP-a. Odpowiedz Link Zgłoś
dago2007 Re: "przecpani klejem laczcie sie"... 20.08.07, 22:57 No fakt - jesteśmy fajni i zdarza nam sie organizować akcje społeczne. Nagrody jednak żadnej nie oczekujemy bo nie to jest naszym celem. Do NOP napewno się nie zapiszesz, bo już nie spełniasz kryteriów,a mianowicie podpisujesz się imieniem Matki Boskiej, której ani ty, ani ja, ani nikt do piet nie dorasta. Bluźnierstwo jest dla nas wystarczającym powodem by takiej osobie dać szlaban na przynależność do naszych struktur. Co zaś się tyczy "zamawiania piwa" - nigdy NOP takich tłumaczeń nie stosował. Nigdy również NOPowcy nie byli skazani za propagowanie nazizmu, no bo go nie propagujemy i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
antykretyn8051 Policjanci szykują się na zlot narodowców 20.08.07, 00:18 oj ktoś z gazetki chce za wszelką cenę zniszczyć ten lokal. Już kiedyś pojawił się artykuł w którym to zarzucano, że do lokalu chodzą brudasy i sataniści. A teraz razem z brudasami i satanistami koncert organizują narodowcy ;) Mówiąc poważnie to czasami pojawiam się w tym lokalu i ludzi wyglądających na narodowców widziałem może dwa razy. Nieporównywalnie częściej widuje ludzi w dredach, w długich włosach, hipisów, studentów, ludzi rasy innej niż biała, czasami panków, ludzi w dresach nie widuje. Nigdy nie widziałem bójki w lokalu czego nie mogę powiedzieć o innych toruńskich klubach w których bawią się opalone panie i wysportowani panowie. Odpowiedz Link Zgłoś
dolorez.2 Policjanci szykują się na zlot narodowców 21.08.07, 16:16 popieram antykretyna komuś zależy żeby tą całą sytuację rozdmuchać bo moim zdaniem 1. imprezy nie było 2. wychodzi na to że nie ma dowodów na to że w ogóle miała się odbyć a ja też mogę napisać na swojej stronie że wystąpi w Tratwie Mandaryna :) 3. dlaczego nop jest legalną organizacją skoro są tacy źli? 4. Na zdrowy rozsądek biorąc to kto by chciał zrobić taki koncert wu siebie? przecież każdy jest świadom konsekwencji. Lubie Bunkier i przykro mi że przez taką sytuację właściciele mogą mieć problemy mimo iż nic nie zrobili. A pan Giedrys kiedyś opisał bywalców bunkra jako sadomasochistów więc nie wiem czy jest odpowiednią osobą do pisania tego artykułu bo jakieś prywatne niechęci do tego lokalu przejawia. Ja nie jestem sadomasochistką jestem studentką. Odpowiedz Link Zgłoś
dago2007 Re: Policjanci szykują się na zlot narodowców 21.08.07, 20:25 A jednak impreza miała się odbyć i gdyby sie odbyła to nie byłoby w tym nic zdrożnego. Czyżby patriotyzm taki był przerażający? Pan Rachowiak popełnił wielki błąd stawiając takie żądania ajentce lokalu. Miał obawy - jako właściciel mógł na koncert przyjść. Jak też sama wspomniałaś NOP jest legalny, i oba towarzyszące organizacji koncertu organizacje (Instytut Norwida i "Czas Młodych") również, więc dziwię się Twojemu kolejnemu stwierdzeniu "...kto by chciał zrobić taki koncert wu siebie?". W tamtym roku koncert się odbył - nie w Bunkrze, tylko w innym lokalu toruńskim, ale skąd miałby i redaktor i kot inny o tym wiedzieć, skoro koncerty odbył się kulturalnie, bez ekscesów. Tak by było i teraz, dlatego sie pytam - co w tym dla Ciebie dziwnego, że ajent lokalu zgodził się na koncert, organizowany przez trzy legalne organizacje, z okazji uczczenia Święta Państwowego? Czy według Ciebie to nie normalne, że młodzi ludzie chcą uczcić pamięć bohaterów Bitwy Warszawskiej? Dla mnie nie normalne jest Twoje zdziwienie. Nie każdy młody człowiek funkcjonuje na zasadach trybików konsumpcjonizmu. Niektórzy mają czas na patriotyzm. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: dago2007 22.08.07, 20:10 Zyjemy w dziwnych czasach. Wmawia sie nam, ze patriotyzm rowna sie rasizmowi i ksenofobii, a Niemcy to nasi przyjaciele. Akurat na forum GW bija piane na ten temat. Maja chyba ju okolo 900 wypowiedzi. Jak czlowiek wiekszosc z nich czyta, to dostaje mrowek na skorze i wlosy deba staja. Nie moge po prostu uwierzyc, ze taka masa ludzi ma doszczetnie wyprane mozgi. Czy oni nie zdaja sobie sprawy z tego, ze gdyby nie nasi patrioci, to Polski dzis by nie bylo??? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
martamailkowska Re: Policjanci szykują się na zlot narodowców 23.08.07, 12:46 jak to jest patriotyzm to ja jestem komunistką... Odpowiedz Link Zgłoś