stary_peowiec 05.10.07, 19:14 Natalio, alez ten Michnik wyprał Ci mózg.Przykro sie robi jak piszesz,ze na PiS beda głosowac ludzie z podstawowym wykształceniem. A miałem o Tobie taka dobra opnie. Wstydz sie michnikowska zdziro. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wet3 Re: Wykształciuchy głosują na Platformę 05.10.07, 20:27 Jeszcze jeden "tfurczy sadarz" w celu czysto "zmylkowym". Odpowiedz Link Zgłoś
si-si2 Re: Wykształciuchy głosują na Platformę 05.10.07, 22:09 Wierutna bzdura. Akurat zarówno ja, jak i większość moich przyjaciół z wyższym wykształceniem ( w średnim wieku) głosować będziemy na PiS - na prawnika Pana Łukasza Zbonikowskiego z Włocławka. A wiecie dlaczego, bo w PiS przeważają ludzie uczciwi i w większości prawnicy. W Platformie natomiast są sami nauczyciele - Tusk i Komorowski - historycy, Pitera-polonistka, Niesiołowski - zoolog od motyli, w naszym regionie startuje z listy PO P. Kopaczewska - nauczycielka. Tym ludziom nie chce się pracować za marne 1500 zł, tym sejmowym obibokom marzy się władza i wielka kasa. (władza oparta na przekrętach i łapówkach, jak udowodniła posłanka PO Pani S.) Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: Wykształciuchy głosują na Platformę 06.10.07, 00:04 "Uczciwy prawnik", to oksymoron ;) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: vauban 06.10.07, 01:16 vauban napisał: > "Uczciwy prawnik", to oksymoron ;) A niby dlaczego chcesz taka beznadzieje szerzyc? Uczciwy czlowiek nie kieruje sie przynaleznoscia partyjna, tylko rzeczywistoscia - a ta wyraznie przemawia dzis za PiS. Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: vauban 06.10.07, 03:28 Rzeczywistość jest aż tak obrzydliwa, że nie wiadomo, co o niej właściwie powiedzieć. Owszem, widzę w tym winę prawicy. Szlus. Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: vauban 07.10.07, 02:49 vauban napisał: > Rzeczywistość jest aż tak obrzydliwa, że nie wiadomo, co o niej właściwie > powiedzieć. Owszem, widzę w tym winę prawicy. Szlus. Widac, ze absolutnie nie uswiadamiasz sobie oczywistego faktu iz to wlasnie komuchy i lewactwo od czasu wyboru Kaczorow obrzydzaja nam wszystko na sile, na umor. Nie moga pogodzic sie, ze zostali odsunieci od koryta dajacego im pelnie "demokratycznej" - politycznie poprawnej wladzy z nieograniczona mozliwoscia kradziezy, kolesiostwa i przecudnych afer. Jak tego nie dostrzegasz, to jest z toba bardzo zle! Odpowiedz Link Zgłoś
vauban Re: wet3 10.10.07, 23:39 Kto komu i co obrzydza, to kwestia upodobań lub/albo poglądów. A one modyfikują się pod wpływem postrzegania realiów. Kiedyś obrzydził mi świat niejaki Kwaśniewski. Bo wygrał wybory, a ja stwierdziłem, że to tak, jakby mi ktoś napluł w twarz. Osiem lat później z niechęcią musiałem przyznać, że prezydent jednak nie był z niego taki najgorszy. Ukochana przez Ciebie prawica PiSowska naturalnie nie ma nic wspólnego z tym, co jak pięknie ująłeś w słowa: "politycznie > poprawnej wladzy z nieograniczona mozliwoscia kradziezy, kolesiostwa > i przecudnych afer" można by jej zarzucić... Wzięli się za demaskowanie afer, owszem, tylko dlaczego demaskują wciąż afery związane z ludźmi "IV Rzeczypospolitej" ? I dlaczego na wszystkich stołkach całego kraju zasiedli ludzie dobrani przez PiS według zasady: "mierny, bierny, ale wierny" ? Dlaczego premier rządu, jakoby antykomunista, przemawia niemalże cytatami z "Czerwonej Książeczki" Mao i pluje na lud, mieniąc się jego dobroczyńcom ? Pluje też na elity, wykształciuchów, liberalnych kosmopolitów, no, cholera, Gomułka z kroniki filmowej po prostu. Zwyczajny łgarz. Niczego nie wiem, niczego nie dostrzegam, jestem sparaliżowanym, głuchym i ociemniałym, każdemu wierzę na słowo a urodziłem się przedwczoraj. Oto właśnie ja, idealny wyborca prawicy (wyjąwszy wiek, nie zdążą mi wydać dowodu skoro jestem przedwczorajszy). A prawa nienarodzonych ? Dowód osobisty powinien dostawać już dwumiesięczny płód... Odpowiedz Link Zgłoś
b3ut Re: Wykształciuchy głosują na Platformę 06.10.07, 00:31 > Wierutna bzdura. > Akurat zarówno ja, jak i większość moich przyjaciół z wyższym wykształceniem (w > średnim wieku) głosować będziemy na PiS - na prawnika Pana Łukasza > Zbonikowskiego z Włocławka. Good notowania in sondaże (jakby powiedział wet3 "sadarze") Odpowiedz Link Zgłoś
california07 Re: Wykształciuchy głosują na Platformę 10.10.07, 16:45 Dobrze,ze wyemigowalem z Polski 26 lat temu!!Ukonczylem studia i Polsce i tut.-w US.Mam przwie 60-tke-i nigdy nie zaglosuje na PiS!! Ani nikt z mojej wyksztalconej rodziny,ktora mieszka w Polsce!! Argument,ze w PiS jest duzo prawnikow,to trzeba na nich glosowac- jest argumentem naprawde zenujacym!!Niestety,widze ze poziom intelektualny ludzi z wyzszym wyksztalceniem znacznie sie obnizyl!! Ale coz sie dziwic!Ja mialem to szczscie,ze uczyli mnie przedwojenni "wyksztalciuchy"(z Wilna i Lwowa)anie karierowicze z awansu spolecznego co ukonczyli studia za "smietane i jaja" lub tzw."marcowi docenci"-jesli ktos jeszcze pamieta co to znaczy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
irenpok Ja też głosuję na Platformę 06.10.07, 09:08 i cała moja rodzina wraz ze wszystkimi znajomymi. Koniec rządu nierządu. Odpowiedz Link Zgłoś
kuroslip Re: Cały Toruń głosuje na PiS!!! 06.10.07, 15:15 Nie ma co, ten wieki nieudacznik tusk bedzie kierował POmocnikami tylko do wyborów,pozniej sie rozsypie. Pozostali, niecierpliwi juz nie wytrzymaja kolejnego upokorzenia i oczekiwania na kolejne niewygrane wybory. Głosuje na PiS Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: kuroslip 06.10.07, 16:28 kuroslip napisala: > Caly Torun glosuje na PiS!!! Zgadzam sie z Toba. Na POpaprancow glosuja tylko lennicy Reichu i entuzjasci eorulewctwa. Odpowiedz Link Zgłoś
davoo Re: kuroslip 06.10.07, 19:24 kuroslip napisala: > Caly Torun glosuje na PiS!!! coz, musze zmartwic kolegow- we wszystkich poprzednich wyborach "caly torun" na pis nie glosowal, a wrecz systematycznie oddawal chetniej glosy na zaprzancow z PO, co gorsza dla waszej rownowagi psychicznej silnie wspieral nieboszczke UW i jej pogrobowcow (dajmy na to przegrane przez PD wybory do sejmu i zaliczone do udanych wybory do parlamentu europejskiego). Oczywiscie Bog raczy wiedziec jak sie sprawy potocza w tych wyborach, ale generalna tendencja mimo wszystko moze sie utrzymac, co zdaje sie potwierdzaja i te cytowane przez gw (tfu tfu) badania. tak btw, mechanizm negowania wynikow tudziez ich deprecjonowanie ("zydomasoneria i poplecznicy zafalszowali"), jesli sa one niezgodne ze swiatopogladem delikwenta, jak koledzy zapewne wiedza, jest typowy dla ludzi poznawczo ...domknietych, a w tym osob o tzw postawie/ osobowosci autorytarnej. przypomne tylko kolegom- osoby dotkniete ta slaboscia sa sklonne wykazywac sie reakcjami takimi jak dokladnie ta zilustrowana watku przez szanownych kolegow powyzej. jakie jeszcze cechy sa typowe dla owego zjawiska? a chocby i zdecydowana potrzeba poddania sie wladzy silnej, twardej reki, oddania siebie i swojego losu (jedynemu) Wodzowi, konsekwentnie by swiat byl "czytelniejszy" osoby te odnajduja badz tworza i nazywaja tez na przeciwleglym biegunie wroga, tak by (co moze nosic znamiona reakcji paranoidalnych) moc przypisac swoje niepowodzenia i zlo wszelkie owemu swiatu wrogiemu a zewnetrznemu,zewnetrznemu od nich samych badz ich grupy z ktora sie silnie utozsamiaja. Opisywany typ osobowosci to tez: nadmierne uleganie stereotypowemu mysleniu, dzielenia swiata na my i obcy, o czym wspomnialem ("polska solidarna i polska liberalna", "my stoimy tu gdzie stalismy, a oni tam gdzie stalo zomo", "my vs uklad" ktory tworza wszyscy poza nami, "my vs oligarchowie" ktorych kryptozwolennicy sa wszedzie) Jeśli tendencja do polaryzacji postrzeganej rzeczywistosci ("i nikt mnie nie przekona ze czarne jest czarne a biale jest biale"), to i konsekwentnie radykalizacja pogladow oraz samej ich warstwy werbalnej co jest ...oczywiscie "skrajna oczywistoscia" oraz przypisywanie swoim "poplecznikom" jedynie pozytywnych cech, a swoim domniemanym "wrogom" jedynie cech negatywnych. wet3 napisał: > Zgadzam sie z Toba. Na POpaprancow glosuja tylko lennicy Reichu i > entuzjasci eorulewctwa. acha, bym zapomnial, osobowosc autorytarna, jak pokazuja wszelkie nad nia badania pomijajac takie zrodla jej wystapienia jak np zaburzenia (emocjonalne) w okresie dorastania i socjalizacji koreluje ujemnie z wyksztalceniem- a wiec tym wieksze ryzyko wystepowania silniejszych zaburzen poznawczych, ktore wchodza w kompleks zwany osobowoscia autorytarna im gorsze wyksztalcenie badanego. a im gorsze wyksztalcenie, jak pokazuja inne badania, sondaze oraz obiektywne i niezmanipulowane przez GW wyniki poprzednich wyborow- tym wieksze ryzyko ze sie na pis zaglosuje,,,, ups, kolko sie zamknelo:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
rotepirat Re Wykształciuchy to nawet nie 10 % w kraju 06.10.07, 20:38 Tak więc wcale bym nie lekceważył ludzi ze średnim i podstawowym wykształceniem. Kto w kraju jest solą ziemi? Czy tego Tusk nie potrafi zrozumieć? Odpowiedz Link Zgłoś
davoo Re: Re Wykształciuchy to nawet nie 10 % w kraju 06.10.07, 21:06 rotepirat napisał: > Tak więc wcale bym nie lekceważył ludzi ze średnim i podstawowym wykształceniem oczywiscie, procz tego, ze nalezy im sie taki sam szacunek jak kazdemu innemu czlowiekowi czy grupie, a w kontekscie wyborow rowniez, jako najliczniej reprezentowanej czesci wyborcow- szczegolna atencja > Kto w kraju jest solą ziemi? no kto, bo nie wiem? sol ziemi, jako cos co daje smak daniu wlasciwemu, niepowszechna przyznasz w potrawie,, jesli juz przy tej metaforze jestesmy- tak miarkuje ze nie chodzi wiec o wzmiankowane 90%;) > Czy tego Tusk nie potrafi zrozumieć? no wlasnie wydaje sie, ze stety niestety nie potrafi wiec i mizernie politykuje nie pierwsza kampania w wykonaniu PO taka, a nie inna tyle ze stawiam teze, polska bardziej zasluguje na dobrego zarzadce, niz skutecznego, cwanego polityka. paradoks jednak polega na tym, ze by zarzadzac, trzeba najpierw "popolitykowac" i masy pociagnac za soba do urn:) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
stary_peowiec Re: Re Wykształciuchy to nawet nie 10 % w kraju 06.10.07, 21:15 Tusk to nieudacznik, w dodatku bez jaj. Ten facet oprócz smarkania w rekaw Bufetowej chyba nic wiecej nie potrafi.Wstyd,ze kiedys chciałem na niego głosowac. Co do Torunia. Jak to możliwe,ze prawica chce głosowac na Tuska, który o dziwo ciągnie do komuchów jak mucha do g...a. To bedzie dopiero wstyd jak Toruń bedzie głosował na tego politycznego trupa i jego bezjajową partię. Co można pomyslec sobiewidzac w szeregach PO,znowu te same,zle kojarzace sie twarze jak Wyrowinskiego czy niedoszłego ambasadora w w Irlandii,- Wojtczaka? Czy ci panowie nie czują w koncu do siebie obrzydzenia? Bo niektórzy Toruńczycy do nich zdecydowanie to juz dawno poczuli. Odpowiedz Link Zgłoś
davoo Re: Re Wykształciuchy to nawet nie 10 % w kraju 07.10.07, 00:24 stary_peowiec napisał: > Tusk to nieudacznik, w dodatku bez jaj. nie lubisz slabeuszy, co? typ macho kreci? a teraz siusiu, paciorek, buzia w portrety wodza/mamusi/kota i spac dobrej nocy bcem;) Odpowiedz Link Zgłoś
wet3 Re: stary_peowiec 07.10.07, 02:42 Piszesz, ze Tusk ciagnie do komuchow jak mucha do g... Nie dziwota. Przeciez Tusk jest komuchem zakorzenionym w KLD, potem w UW - coruchnie PZPR, a teraz w PO - w ktorej wiekszosc stanowia dawne komuchy. Odpowiedz Link Zgłoś