Dodaj do ulubionych

Kopenhaga - Polska

IP: *.dami / 81.15.189.* 09.10.05, 20:38
Witam mam do was pytanie jak najlatwiej i najtaniej sie dostac z kopenhagi do Polski, miasta jakie wchodza w gre przy miejscu docelowym to: Warszawa, Katowice, Krakow. Z tego co sie zdazylem zorientowac mozna takze wyladowac np na slwacji (jestem z rzeszow) wiec z Koszyc bedzie blisko. Jezeli ktos ma jakies informacje to z gory dzieki
Obserwuj wątek
    • Gość: Rafal imysz@wp.pl Re: Kopenhaga - Polska IP: 146.38.90.* 10.10.05, 03:50
      SAS lata do KRK, WAW
      LOT lata do WAW

chyba jeszcze jakies tanie linie, ale w tym temacie moja wiedza jest bliska zeru

Rafal
      imysz@wp.pl
    • Gość: Ewa Re: Kopenhaga - Polska IP: *.chello.pl 10.10.05, 15:06
      Są dwie możliwości - lot do Kopenhagi rejsowymi liniami ( musisz "złapać"
      promocję, albo tanimi liniami do Szwecji do Malmo ( lotnisko połozone jest
      bardzo blisko Kopenhagi - jedziesz pociągiem z lotniska do centrum miasta - nie
      dłużej niż 35 minut ( dla porównania lotnisko w Kopenhadze o leży 15-20 minut
      bliżej miasta i po duńskiej stronie).
      Przejazd ze Szwecji do Danii nie stanowi żadnego problemu, jedziesz tak jak z
      Otwocka do Warszawy ( tyle, że porządnym pociagiem bez chuliganów). Dodatkowa
      atrakcją jest most łączący oba te kraje.
      W powrotną stronę radzę kupić bilet w Danii ( jest taniej), no i oplaca się
      mieć kartę kopenhaską.
      • Gość: ser Re: Kopenhaga - Polska IP: *.ostdsl.pl 12.10.05, 07:40
        a czy mozesz podac wiecej informacji o tym połaczeniu. Chodzi mi o powrót z Kopenhagi. Co to jest ta karta kopenhaska, gdzie ja mozna zdobyc itp. Druga sprawa jest taka gdzie ten samolot z Malmo laduje w polsce czy na slowacji. I ile mniej wiecej wychodzi droga powrotna z tamtad, chodzi mi o termin ok. 15 grudnia. A jak jest z rezerwacjami ile wczesniej trzeba sobie zabukowac bilet, i czy trzeba w tej sprawie jechac do szwecji?
        Prawde mowiac jestem zielony w tych sprawach wiec bede wdzieczny za pomoc. Ja jestem na miejscu w Polsce, a interesuje sie tym iz znajomi siedza w kopenhadze i jechali tam lacznie ok 2 dni (pociag z Rzeszowa do Kołobrzegu - prom i tak sie uzbieralo) wiec bede wdzieczny za wszelaka pomoc.
        • Gość: se Re: Kopenhaga - Polska IP: *.012-5-65736b10.cust.bredbandsbolaget.se 12.10.05, 08:24
          z Malmö do Warszawy lata wizzair. www.wizzair.com/pl/travelinfo1.shtml
        • Gość: Ewa Re: Kopenhaga - Polska IP: *.chello.pl 12.10.05, 08:46
          Karta Kopenhaska to karta 24,48 lub 72 godzinna ( taka sama jak w każdym
          większym mieście europejskim) dajaca szereg ulg w przejazdach, wejściach do
          muzeów itp. Można ją kupic w kazdej informacji turystycznej, a już napewno na
          lotnisku.
          W Warszawie tanie linie odlatują z terminalu Etiuda ( Okęcie - 300 m
          od "głównego" lotniska)- szczegółowe informacje w każdym punkcie sprzedazy
          biletów.
          Z Kopenhagi na lotnisko w Malmo jedzie się pociagiem z dworca ( centrum miasta)
          ok. 25 minut. Biletu na pociag nigdzie nie musisz bukować, jeżdżą one mniej
          więcej tak jak nasze podmiejskie ( są tylko i punktualne i czyste). Możesz
          kupić bilet na godzinę przed odjazdem w hali biletowej.
          Jak wygląda sprawa kupna biletu lotniczego ( tylko z Malmo) na miejscu - nie
          mam pojęcia, być może trzeba poświęcić chwilę na przejazd mostem z Kopenhagi do
          Malmo. W każdym razie nie jest to problem.
          Zastanów się także nad LOT-em. W promocji bywają bilety naprawdę niedrogie.
    • dmj1 Re: Kopenhaga - Polska 10.10.05, 23:15

Jesli do Wawy to w sensownych cenach z CPH lata snowflak:

www.flysnowflake.com/
      ( z oplatami ok 350 PLN)

Pozdrawiam,
      darek

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka