Dodaj do ulubionych

Orient express

31.01.11, 19:36
Ile można robić błędów na głównej stronie? Skąd wzięliście takie cudo jak "tyś."? Nie ma takiego słowa w naszym języku. Jest za to "tys.". Nie wiedziałem, że jeszcze ktoś może o tym nie wiedzieć.
Obserwuj wątek
    • Gość: p.ula Orient express IP: *.rzeszow.vectranet.pl 31.01.11, 19:55
      zawsze mnie razi tworzenie niepoprawne skrótu słowa tysiąc, niestety jego użycie jest powszechne, cieszę się że ktoś oprócz mnie zwrócił na to uwagę
    • Gość: agnitz Re: Orient express IP: *.icpnet.pl 31.01.11, 20:00
      Dokładnie po to tylko weszłam w komentarze, bo umarłam, jak zobaczyłam to "tyś". Do diaska, nawet w komentarzach podkreśla błędy! Czy ktoś, kto tworzy teksty za pieniądze nie może sprawić sobie edytora tekstu ze słownikiem?
    • Gość: asia Re: Orient express IP: *.adsl.inetia.pl 31.01.11, 21:50
      Nie pisze się też soji tylko soi, ale to już chyba wyższa szkoła jazdy.
    • znak Orient express 31.01.11, 22:02
      "Makaron wymyślili Chińczycy 4 tyś. lat temu, więc mieli dość czasu, żeby napisać dla niego kilka ciekawych przepisów."

To wyżej, żeby było wiadomo, o co biega.
      A teraz do Ciebie, 5uckmy0ick [31.01.11, 19:36]:

Nigdzie, na żadnej stronie żadnej gazety, czasopisma, żadnego portalu nie widziałem takich bzdetów, takich podstawowych błędów ortograficznych i innych, jakie na co dzień spotykam w gazeta.pl, wyborcza.biz itd.

Chyba łapię, o co chodzi. Oni nie są w stanie przepuścić jakiegoś pojedynczego goowna, więc świadomie przepuszczają każde, że to niby, wiesz, ich maniera taka, my to - niby - olewamy !
      W sumie, "nie dziwota"! Język polski nie jest łatwym :) Wymaga pracy. Szkoła pomaturalna tego sprawy nie załatwi. A "jeść i to tłusto - oh! jak bardzo się chce ! :)))
    • calidris Orient express 31.01.11, 22:22
      Błędy błędami, ale to że kluski pochodzą z Chin to prawda - pamiętam jak w mini-serialu "Marco Polo" Marco wtrącał małe co nieco na dworze Kubilaj-chana i na to co nieco podano mu (pałeczkami oczywiście) coś co jego gospodarz nazwał "Spaget". Na co Marco odrzekł coś w stylu "Si, si, spaget, molto bene" i zaraz zawiózł do Włoch
    • Gość: mat Orient express IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 31.01.11, 22:24
      hehehehe, często widuję takie nazwy osiedli : oś. Sobieskiego :)
      • Gość: MACIEJ Re: Orient express IP: *.nycmny.east.verizon.net 01.02.11, 02:59
        Oni specjalnie zatrudniaja tam niemoty robiace bledy,bo wtedy jest wiecej wpisow.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka