kaczuszka70 Re: cider 11.08.06, 20:32 Czy ktoś wie gdzie można kupić w Polsce napój Zider lub Cider?ale nie taki ,który ma 0,5 % tylko więcej? Odpowiedz Link
jan-w Re: cider 11.08.06, 21:40 Cider. Niestety zwykle dostępny w maleńkich buteleczkach (0,25, 0,33) w najlepszych sklepach z alkoholem za np 5.30 zł. W IKEI - gruszkowy, bezalkoholowy. Najbliżej - Litwa: tanio, dużo procentów, straszne świństwo. Niemcy - tanio, znakomity cider Normandzki wytrawny i lieblich. Nie rozumiem, dlaczego w Polsce, gdzie jabłka wysypuje się do rowów (się nie opłaca), nie jest produkowany cider, ani pyszne wina jabłkowe (to nie żart, nie chodzi o alpagi). Odpowiedz Link
robertl8 Re: cider 22.02.07, 23:58 Witam1 Jest w Warszawie polski Cydr, widziałem na polnej 13 w sklepie Tamada, Cydr ten produkowany jest w majątku Sławno Odpowiedz Link
peerelski Re: cider 23.02.07, 08:57 w australii kupisz cider bez problemu i to jaki chcesz - dry, semi-sweet, sweet Odpowiedz Link
cis-moll Re: cider 02.03.07, 18:52 Cidr to dla mnie nie alkohol, raczej orzeźwiający napój jabłkowy :) Swoją drogą, szkoda, że nie jest sprowadzany do Polski cidr z Normandii. Przecież na miejscu kosztuje litr jakieś 4zł, u nas nawet gdyby sprzedawali za 10zł to czasem bym się skusił.. Odpowiedz Link
jan-w Re: cider 02.03.07, 21:01 Zgadzam się. Jeszcze większa szkoda, że nie jest produkowany w kraju, gdzie tony jabłek, co roku lądują w rowach, bo nikomu, nic się nie opłaca... Odpowiedz Link
krv16 Re: cider 21.11.07, 22:43 Jestem laikiem, od razu przyznaję, ale jeżeli cydrem jest wino musujące z jabłek lub gruszek, to kupiłam takie coś na wakacjach w Łukęcinie (taka wioska nad morzem, kolo Pobierowa). Pycha! Nie zwracalam uwagi na producenta itd., bo myślalam, że normalnie to się da kupić. Mialo koło 11% z tego, co pamiętam i było w takiej butelce jak te wszystkie carskoje itp. Odpowiedz Link
dominikjandomin Re: cider 21.01.08, 15:07 kaczuszka70 napisała: > Czy ktoś wie gdzie można kupić w Polsce napój Zider lub Cider?ale nie > taki ,który ma 0,5 % tylko więcej? Dawno temu pytałeś, ale moze jeszcze komuś się przyda: hipermarket kerfur, 4 rodzaje co najmniej, butle 0,7l, cena około 8 zł za butelkę. Odpowiedz Link
cider_prince Re: cider 15.12.08, 11:56 wszystkich fanów cidera czy jak kto woli jabłecznika zapraszam do naszego fan clubu www.prince-rob.startowy.com/ Odpowiedz Link
cider_prince Re: cider 28.01.09, 14:50 W związku z dużą ilością zainteresowanych ciderem,cydrem zmieniliśmy stronkę na bardziej profesjonalną :)teraz spotykamy się na www.cydr.eu zapraszamy!!! Odpowiedz Link
skrzych Re: cider 02.02.09, 00:42 Można zrobić samemu... Taki zresztą jest najlepszy :) Krzysztof Odpowiedz Link
themindseye Re: cider 12.03.07, 14:59 jesli masz znajomych na wyspach brytyjskich to sprobuj ta draga. na wyspach jest tego masa. od taniochy lanej w plastikowe butelki po 2 litry ( moze i nawet 3) po drozsze lane w szklo o pojemnosci .5 litra lub 1 pinty. jest masa rodzajow i warto poprobowac. niestey dobry cydr wcale nie jest taki tani. jak dla mnei to jednak warto. Odpowiedz Link
jan-w Re: cider 12.03.07, 17:18 Dzięki Bogu, mam rodzinę z Niemczech. Tam cidr Normandzki, bywa za grosze. Ale dziękuję za rafę. Odpowiedz Link
krv16 Re: cider 19.01.08, 21:58 ten sam, który widziałam na wakacjach jest w tesco na półce z winami musującymi, ma kilka procent. i smakuje dobrze, nie ma nawet siarczynów w skladzie Odpowiedz Link
ciderdrinker Re: cider 12.09.10, 03:47 Sorry for writing in English... :) I'm bringing cider to Poland - Merrydown. Will be here in the next 2 weeks! If you can let me know of bars and shops that want to have it then I will do my best to get it to them! I decided last summer on a hot day that I needed a pint of cold cider and then realised that there is none! So I got in touch with the company that makes my favourite (Merrydown) and.... WOW! a year and lots of stupid beurocracy later, soon will be :) Let me know and spread the word:) Odpowiedz Link
anna_pot Re: cider 03.08.13, 13:26 cydr jest tu: www.smaczajama.pl/sklep/pl/p/Cydr-Merrydown-Dry-0%2C75/4297 Odpowiedz Link
stefa-stefa Re: cider 23.05.14, 21:18 Ja znam Cysr lubelski, który występuje w butelka w różnych objętościach bez problemu... Odpowiedz Link
outletpiwny-towarowa Re: cider 02.06.14, 21:37 Będzie dostępny u nas ul.Towarowa 35 - www.facebook.com/outletpiwnytowarowa A póki co proszę tu są adresy innych lokalizacji www.facebook.com/outletpiwny Odpowiedz Link