buba_only 23.09.08, 16:30 no a gdzie ten krem bo stanęliśmy na pestkach... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ania_m66 Re: Zupa-krem z dyni 11.07.13, 22:15 w lipcu? zaiste popisujesz sie wiedza kulinarna godna zalosnego blogaska... livingnatural napisał(a): > > Polecam ten krem z dyni > > livingnatural.pl/przepisy-kulinarne/112-krem-z-dyni Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jjjaaa Re: Zupa-krem z dyni IP: *.w92-137.abo.wanadoo.fr 30.11.13, 15:27 dynie w calosci przechowuje w piwnicy na polce az dokonca lutego ,co jakis czas sprawdzam czy sie nie zaczyna psuc bo sie zdarza, rozkrojona nie przechowywac na pozniej tylko zuzyc ,co roku tak robie , jak za duzo na raz to po obgotowaniu odcedzam i zamrazam napozniej Odpowiedz Link Zgłoś
karolinapiotrowska132 Re: Zupa-krem z dyni 28.12.13, 11:28 Ja też przechowuje dynie w piwnicy. Wczoraj sprawdzałam dobrze się trzyma Odpowiedz Link Zgłoś
anuusia_80 Re: Zupa-krem z dyni 06.10.14, 08:11 ja dynię mrożę, albo puree z dyni, spokonie można tak przechowywać do zupy i nie tylko. Odpowiedz Link Zgłoś
sniezka.gotuje Re: Zupa-krem z dyni 11.10.14, 21:55 Robię bardzo prostą zupę dyniową w kilku wersjach. Bazą jest obrana, pozbawiona pestek i pokrojona w kostkę dynia. W zależności od upodobania gotuję samą dynię lub z tzw. włoszczyzną, miksuję i doprawiam. Do wyboru: czosnkiem, curry, ziołami prowansalskimi. Robię też wersję z serem topionym albo z czerwoną soczewicą. Odpowiedz Link Zgłoś
smartskills Re: Zupa-krem z dyni 29.01.15, 20:34 Ja do kremu z dyni obowiązkowo dorzucam imbir :) Nadaje mu takiej nuty ostrości i orzeźwienia. Odpowiedz Link Zgłoś