Dodaj do ulubionych

Gimnazjalna studniówka

IP: *.lanet.wroc.pl 09.01.04, 19:38
Moim zdaniem to dobrze że jest coś takiego jak gimnazjalna studniówka. Wtedy
czujemy się bardziej dorośli i mamy okazje żeby się pobawić i chociaż trochę
zapomnieć o tym, że w maju czekają nas egzaminy.
Obserwuj wątek
    • Gość: Rocky G 23 IP: *.do.pl / *.generacja.pl 09.01.04, 20:08
      Jestem byłym uczniem G 23, chodziłem tam od podstawówki (SSP 81 - Sportowa
      Szkoła Podstawowa), należę również do pierwszego rocznika gimnazjalistów.
      Obecnie chodzę do LP 16 (EZN). Natomiast ta studniówka to zawracanie dupy.
      Istnieje tylko jedna prawdziwa studniówka, w szkole średniej. Co do egzaminów
      to są one tak banalne, że najwięksi debile sobie z nimi poradzili.
    • Gość: majka Ludzie poszaleliscie? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 09.01.04, 21:54
      To przecież jest nienormalne.... te dzieci mają dopiero po 16 lat!!!! Rozumiem
      Bal Studniówkowy.... ale bal dla gimnazjalistów? to chyba jakaś pomyłka...
      zróbcie sobie dyskoteke w szkole i też bedzie oki:) a nie naciągać biednych
      rodziców na koszty... przecież fryzjer, manikirzystka, kreacja to są duże
      koszty, a na dodatek jeszcze cena balu nie licząc tego że niektózy wybiorą sie
      w parach.... TAki bal powinien być tylko jeden w życiu... jeden najbardziej
      wyjątkowy... na 100 dni przed maturą... DAJCIE SPOKÓJ Z BALAMI W GIMNAZJUM!!!
      • Gość: Obserwator Re: Ludzie poszaleliscie? IP: *.wrzos.wroc.pl 09.01.04, 22:29
        I do tego proponuję jeszcze studniówkę przed końcem:
        - podstawówki
        - przedzkola
        - żłobka
        • Gość: zuza Re: Ludzie poszaleliscie? IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 11.01.04, 17:31
          taaaaaaaaaaaaa... To byłby dobry pomysł...
    • Gość: obsryvator Re: Gimnazjalna studniówka IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.01.04, 00:57
      niedługo studniówki będą też w przedszkolu!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: j.g. : Gimnazjalna studniówka z ograniczeniami IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 10.01.04, 04:02
      Ograniczcie chociaż limity gorzały i piwa dla gimnazjalistów.
      Myślę,że wystarczy ćwiartka wódy i 2 piwa na głowę.
    • Gość: WK Re: Gimnazjalna studniówka IP: *.ig.pwr.wroc.pl 10.01.04, 17:05
      W uroku prawdziwej, tj. licealnej studniówki jest to, że jest to pierwszy
      oficjalny, "dorosły" bal, gdyż niemal wszyscy uczestnicy właśnie skończyli 18
      lat. Dlatego też np. wystrojone dziewczęta wygladają na studniówce jak młode
      damy podczas gdy trzy lata wcześniej - tylko jak lolitki.
      W studniówce licealnej jest też niezbędny smaczek elitarności - nie każdy młody
      człowiek idzie do liceum, nie każdy je ukończy. Licea mają też swoją
      indywidualność. A gimnazjum jest obowiązkowe i powszechne, więc nie ma mowy o
      żadnym poczuciu wyróżnienia. Używanie nazwy "studniówka" dla zabawy przed
      ukończeniem gimnazjum tylko deprecjonuje tę prawdziwą.

W gimnazjum, które jest szkołą podstawową dla "starszaków" w ogóle istnieje
      charakterystyczny trend wprowadzania terminologii licealnej a nawet
      uniwersyteckiej: słyszałem nawet o "kolokwiach" i "zaliczeniach przedmiotu".
      Najwyraźniej poczciwa "klasówka" jest za mało dorosła.
      Szkoda tylko, że temu trendowi nie towarzyszy wzrost poziomu nauczania. Krótki
      przegląd podręczników do trzeciej klasy gimnazjum i porównanie programu z
      przedmiotów ścisłych z dawną pierwszą licealną nie pozostawia złudzeń co do
      znacznego obniżenia wymagań wobec młodzieży. W takiej perspektywie
      organizowanie "studniówki" pod koniec gimnazjum 3 miesiące przed banalnymi
      egzaminami jest swoistą zasłoną dymną wokół oczywistego faktu, że przedłużenie
      powszechnej, obowiązkowej szkoły tylko opóźniło o rok wejście młodzieży do
      bardziej "dorosłego" i wymagającego większej samodzielności liceum. Ale to już
      jest osobny temat do dyskusji.
    • Gość: pytas A kto z was bedzie miał gimnazjalną studniówkę IP: 80.51.29.* 10.01.04, 19:32
      Ja chodze do 48 gim. (XIII LO) i wlasciwie to nie wim czy bedziemy miec czy
      nie? Ciekawe czy jacys nauczyciele chcieliby z nami pojsc...:(
    • rebellia Re: Gimnazjalna studniówka 10.01.04, 19:44
      NIE, NIE, NIE TO ZAMACH NA TRADYCJĘ STUDNIOWKI PRZED MATURALNEJ, A MOŻE JESTEM
      STAROŚWIECKA?
    • Gość: s4ndr4 A ja tam byłam! IP: 80.51.29.* 12.01.04, 15:10
      I nie powiem, źle nie było, ale muzyka mogłaby być lepsza :P
      Ci, co byli, wiedzą o co mi chodzi....
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka