Dodaj do ulubionych

Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza.

01.10.09, 09:13
W artykule zamieszczonym pod adresem

miasta.gazeta.pl/krakow/1,89111,7077913,Co_ma_Wroclaw__czego_nie_ma_Krakow.html
prezydent Wrocławia Rafał Dutkiewicz porównuje Wrocław do Krakowa, bądź też -
uściślając - przez dziennikarzy krakowskiego gazwybu jest do tego porównywania
zmuszany.

Przeczytałem ten artykuł i ... zafascynował mnie Dutkiewicz jako taki. Mądre
stwierdzenia, rozsądek, wizja ... Ten gość ma naprawdę poukładane pod sufitem
! Niestety, jako jeden z bardzo niewielu polityków w Polsce. Wrocławianie mogą
naprawdę czuć się zaszczyceni, że mają takiego prezydenta.

Zaraz, zaraz ...

Trzy lata na remont 20 metrów mostu za 50 mln zł, trzy stadiony dla jednej
drużyny piłkarskiej za w sumie 2 miliardy, katastrofa budowlana na jądrze za
100 mln zł, lewe drzwi w tramwaju za 1,2 miliarda, wzrost czynszów za lokale
biznesowe często o 1000%, jednoczesny remont jądra i mostu Warszawskiego,
jednoczesny remont Hallera i Grabiszyńskiej, katastrofalne zmiany w
komunikacji miejskiej, tworzenie coraz to nowych spółek nomenklaturowych,
które pasą się na miejskim mieniu (wro2012, aquapark), most tysiąclecia
postawiony w miejscu, gdzie Odra jest najszersza, zwężanie wylotówek z
Wrocławia na autostradę z czterech do dwóch pasów, zniszczenie zabytkowego
tramwaju ...

Prawie dałem się Dutkiewiczowi zaczarować. I muszę przyznać, że wspaniale się
przez tą chwilę czułem. Gwiazdy, fontanna, klimat, dynamiczny wzrost, 120
tysięcy miejsc pracy, wizja, tadycja i nowoczesność. Szum w głowie oraz
uczucie potęgi i dumy - jak po dobrym szampanie.

Gdyby, kurde, nie fakt, że zdarzyło mi się od glinianek do Leśnicy jechać
przez godzinę ... ależ mam teraz kaca ...
Obserwuj wątek
    • Gość: Łoś_bimbacz Re: Wrocław kontra Kraków: baśnie Dutkiewicza. IP: *.ip.netia.com.pl 01.10.09, 09:52
      Nasz Wrocławski Sternik nie ma już odwagi wygłaszać
      w lokalnych mediach swojego mega bełkotu o trzech "t" itp.
      więc ruszył na gościnne występy i czaruje ludzi nieznających
      prawdziwego oblicza Dynamizmu:)))
      Niech jeszcze opowie zmianach w komunikacji, całkowitym zadłużeniu
      łacznie z "niezależnymi" sPÓłami gminy, jak wywłaszczył ziemię po
      120 zł/m2 na ul. Granicznej, jak życzliwie został przyjęty
      przez rowerzystów, a tu bajki o love story i wymianie pomysłów
      w kantynie:)))
      • map4 Re: Wrocław kontra Kraków: baśnie Dutkiewicza. 01.10.09, 10:45
        Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a):

> Niech jeszcze opowie zmianach w komunikacji, całkowitym zadłużeniu
        > łacznie z "niezależnymi" sPÓłami gminy, jak wywłaszczył ziemię po
        > 120 zł/m2 na ul. Granicznej, jak życzliwie został przyjęty
        > przez rowerzystów, a tu bajki o love story i wymianie pomysłów
        > w kantynie:)))

Łosiu, doskonale wiesz, że wszystkich tych numerów, które dynamizm wyciął
        Wrocławiowi nikt nie jest w stanie zliczyć mając do dyspozycji ograniczoną ilość
        znaków w jednym poście na forum gazwybu.

Oczywiście zapomniałem o rynku i jego wymienianej co dziesięć lat nawierzchni
        (tamtędy jakieś ekstra ciężkie tiry muszą jeździć), czy też o remontowanej co 12
        lat hali ludowej. Nie wspominam o lądowisku na Koperniku, bo to jest temat sam w
        sobie na co najmniej doktorat dla magistra MBA pod tytułem "jak nie należy
        zarządzać firmą".

A przewały w zarządzaniu mieszkaniami komunalnymi ? A znikające skrzaty
        wyposażone podobno w nadajniki GPS, których jednak jakoś nikt nie szuka ? A
        monitoring rynku, który kosztuje krocie a nie jest w stanie znaleźć gości
        odpowiedzialnych za tłuczenie szyb w fontannie (streszczenie opinii Dagmary
        Turek-Samul na ten temat brzmi "to pewnie kosmici jacyś") ? A rondo, na którym
        pierwszeństwo mają wjeżdżający ? A Euro Art Meeting ? A "delegacja" na St. Kitts
        w szczycie sezonu turystycznego ? A Moras z jego rozbijaniem przetargów tak, aby
        długopisy i breloczki można było kupić osobno, za to "z wolnej ręki" ? A
        zmieniarka na sześć płyt wraz z wrocławską rejestracją i dodatkiem do tego
        wszystkiego w postaci limuzyny dla kierownika budowy stadionu w randze prezesa
        spółki, ksywa "nażelowany" ? A nominacja na prezesa aquaparku podparta
        wymaganiem od kandydatów braku doświadczenia ? A ponowne kasowanie biletów przy
        zmianie wagonu tramwaju (pamiętasz jeszcze ten kultowy wywiad rzecznika
        wrocławskiego MPK) ?

Łosiu, przecież można by tak wymieniać do jutra. Prędzej dyski się w serwerowni
        Agory skończą, niż nasze wyliczanie "zasług" długiego i jego bandy dla Wrocławia ;-)
    • Gość: as Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 10:03
      > [...] zniszczenie zabytkowego
      > tramwaju ...

:D HAHAHA większego idioty niż ty dawno nie widziałem
      • map4 Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. 01.10.09, 10:25
        Gość portalu: as napisał(a):

> > [...] zniszczenie zabytkowego
        > > tramwaju ...
        >
        > :D HAHAHA większego idioty niż ty dawno nie widziałem

100 mln złotych poszło na remont Grunwaldzkiego, który to remont został
        spaprany. Dutkiewicz zwlekał ponad dwa lata z uznaniem tej smutnej prawdy, a
        zrobił to dopiero bezpośrednio po skasowaniu zabytkowego tramwaju. W
        międzyczasie ci sami goście, którzy podpisali odbiór techniczny skopanego od
        początku remontu próbowali naprawić plac i swoje błędne decyzje zalewając dziury
        smołą w środku dnia roboczego, przy kursującej komunikacji zbiorowej. Smoła ta
        została zawleczona na szyny przez autobusy; zabytkowy tramwaj pośliznął się na
        smole i przyłożył w tramwaj normalny. Tyle faktów. Jeśli potrafiłbyś pomyśleć,
        bardzo szybko doszedłbyś do wniosku, że to Dutkiewicz właśnie, kryjąc
        "wrocławskich fachowców" z firemki ZDiUM przejął za nich pozycję winnego i
        odpowiedzialnego za :
        1) skopany remont grunwaldzkiego
        2) zniszczenie tramwaju "Baba Jaga"

Niestety, logika jest nieubłagana. Nie wierzysz ? Zapytaj logiki tej doktora.
        • sothink Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. 01.10.09, 11:51
          jęczysz, zrzędzisz, wieczny malkontent. No to proszę przedstawić propozycje
          alternatywne do Dutkiewicza, może Grobelny albo Kropniewicki? Łatwo jest smęcić,
          ale rozwiązania sytuacji jakoś nie potrafisz podać. Słabo.
          • map4 Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. 01.10.09, 12:19
            > jęczysz, zrzędzisz, wieczny malkontent.

Wow, cóż za wspaniałe i trafne argumenty ...

> No to proszę przedstawić propozycje
            > alternatywne do Dutkiewicza, może Grobelny albo Kropniewicki? Łatwo jest smęcić
            > ,
            > ale rozwiązania sytuacji jakoś nie potrafisz podać. Słabo.

Wśród facjat z billboardów rzeczywiście Dutkiewicz nie ma konkurencji. Kiedyś
            jeszcze oprócz prezydenta miejsce na billboardach było również dla dzieci
            członków zarządu miasta, ale to stare dzieje.

Po drugie przestań się zachowywać jak amerykanin i podczas zbliżającej się
            kampanii wyborczej rusz zad na jakieś spotkanie wyborcze, odpytaj
            konkurencyjnych dla dynamizmu kandydatów, wyrób sobie sam własne zdanie. Weź
            czynny udział w demokracji, a nie tylko oczekuj gotowych przepisów podanych na
            tacy.

Zachowujesz się jak fan rydzyjka - oczekujesz, że z ekranu spłynie przygotowana
            papka informacyjna, gotowa do bezkrytycznego spożycia.

To jest dysputa publiczna a nie agitacja. Weź się do roboty, leniu.

Twoje miasto Cię potrzebuje, a jego dynamicznie wzrastające zadłużenie jest
            ostatnim krzykiem rozpaczy zanim demokracja we Wrocławiu zostanie zastąpiona
            syndykiem masy upadłościowej.

Teraz przemówić muszą samodzielnie myślący obywatele, a nie bezmózgi otumanione
            telewizją.
    • Gość: assur normalnee IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 10:09
      Dutkiewicz wykazał zdrowy rozsądek porownując Wroclaw do Krakowa.
      Jesli startuje się z gorszej pozycji nalezy dociagać do lepszych,
      a wiec do Krakowa.
    • dfgfdg Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. 01.10.09, 10:59
      Ten artykul to esencja dynamizmu. Caly kreci sie wokol fontanny ktora wg.
      Dutkiewicza zostala _megaatrakcja_ Wroclawia. Wspolczuje tym ktorzy dali sie na
      te sliczne bajeczki nabrac.

Niniejszym kampanie do wyborow samorzadowych uwazam za otwarta!
      • Gość: dojczewele Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.09, 11:32
        to by bylo piekne, gdyby doopkiewicz wystartowal w krakowie, a my bysmy wzieli
        majchrowskiego - ale to niestety malo realne
        • Gość: Łoś_bimbacz bajeczki 3xt ora love story rozPRopagować:)) IP: *.ip.netia.com.pl 01.10.09, 12:39
          Trzeba ten wywiad wklejać gdzie się da, bo po dzisiejszych korkach
          wzniesie się fala malkątęctwa! Sternik w wywiadzie wytycza nam
          cel: 3xt oraz love story. Niech ludzie po ciężkim dynamicznym dniu
          mają pierwszorzędną rozrywkę, czytając myśli Sternika:)))
          Ta burza mózgów i wymiana myśli ( chyba przepisów kucharskich) i
          żródło POstępu w kantynie na Praczach, to szczyt finezji:))),
          dlaczego on więcej nie występuje w kabarecie????
    • 1410_tenrok wielbie twoje posty mapusiu, ponieważ 01.10.09, 12:04
      uprawiasz takie biczowanie wielkiego sternika. Tylko po co to biczowanie?
      Co proponujesz w zamian? Należysz do grupy, która sika i rzuca piasek w tryby,
      tyle że tryby leją na ten twój piasek.

Te wszystkie wpisy możnaby by wytrzymac, ale ta uwaga, że to "wielki sternik"
      oidpowiedzailny jest za katastrofe Baby Jagi, rozbawiła mnie do łez. kolejny raz
      pokazałes, że jako wielki balon wściekłości, nigdy nie będziesz
      burmistrzem.............

Jak zwykle powtarzam: tu sie urodziłem i pamiętam ohyde tego miasta jeszcze nie
      tak dawno temu, albowiem 20 lat do tyłu! W ciągu 20 lat to miasto zmieniło sie
      nie dopoznania. Z każdym dniem jest piękniejsze. I to jest powodem do wielkiej
      radości. Wielkiej radości dla normalnych ludzi, ale nie dla narzekaczy, plujek i
      jadaków.

Facit
      Zróbta chopoki jakom partyjem i wystawta jakiego kondydata. Ja wygrocie
      zwycienstwo na cyji, to zostanieta sołtysomi. I pokażeta, co potrafita! Zycze
      zwyciestwa!

Ustalam nagrodę mapa za jeden jedyny wpis pozbawiony narzekania!
      • map4 Re: wielbie twoje posty mapusiu, ponieważ 01.10.09, 13:10
        1410_tenrok napisał:

> uprawiasz takie biczowanie wielkiego sternika. Tylko po co to biczowanie?
        > Co proponujesz w zamian? Należysz do grupy, która sika i rzuca piasek w tryby,
        > tyle że tryby leją na ten twój piasek.

Ty najwyraźniej oczekujesz, że wykonam za Ciebie bardzo konkretną pracę:
        rozejrzę się po lokalnej scenie politycznej, przeegzaminuję polityków i ich
        programy aby na końcu podać Ci gotową rekomendację: głosuj na tego i owego.

Nie rozumiem - czy ja jestem Ci coś winny ? Przegrałem jakiś zakład ? Żonę Ci
        uwiodłem ? Dlaczego miałbym wyręczyć Cię w tym podstawowym dla demokracji
        obowiązku ?

A jeśli nawet - ile jesteś gotów mi zapłacić za taką usługę ?
        • 1410_tenrok nawet funta kłaków nie 01.10.09, 14:21
          ponieważ jestes nudny!
          Na każdym forum twoje teksty, że to zle, tamto do bani, tu korupcja, tam
          porażka......... Mnie to nudzi! Kiedyś czytywałem "Wprost" i dokładnie ta sama
          metoda zmusiła mnie któregoś dnia, abym wyrzucił ten syf za okno. Wal sie facet
          ze swoimi nudnymi postami pełnymi frazesów o małości "wielkiego sternika" i
          dupowatości tego miasta. Zrób wreszcie coś sensownego! Weź choćby umyj słonia -
          to będzie wielkie, czyste i prawdziwe. A wogole, to wystartuj w wyborach.
          Porządź, pokaź co umiesz i wtedy pogadamy, zwłaszcza, że i na ciebie znajdą sie
          mapy, assury, bimbacze i reszta wyjących do sufitu znawców faktów i potknięć.
          Też będą pisać, jaki ty jełop jesteś, ile nakradłeś i że rozwaliłeś zabytkowy
          tramwaj na moście, np. Pokoju lub Sikorskiego albo Szczytnickim..........

No to jak to? Zniszczył "wielki sternik" Babę Jagę, czy też nie?
          • Gość: dojczewele Re: nawet funta kłaków nie IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.09, 14:38
            niestety baba jaga poslizgnela sie na dynamicznie zesmolowanym torowisku, to
            jest fakt - a byl to piekny tramwaj.

tak samo i my slizgamy sie na slinie pijaru, jednakze co bardziej sceptyczni
            szukaja recznika, a ty niestety kochasz miec osliniona twarz i zalepione oczy
          • Gość: assur premier ugotowany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.10.09, 18:47
            Zostawcie w spokoju Dutkiewicza.To tylko płotka plywajaca w metnej wodzie.
            Już w Paryzu był wystrychniety na dudka.krzyz mu na droge.
            Zobaczcie zdruzgotanego premiera drugiej Irlandii jak tonie we wlasnym szambie.
          • pingwiniarz Re: nawet funta kłaków nie 01.10.09, 19:05
            Ktoś Cię zmusza do czytania jego postów? Drażnią Cię, nudzą - omijaj szerokim
            łukiem.
            Jeśli facet uważa że jest źle i do d.... to nie wolno mu o tym pisać?
            A może ma klaskać i pisać o nielicznych pozytywach rządów tej ekipy z ratusza ?
            A poza tym, jeśli udziela się na forum - to już robi coś pozytywnego. Otwiera
            niektórym oczy.
            Nie każdy musi się z nim zgadzać i mu wierzyć - myślący sam wyciągnie wnioski i
            połapie się kto ma rację.
            • map4 Re: nawet funta kłaków nie 01.10.09, 19:52
              pingwiniarz napisał:

> A poza tym, jeśli udziela się na forum - to już robi coś pozytywnego. Otwiera
              > niektórym oczy.

Dziękuję.
            • 1410_tenrok panie pingwniarzu 08.10.09, 13:21
              mamy demokracje, wiec każdy może pisac, co chce, kiedy chce i jak chce.I ja też.
              To jest forum publiczne i każdy może sie wyrazic. I ja też. Capischi?
              A teraz coś z zupełnie innej beczki? Mapus zajmuje sie od bez mała dwóch lat
              tworzeniem kampanii assursko-bishoffskiej(od nazwy niekoronowanych mistrzów
              gatunku). A ja zajmuje sie od pewnego czasu pisaniem tego, że to co pisze mapus,
              to duby smalone. Mamy w koncu demokracje. Mapus może, to ja też.
              Mapus opowiada nam ciągle jedną i tą samą bajkę - o słynnej Norweskiej
              błękitnej............. Jednak, nie jest w tym tak genialny, jak wspomniany
              przedstawiciele Ministerstwa Głupich Kroków - Assur czy jego asystent, niejaki
              Hummer.

A dla Ciebie taki sobie kfis:
              co jest lepsze - śklonka do połowy pełna czy onaż, ale do połowy pusta?
    • Gość: dojczewele Wrocław jest sam z siebie kreatywny IP: *.dip.t-dialin.net 01.10.09, 15:36
      "Wrocław jest sam z siebie kreatywny" - wypieprzyc zatem doopkiewicza, zeby nie
      przeszkadzal!
    • pawel_zet Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. 01.10.09, 17:24
      Nie mam czasu czytać tych bredni, ale już początek wygląda
      niedorzecznie - z fontanną jako megaatrakcją.
      Dlatego nie rozumiem, dlaczego dałeś się zauroczyć, map4.
      Wszyscy znamy dokonania dynamizmu, więc przechałki Rafała D. trudno
      brać poważnie.
      • map4 Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. 01.10.09, 18:33
        pawel_zet napisał:

> Nie mam czasu czytać tych bredni, ale już początek wygląda
        > niedorzecznie - z fontanną jako megaatrakcją.
        > Dlatego nie rozumiem, dlaczego dałeś się zauroczyć, map4.

Czasami sędziny zakochują się w osądzanych przez nich przestępcach. Czasami masy
        a nawet i całe narody dają się zauroczyć różnym wiecowym krzykaczom w stopniu, w
        którym potrzeba światowej zawieruchy z 20 milionami zabitych, żeby ich z tego
        transu wyrwać. Ile razy słyszałeś już stwierdzenie "i co on w niej widzi ?".

Pawle, zawodowi wciskacze kitu mają to coś, co pozwala im wyłączyć mózgi
        odbiorców czyli związany z tym zdrowy rozsądek i wrodzoną do takiego mesjasza
        nieufność. Takoż i ja dałem się uwieść magii rzekomej potęgi dynamizmu. Co
        prawda tylko przejściowo, ale pozwoliło mi to zrozumieć rzesze wyznawców religii
        Rafała D.

Mea culpa.

Wrocławskim dynamizmem powinien zająć się komitet ochrony przed sektami, bo to
        bardzo niebezpieczne jest, kiedy fontanna przesłania świat. Można mianowicie nie
        dość, że w coś brzydkiego wdepnąć, to się jeszcze o położony po wrocławsku
        chodnik potknąć. Albo i wsiąść na rower w rynku, jak to się ostatnio sternikowi
        przydarzyło i narazić się na mandat od zawsze czujnej straży miejskiej.

> Wszyscy znamy dokonania dynamizmu, więc przechałki Rafała D. trudno
        > brać poważnie.

Ale jak one brzmią ! 120 tysięcy nowych miejsc pracy na przykład. To naprawdę
        jest świetny wynik. Co prawda według GUSu we Wrocławiu czynnych zawodowo w 2004
        roku było 184 tysiące ludzi, a od tego czasu liczba mieszkańców przecież
        zmalała. Oznaczać to musi, że sternik podwoił liczbę pracujących we Wrocławiu
        przy zmniejszającej się ludności. A jakoś tego głodu rąk do pracy w mieście nie
        widać. Jak on to zrobił ? Bo mam nadzieję, że nie zagonił do pracy dzieci, dla
        których nie wystarczyło miejsc we wrocławskich przedszkolach ...

Radzę Ci, przeczytaj wywiad do końca. Jest wspaniały, podobnie jak i sternik. Co
        prawda potem nadchodzi kac, ale ... daj się choć na chwilę uwieść dynamizmowi.
        Poczuj prawdziwą moc rodzącej się potęgi. Jeśli jednak miałbyś problem z
        wyrwaniem się spod potęgi uroku rzuconego przez logika, przejdź się wzdłuż
        cztery lata temu wyremontowanej ulicy Osobowickiej i pooglądaj sobie dynamicznie
        rozwijające się dziury.
        • pingwiniarz Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. 01.10.09, 19:16
          Zakładam sobie na własny użytek Czerwoną Książeczkę Złotych Myśli Sternika.
          Na początek wpisy z tego artykułu.

"Największą przyjemność wrocławianom zrobiła ostatnio fontanna multimedialna
          otwarta niedawno na Pergoli".

A ja już myślałem że największą radością wrocławian w ostatnim czasie były
          cięcia w komunikacji miejskiej, które pozwolą zaoszczędzić kasę na Stadion!

"Prezydent Krakowa bardzo się ucieszy, kiedy w wywiadzie z prezydentem Wrocławia
          przeczyta, że najważniejszą inwestycją we Wrocławiu jest fontanna" (dziennikarz)
          Odpowiedź Sternika:
          "Powiedziałem przecież, że zacznę od rzeczy banalnej, a potem przejdę do tych
          ważnych".

Jeśli pod koniec 2 kadencji załatwił rzecz banalną, a potem zamierza przejść do
          ważkich......

Kolejna myśl
          "To wszystko bardzo ważne. Wszystkie miasta polskie są zaniedbane. Numerem jeden
          są inwestycje związane z systemem komunikacji zbiorowej."

:) :) :)

"Porządkując, bardzo cieszę się, że Wrocław odniósł pewien sukces w oczach Polaków"

To poniekąd prawda. PR zrobił swoje. Ale przynajmniej ja osobiście robię sporo
          żeby znajomych spoza Wrocławia odczarować.

"Ogólnie powiem, że mnie się dobrze rządzi, bo prezydenci mają dużo do powiedzenia".

Ale w razie czego, niepopularne decyzje ogłasza ktoś inny, a prezydent o nich
          nic nie wie.

A tak w ogóle, to ten wywiad to jeden wielki bełkot, wypisz wymaluj coś w stylu
          tych o Duchu Świętym itp.
          • 1410_tenrok panie pingwiniarzu, 08.10.09, 13:25
            widze, że jestes Długoszem lub raczej Kadłubkiem wielkiego sternika. to sie chwali.
            A teraz krótki kfis: co zrobiles, aby we Wrocku było lepiej?

może choś przymierzałes sie do wysadzenia fontanny?

Też NIE! No, to co wreszcie? Wiem: bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla, bla -
            czyli to, co każdy potrafi!
            • pingwiniarz Re: panie pingwiniarzu, 08.10.09, 17:48
              Co ja zrobiłem żeby we Wrocławiu było lepiej?
              Już lekko licząc, ze 30 osobom otworzyłem oczy i wykazałem co wart jest Sternik i jego PR.
              Oni już na niego nie zagłosują, ich rodziny i znajomi mam nadzieję też.
              Czyli, przykładam rękę do tego, że w nastepnych wyborach (mam nadzieję) wrocławianie pogonią Dutkiewicza.
              Tylko nie kontrargumentuj, kogo w zamian proponuję.
            • assur a ty co zrobiles wazeliniarzu,samochwalo 09.11.09, 10:12
              Wielki sternik jest tak wielki , bo nosi glowę wysoko w chmurach.
              Z wysoka trudno takiemu dojrzeć male sprawy , o ktory czlowiek potyka się
              kazdego dnia.
              Zreszta co tam marny sternik?
              Jescze wiekszy sternik kieruje z Warszawy.Notabene jego przypadlośc polega na
              sklonnosci do gromadzenia degeneratow wokół swej osoby.
              Kraina Mc Donalda - to miala byc druga Irlandia.Wyszlo jak zawsze-
              drugi Meksyk.
    • Gość: lulek Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. IP: *.adsl.inetia.pl 02.10.09, 10:39
      hmmm
    • Gość: assur Przyzwoici obywatele IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.09, 13:11
      powinni myc rece po spotkaniu z politykami PO.
    • Gość: Kuba Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 08.10.09, 17:11
      Niestety w ktoryms momencie Wrocław skrecił w zła droge i zaczał brać przykład z
      brudnej opakowanej w szkło warszafki zamiast z Krakowa, o czym świadcza chore
      wieżowcowe ambicje Wrocławia.
      • ernst.kipke Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. 09.10.09, 08:50
        ludzie, przecież są inne metody rozwiązania korków w mieście.
        Po co budować mosty? Po co budować drogi?
        Powinniśmy przeskoczyć ten etap, dlatego jako inteligent z autem ,
        który głosuje zawsze na PO, Donalda i spółkę proponuję akcje:
        "każdy Polak ma swój motorek", co oznacza gigantyczną akcję
        wprowadzania do społeczeństwa motorków, które będziemy nosić na
        plecach i po włączeniu polecimy w górę na wysokość max. 4 metrów a
        potem już normalnie, czyli prosto , w lewo, prawo.
        Wierzycie w cuda? Ja tak i jestem pewien , że uda nam się to
        zrobić , no tak na 90%.
    • Gość: Tom Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 09.10.09, 15:23
      Polska to jedyny kraj na świecie, gdzie wychwala się pod niebiosa porażki, w tym
      przypadku przegraną walkę o Expo i EIT. Paranoja!
    • Gość: Paweł z Łódzkiej Re: Wrocław kontra Kraków: głos Dutkiewicza. IP: *.uz.zgora.pl 10.10.09, 13:09
      Szczyt wazeliny i autoreklamy .......
      Gdyby nie Pan Dutkiewicz , to we Wrocławiu byłyby wieczne ciemności ,
      bo słońce nie wiedziałoby , kiedy ma wschodzić i jak ma sie
      poruszać po nieboskłonie...
      Nasz Wielki Sternik Wrocławski jest nie do podrobienia
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka