Dodaj do ulubionych

Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu

16.10.09, 08:30
A co sądzicie o Vectrze jako dostawcy internetu?. Mieszkam w rejonie
Hallera-Gajowicka-Mielecka. Korzystam aktualnie z Neostrady 512 , ale umowa mi
się kończy i chcę przejść na trójpak w Vectrze. Za 119 zł przy dwuletniej
umowie oferują telefon stacjonarny ze 150 minutami, kablówkę z 82 kanałami
(tzw pakiet złoty) oraz internet 2Mb. Jest to najtańsza chyba oferta na rynku
w tym rejonie. Na ich kablówkę, z której korzystam od lat nie narzekam.
Obserwuj wątek
    • dede43 Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 17.10.09, 08:06
      Czy naprawdę nikt nie ma opinii? To nie jest tekst reklamowy, tylko prawdziwa
      prośba o informację.
      • Gość: maniek Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.10.09, 08:37
        czlowieku nigdy, nigdy nie bierz vektry to jest jeden wielki syf. Zreszta idz do
        BOK'u vektry i tak posluchaj sobie od ludzi.
        • dede43 Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 19.10.09, 06:52
          Korzystasz z IP Dialogu?, czy dobrze zauważyłam? Gasisz w ten sposób
          konkurencje, czy mówisz serio?
    • karielli Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 19.10.09, 11:49
      nie słuchaj kolegi z dialogu - pewnie zazdrości że jesteś w zasięgu działania vectry - mają naprawde dobrą ofertę, nie dość że cena przystępna to i ja nie spotkałem się a korzystam z ich usług od 3 miesięcy z przerwami w dostępie do TV czy netu :)
    • jeepwdyzlu Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 19.10.09, 12:19
      korzystam z vectry od roku
      jest ok
      awarii nie było ani jednej
      szybkość ok
      kablówka tak samo, moze mało kanałów HD (mam porównanie - mam w
      innej nieruchomosci N-kę)
      Pozdro
      jeep
      • dede43 Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 19.10.09, 17:50
        Dzięki jepp i karieli. Chyba sie skuszę na taka zamianę, oczywiście jeśli Tepsa
        nie zmieni swojej oferty i nie zaproponuje mi tego samego za np 125-130 zł. Na
        razie za dwupak z tepsy (telefon+ neostrada 512 ) płacę około 120 zł.A za
        kablówke w Vectrze dodatkowo 67.
        • 1leos Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 19.10.09, 18:24
          Nie warto bawić się w tepsę i ich zakichaną neostradę. Ja miałem najpierw łącze
          512kbit z tpsa i często padało, a później kablówkę tvk z łączem 3Mbit. TVK była
          lepsza, przynajmniej internet był szybszy i mniej awarii. Od niedawna
          przeniosłem się (od wakacji) do Vectry i jest ok zarówno z netem jak i tv. Poza
          tym jest w tej samej cenie co TVK więcej kanałów i net 8Mbit.
          • Gość: asdasdasd Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 19.10.09, 23:37
            W sumie raczej polecałbym -mam w pakiecie z telefonem i kablówką, na codzień problemów nie ma.Ale- losowo (raz 2x było w tygodniu, innym razem co dwa miesiace) wszystko siada-nie ma ani internetu ani kablówki i można dostac ataku szału.Zazwyczaj trwa to przez noc a potem hokus pokus działa.
            • mary.nara Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 29.12.09, 11:24
              podobnie mi pada w dialogu, szału można dostać, taki badziew
    • taxi.wroclaw Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 20.10.09, 20:00
      Z Vectry kablowej korzystam od jej powstania, czyli gdzieś od lat
      późno dziewięćdziesiątych. Nie mam powodów do narzekań, choć kilka
      razy zdarzały się awarie. Z reguły trwały kilka godzin i chyba jedna
      kilkudniowa. Widać, że przy tej sieci sporo się pracuje, bo zdarzają
      się wyłączenia w godzinach przedpołudniowych, wyraźnie świadczące o
      pracach konserwatorskich. Jeżeli zaś chodzi o internet i telefon to
      pozostaję przy TPSA. Z telefonu od 30 lat a z Neostrady od roku 2000.
      Wiem, że są tańsi i ponoć lepsi operatorzy, ale ja w tym czasie
      miałem 4 lub 5 awarii, trwających po kilkadziesiąt minut a w
      rozpędzie do kilku godzin. Nie miałem ani razu sytuacji
      uniemożliwiającej mi dokonanie przelewu bankowego z powodu braku
      kontaktu z bankiem. Dodatkowym argumentem za niechęcią do zmian jest
      obawa przed skutkami ewentualnego nieporozumienia z dostawcą usług,
      wynikającego np ze zdarzeń losowych, którego skutkiem może być
      nieterminowe uregulowanie należności. I co? Zostajemy bez mediów i
      jesteśmy w szachu u jednego operatora. Nie dziękuję!
      Z tego co wiem to teraz są jakieś obniżki cen Neostrady. Pozdrawiam.
      • Gość: pepis Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.09, 10:06
        Neo osobiście nie polecam. U mnie livebox ciągle się wiesza, mam wolny transfer.
        Oczywiście nie ma jakieś skrajnej tragedii, ale nie jest też dobrze. Lepiej
        bierz Vectre, jak ma dobre opinie
      • dede43 Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 23.10.09, 08:42
        Jak już mówiłam - z kablówki Vectry korzystam od lat (mam nr 512) i jestem
        zadowolona. Natomiast z Neostrady w TP nie jestem zadowolona. Często internet
        się automatycznie wyłącza i do ponownego jego uruchomienia muszę klikać tak ze
        20 razy, bo pokazuje się jakiś błąd 680 na zmianę z 734. Juz nawet tego nie
        reklamuję, bo to bez sensu.
        • Gość: dp Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.contium.pl 23.10.09, 15:36
          jestem z tego samego rejonu i tez niedawno zalatwialem neta.

Niestety vectra nie byla dla mnie dobra opcja, bo jest droga. Taniej wyszedl mi
          Dialog, a uzywam go od dobrych kilku lat i jakosc uslug jest ok, chociaz
          ostatnio troche spadla. Ale napewno beda lepsi niz Vectra, przejdz sie do Borka,
          tam jest salon dialogu i porownaj sobie oferty zanim podejmiesz decyzje.
          • dede43 Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 24.10.09, 13:26
            Dowiadywałam się o promocyjny pakiet 50+ - telefon z netem + TV to kwota (przy
            dwuletniej umowie) około 39+50+50+5. W Vectrze to samo 119 zł, przy czym kanałów
            telewizyjnych jest więcej. Ale jeszcze przejdę się do Borka. Dzięki.
        • mary.nara Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 29.12.09, 11:28
          podobnie jest w Dialogu, nie da sie normalnie pracowac, bo zaraz
          wyskakuje błąd taki albo owaki! zwykle zdarza sie to codziennie lub
          co kilka dni kilkanaście razy dziennie!
    • Gość: tornikster Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.10.09, 11:43
      ja od kilku lat korzystam z ich usług, nie narzekam
      • Gość: lira Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: 94.75.121.* 24.10.09, 09:41
        Rodzice mają samą kablówke z Vectry już sporo czasu i nie narzekają...
    • Gość: Klientka Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 24.10.09, 11:49
      Beznadzieja, nie polecam. W powszedni dzień między 17-tą a 24-tą internet działa tak wolno, że właściwie nie działa; mało skomplikowana strona google'a otwiera się co najmniej pięć minut. Składałam wiele razy reklamacje, ale albo były ignorowane, albo usłyszałam, że tak ma być i pracują nad tym. I tak od wielu, wielu miesięcy...
      • amadeus123 Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 25.10.09, 23:19
        a sprawdzałeś może czy nie jest to wina twojego kompa?
        ja też mam vectre i jakoś nie zauwazyłem żeby były problemy z
        prędkością neta
        • Gość: bale Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.10.09, 23:34
          rzeczywiście, może to być wina jakiegoś robaka. zeskanuj kompa, może coś
          znajdzie. sprawdź też logi hijackiem, tam być może znajdziesz przyczynę
          • Gość: Klientka Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.10.09, 18:09
            To nie wina komputera, sprawdzilismy kilka razy przed zgloszeniem reklamacji. I
            dzieje sie to na kazdym komputerze podlaczonym do tej sieci (kablem czy wifi),
            wiec to jednak chyba jest po ich stronie jakis problem.
            • Gość: ivona Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.10.09, 19:20
              Potwierdzam to co pisze Klientka. Między godziną 17-24 chodzi bardzo wolno. Wrocław nie ma żadnego z nimi kontaktu, wszystko załatwiać trzeba w Gdyni, a tam nikt nic nie wie co robi Wrocław. Płacę za 2mb, a mam 1mb i też udają, że jest wszystko ok. Facet, który dostarcza rachunki, jak kogoś w domu nie zastanie, to rozrzuca w windzie. Tak zaginął mój rachunek , w którym była informacja o zmianie konta. Z mojego banku wychodziły pieniądze 12-go, a 13-go wracały. Nikt mnie nie poinformował, ani bank, że pieniądze wracają, ani Vectra, że nie płacę. I tak to trwało ponad pół roku. Dopiero jak mi odcięli dostęp do internetu, cała sprawa się wyjaśniła. Dwie firmy bank i vectra zawiniły, a ja poniosłam konsekwencję. Pomimo tego, że natychmiast wszystko załatwiłam, zostałam potraktowana jak złodziej, który się uchyla od opłat. Dopiero po dwóch tygodniach i moich licznych telefonach do Gdyni przywrócono mi internet. W moim śródmieściu , w samym październiku były dwie awarie [ brak dostępu].
              • Gość: ivona Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.10.09, 19:27
                Acha jeszcze dodam, że kiedyś też ktoś pytał o opinię o vectrze, to wszystkie negatywne zostały skasowane. I kto się ośmielił napisać coś krytycznego na temat tego dostawcy, to zaraz miał problem z kompem. Ktoś pewnie tam śledzi.
                • Gość: bale Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.09, 09:41
                  poczytaj jeszcze o podłączaniu się do sieci wifi. może masz "życzliwego"
                  sąsiada. wbrew pozorom, bardzo często się to zdarza
                  • Gość: ivona Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.10.09, 10:55
                    Wiesz, o tym sąsiedzie dość często myślę. Ale jak to sprawdzić?
                  • Gość: klientka Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 27.10.09, 22:24
                    Jesli o mnie chodzi, to sprawdzilam wszelkie potencjalne przeszkody u siebie, sasiada na gape tez. I nic, wszystko jak powinno byc. A internet nadal muli :-( Teraz tez.
                    • dede43 Re: Vectra - Kientko 30.10.09, 09:01
                      Powiedz proszę co to znaczy "muli" w tym przypadku?. Aktualnie korzystam z
                      Neostrady 512 (prawdziwa szybkość na poziomie 460-480). Vectra proponuje mi 2 Mb
                      czyli będzie to 4x szybszy internet. (?) No i może nie będzie się co chwile
                      wyłączać jak moja Neostrada.
                      • czarnystasiu Re: Vectra - Kientko 30.10.09, 13:36
                        Mulenie netu jest pojęciem względnym, czasami strony nie otwierają się tak
                        szybko, bo serwery na których są postawione bywają przeciążone. Tak samo z
                        pobieraniem plików-wiele zależy nie od naszego łącza, a od infrastruktury na
                        innym poziomie. Polecam dokładne sprawdzenie łącza w różnych warunkach, o
                        różnych porach i co najważniejsze na odmiennych protokołach. Jeśli coś będzie
                        nie tak, przecież zawsze możesz zadzwonić, żeby przysłali montera.
                        Dede43 Vectra będzie lepsza od neo, tepsa leci cały czas w kulki.
                        • Gość: klient Re: Vectra - Kientko IP: *.ssp.dialog.net.pl 07.12.09, 21:02
                          słyszałem, że Vectra rezygnuje z Polsatu Sport i Sport Extra od stycznia i wielu
                          ludzi rezygnuje, zwłaszcza tych co chcą dużo dobrego sportu, i właśnie z tego
                          powodu można to zrobić bez żadnych konsekwencji !
                          • Gość: maro Re: Vectra - Kientko IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.12.09, 18:50
                            ja też słyszałem i dlatego znajomi zrezygnowali ostatnio z Vectry i poszli do
                            Dialogu, mówią, że jest ok :)
                            • Gość: eva Re: Vectra - Kientko IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.12.09, 19:00
                              W Vectrze ostatnio coś się dzieje. Częste awarie!! Wczoraj wieczorem brak internetu. Zero kontaktu, trzeba dzwonić do Gdyni, a tam nie wiedzą co się dzieje we Wrocku. Dzisiaj od rana cały czas mają nagrane na sekretarce "przepraszamy, nie możemy zrealizować tego połączenia, proszę dzwonić później"....Co jest grane...może ktoś wie??
                            • Gość: nik Re: Vectra - Kientko IP: *.bialystok.vectranet.pl 29.12.09, 11:13
                              Najgorszy operator na rynku,a do tego zatrudnia ludzi,którzy nigdy nie mieli do
                              czynienia z komputerem,czy internetem.Na całe miasto Białystok jest tylko trzech
                              niby serwisantów.Po byle głupstwo trzeba dzwonić do Gdyni,bo na miejscu telefonu
                              nie udostępniają.Awarię trzeba zgłosić osobiście,i czeeeeeekać!Za ciągłe awarie
                              i zaniżanie zakontraktowanej szybkości tylko jedna rada:nie płacić!Absolutnie
                              odradzam wejście do tego bagna.
    • qqrykk Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 16.01.10, 17:32
      Kilka uwag na temat Vectry:

Więc ogólnie jestem abonentem Vectry od ok. 2,5 miesiąca. W tym czasie miałem 5
      awarii. Nikt nic nie wie, cały czas jestem przesyłany do innego "dedykowanego
      konsultanta". Do tej port wszystko jakoś łatali, ale dla mnie, pracującego
      online nawet pół dnia bez netu to mała katastrofa odbijająca się na mojej
      kieszeni i rzetelności świadczonych przeze mnie usług.

Dzisiaj doszło do tego, że w czasie omawiania mojego pakietu - konsultant
      wprowadził mnie w błąd. Bardzo wyraźnie zaznaczyłem, że potrzebuję podłączenia
      3-4 komputerów (obojętnie czy przewodowo czy nie). Dzisiaj w momencie prób
      podłączenia trzeciego - okazało się, że mój modem jest skonfigurowany na 2, a za
      kolejne IP muszę płacić. Niby pierdoła, bo to jakieś 5 złotych miesięcznie, i
      nie w tym rzecz zupełnie, ale w tym, że muszę udać się do salonu i podpisać
      dodatkową umowę. Dla mnie to po prostu wprowadzenie w błąd.

Ostatnio (czyli jakiś tydzień temu, to nie żart, co chwila wychodzi "coś") -
      straciłem ok. 70 minut na telefonie, żeby w końcu dostac się do osoby, która
      jest mi w stanie pomóc. Szkoda, że musiałem dzwonić do zarządu firmy (telefon
      znajdzcie sobie w necie jeszcze przed podpisaniem umowy, bo się przyda -
      wystarczy ichniejszy KRS znaleźć, to spółka z o.o.). Ostatnio pierdoła była
      równie wielka: podając mi klucz ktoś zrobił błąd, nikt na infolinii
      "technicznej" (nie bez powodu w cudzysłowiu) nie wpadł na pomysł, żeby go
      zmienić, co rozwiązywałoby problem. Czekałem 2 dni od zgłoszenia na pojawienie
      się pana, który ogólnie wyśmiał infolinię, i jednym telefonem poprosił o zmianę
      klucza. Problem do rozwiązania w 5 minut.

W ciągu ostatnich lat to mój trzeci dostawca netu ze względu na przeprowadzki.
      Wierzcie mi, w mojej ocenie Aster na 4+, TPSA na 3+, Vectra na 1+ (plus za TVHD,
      właściwie bez zarzutu, nie licząc licznych przerw po kilka minut gdzie nagle nie
      ma jakiegoś programu albo głosu, ale to naprawdę pierdoła do której czepiać się
      nie można).

Niestety nie opłaca mi się zerwać umowy (bo koszty za duże), ale za 9 i pół
      miesiąca "przesiadam" się na cokolwiek innego. A w ramach protestu NIE dokupię
      za 5 złotych dodatkowego IP tylko zakupię net mobilny u operatora komórkowego -
      jestem w trakcie sprawdzania ofert (dobre rady mile widziane). Na taki "głupawy"
      (na zasadzie na złość babci odmrożę sobie uszy) protest mnie stać. Nie chcę mieć
      absolutnie nic do czynienia z "przedstawicielami" Vectry, ani telefonicznie ani,
      tym bardziej, osobiście.

Tyle w ramach ostudzenia zapałów tych, którzy jeszcze nie podpisali umowy. A
      tym, którzy umowę już mają - życzę braku kontaktów z "call center" i szybkiego
      netu :]

qq
      • jobi Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu 17.01.10, 22:43
        Jacyś pechowcy jesteście.
        Vectrę mam juz chyba ze trzy lata, tv bez zastrzeżeń, interent również. Wszystko
        bez problemów chodzi.
        Kontakty z BOK też mam dobre. Jak był problem, bo cos się stało z sygnałem,
        technicy zjawili się w ciągu godziny i naprawili wszystko.
        No nic, trzymam kciuki, żeby reszcie tez się tak udało ja mi.
      • Gość: ... Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.wroclaw.vectranet.pl 18.01.10, 12:51
        Możesz bez żadnych konsekwencji i kar umownych rozwiozac umowe do 31
        stycznia bo vectra zmienila oferte programowa.nie ma
        polsatu2,polsatu sport i polsatu sport extrra.przy podpisywaniu
        umowy akceptowales regulamin i tamta oferte a teraz zmienili i
        mozesz rozwiazac umowe
    • Gość: faz Re: Vectra - praszę o opinie o dostawcy internetu IP: *.jawor.vectranet.pl 21.02.10, 18:54
      Ja równiez posiadam itnernet w vextrze i nie jestem zbyt zadowolony. Mam ten sam problem co niektórzy, po godzinie 17-18 zaczyna zmulac. Nie jest tak codziennie ale jak zdarzy sie 2 razy w tygodniu to to i tak potrafi niezle wk***ić. Wkoncu place za 8 mb a nie za 1,5-2 i ping 400ms...

Nie polecam vectry
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka