Dodaj do ulubionych

Przywrócić autobus 139 do placu Grunwaldzkiego!

27.10.09, 18:08
Ileż jeszcze trzeba zamieścić w mediach takich opinii, żeby
decydenci z wydziału transportu UM w końcu zrozumieli, jaki błąd
popełnili skracając linię 139? A może oni to rozumieją, tylko mają
jakieś swoje, ukryte powody, żeby dalej utrzymywać obecną sytuację?
Może chodzi o tzw. wygaszenie popytu i docelową likwidację tej
linii? A może jednak ci, którzy decydują o komunikacji zbiorowej są
zwyczajnie niekompetentni? Pytań sporo, odpowiedzi żadnych...
Obserwuj wątek
    • Gość: Veegas popieram powrót 139 IP: *.e-wro.net.pl 27.10.09, 20:14
      Witam! Codziennie w dni powszednie od 5 lat jeżdżę mpk z przystanku krzyżówka nd
      o 6,20 – 6, 40 do przystanek dworcowa lub kościuszki/dworcowa; od chwili zmiany
      trasy autobusu 139 zauważyłam znaczny wzrost liczby pasażerów na liniach 149
      oraz 409 i 406 rano. powrót jest jeszcze gorszy w okolicach godziny 15,
      przystanek Eureka/Podwale w autobusach 149 jadących z pl. Grunwaldzkiego po
      prostu (Sardynia) studenci + uczniowie, za to linia 139 pełen luz kilka osób ze
      Świebodzkiego. pytanie : komu to ma służyć ? …………. PS. Przed zimą sprowadzam
      stare auto z niemiec, rejestruje poza wrocławiem (znacznie taniej) i jak mam
      stać w korku w autobusie to wole stać tzn. siedzieć w korku we własnym aucie.
    • Gość: polityk Przywrócić autobus 139 / wyrzucic Dutkiewicza IP: 67.159.5.* 27.10.09, 20:16
      Dutkiewicz do Miksztatu!
    • gosc_nty 139 do plGrunwaldzkiego! az do uruchom tramwaju ! 28.10.09, 08:29
      tramwaju na trasie nowy dwor, dw swiebodzki podwale, widok, dominik, pl
      grunwaldzki, sepolno
    • annm Przywrócić autobus 139 do placu Grunwaldzkiego! 28.10.09, 09:51
      Podpisuję sie pod tym listem obiema rękami!!!!!
    • lecoqsportif Przywrócić autobus 139 do placu Grunwaldzkiego! 28.10.09, 11:27
      Podobno mialo byc jak przed wakacjami. Prosze wiec laskawie dotrzymac slowa i
      przywrocic 139.
      • Gość: fakir Re: Przywrócić autobus 139 do placu Grunwaldzkieg IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.10.09, 11:45
        Nie wiesz że miasto oszczędza na komunikacji? Taka linia donikąd jaka jest
        obecnie 139 znakomicie zmniejsza koszty - o ile mniej trzeba dopłacić do
        przypadkowego pasażera który do niej trafi...

A tak poza tym - ktoś naszej jaśnie władzy podpadł na Kuźnikach ze takie
        kretyństwo jak obecna trasa linii 139 ma ciągle racje bytu?
    • michalewa Przywrócić autobus 139 do placu Grunwaldzkiego! 28.10.09, 11:47
      Autobus 139 jest niezbędny na tej trasie. do rynku są już 132 i 142, jezdzą
      dosyć często i punktualnie i nie ma problemów z dojazdem. Dodawanie tam linii
      139 jest bezcelowe, bo ani nie daje nam swobodnej i wygodnej przesiadki do
      grunwaldzkiego tramwajem, ani też nie jest potrzebna w ogóle na tej trasie
      jako 3 autobus do rynku. 149 jest często tak przepełniony, że nie da się
      wsiąść, szególnie od października, kiedy to rzesze studentów mogą dojechać tą
      linią na kilka uczelni w mieście. Bardzo często korzystam z dojazdów do
      grunwaldzkiego, i jest to dla mnie problem. Zawsze wolałam korzystać z
      komunikacji miejskiej, ale teraz cieszę się, że może uda mi się zrobić prawo
      jazdy. No chyba, że 139 zostanie przywrócony, albo 149 zwiększona
      częstotliwość jazdy.
    • Gość: gosc Re: Przywrócić autobus 139 do placu Grunwaldzkieg IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.10.09, 12:50
      dojezdzam do centrum (dla mnie oznacza to okolice renomy, ul.swidnicka a nie dw
      swiebodzki)z muchoboru (119 lub 107 jadacym donikad czyli na swiebodzki),
      przesiadam sie na przystanku nd krzyzowka i dostaje bialej goraczki, bo
      oczekujac na 406,409 lub 149 obserwuje przejazdy wszystkich innych linii, w tym
      pustego 139!
    • Gość: jacko Przywrócić autobus 139 do placu Grunwaldzkieg IP: 79.110.196.* 29.10.09, 14:21
      Nigdy!!!!!!
    • Gość: świadek [...] IP: *.anonymouse.org 29.10.09, 14:56
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • borysa Przywrócić autobus 139 do placu Grunwaldzkiego! 30.10.09, 15:23
      Też mnie to wkurza, a najbardziej ta nasza bezsilność i fakt, że decyzja o KM
      jest w rękach tych, którzy z niej nie korzystają !
    • mikkelo Przywrócić autobus 139 do placu Grunwaldzkiego! 01.11.09, 17:44
      podpisuję się pod listem w 100 %. osoba która zadecydowała o zmianie trasy 139
      chyba zupełnie nie zna się na realiach komunikacyjnych we Wrocławiu. Z prostej
      obserwacji wynika , iż po zmianie trasy autobusy 139 są puste a kolejna linia
      na plac Jana Pawła II to bezsens
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka