Dodaj do ulubionych

GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZIĆ ?

22.01.04, 00:32
Witam :)
Mieszkam w Głogowie i jestem w 16 tyg.ciąży. Zastanawiam sie gdzie będę
rodzić. O szpitalu w Głogowie słyszałm niestety same negatywne opinie...
Może ktoś wie, czy w okolicy jest jakiś dobry szpital (Lubin,
Legnica... ) ??? Proszę o opinie. Hm... dodam może jeszcze tyle, że do
ginekologa chodzę na kasę ch. , więc może to ma jakiś wpływ na wybór
szpitala, a może powinnam przed porodem pójść prywatnie do lekarza, bo
takie "rady" też słyszałam. Proszę również o radę jak "załatwic poród" w
wybranym zpitalu? czy trzeba znać lekarz powiązanego z tym szpitalem itp.....
Z góry dziękuję za odpowiedzi :)
Pozdrawiam'
- Magda
Obserwuj wątek
    • doris73 Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 23.01.04, 22:14
      Za swoich doswiadczen (nie tak wielkich, bo mam jedno dziecko) moge doradzic,
      ze fajnie jest chodzic do lekarza, ktory tez pracuje w szpitalu, zawsze to
      razniej gdy potem go tam spotkasz. Nie licz, ze lekarz bedzie przy Twoim
      porodzie gdy nie bedzie mial dyzuru, ale zawsze mozna miec szczescie i trafic:-
      ) Ja chodzilam do lekarza do Lubina, rodzilam w Legnicy, nikogo nie znalam i
      nie mam zastrzezen co do lekarzy i poloznych, gorzej juz jak sie dziekco
      urodzilo, no ale roznie mowia.
      • gosia.mama.wojtusia Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 24.01.04, 08:26
        hej,ja mieszkam w Polkowicach,Głogów i Lubin o mnie odpadł odrazu,pierwsze
        dziecko pojechałam rodzić do Wrocławia,miałam stamtąd lekarza prowadzącego,bez
        obawy,dojedziesz,jak to mówią,ierwszego dziecka się tak szybko nie rodzi,ale
        pewnie nie ebdziesz chciala jechac tak daleko więc alternatywą zostaje Femina
        w Lubinie,najlepiej chdzić tam do lekarza ale niekoniecznie,tyle ze jesli
        jestes tam pacjentką to gdy przyjedziesz rodzic maja dla Ciebie miejsce,jesli
        bedzie komplet a nie jestes pacjentką nie pryjmą cie,ja teraz znów jestem w
        ciazy i zostawiam sobie dwie furtki,we wrocku i w feminie,bo drugie dziecko to
        juz moze szybciej isc
        • doris73 Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 24.01.04, 19:32
          W Feminie nawet jak chodzisz do lekarza a jak przyjdzie godzina X i nie maja
          miejsc to Cie nie przyjma. Jak wczesniej bedzie trzeba sie polozyc na
          patologii to tez Femina odpada, bo tam nie maja takiego oddzialu. Mi tez sie
          nie udalo tam urodzic. Slyszalam, ze jak masz termin porodu to sie zgalaszasz
          i Ci wywoluja, ale to chyba z drugim dzieckiem. Moim przeciw jest tez to, ze
          jak cos sie stanie z dzieckiem to i tak przewoza do innego szpitala, no ale te
          co tam rodzily bardzo sobie chwala.
          • edyciorka Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 25.01.04, 21:50
            Cześć. Mam na imię Edyta. Polecam!!!!!!! Feminę bo sama tam rodziłam
            02,04,2003r.
            Też chodziłam do lekarza na kasę ch. dopiero przed porodem ok 2 tyg. pojechałam
            tam na wizytę (płatna 50zł). Jeżeli chodzi o miejsce to prawda podobno jest
            trudno. Na tej wizycie lekarz od razu mnie poinformował, że jak się już zacznie
            to lepiej najpierw zadzwonić i spytać się czy jest miejsce. I lepiej juz
            wcześniej zastanowić się nad jakimś 2 szpitalem gdyby tam nie było miejsca.
            Ja mieszkam w Jaworze więc też miałam do Lubina kawałek drogi ale spokojnie
            zdążyłam. Akurat był na dyżurze lekarz, u którego byłam na wizycie.
            Było SUPER wszystkie pielęgniarki są przemiłe, nie spotkałam się z
            jakimś "fochem" od któreś z nich. Wogóle cały ten osrodek jest taki ładny,
            wszystko jest takie kolorowe, czyściutkie, jedzenie wyśmienite i bardzo ładnie
            podane. Nie wiem co jeszcze mogę napisać. Tylko tyle, że kiedy będę spodziewała
            się drugiego dziecka to będę się modliła, żeby tylko tam urodzić!!!
            P.S. Jeżeli chcesz się jeszcze czegoś dowiedzieć to podaje mój numer gg 4487274,
            lub edyta31@poczta.onet.pl
            Pozdrowienia i życzę szczęśliwego porodu. Edyta i 9m Kamilek
    • jakoma Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 04.02.04, 21:01
      czesc nazywam sie agnieszka i z czystym sumieniem moge polecic ci szpital w
      lubinie moze nie jest tam tak ladnie jak w femonie ale kiedy zaczynaja sie
      problemy i trzeba ratowac dziecko to lekarze tam pracujacy wiedza co
      robic.wiem cos o tym bo 2.5 roku temu urodzilam tam bardzo chorego synka.i
      tylko to ze urodzil sie w szpitalu gdzie byl odpowiedni sprzet i mozliwosci
      szybkiego zdiagnozowania uratowalo mu wtedy i zycie i zdrowie (to sa slowa
      neurologa ktory potem prowadzil adasia we wroclawiu).a co do lekarzy to moge
      polecic ci w lubinie dr tupaja i rozka, pierwszy prowadzil mi druga
      ciaze,umowil sie ze mna na porod niestety urodzilam tydzien wczesniej i ten
      drugi przyjal mi go,ale tylko dlatego,ze akurat byl na dyzuze a polozna z
      ktora bylam umowiona naporod mi go polecila(wszystko poszlo bez problemow w 10
      minut od rozpoczecia akcji porodowej zobaczylam swoja kochana coreczke).dr
      tupaj przyjmuje w przychodni mcz w lubinie na nfzi w przychodni w polkowicach
      a co do drugiego lekarza to musialabys sie popytac w szpitalu o namiary na
      niego(aha do tupaja chodzilam prywatnie na ul budowniczych lgom).
    • magdawro Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 14.02.04, 12:14
      Rodziłam 2 dzieci w Głogowie. Pragnęłam we Wrocławiu albo w Lubinie, ale ze
      względu na odległości zdecydowałam sie na Głogów.
      Szczerze - nie uważam, aby w Głogowie było rewelacyjnie, ale i nie jest tak
      źle. JEśli zdecydujesz sie pochodzic do szkoły rodzenia, to możesz nawet
      zwiedzic oddział. Fakt - poród rodzinny pewnie przebiega w innej atmosferze,
      niż gdy jesteś w szpitalu sama.
      Właściwie nie ma co liczyć na lekarza, nawet opłaconego. Ale tak naprawdę
      wszystko zależy od położnej, bo to ona prowadzi całą akcje porodową a lekarz
      zaglada tylko na końcówce.
      Położne bywają opryskliwe i trudno liczyć na ich "czułą troskę", za to panie
      zajmujące sie dziećmi i te na poporodowej bardzo miłe i pomocne z reguły.
      • gosia.mama.wojtusia Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 14.02.04, 19:03
        w Głogowie rodziłą moja koleżanka-cesarka-dostała za słabe znieczulenie i
        obudziła się w trakcie -dla mnie to zupełnie nie do pomyślenia jest!!!
      • slonko77 do magdawro 19.03.04, 21:08
        czesc :)
        Gdzie chodziłaś do szkoły rodzenia? i kiedypowinnam się zapisać ? Jestem w 25
        t.c.
        Pozdrawiam'
        • magdawro Re: do magdawro 08.08.04, 19:53
          Oj,za rzadko tu zaglądam - już i tak za późno na odpowiedź. A poza tym to już 5
          lat temu było i nie pamiętam nazwisk ani położnej, kóra to prowadziła ani
          lekarza, kótry z nią współpracował:-(
          Zajęcia odbywały się w przedszkolu na ul. Moniuszki.
          Pozdrawiam
          Mam nadzieję,że wszystko poszło jak najlepiej:-)
    • gosia.mama.wojtusia Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 21.02.04, 08:44
      byłąm u Kazziego dwa razy i jestem przerażona,ja zrezygnowałąm,moja koleżanka
      chodzila do niego adlej i też chyba zrezygnuje,facet jakiś niepoważny,od
      poczatku ciązy oprócz tego ze stweirdził fasolkę w 6 tyg ciązy,nie zrobił
      usg,nie bada przyziernsci karkowej,nie mierzy dziecka,centralnie ma wszystko
      głęboko,według mnie to on ma takie podejscie,że wszystko mu jedno czy dziecko
      zdrowe czy chore,to nie jego problem ,on się ogranicza najwyzej do tego zeby
      zobaczyc czy dziecko się rusza i czy serce bije,co w sumie kazdy laik by
      zobaczyył majac taką aparaturę,nie wspomnę już ze takie badania jak toxo czy w
      ogóle wywiad czy pacjentka miałą rózyczkę czy takie tam to nie istnieje,jego
      podejscie na pytanie mojej kolezanki o badanie przyziernosci karkowej"a
      pierwsza córcia zdrowa?"-tak"no to drugie dlaczego ma byc chore?"dla mnie to po
      prostu jakiś czubek,zdecydowanie przereklamowany i zdecydowanie nie polecam
      • bebeb Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 21.02.04, 22:56
        gosia.mama.wojtusia napisała:

> byłąm u Kazziego dwa razy i jestem przerażona,ja zrezygnowałąm,moja koleżanka
        > chodzila do niego adlej i też chyba zrezygnuje,facet jakiś niepoważny,od
        > poczatku ciązy oprócz tego ze stweirdził fasolkę w 6 tyg ciązy,nie zrobił
        > usg,nie bada przyziernsci karkowej,nie mierzy dziecka,centralnie ma wszystko
        > głęboko,według mnie to on ma takie podejscie,że wszystko mu jedno czy dziecko
        > zdrowe czy chore,to nie jego problem ,on się ogranicza najwyzej do tego zeby
        > zobaczyc czy dziecko się rusza i czy serce bije,co w sumie kazdy laik by
        > zobaczyył majac taką aparaturę,nie wspomnę już ze takie badania jak toxo czy
        w
        > ogóle wywiad czy pacjentka miałą rózyczkę czy takie tam to nie istnieje,jego
        > podejscie na pytanie mojej kolezanki o badanie przyziernosci karkowej"a
        > pierwsza córcia zdrowa?"-tak"no to drugie dlaczego ma byc chore?"dla mnie to
        po
        >
        > prostu jakiś czubek,zdecydowanie przereklamowany i zdecydowanie nie polecam

Zgadzam sie z Toba i rowniez nie polecam tego lekarza.
        Choc minelo juz prawie siedem lat moj zal do kazziego nie zmniejszyl sie...
        • doris73 No i co wybralas? 02.04.04, 22:59
          • slonko77 Re: No i co wybralas? 03.04.04, 22:45
            Niech się dzieje wola nieba .... rodze jednak w Głogowie ;) Przekonała mnie do
            tego min położna z przychodni do której chodzę. Jednak najbardziej przekonujący
            był fakt, że mieszkam w Głogowie i zawsze ktoś będzie mógł do mnie przyjść.
            Zdecydowaliśmy się na poród rodzinny - słyszałam, że jeśli "rodzinny" to się w
            szpit. bardziej starają -oby...
            Ach... byle do lipca ...
            Pozdrawiam i dziękuje za posty :)
            • doris73 Re: No i co wybralas? 04.04.04, 10:46
              staraja jak staraja, ale wiesz widok faceta tez robi swoje chyba, szczegolnie
              jak np facet ma 2 matry i 100 kg zywej wagi:-) Trzymam kciuki i napisz jak juz
              nie bedziesz dwa w jednym
    • bb222 Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 09.04.04, 18:18
      Jeszcze ja się dopisze.
      Rodziłam w Głogowie tuż przed świętami Bożego Narodzenia.Zdecydowałam się na
      Głogów ze względu na porę roku i wizje mojej rodzinki pędzącej do mnie w święta
      w śniegu do innego miasta.Poród wspominam miło(jeśli w ogóle tak można go
      wspominać)może dlatego że miałam swiętną położną(grubsza kobieta z
      krótkimi,ciemnymi włosami koło trzydziestki)i rodziłam z mężem.Nie wiem czy
      dlatego że mąż był przy mnie ale wszyscy byli przy mnie bardzo mili.Nie dawaj
      nikomu łapówki.Pomijajac już względy moralne,chociażby dlatego że to nic nie
      zmieni.Moja koleżanka dała połoznej a i tak była dla niej wredna.Jeśli tylko
      nie masz oporów to namawiam Cię na poród rodzinny.Ja rodziłam w osobnej sali z
      mężem i słyszałam tylko zza ściany jęki kobiet rodzących na tej zbiorowej
      sali.Położna nie obchodziła się z nimi tak jak ze mną.Poza tym to wspaniałe gdy
      mąz może przeciąć pępowine,takie przeżycia zbliżają.Podsumowując:nie taki
      głogowski szpital straszny jak go malują.
      Powodzenia i główką do przodu.
      • slonko77 do : bb222 28.06.04, 22:14
        Witaj'
        Będę rodzić na dniach (mam nadzieję ;) i napewno z mężem. Mam pytanko: ile
        kosztuje w Głogowie poród rodzinny i kiedy się go opłaca ???
        Pozdrawiam :)
        - Magda
    • pia_ Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 29.06.04, 12:44
      Wiem, że to już niedługo, więc życzę powodzenia! Ja sama w zeszłym roku
      zdecydowałam się na szpital w Trzebnicy (a jestem z Wrocławia) i tego nie
      żałuję. Opiekę miałam fantastyczną, a i na pytania o dziecko wszystko mi
      wyjaśniano. Nie maiałam swojego lekarza, ale umówiłam się wcześniej z wybraną
      położną (opiekowała się mną nie tylko w trakcie porodu, ale też przez cały
      pobyt w szpitalu - to już z własnej woli). Trzymam kciuki!
      • gosia.mama.wojtusia Re: GŁOGÓW -LUBIN -LEGNICA - PORADŹCIE GDZIE RODZ 12.08.04, 07:35
        pia ja teraz tez zdecydowałam się na Trzebnicę,chodze do Jarosza do Wrocka i
        namówil mnie na ten spzital:)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka