com.bi-nerki 11.12.09, 22:06 Ja czułem zażenowanie kiedy dziennikarze i politycy różnej maści czekali na potknięcie Ukraińców, naszego partnera w organizacji Euro, po to by zgarnąć ich pulę. Pokazaliśmy swoją klasę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
krem23 Bez niespodzianek 11.12.09, 23:10 Euro na Ukrainie w 4 miastach, to decyzja polityczna i tylko ciekawe ile to nasi "bracia" posmarowali i komu. Niestety jak mogliśmy się przekonać odnośnie obrony PZPN przez UEFA tak i teraz widać, że są niezależni i mają władzę ponad wszystkimi nad europejską piłką nożną a kasa im się przyda (Surkis już wie, jak to się robi). Nie uda się im w czterech miastach (niestety tak to raczej wygląda) zorganizować standard hotelowo-komunikacyjny, to odbiorą im Euro a jak dostaną mimo wszystko organizację, to będą podejrzenia o korupcję, bo tam ta sfera kwitnie i to na jawie w niewyobrażalny sposób. Będzie to znak dla następnych organizatorów mistrzostw, aby obiecywać góry złote a usypać jedynie kopy węgla albo innego badziewia i tym będzie miał się nakarmić kibic. Nie, dziękuję! Chciałbym, aby tam było Euro, ale nie za wszelką cenę, bo to obniży rangę tej imprezy a i nas. Mam nadzieję, że u nas będzie wszystko będzie ok (poza oczywiście bajkami typu Tramwaj Plus). Największe szanse ma Kijów i Lwów (ma bazę hotelową w uzdrowisku Truskawiec). Donieck ma szansę a ostatnie miasto: Charków - widzę raczej w czarnych barwach. Wrocław, dzięki nowemu lotnisku oraz drogom i hotelom będzie miał przewagę nad Poznaniem i Gdańskiem, ale co tak naprawdę zadecyduje o przyznaniu meczu 1/4 finału, to nawet sam Platini nie wie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: Bez niespodzianek IP: *.lanet.net.pl 12.12.09, 09:58 Jakby Ukraińcy nie posmarowali to wcale by nie było Euro W Polsce i na Ukrainie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzysta Re: Bez niespodzianek IP: 79.110.200.* 12.12.09, 18:01 er - brawo, czuć w Tobie jakże polskiego ducha współpracy, miłości i braterstwa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: trzysta Re: Bez niespodzianek IP: 79.110.200.* 12.12.09, 18:01 er - sorry, pisałem do krem23 Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 11.12.09, 23:15 To kompletna głupota dla trzech czy czterech meczy ruinować budżet miasta na kilka dziesięcioleci. Ale niestety społeczeństwo mamy durne, ludzi nie interesują realne sukcesy miasta, lecz sukcesy symboliczne: Doda na rynku transmitowana przez TVP czy te kilka bzdurnych meczy. Żenujące. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz to radosna nowina! IP: *.ip.netia.com.pl 11.12.09, 23:25 Mamy już po co znosić codzienne Dynamiczne "Radości Inaczej". Biletów i tak nie dostaniemy, bo Międzynarodówka Kopaczy wszystkie sprzeda działaczom i innym zasłużonym. Zrestą chodzenie na stadion i spędzanie czasu w tłumie szalejącej biomasy, to rozrywka uwłączająca godności i inteligencji. To będzą trzy prawdziwe widowiska: Nasi Kopacze kontra Luksemburg, Belgia kontra Azerbejdżan oraz Białoruś kontra Macedonia, już nie mogę się doczekać!, aby zobaczyć na telebimie to Święto Futbolu, kupić piwo w biedronce, wysikać w krzakach i POczuć się prawdziwym kibicem:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiektoś Re: to radosna nowina! IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.12.09, 23:35 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > Mamy już po co znosić codzienne Dynamiczne "Radości Inaczej". > Biletów i tak nie dostaniemy, bo Międzynarodówka Kopaczy wszystkie > sprzeda działaczom i innym zasłużonym. Zrestą chodzenie na stadion i > spędzanie czasu w tłumie szalejącej biomasy, to rozrywka > uwłączająca godności i inteligencji. To będzą trzy prawdziwe > widowiska: Nasi Kopacze kontra Luksemburg, Belgia kontra > Azerbejdżan oraz Białoruś kontra Macedonia, już nie mogę się > doczekać!, aby zobaczyć na telebimie to Święto Futbolu, kupić > piwo w biedronce, wysikać w krzakach i POczuć się prawdziwym > kibicem:))) Ale ty przykry gościu jesteś!!!Na stadion chodzą też normalni ludzie (kibice).Żeby coś uwłaczało inteligencji to najpierw trzeba ją mieć a u ciebie (specjalnie z małej litery) to chyba z tym krucho. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: to radosna nowina! IP: *.ip.netia.com.pl 11.12.09, 23:48 > Ale ty przykry gościu jesteś!!!Na stadion chodzą też normalni ludzie > (kibice). nie POchlebiaj sobie..:))) >Żeby coś uwłaczało inteligencji to najpierw trzeba ją mieć a u ciebie > (specjalnie z małej litery) pojawienie się na stadionie w funkcji kibica powoduje całkowite zresetowanie inteligencji... Apropo, kto będzie sprzedawał i kupował te mecze??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiektoś Re: to radosna nowina! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 00:20 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > pojawienie się na stadionie w funkcji kibica powoduje całkowite > zresetowanie inteligencji... To z autopsji??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: to radosna nowina! IP: *.ip.netia.com.pl 12.12.09, 00:24 > To z autopsji??? z obserwacji naiwnych przemieszczających się stad kiboli, napalonych fanatyków przehandlowanych meczy i klubów.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiektoś Re: to radosna nowina! IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 00:31 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > z obserwacji naiwnych przemieszczających się stad kiboli, napalonych > fanatyków przehandlowanych meczy i klubów.... Nie wszyscy chodzą na stadion w stadach, są wyjątki:)))I to wykształcone i inteligentne. A jak pewnie wiesz Śląsk nie był umoczony w handel, więc na nasz stadion można iść sPOkojnie, bez obawy że nasi coś sprzedali. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: er Re: to radosna nowina! IP: *.lanet.net.pl 12.12.09, 09:59 Każdy klub jest umoczony. Od ekstraklasy do B Klasy. Nie ma innej opcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Stadion to ostatnia potrzeba mieszkańcow IP: *.e-wro.net.pl 13.12.09, 20:41 > Ale ty przykry gościu jesteś!!! zasem prawda bywa przykra. >Na stadion chodzą też normalni ludzie > (kibice). Wierze że w takim tłumie uda się przemycić na stadion jednego a moze kilku normalnych. Ide o zakład że ty jesteś jednym z nich. I jak się tam czujesz wśród tych nienormalnych ? Moze teraz rozumiesz dlaczego tylu normalnych nie chodzi na mecze w obawie ze ich nrmalność nie zgwarantuje im i ch rodzinom bezpieczeństwa. >Żeby coś uwłaczało inteligencji to najpierw trzeba ją mieć a u ciebie > (specjalnie z małej litery) to chyba z tym krucho. Wnioskuje ze twoje poczucie normalnosci daje jednocześnie poczucie inteligencji a ta pozwala obrażac kolegę łosiabimabacza ? Z tego mogę wniskować, że mylisz się ze na stadion chodzą normalni ludzie bowiem twoją odzywkę trudno przypisac osobie normalnej. No ale może ja sie pomyiłem i moze nie pisałaeś o sobie a po prostu znasz kogoś normalnego kto chodzi na stadion. Ciekawe ilu takich normalnych jeżdzi na ustawki. Ustawka dla niewtajemniczonych, to umówione spotkanie kibiców różnych dróżyn, zwykle poza miastem mające słuzyć porownaniu siły argumentów. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: syczes Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.range86-142.btcentralplus.com 11.12.09, 23:50 ale wyobraz sobie Pacanie ze po tych czterech meczach zostaną drogi hotele,rozbudowane lotnisko(korzystasz z niego?bo ja tak)a do tego o Wrocławiu będzie się mówić w europie a to chyba dobrze,co Ty na to Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz kopacze Nośnikiem Cywilizacji? IP: *.ip.netia.com.pl 11.12.09, 23:59 > ale wyobraz sobie Pacanie ze po tych czterech meczach zostaną drogi > hotele,rozbudowane lotnisko(korzystasz z niego?bo ja tak) Dochodzę do wniosku, że Kopacze oraz ich Międzanarodówka jest nośnikiem oraz forPOcztą cywilizacji, niczym misje chrześjańskie w dzikich krajach:)) Albowiem normalni obywatele, płatnicy POdatków nie zasługiwali na drogi, lotniska itp, które są potrzebne do pracy i łatwiejszego życia. Dopiero, gdy Międzynarodówka Kopaczy wyraziła łaskawie zgodę na swoją imprezę, to wszyscy decydenci stanęli na baczność i budują infrastrukturę, o którą bezskutecznie błagali POdatnicy, normalnie cud, chyba kupię sobie szalik:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jaku_division Re: kopacze Nośnikiem Cywilizacji? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 00:59 Celne. A szalik kup bo idzie zima. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 00:01 Ogromna kurtuazja Twojej wypowiedzi świadczy, że jesteś jednym z prawdziwych kibiców. Drogi na stadion nie są mi potrzebne, bo nie będę jeździł na stadion. W hotelach nie będę mieszkał (skądinąd raczej wątpię, żeby hotelarze budowali hotele z powodu ME, przecież to tylko trzy mecze, a po ME nie wyburzą hoteli i nie postawią czegoś bardziej przydatnego). Lotnisko i tak byłoby rozbudowane, nie wiem, czy ME cokolwiek przyśpieszyły. A o Wrocławiu będzie się mówiło chwilę w programach oglądanych przez kibiców. Czy ktokolwiek pamięta, w jakich miastach odbywały się mecze podczas ME w Portugalii? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiektoś Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 00:26 pawel _zet napisał: zy ktokolwiek > pamięta, w jakich miastach odbywały się mecze podczas ME w > Portugalii? Porto, Lizbona,Coimbra,Guimaraes,Braga,Faro-Loule,Leiria,Aveiro Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.as.kn.pl 12.12.09, 09:32 Wygooglowałeś sobie, prawda? Zastanów się teraz, ilu biznesmenów będzie wstukiwało w google "UEFA EURO 2012". I ilu sposród nich zaciekawi kwestia, co to jest ten Wroclaw. Odpowiedz Link Zgłoś
tylko_bez_inwektyw Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 19:09 A cóż to za miasto "Faro-Loule"? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polo Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 19:31 a miało być skanalizowanie (wreszcie) całego miasta (te szamba na Leśnicy, Psim Polu itd. w XXI w to wstyd), remonty kamienic, chodniki i ścieżki rowerowe, inwestycje w edukację, kulturę - zamiast tego będą 3 mecze. Nie taniej było wszystkim chętnym kupić wycieczki na mistrzostwa gdzie indziej? I jeszcze zostanie tu moloch na 40 tys ludzi, kiedy nie ma drużyny, na mecze chodzi 6 tys ludzi a miasto - jako jedyne chyba w Europie będzie właścicielem Stadionu Olimpijskiego, Oporowskiej i stadionu na Maślicach. PARANOJA!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: football_fan Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 00:36 Pawel_zet na stadion możesz nie jeździć, ale pewnie któregoś dnia wybierzesz się do Poznania, albo nad morze ( tą drogą jedzie się do Trójmiasta) i tam będziesz się musiał przespać w hotelu i nie farmazoń, że Ci to nie będzie nigdy potrzebne. Najlepiej okop się w domu i zamawiaj produkty spożywcze ze sklepu internetowego Almy bo po co wychodzić. Tak rozumując nie trzeba w tym mieście komunikacji, ani dróg o i tak nikt ich nie potrzebuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.as.kn.pl 12.12.09, 09:43 > do Poznania, albo nad morze ( tą drogą jedzie się do Trójmiasta) i tam będziesz > się musiał przespać w hotelu i nie farmazoń, że Ci to nie będzie nigdy > potrzebne. W rzeczy samej, nie będzie. W Polsce nie ma problemów z hotelami z wyjątkiem może miast targowych takich jak Poznań. Tam w razie popularniejszych targów ciężko o nocleg. Mimo to hotelarze jakoś nie budują nowych hoteli. Dlaczego? To proste - dla kilku imprez w roku nie opłaca się budować obiektów, które przez pozostałą część roku stałyby puste. Tym bardziej dotyczy to Wrocławia i Euro - czyli kilku meczy, po których już nie będzie żadnej masowej imprezy we Wrocławiu zapewne przez wiele, wiele lat. Być może decyzja o organizacji Euro przyśpieszyła budowę niektórych hoteli, ale raczej jej nie wykreowała. PS. Wczasy spędzam za granicą. Komunikacja miejska jest potrzeba mieszkańcom i pośrednio wpływa - jak cały rozwój infrastruktury miejskiej - na zainteresowanie Wrocławiem poważnego biznesu. Stadion nie powoduje rozwoju infrastruktury, wręcz go ogranicza. Z powodu stadionu, który wydrenował ogromne pieniądze z miejskiego budżetu, skasowano wiele ważnych dla biznesu inwestycji, jak na przykład tzw. Oś Inkubacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Po Euro będzie wszystko jak u Kononowicza. IP: *.e-wro.net.pl 13.12.09, 23:04 > Pawel_zet na stadion możesz nie jeździć, ale pewnie któregoś dnia wybierzesz si > ę > do Poznania, To nie ma drogi do Poznania ? > albo nad morze ( tą drogą jedzie się do Trójmiasta) Chłopie wiele razy byłem nad morzem i nigdy "żadną drogą" nie jechałem. Sa lepsze srodki lokomocji niż auto. > i tam będziesz > się musiał przespać w hotelu O matko to bez Euro ludzi spaliby na trawnikach ? > i nie farmazoń, Nie farmazoń jak typowy fan futbolu > że Ci to nie będzie nigdy > potrzebne. Nie wiem jak jemu ale mi wszystko co jest potrzbne jest potrzebne też milionom innych ludzi.Co jest potrzebne milionom jest zwykle budowane w pierwszej kolejności . Nie bardzo zrozumiełem co ma wspólnego wrocławski stadion z hotelem nad mozrzem ? Domyślam się, że żaden hotel w Polsce nie powstałby bez Euro bowiem te kilka tygodni mistrzostw właścielom hoteli daje takie zyski, że hotel przez następne 30 lat nie musi już przynosić zysku. Zapewne brak zysków w hotelach, które są tak potrzebne jak piszesz, jest przyczyną, że sie ich nie buduje juz teraz tylko czeka na najblizsze Euro. >Najlepiej okop się w domu i zamawiaj produkty spożywcze ze sklepu > internetowego Almy bo po co wychodzić. Tak rozumując nie trzeba w tym mieście > komunikacji, ani dróg o i tak nikt ich nie potrzebuje... A ty się nie kompromituj bo w twojej wypwoedzie jest nie więcej logiki niż u fana futbolu. Zreszta podpisujesz się footbol_fan więc nie można miec o to do ciebie pretensji. Jesteś zaslepiony. Na mecz się nie dostaniesz ale łudzisz się, że bedziesz korzystał z nadmorskich hoteli. Chłopie bedziesz spał w jakimś hoteliku przerobionym ze starej szkoły w małej mieścinie 30 km Gdańska. Aby ostudzic Twoje osozłomstwo cytuje : "Jak informuje Biuro ds. EURO 2012: "Aby umożliwić pobyt we Wrocławiu jak największej liczbie turystów, również tym nie posiadającym biletów na mecze, dodatkowo zamierzamy doprowadzić do skrócenia roku akademickiego w czerwcu 2012 roku i udostępnić kilkadziesiąt tysięcy miejsc w akademikach i pokojach na stancjach. Podobnie zrobiliśmy podczas Kongresu Eucharystycznego w 1997 roku. Jednocześnie przygotujemy kilka pól kempingowych na terenach rekreacyjnych. W 2012 roku zapewnimy więc bazę noclegową na około 60 tys. miejsc". Boze jak sie cieszę .Po Euro będzie taki nadmaiar miejsc hotelowych że hotele 5 gwiazdkowe będą je sprzedawały w cenie 3 *. Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 00:40 Widać, że jesteś zwykłym krzykaczem bez perspektyw. Nie są Ci potrzebne drogi na stadion czy hotele? Mi nie jest potrzebna komunikacja zbiorowa, czy remont dworca, ale nie sprzeciwiam się pompowaniu pieniędzy w te sfery. Wiem, że innym mogą być bardzo pomocne. Ty najwyraźniej masz nieco ograniczone spojrzenie na to. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.as.kn.pl 12.12.09, 09:44 > Nie są Ci potrzebne drogi na stadion czy hotele? Wrocław nie cierpi na brak miejsc w hotelach. Nie rozumiem też, jaki jest zysk w drodze dojazdowej na stadion dla przeciętnego mieszkańca miasta. Jako osoba o szerokich perspektywach spróbuj mi to, głupiemu, wytłumaczyć. W prostych słowach, żebym był w stanie zrozumieć. Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 11:33 > Wrocław nie cierpi na brak miejsc w hotelach. Tutaj właśnie się mylisz, miejsc jest za mało. Biorąc pod uwagę, że odwiedza nas coraz więcej turystów nowe hotele się przydadzą. Poza tym hotel to prywatna inwestycja i miasto nie dopłaca do interesu. Już nie wspomnę o nowych miejscach pracy. > Nie rozumiem też, jaki jest zysk > w > drodze dojazdowej na stadion dla przeciętnego mieszkańca miasta. Jeśli chodzi Ci o drogę dojazdową do stadionu, czyli ul. Drzymały (niebawem ul. Śląską) to przeciętny mieszkaniec będzie mógł dojechać ... na stadion. Będzie to też łącznik Maślic i Pracz Odrzańskich z Lotniczą (obecnie Hutnicza i Górnicza spełnia to zadanie) O korzyściach z tramwaju, poszerzenia Pilczyckiej, Lotniczej, Kosmonautów i Budowy AOW chyba nie muszę pisać. > Jako osoba o > szerokich perspektywach spróbuj mi to, głupiemu, wytłumaczyć. W prostych > słowach, żebym był w stanie zrozumieć. Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, ale sensowne, pisz. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Paweł Z. Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.as.kn.pl 12.12.09, 16:21 Cieszę się, że tak się starasz mnie głupiemu wytłumaczyć pewne rzeczy. Otóż pracowałem w różnych firmach i z tego, co pamiętam, nigdy nie było żadnych problemów z rezerwacją noclegów, gdy przyjeżdżał do nas jakiś gość. Nie wiem, skąd bierzesz te informacje o braku miejsc w hotelach. Słusznie tylko zauważasz, że to prywatna inicjatywa, a nie miasto buduje hotele. Pewnie dlatego właśnie niewiele buduje. Nowych inwestycji hotelowych u nas jest bardzo mało. Nic dziwnego. Nikt normalny nie będzie wydawał dziesiątków milionów na imprezę, która potrwa kilka dni. Dziękuję Ci za wyjaśnienie, że droga na stadion będzie zarazem łącznikiem między Lotniczą a drogą na Maślice. Cóż, droga cena tego nośnika, ale pożytek jednak jakiś jest. Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 17:34 Ciesze się, że mogłem pomóc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Więcej stadionów =dalszy rozwój Wrocławia IP: *.e-wro.net.pl 14.12.09, 00:01 > Tutaj właśnie się mylisz, miejsc jest za mało. Biorąc pod uwagę, że odwiedza na > s > coraz więcej turystów nowe hotele się przydadzą. Szkoda ze twojej wiedzy nie mają inwestorzy. A może zaryzykuj, zbuduj hotel i zarób skoro to takie oczywiste. > Poza tym hotel to prywatna inwestycja i miasto nie dopłaca do interesu. > Już nie wspomnę o nowych miejscach pracy. I tu się mylisz.Poczytaj jak miasto che zachęcić do budowania hoteli. Co do miejsc pracy to owszem. Znam parę babci klozetowych i prostyutek ktore chwala sobie pracę przy hotelu. Ja tam wolę pracować w firmie produkcyjnej niż być portierem w hotelu. > Jeśli chodzi Ci o drogę dojazdową do stadionu, czyli ul. Drzymały (niebawem ul. > Śląską) to przeciętny mieszkaniec będzie mógł dojechać ... na >stadion Przecietny mieszkaniec nie bedzie jeździł na stadion...zrozum to wreszcie. >Będzie t > o > też łącznik Maślic i Pracz Odrzańskich z Lotniczą (obecnie Hutnicza i Górnicza > spełnia to zadanie) Dobrze prawisz. Zatem Drzymały jest zbędna > O korzyściach z tramwaju, Którego tramwaju ? Tego co nie bedzie jedził do Leśnicy ? Czy tego który nie bedzie miał "pętli" przy stadonie ? A mozę tego co nie pojedzie na Kozanów przez ul.Długą ? > poszerzenia Pilczyckiej, Lotniczej, Kosmonautów Jak to to były jakies korki miedzy Astrą a Pilczycami ? Czy poszerzenie Pilczyckiej nie jest odwołane wraz z rezygnacją budowy torowiska Tramwaju Plus wzdłuz Pilczyckiej ? Na Pilczyckiej zdaje sie nei ma byc poszerzenia tylko jeden pas (istniejacy) rano ma prowadzić do centrum a po południu ma zmienić kierunek. > i > Budowy AOW chyba nie muszę pisać. Tak AOW nie powstałaby gdyby nie Euro. A hitler by nie wybudował autostrady albo by wybudował ją 20 lat później. Gdyby kazdy w tym kraju kopał piłke to byłby to kraj miodem i mlekiem płynacy i wszystkomający. Tymczasem odwiedzam czasem stadion olimpijski i spradzami ile on miasto ksztuje. Ogladam czasem stadiony na Skarbowców i sprawdzam jak sa wykorzystywane. Przyglądam sie przebudowie stadionu na Oporowskiej i pytam po co to ? Przygladam się stadionowi parasola na Sztabowej w który zainwestował Sląsk. Przyglądam się stadionowi na Hallera , Dembowskiego, Wróblewskiego i innym oraz przyszkolnym i tez się nadziwic nie mogę. Od kilkudziesieciulat wszyscy gadaja jak te obiekty sensownie wykorzystac i na gadaniu sie kończy. Działacze Ślaska chcieli aby UM wziął drużyne na garnuszek ale nie udąło się . Dobry i stadion w prezencie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Automobilista kibic czy kibic automobilista ? IP: *.e-wro.net.pl 13.12.09, 23:16 > Widać, że jesteś zwykłym krzykaczem bez perspektyw. Aleś mu dowalił krzykaczu z perspektywami. > Nie są Ci potrzebne drogi na stadion czy hotele? > Mi nie jest potrzebna komunikacja zbiorowa, czy remont dworca, ale nie > sprzeciwiam się pompowaniu pieniędzy w te sfery. Ależ jest ci potrzebne i nawet nie wiesz jak.Dzieki temu ze tyle osób korzysta z kolei i KZ masz szanse gdziekolwiek dotrzeć swoim autkiem bo inaczej stałbys w aucie godzinami . > Wiem, że innym mogą być bardzo > pomocne. Nie udawaj idioty. Te sfery są konieczne do prawidłowego funkcjonowania maista jaki jego mieszkańców. To że ty z tego niekorzystz nie ma zadnego znaczenia. Moze jesteś inwalidą nie wychodzącym z domu a moze oszalałym automobilistom myslacym ze jak wszyscy przesiadą sie do aut to będdzie tylko troche tloczniej na jezdni. >Ty najwyraźniej masz nieco ograniczone spojrzenie na to. przeczyaj co napisałeś i weź coś na odtrucie z ołowiu bo masz zakłoconą zdolność kojarzenai faktów. Już niedługo np.podczas Euro przekonasz się że auto w mieście to zbędny gadżet. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiektoś Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 00:42 pawel_zet napisał: Drogi na stadion nie są mi potrzebne, bo nie > będę jeździł na stadion.W hotelach nie będę mieszkał Genialne podejście:))) Ja też nie mam zamiaru jeździć AOW to dlaczego ją budują.Albo popieram tych mieszkańców WW z 9Maja -po co mi most wschodni? Do ZOO mogę jechać przez zwierzyniecki( o fontannie nie piszę , bo zaraz się zacznie) Lotnisko i tak byłoby rozbudowane, nie > wiem, czy ME cokolwiek przyśpieszyły Nie pogrążaj się już bardziej:))) Odpowiedz Link Zgłoś
neuro99 Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 18:56 Właściciele hoteli nie narzekają , stąd wniosek że zarabiają. Jeśli te nowe ( z okazji Euro 2012 ) miałyby przynosić straty to nie wątpię ,że ich posiadacze zainwestują w promocję miasta ,żeby te puste miejsca wypełnić. Dobra i pojemna baza noclegowa będzie tez sprzyjać organizacji sympozjów,kongresów i innych event-ów o których organizację nie mogliśmy się wcześniej ubiegać.To tylko jeden z wielu kontrargumentów dla sceptyków.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.e-wro.net.pl 14.12.09, 00:40 > Właściciele hoteli nie narzekają , stąd wniosek że zarabiają. raz zarabiaja raz tracą. Hotelu nie zamyka się w roku w którym przynosi straty. > Jeśli te nowe ( z > okazji Euro 2012 ) miałyby przynosić straty to nie wątpię ,że ich posiadacze > zainwestują w promocję miasta ,żeby te puste miejsca wypełnić. Tak zainwestuja w hoele a inwestycja nie przyniesie zysków. Potem starca na prowadzeniu. Potem mieliby inwestowa.c w promocje miasta tylk z czego ? Czy hotele sa od promowania miasta ? Nowe hotele pogorsza rentownośc starych. Zacznie sie wojna o klienta poprzez spuszczanie cen. W efekcie na poczatku wzrośnie ruch ale zmniejszone zyski spododuja pogorszenie standardu akonkurencja zmusi słabszych do upadku. W efekcie ilośc miejsc się znów urealni, klienci zyskaja na spadku cen ale wielu ze starych hoteli jak i znaowych moze upaść i to jest powód ze neichca inwestowac. Hotele beda powstawac ale powoli. Na hurra gwałtowne rozbudowanie bazy spowoduje niepotrzebne perturbacje. Z analiz sprzed kilku lat pamietam ze we Wrocławiu nie brakowało hoteli (jest 6 tysiecy w hotelach i 22 .000 w obiktach hotelarskich) .Brakowało tanich hoteli. Wiesz jakie jest obłozenie w hotelu Wrocław ? Wiesz ile hoteli wynajmuje pokoje na biura dla firm aby nie stały puste ? Hotel Wodnik na ul.Grobli ma teraz promocje dla studentów 70 zł za pokój .Ciekawe dlaczego nikt tam nie chce płacic z nocleg około 200 zł. Obłożenie to miał tylko Hotel Monopol do 85% ale większośc klientów przyjeżdżała tam nawet od 35 lat corocznie. >Dobra i pojemna > baza noclegowa będzie tez sprzyjać organizacji sympozjów,kongresów i innych > event-ów o których organizację nie mogliśmy się wcześniej ubiegać.To tylko jede > n > z wielu kontrargumentów dla sceptyków.... Niedawno przyjechalo 2000 chirurgów na kongres i sparaliżowlai na kilka dni miasto. Innej korzysci w sympozjach na razie nie widzę. Euro pokaże jakim przekleństwem są masowe imprezy. Zobaczycie jak UM będzie błagał mieszkańcow aby zrezygnowali z aut na czas mistrzoostw. Pojemna baza na czas sympozjów to zbędny balast który generuje koszty przec co hotele żadają czesto wygórowanych cen . tak to korzyśc z Pojemnej z rzadka wykorzystywanej bazy. Gdyby była taka potrzeba juz dawno by nowe hotele powstały Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolumb Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 15:50 Ale przez te mecze dalej będziemy mordować się w Leśnicy,kilkadziesiąt kamienic zostanie pozbawionych remontu,nie będzie nowego szpitala w Żernikach itd... przez durne trzy mecze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: takisobiektoś Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: 78.8.137.* 12.12.09, 18:46 Gość portalu: Kolumb napisał(a): > Ale przez te mecze dalej będziemy mordować się w > Leśnicy,kilkadziesiąt kamienic zostanie pozbawionych remontu,nie > będzie nowego szpitala w Żernikach itd... przez durne trzy mecze. Nie zgodzę się kolego.Chyba własnie przez stadion i drogę stadion -lotnisko zyskamy szybciej obwodnicę Leśnicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.e-wro.net.pl 14.12.09, 00:51 > Nie zgodzę się kolego.Chyba własnie przez stadion i drogę stadion - lotnisko > zyskamy szybciej obwodnicę Leśnicy. Chyba dostaniemy. Chyba miał być tramwaj plus. JEsli dostaniemy cos szybciej to na pewno nie bezie to taniej bo zwyle co szybko robione jest drozej pomijajac ze gorzej. Czyzbys nie rozumiał ze jesli obwodnica miała powstac to i tak by powstała i tak by trzeba za niazapłacic. No chyba ze nie była potrzebna. Skoro była to wyrzucenie peiniedzy na stadion aby tylko droge rpzyśpieszyć jest głupota bo mielibysmy i obwodnice Lesnicy i inne drogi zbudowane zamiast stadionu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Koloseum wrocławskie IP: *.e-wro.net.pl 13.12.09, 22:29 > ale wyobraz sobie Pacanie ze po tych czterech meczach zostaną drogi > hotele, Jakie drogi ? Wymień choć jedną . Z tego co wiem to zrezygnowano z powodu stadionu z remontu około 30 ulic . Hotele ? wymień chocć jeden ? Z tego co wiem Wołów, Brzeg i inne miasta gdzie miały powstać hotele własnie wycofąły się z budowy centrów pobytowych dlatego że nikt tych hoteli nie chce budować. We Wrocławiu budowa Hotelu Hilton bez kantów została zatrzymana. Nie da sie wybudowac hotelu bez kantów :] >rozbudowane lotnisko(korzystasz z niego?bo ja tak) A to tłumaczy dlaczego jestes zaslepiony . Pytanie dlaczego bedzie rozbudowane . Była potrzebna rozbudowa czy nie ? Jesli nie to poc oc leotnisko dla VIPów? A jeśli tak to naprawde wierzysz ze nie rozbudowano by lotniska skoro była potrzeba ? Czy piłka nożna kreci swiatem i bez kopania piłki nie da sie wybudowac niczego co potrzebne ? Lotnisko miało być przeniesione pod Środę Śląska i tam naprądę miałoby szansę na rozbudowę. Pakowanie kasy z okazji Euro w nasz port to tylko odkładanie przeneisienia lotniska. Niedługo to lotnisko zostanie wchłoniete przez zabudowę miejską. Tam nie potrzeba nowego terminala tylko parkingów. >a do tego o Wrocławiu > będzie się mówić w europie Juz się mówi ze Wrocław to paw Europy i co z tego ? >a to chyba dobrze,co Ty na to Źle jesli dysponując budzetem prawie 4 mld marnuje się kase po to aby o mieście mówiono zamiast realizować żywotne potrzeby mieszkańców. Jednym z najwiekszych problemów są problemy komunikacyjne. Brak mozliwości legalnego parkowania w centrum i poza nim. Zapóźnienia w rozwoju MPK. Nadmiar aut a co za tym idzie dewastacja chodników i trawników. Zaniedbania w remontach substancji mieszkaniowej wygenerują w przyszłości powiększone koszty na jej utrzymanie itd Mozan tu wymienić dziesiatki potrzeb których nie realizuje się głównie z braku pieniedzy które ida na rzeczy drugo lub trzecioplanowe. Najgorsze ze nasze długi moga płacic nasze dzieci i na dodatek wiekszośc mieszkańców jeszcze sobie z tego nie zdaje sprawy. Wirtualna ksiegowosc spycha długi Um do spólek po to aby mozna było przekroczyć ustawowy próz 60% zadłuzenia. JAk bedzie krach to mała pociecha ze ktoś pójdzie za to siedzieć. My to bedziemy musieli spłacic . Z tego co wiem to UM juz dziś bierze kredyt na spłate kredytu czy zaczynamy wpadac w spirale zadłuzenia. UM myśli ze dalsze inwestycje będa za prywatne pieniadze. Chce aby ktos zbudował parking pod Nowym Targiem na 800 aut choć opłacalne jest tylko na 300. UM chce aby ktos pobudowal most nad Odrą i pobierał myto przez 35-50 lat po czum most oddał miastu. Mimo ze nieopdcalne jest budowanie parkingu na 800 aut pod Nowywm Targiem UM chce budowac parking na 1200 aut pod fosą co spwduje ze 1 miesce postojowe nie bedzie kosztować 100.000 zł tylko pół miliona. Tak to są tematy dzięki którym o Wrocławiu bedzie sie mówić. Z pewnością telewizje całego swiata podczas Euro zwrócą uwagę na paraliz komunikacyjny. Pokazą zniszczone rozpadajace sie kamienice bez ciepłej wody i z jednym kiblem na kilka mieszkań na klatce. Pokażą nieskanalizowane dzielnice i wiele innych zapóźnień cywiliacyjnych. Przyznam ze wolałbym aby świat jak najmniej wiedział o pawiu Europy. Przyjedzie czas na chwalenie się ale najpierw trzeba miec czym. Na razie z powodu indolencji urzędniczej nie zapewniono nawet możliwości dojazdu tramwajem do stadionu i z tego powodu zarzucono cały projekt Tramwaju Plus. Stadion będzie tylko podswietlonym lampionem widocznym z AOW. Bardzo się zdziwię jesli Galeria Solorza będzie w stanie się utrzymać.Jeślii spólka zarządzajaca nie przyniesie zysków, miasto i tak pokryje resztę kosztów utrzymania. ratując fianse stadionu an siłę będą ściagane zespoły koncertowe aby na każdym zarobic choć milion czy dwa. Ale aby zespól i stadion zarobił mieszkańcy beda musieli wyłozyc kilkadziesiąt milionow czyli bedziemy fiansowac nie tylko stadion. Obawiam się, że po pierwszym okresie euforii nastąpi przesyt koncertami "co miesiąc ",i stadion zacznie pełnić coraz dziwniejsze funcje. Warszawski stadion się utrzyma sam bo jest w centrum. Nasz nie . Ktoś chce się założyć ? No ale kto powiedział że oświetlenie AOW typu chiński lampion ma byc tanie? Ekstrawagancja kosztuje. Raport Pentora pokazał że stadion jest na końcu listy potrzeb wrocławian a mimo to prezydent dalej wstrzymuje wszelkie innwestycje poza okołostadionowymi. Nie ma mowy aby za to nie odpowiadał ale niezaleznie od tego czy się wywinie czy nie moje dzieci będą się mnie pytały dlaczego mają za to płacić i czy byłem za czy przeciw.Odpowiem ze byłem za,ale jako jeden z pierwszych zrozumiałem jakie będą prawdziwe koszty i wycofałem poparcie. Nie lubię jak się mnie oszukuje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Józef do Pawel_zet IP: *.217.146.194.generacja.pl 12.12.09, 08:55 Rozumując w twój sposób małpa niepotrzebnie zeszła z drzewa (jeśli człowiek rzeczywiście pochodzi od małpy)., bo po co miała się narażać itd. Są inwestycje których przełożenie nie jest bezpośrednie tylko pośrednie. Stadion podczas budowy i używania napędzi gospodarkę i spowoduje jej rozwój itd. To jest inwestycja w przyszłość. m.in. po to aby ludzie którzy nie mogą spojrzeć poza czubek własnego nosa zrozumieli co to jest inwestycja i po co to się robi choć to nie od razu daje chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ala Re: do Pawel_zet IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.12.09, 10:04 Józef, nie obawiasz się, że jesteś ofiarą indoktrynacji? Jaka to inwestycja? Toż to czysty wydatek. Zarobią prywatne firmy budujące stadion kosztem lat wyrzeczeń mieszkańców, którym już podniesiono dramatycznie podatki (np. od nieruchomości). Kolejny symboliczny pic.Lepiej inwestowa ć w drogi, szkolnictwo itd. Coś z tego wynika dla lokalnej społeczności. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: do Pawel_zet IP: *.e-wro.net.pl 14.12.09, 01:12 > Rozumując w twój sposób małpa niepotrzebnie zeszła z drzewa (jeśli człowiek > rzeczywiście pochodzi od małpy)., bo po co miała się narażać itd. masz racje. Dlatego małby pozostaja na drzewie bo łazenie po ziemi byłoby dla małp zbyt niebezpieczne. > Są inwestycje > których przełożenie nie jest bezpośrednie tylko pośrednie. Stadion podczas > budowy i używania napędzi gospodarkę i spowoduje jej rozwój itd. Oczywiście ze spowoduje rozwój pośredni a le bezpośredni zastuj. Wisz ile mzoan by zrobić za miliard ? Uwazasz ze nie ma możliwości lepszego wydania miliarda tak aby przyśpieszyc rozwój miasta ? Czy jeszcze nei dotarło do ciebie jaki bedzie zastuj miasta z powodu stadiony ? Wymienić ci z ilu inwestycji maisto juz zrezygnowało ? Pospekulujemy z jakich miasto wkrótce sie wycofa również z winy stadionu ? > To jest > inwestycja w przyszłość. Puste gadanie. Powtrazam jeszcze raz kazde rozsądne wydawanie pieniedzy to inwestycja. Rzecz w tym ze stadion jest jedną z najgorszych . Stadion będzie słuzył głownie kibicom których jest 5500 w mieście 675.000 mieszkanców czyli mniej niż 1%. Ogrona wiekszośc mieszkanców pojedzie na stadion popatrzyc. Spora cześć nigdy tam nie pojedzie tak jak dotad nigdy na Maslicach nie była. Teraz powiedz mi gdzie ostatnio naprawiono jakiś chodnik lub zrobiono trawnik? O resztę potrzeb nie będę pytał bo nie ma na nie pieniedzy. m.in. po to aby ludzie którzy nie mogą spojrzeć poza > czubek własnego nosa zrozumieli co to jest inwestycja i po co to się robi choć > to nie od razu daje chleb. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: antyPawel_Zet Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.wroclaw.mm.pl 13.12.09, 00:22 tak czytam co ty piszesz, Pawle Zet, w roznych wątkach i zastanawiam się, czy nauczono Ciebie myslenia? Chyba nie, bo wciąż dajesz dowody kompletnej umysłowej pustki. Tak samo jak w tym wątku: twoje wypowiedzi to kliniczny przykład bezmyślnego klepania. Rujnowanie budżetu dla kopaczy, trzy mecze i tak dalej... Skojarz co nieco, pomyśl, rusz głową, mam nadzieje, ze jednak potrafisz. Widzisz, Pawle Zet, na całym swiecie od dziesięcioleci organizuje się rozmaite wielkie imprezy sportowe, mistrzostwa w piłkę, olimpiady i tak dalej. I widzisz, Pawle Zet, jakoś to się na swiecie wciąż i kalkuluje i opłaca. Inaczej by się tego nie organizowało. Nie dociera ten prosty fakt do ciebie, chłopcze. A szkoda. Szkoda. Bo tutaj nie o "trzy mecze" chodzi. Zupełnie nie o nie. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 13.12.09, 16:12 Ogromna kulura Twojej wypowiedzi dobitnie zaś świadczy, że mamy do czyynienia z prawdziwym intelektualistą. Cieszę się, że znalazł się ktoś mądry, kto wyjaśnia mi rzeczy, których nie rozumiałem. Oczywiście nie przeczę, że imprezy sportowe są intratną imprezą dla ich organizatorów czy dla stacji telewizyjnych. Z tego właśnie powodu są organizowane. Niekoniecznie jednak zarabiają na tych imprezach miasta i kraje, które są organizatorami. Spróbuj jednak zrozumieć, że świat jest już tak zbudowany, że ktoś traci, a ktoś zyskuje. Traci społeczeństwo, zarabia kilka firm i jakieś korporacje. Jest to wystarczający powód, by imprezy takie były organizowane. Odpowiedz Link Zgłoś
anna-76 Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mecze... 12.12.09, 00:03 Żenada Dla trzech meczów czyli 3 x 90 min ? To wszystko ? Tyle gadania , tyle pieniędzy Czuję się jak na oddziale psychiatryka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: goro Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.chello.pl 12.12.09, 00:30 Tak się czujesz bo nie potrafisz spojrzeć szerzej na euro niż przez pryzmat tych trzech meczy. Ja nie jestem kibicem piłkarskim, ale jak patrzę na dane które opublikowało jedno z portugalskich miast w kilka lat po euro to zaczynam rozumieć jak opłacalny to biznes. To jest trochę jak z budową dróg, też można powiedzieć, że rujnują budżet, ale tam gdzie są autostrady w Polsce jest tez największa dynamika wzrostu PKB i najniższe bezrobocie w ujęciu regionalnym, ale zawsze znajdą się mądre forumowiczki i forumowicze, którzy znają się lepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.wroclaw.mm.pl 12.12.09, 16:31 czy możesz przy okazji powiedzieć mi co to Euro obchodzi np. 10 latka ucącego się WFu w zagrzybiałej sali gimnastycznej ktorej miasto odmawia remontu gdyzpieniądze idą na stadion. Te bajki o wspólnej korzysci wsadź sobie miedzy bajki. Tylko wąska grupa osób na tym skorzysta , a koszty ponosimy wszyscy. Gdyby to były inwestycje np. PZPNu to ok , kupili teren , budują stadion , robią mistrzostwa -wspaniale , ale tak nie jest . Jest sięganie do moich pieniędzy i oszczędzanie na niezbędnych inwestycjach, jest zawracanie głowy nam wszystkim jakimiś ludźmi którzy mnie guzik obchdzą, w końcu jest dyscyplina , która mnie guzik obchodzi. Uważam , że mam prawo do wyrażania swojej opini o tym co się dziej , a co mi się zwyczajnie nie podoba. Tak więc ne podoba mi się ta futbolowa mafia i smarkający piłkarze na murawę pilęgnowaną z moich pieniędzy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: football_fan Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 00:30 Typowe polactwo zabiera głos, lepiej siedźmy w tym polskim bagienku zamknięci na świat, z owiniętymi w druty kolczaste stadionami. Mówicie, że miasto na tym nie skorzysta, a na Expo by skorzystało?... kto pamięta poprzednie miasta, które organizowały Expo na świecie? Ja oprócz Hannoveru nie kojarzę żadnego...Na ME przyjedzie masa ludzi, jeśli cokolwiek im się spodoba w naszym mieście opowiedzą u siebie znajomym i być może wrócą przywożąc kolejne pachnące Euro, które zostawią w naszym mieście, na czym jeden i drugi skorzystacie. Po co stadion ? Choćby też po to żeby Wrocław mógł zorganizować w końcu koncert z prawdziwego zdarzenia, bo wszystko co się liczy odbywa się obecnie w Łodzi i Warszawie oraz na krakowskich Błoniach. Najlepiej jest narzekać, a po co a na co? Po to żebyś jeden z drugim trochę świata uświadczył w tym kraju, banda ignorantów! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.ip.netia.com.pl 12.12.09, 00:44 Po to żebyś jeden z drugim trochę > świata uświadczył w tym kraju, byłem, byłem i sam i z wycieczką i nigdy nie zwiedzałem stadionu.... >banda ignorantów! uprzejmość tyPOwego kibola, który zmusza wszystkich do opłacania swojego "hobby"... Odpowiedz Link Zgłoś
konik71 Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 01:11 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > uprzejmość tyPOwego kibola, który zmusza wszystkich do opłacania > swojego "hobby"... To ty Łosiu zacząłeś od uprzejmości : "Zrestą chodzenie na stadion i spędzanie czasu w tłumie szalejącej biomasy, to rozrywka uwłączająca godności i inteligencji. Więc się nie dziw, że niektórzy się irytują gdy ich ktoś obraża. > byłem, byłem i sam i z wycieczką i nigdy nie zwiedzałem > stadionu.... Skoro nie jesteś kibicem , to po co miałbyś iść na stadion??? <który zmusza wszystkich do opłacania > swojego "hobby"... A dlaczego jestem zmuszany do opłacania budowy dróg?Nie mam samochodu, jeżdżę tylko MPK.Jak widzisz to działa w dwie strony (punkt widzenia............ itd.) Chciałbym tylko wiedzieć ilu z tych wszystkich malkontentów było dumnych gdy dostaliśmy EURO. Ale jak trzeba wydawać pieniądze, to już władza jest do d....,miasto zadłużone na dziesięciolecia itd.itp. Czy pamięta ktoś w jakim stanie były finanse miasta po odejściu Zdrojewskiego?Jakie były długi i w jakim czasie zostały spłacone??? Szybko zapominacie.To takie tyPOwo Polskie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.e-wro.net.pl 14.12.09, 02:56 > A dlaczego jestem zmuszany do opłacania budowy dróg? to wolisz stadion niz drogi ? A jakby dowźli produkty spożywcze do sklepu w ktorym sie zaopatrujesz ? >jeżdżę > tylko MPK. To MPK nie jezi po drogach na ktore ni chialbys łożyc ? Troche mi to przypomina kibolową logike. > Chciałbym tylko wiedzieć ilu z tych wszystkich malkontentów było dumnych gdy > dostaliśmy EURO. Ale jak trzeba wydawać pieniądze, to już władza jest do > d....,miasto zadłużone na dziesięciolecia itd.itp. Tak własnie dobrze to ujałes. Byliśmy dumni bo przy budowie miało miec prace 70.000 ludzi a le neistety okzuje sie ze tylko 3000. Utrzymanie stadionu miało kosztowac 3 mln a niestety bedzie kosztowac 12-15 mln rocznie. Inwestycje okołostadionowe miały pobudzic gospodarke i rozuszać zachodnie dzielnice .ale miało to byc obok rozwoju aista a tymczasem te inwwestycje zjadły wszystkie inne. tak naprawdę to jedyną inwestycją ktora miała słuzyc mieszkańćóm miałbyc tramwa+ ale ajk wiemy było to łgarstwo obliczone na zachęcienie do popracia akcesu na Euro. Zatem nie dziw się ze jak do ludzi dotarło jakie beda prawdziwe koszty to zrozumiało ze zostali oszukani. Juz nie wspomne o cenie samego stadionu ktory miał byc dwa razy tańszy. > Czy pamięta ktoś w jakim stanie były finanse miasta po odejściu > Zdrojewskiego?Jakie były długi i w jakim czasie zostały spłacone??? > Szybko zapominacie.To takie tyPOwo Polskie Czy ty rozumeisz ze ani ty ani wiekszosc mieszkańców nie zdaje sobie sprawy z powagi sytuacji ? Wiesz ze zostały złamane przepisy odnosnie progu załuzenia gminy ? Czy rozumeisz że obecny prezydent wydaje pieniadze przyszłych prezydentów? Rozumiesz ze bedą brane kredyty zamiast na inwestycje to na spłate starych kretdytó w nadziji ze przyjdzie koniunktura ? Rozumiesz ze prowadza wirtualną ksiegowośc i afera moze zagrozic wiarygodności miasta i w efekcie pozbawić cześci źródeł finasowania ? Dutkiewicz przeinwestowała. Dobrze go Zdrojewska anzwała Gierkiem . Gierek inwestowała w produkcje dzieci czemy dał pracę. Gierek zadłuzył Polske a to doprowadziło do upadku PRL. Czy można by z odejściem Dutkiewicza odmowic płacenia jego długów ? Jesli tak to niech Dutkiewicz dlaj zadłuza.Ponoć to grzech sie nie zadłuzac. Zamiast stadionu mozna by wybudowac około 20 parkingow wielopoziomowych a bez czesci z nich za kilka lat będzie katastrofa. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: as Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 07:53 w Portugalii wybudowane na mistrzostwa stadiony stoją puste i powodują ogromne koszta. O koncertach we Wrocławiu możesz pomarzyć, bo widownia zedrze murawę. Zawodów lekkiej nie będzie, bo nie ma bieżni. Drogi i lotniska i tak by powstawały. Wyrzucanie pieniędzy. Lata będziemy za to płacić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zdziwiony Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.wroclaw.mm.pl 13.12.09, 00:25 W Portugalii stadiony nie stoją puste. Co to za nonsens? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: @ Niedochodowe stadiony w Portugalii IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 16:56 Do zdziwionego i innych "zorientowanych": www.umbro.pl/aktualnosci.php?id=19248 Jeśli ktoś sądzi, że stadion we Wrocławiu nie będzie dla nas kosztem po mistrzostwach... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.12.09, 22:43 Jak to "nie będzie bieżni"??? Poważnie? Uachachachachachachacha! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.e-wro.net.pl 14.12.09, 02:35 > Typowe polactwo zabiera głos, taak zwykle zaczynają ci którym brak argumentów. cibie niewarto obrażac. Ciebie mozna cytowac. A wuiec cytuje :"Typowe polactwo zabiera głos," > lepiej siedźmy w tym polskim bagienku zamknięci n > a > świat, Zamknietych to sie 300 sedziów i działaczy a 10 razy wiecej trzesą porkami czy po nich przyjdą. > Mówicie, że miasto na tym nie > skorzysta, a na Expo by skorzystało?... kto pamięta poprzednie miasta, które > organizowały Expo na świecie? Ja oprócz Hannoveru nie kojarzę żadnego... A kogo obchodzi co ty pamietasz ? Ilu chcesz ludzi ktorzy nie pamietają gdzie były ME ? >Na ME > przyjedzie masa ludzi, Zgoda i ta masa zablokuje miasto. >jeśli cokolwiek im się spodoba w naszym mieście opowiedz > ą > u siebie znajomym i być może wrócą Dobrze powiedzianie "jesli" "cokolwiek" "być moze" Co tu sie im ma spodobac ? Czy Wroclaw się chwali ? Tabuny Niemców przeganiano wokół Ratusza i co trzeci odwiedził Ostrów Tumski. Potem do hotelu. Czasem autokar przejechal uliczką willowa aby Niemiec sprawdził czy jego dom jeszcze stoi. Starzy Niemcy poumierali i turystyka z Niemiec się zmniejsza z każdym rokiem. teraz to angole królują w Rynku i an Solny. Zdarza sie zę spódniczkę podniosą i pokaża dupska lub wejdą do fonntanny. W ostanich dniach sporo młodych Hiszpanów .Dwie Hiszpanki uszkodziły bombki na choince. >... wrócą przywożąc kolejne pachnące Euro, które > zostawią w naszym mieście, na czym jeden i drugi skorzystacie. JA mam skorzystac na tym że jakięs pachnące Euro kotś w wiezie do Polski ? On tu pójdzie do knajpy i zapłaci za hotel i samolot . Z tego zaden pożytek dla wrocławian. >Po co stadion ? > Choćby też po to żeby Wrocław mógł zorganizować w końcu koncert z prawdziwego > zdarzenia, bo wszystko co się liczy odbywa się obecnie w Łodzi i Warszawie oraz > na krakowskich Błoniach. I tu znów masz rację. Stadion nie bedzie słuzył dla sportu a wiec jest zbędny. Tak jak na piłce zarabiają działącze tak i na ogranizacji koncertów zarobią kolesie. Mieszkańcy ufundują im narżedzie do zarabiania czyli arenę. A pędź do Warszawy jak masz potrzebę. Ja mam miasto w ktorym kreca filmy wojenne czego się wstydzę. > > Najlepiej jest narzekać, a po co a na co? No to narzekamy jak najlepiej. Po co, na co , dla kogo ? Czy ktoś nas pyta czy chcemy ? Czy nowy prezydent a pewnei i następni nie bedą winić Dutkiewiucza ze nie mogą inwestowac bo musza obsługiwac kredyty dynamomena? >Po to żebyś jeden z drugim trochę > świata uświadczył w tym kraju, banda ignorantów! To ty byś chciał uświadczyć kosztem innych. To tobie się nei chce do Warszawy na koncerty jedzić. To ty narzekarz. To pewnei ty bedziesz anrzekał jak bedziesz płacił koszty stadionu i nie rpzyznasz się jak dziś go zachwalałeś. Stadion to betonowa konstrukcja nie amjaąca wiele wspólnego ze sportem. Byc mzoę liczba chodzacych na mecze Śląska wzrosnie dwukrotnie ale to bedize i atk mniej niz 205 zapełnienia trybun. Setki tysiecy Wrocłąwian będzie tę fanaberię spłacać i to nie 5 ani nie 10 lat. Jesli wrocławian nie bedzie stać kupować bilety po kilkaset złotych na koncerty to trzeba bedzie stadion utrzymywac. Będa robione spędy ze szkół , rozmaite olimpady i regionalne zawody tylko po to aby stadion nie stał pusty. Poniewaz to daleko to młodzież bedzie tylko tracić czas na dojazd. Opócz koncertó trzeba bedzie cos wymyslic. Z pewnością jehowi bedą raz do roku robić spotkania. Byc może giełdy staroci bedą tam sie odbywac. pewnie spotkania wyborcze i skoki spadochronowe. Z pewnoscią jakieś rodeo trafi lub autorodeo. Pewnie Opera wystawi przedstawienia plenerowe. Genealnie to stadion bedzie stał zamkniety i bedzie świecił aby ładnie wyglądać z AOW.Jesli parking będzie funcjonalny to będa tam robic giełdy samochodowe. Dla wiekszosci mieszkańców bedzie to pomnik głupoty .Lokalizacja bedzie utrudniała organizowanie tam masowych szkolnych imprez sportowych. ymczasem nawet orliki sa zamykane popołudniami bo brak paru złotych dla anuczyciela kóry by nadzorował. Brakuje kilku milionów zł na ścieżki rowerowe aby dzieciaki i dorośli zażywali sportu i rekreacji a szkoły zoraganizowały bezpieczna majówkę . Tuz obok bedzie niedokończona rekultywacja wysypiska maslickiego ktore miało byc osrodkiem sportowym. Piłka nożna to fajna rzecz jesli sie dba o rozwój sportu szkolnego. Jeden warunek, za lewe pieniadze dawane pod stołem pakowac do ciupy.Likwidacja autonomii PZPN , przejrzystość finansowania, wymiana działaczy, likwidacja składek od klubów lokalnych na rzecz PZPN. Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 00:41 Tak, masz racje, później stadion i drogi zostaną rozebrane i sprzedane za bezcen... Idiotka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: andy Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.e-wro.net.pl 14.12.09, 03:04 > Tak, masz racje, później stadion i drogi zostaną rozebrane i sprzedane za bezce > n... > Idiotka. Nie musisz sie podpisywac w wiadomosci. Drogi i stadiony beda rozebrane. Stadion dziesieciolecia juz jest rozebrany. Gdy zmiejszy sie udział aut w ruchu ulice bedą na powrót zwężane . Z tego powodu odstepuje się dziś od poszerzania arterii aby tych kosztów w przyszłosci nie ponosić. Tylko idota myśli ze uda mu się wmówic ludziom ze drogi nie byłyby remontowane i budowane tam gdzie sa potrzebne gdyby nie wybudowano najpierw stadionu. Niestety są ludzie ktorzy nie wiedzą jakie sa pierwszoplanowe potrzeby mieszkańców. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 01:04 jak będą "wroclovianie" mieli szczęście - będzie doliczony czas wolny zaś na wieść o karnych w niebo poleci bielizna kibiców z radości :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: czytacz juz o tym napisali IP: *.tbcn.telia.com 12.12.09, 08:46 www.gazetaprawna.pl/wiadomosci/artykuly/378285,co_ze_stadionami_po_euro_2012.html Mało kto myśli o tym, z czego utrzymają się budowane obecnie stadiony, a od takiego planu powinien zacząć każdy organizator tak wielkiej imprezy. W Europie jest duża konkurencja, pieniądze same nie przyjdą – mówi Jacek Bochenek, dyrektor grupy sportowej w firmie konsultingowej Deloitte Polska. Jedno jest pewne: po mistrzostwach stadionów nikt nie zburzy. Dalej będą stać, mają jednak na siebie zarabiać. A to wcale nie takie proste. Obiekty budowane na Euro mają pojemność znacznie większą od liczby kibiców, którzy przychodzą na mecze polskiej ligi. Średnia frekwencja na spotkaniu ekstraklasy w ostatnim sezonie to prawie 5 tysięcy widzów. Tymczasem Stadion Narodowy pomieści ponad 55 tysięcy miejsc, obiekt w Gdańsku 44 tysiące, a w Poznaniu 45 tysięcy. W ciągu roku większość trybun będzie więc świecić pustkami. W najgorszej sytuacji może się znaleźć właśnie obiekt w Warszawie, bo w odróżnieniu od innych nie zostanie stadionem klubowym. W tym przypadku wyjściem byłaby budowa stadionu piłkarsko-lekkoatletycznego, tak by już po Euro mogły się tam odbywać imprezy lekkoatletyczne. Jednak zdaniem ministra sportu takie rozwiązanie źle wpłynie na komfort kibiców oglądających piłkarskie zmagania. – W Łodzi wybudowaliśmy piękną halę widowiskowo-sportową z bieżnią i ostatnio wszyscy narzekali, że nie widzą siatkarek, które grały na środku boiska. Stracą kluby Nowe areny największym obciążeniem mogą stać się dla... klubów piłkarskich. Do tej pory za wynajem stadionów należących do miasta płaciły grosze, np. Lechia Gdańsk za dotychczasowe korzystanie ze swojego stadionu uiszcza jedynie od 700 do 2000 złotych za mecz. Inne jeszcze mniej, na przykład Odra Wodzisław płaci miastu jedynie 100 zł rocznie. Po oddaniu stadionów w użytkowanie operatorom lub innym podmiotom prywatnym miasta nie będą mogły odnajmować ich klubom po zaniżonych cenach. Komisja Europejska mogłaby to odebrać jako nieuprawnioną pomoc publiczną. Czynsz dla klubów na pewno więc wzrośnie. O ile? Mogą to być sumy w granicach nawet 8 milionów złotych rocznie, co dla wielu klubów stanowi jedną czwartą ich budżetu. Kto może spać spokojnie i nie bać się o swą przyszłość po Euro 2012, a kto powinien jak najszybciej szukać rozwiązania problemu? Liderami są Wrocław i Warszawa ze Stadionem Narodowym i stadionem Legii. Kłopoty mogą mieć obiekty na Śląsku i w Łodzi. Znaczną pomocą dla miast chcących utrzymać stadiony po Euro byłoby postawienie w ich otoczeniu centrów handlowych. Ale na to na razie nie godzi się UEFA, która nie chce, by wokół stadionów w czasie mistrzostw trwały jakiekolwiek prace budowlane. Dlatego np. w Kijowie na prośbę UEFA już zburzono powstające przy Stadionie Olimpijskim centrum handlowo-rozrywkowe. Źródło: Dziennik Gazeta Prawna Artykuł z dnia: 2009-12-12 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: 78.8.136.* 12.12.09, 12:56 W fazue grupowej nie ma karnych. Chyba ze w normanym czasie gry. Odpowiedz Link Zgłoś
mary.nara Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 09:40 anna-76 napisała: > Żenada > Dla trzech meczów czyli 3 x 90 min ? To wszystko ? Tyle gadania , > tyle pieniędzy > Czuję się jak na oddziale psychiatryka nie, no, nie załamuj się, może któryś mecz będzie miał dogrywkę:) albo i karne:) ps. też mi sie dziwnie wewnątrz zrobiło:) szczególnie jak się zorientowałam, że w tygodniu więcej czasu spędzam się w korkach niż te mecze 3x90 min będą trwały, a dojazd na stadion zajmie mi z 2 godziny, więc wbrew wszystkim mądralom - nie, nie będę ze stadionu korzystać:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pedro Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 10:57 Nie będzie dogrywek ani karnych, bo to mecze grupowe, lamerko. Zastanawia mnie, co powoduje ludźmi, że wypowiadają się na tematy, o których nie mają zielonego pojęcia. Odpowiedz Link Zgłoś
ludendorf Żenada 12.12.09, 12:00 anna-76 napisała: > Żenada > Dla trzech meczów czyli 3 x 90 min ? To wszystko ? Tyle gadania , > tyle pieniędzy > Czuję się jak na oddziale psychiatryka. Żenada że są jeszcze ludzie myślący w sposób jaki zaprezentowałaś. Mecze będą trwały krótko ale z obwodnicy, rozbudowanego lotniska, nowych linii tramwajowych, wyremontowanego dworca i nowych dróg będzie się korzystało przez wiele lat. Bez euro wielu z tych inwestycji by nie było a inne ciągnęły by się przez wiele lat Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.b-ras1.prp.dublin.eircom.net 12.12.09, 12:01 Bez tego stadionu np. na obwodnice bysmy czekali jeszcze ze 20 lat, po co budowac wczesniej, skoro auta jakos przejezdzaja obecnymi drogami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora a potem już tylko spłacanie kredytu IP: *.magma-net.pl 12.12.09, 10:33 przez wiele, wiele, wiele lat... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz ćwierćwieku zadłużenia zasługuje na ćwierćfinał! IP: *.ip.netia.com.pl 12.12.09, 10:51 Jeśli będziemy przez to Święto Kopaczy zadłużeni na ćwiećwieku, to zasługujemy chyba na Święto w Święcie czyli ćwiećfinał!. Każde miasto budowniczy stadionu zasługuje na ćwiećfinał!. Trzeba zmienić przepisy i rozegrać 8 ćwierćfinałów: 4 w Polsce i 4 na Ukrainie:))) Odpowiedz Link Zgłoś
paniskoklex Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mecze... 12.12.09, 14:23 a co na to Pani Krzywda ? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Stefan Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.wroclaw.mm.pl 12.12.09, 16:37 zastanwia mnie jedno , że po 20 latach prosperity w naszym kraju jesteśmy biedni jak mysz kościelna i nie stać nas na obwodnicę wokół Wrocławia ...hm Może zatem po co głosować na jakiegoś polityka czy partię wyraźnie się nie sprawdzają , głosujmy za Euro i temu podobnymi akcjami. Olejmy polityków i ich ptasie móżdżki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aaaa Lato przemówił:))) IP: *.ip.netia.com.pl 12.12.09, 18:30 www.sportfan.pl/artykul/13970/lato-znowu-sie-osmiesza-zobacz-jak-duka-po-angielsku-zenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Grzegorz Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec IP: *.adsl.inetia.pl 12.12.09, 22:15 czy ktoś to rozumie? Stadion ma kosztować 130 milionów euro, ma coś 41 tysięcy miejsc. Co daje średnio 1038 euro za bilet. I to licząc sam stadion, bez autostrad, lotniska, centrów pobytowych itp. A bilety na fazę grupową euro 2008 kosztowały od 45 euro. Jak to się ma zwrócić??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dardos Re: Bez niespodzianek IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.12.09, 22:27 To nie tylko Wrocław jest zamrożony ta ifestycją na lata, w Poznaniu problem już widzą forum.gazeta.pl/forum/w,249,104262410,,Stadion_na_Bulgarskiej_bedzie_bardzo_drogi.html?v=2 to dopiero przymiarka, co czeka nas, Gdańsk itd. Zadziwia mnie wiara niektórych, że bez Euro nic by nie powstało w tym mieście w temacie infrastruktury. Znaczy wołajmy o więcej takich imprez, bo tylko one mogą nas finansowo ustawić na wieki : ) i zapewniają nieograniczony rozwój, zwłaszcza spółek ; ). Odpowiedz Link Zgłoś
konik71 Re: Bez niespodzianek: na Maślicach będą trzy mec 12.12.09, 23:09 Gość portalu: Grzegorz napisał(a): > A bilety na fazę grupową euro 2008 kosztowały od 45 euro. Jak to się ma zwrócić > ??? To była kolego cena dla federacji (kilka tys. sztuk na mecz).Poza federacją bilety są znacznie droższe.Genewa, EURO 2008 mecz Turcja-Portugalia bilet III kategorii (czyli najtańszy) kosztował 175Fr (ok.480zł.)Byłem, widziałem, nie żałuję:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyna Jesteście ludzie nawiedzeni,krtykanci za dyche IP: *.as.kn.pl 13.12.09, 14:11 Droga czy przedszkole jest tak samo potrzebne jak stadion piłkarski.Idac tym tokiem myslenia nie wiem po co budują jakies Forum Muzyki za miliony zł.Przeciez may opere,teatry,filharmonie,iine sceny.Dlaczego tam muzycy nie moga wystepowac?Ja nigdy nie pojde na jakis koncert i tez nie zycze sobie zeby z moich podatków to było budowane..Tylko kto mnie wysłucha? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krystyno! Re: Jesteście ludzie nawiedzeni,krtykanci za dych IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.12.09, 14:48 A nie pomyślałaś Krystyno, że za pieniądze wydane na stadion można by wybudować np. mnóstwo boisk piłkarskich i sal do wf? I dzieci i mieszkańcy byliby zdrowsi.Czy to nie byłoby bardziej przydatne Wrocławianom? Jak i nowe żłobki, przedszkola, szkoły, drogi itd. Ten (kolejny już, trzeci we Wrocławiu) stadion to gigantomania za publiczne pieniądze. A co do chodzenia do teatrów, filharmonii, galerii i muzeów...Cóż jest kultura wyższa i niższa. Niektórym wystarczają seriale w TV, mecze bokserski i piłkarskie.I niech będą - póki nie są robione za publiczne pieniądze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz ćwierćfinał dla ćwiećinteligentów, półfinał dla .. IP: *.ip.netia.com.pl 13.12.09, 15:19 półgłowków:)))).... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: alla Re: ćwierćfinał dla ćwiećinteligentów, półfinał d IP: *.217.146.194.generacja.pl 13.12.09, 17:56 Warto tyle pieniędzy inwestować dla 3 meczy? www .superquiz. pl /?t=10475 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Emeryt Re: ćwierćfinał dla ćwiećinteligentów, półfinał d IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.09, 23:10 "Misia" trzeba było oglądnąć. Im większa kasa leci na jakieś bzdety tym więcej z niej się odpala. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Rencista XXI w,a Wrocław bez porzadnego stadionu-szok... IP: 67.159.45.* 14.12.09, 11:34 Ludzie jest XXIw,a Wroclaw nie ma porzadnego stadionu.Miasto 700 tysieczne -wstyd i hańba.O czym wy wogole tu piszecie?Ten stadion bedzie słuzył ludziom na wieki.Nie bądzcie naiwni,nawet gdyby nie budowano tego stadionu piłkarskiego to i tak nie byłoby wiecej sciezek rowerowych,przedszkoli etc..Dla jednych bzdetem panie emercie jest stadion ,a dla innych pan i panu podobni. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1234 Re: XXI w,a Wrocław bez porzadnego stadionu-szok. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.09, 12:13 właśnie o to chodzi, że stadion nie będzie służył ludziom, bo imprezy na nim będą sporadyczne. I zapewne nie będzie koncertów za względu na konieczność utrzymania dobrego stanu murawy, jak to się dzieje na wielu światowych stadionach. Taniej byłoby robić koncerty na Polach Marsowych a dla tych drużyn, które są we Wrocławiu i 6-8 tysięcy publiczności, istniejące już stadiony (Oporowska, w która wpompowano już 4 mln, Stadion Olimpijski, który mógłby być za dużo mniejsze pieniądze najpiękniejszym takim obiektem w Polsce) zupełnie wystarczą. Gigantomania za nasze pieniądze. Że też nie można rozstrzygać tak ważkich dla mieszkańców miasta decyzji przez referenda. Odpowiedz Link Zgłoś