animation_life 29.01.10, 10:52 O łańcuchach powinno się pamiętać całą zimę a nie tylko jak ostrzegają. Co nie zmienia faktu, że prócz ostrzeżeń mogliby tam wysłać więcej odśnieżarek i piaskarek... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ralfx Co z tego, że kierowcy dojadą do Jakuszyc 29.01.10, 12:40 bez łańcuchów skoro 1m za granicą jest obowiązek ich posiadania (przełęcz). Dlaczego autor artykułu o tym nie wspomina? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: Co z tego, że kierowcy dojadą do Jakuszyc IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.10, 14:14 Bo może ludzie jeżdżą tylko do Jakuszyc, a za granicę się nie wybierają... Odpowiedz Link Zgłoś
liwiaaa to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach :( 29.01.10, 13:32 ;( a tak chciałam jutro jechać :(:( (nie mam łańcuchów :/) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:33 Kup, 30-40 zl za sztuke x2. 5 min. max. na zalozenie na jedno kolo x2. 80 zl, 10 minut i biegasz na Polanie. Plus masz doskonala przyczepnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
liwiaaa Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach 29.01.10, 14:51 a to nie wiedziałam, że są takie tanie :) czyli za ok 150zł mogę już śmigać?:) to może jeszcze tylko tak zapytam (ciekawe czy się ośmieszę hehe) to są jakieś rozmiary? i czy np w Norauto kupię? bardzo dziękuję za odpowiedź i dodanie nadziei ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:56 'Norauto' to najlepszy wybór. Poza tym tam doradza jakie kupić i jak założyć. Ceny mogą byc ciut wyższe, ale to kwestia bezpieczeństwa. Poza tym kupuje sie łańcuchy na kilka lat, a jak widać mamy ocieplenie i zimy będą zimniejsze i śnieżne (ot, taka eko-logiczna zagwozdka). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:58 Aha, kupujesz tylko parę (2 szt.) łańcuchów i zakładasz na kola jezdne (zwykle 2), a nie na wszystkie (zwykle 4). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: narciaz Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.adsl.green.ch 29.01.10, 15:02 a jak masz naped na 4 kola...? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 15:05 Dlatego napisałem 'zwykle' :P Odpowiedz Link Zgłoś
liwiaaa Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach 29.01.10, 15:03 bardzo, ale to bardzo Ci dziękuję :) pędzę do Norauto :) Odpowiedz Link Zgłoś
stinger47 dojechałem bez łancuchów 29.01.10, 19:28 A ja dzisiaj dojechalem do Jakuszyc bez łancuchów Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: garfield Re: dojechałem bez łancuchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 21:21 Sadzisz, ze jest sie czym chwalić? Po prostu byleś jednym osłem więcej bez łańcuchów zwiększającym i tak już duże niebezpieczeństwo na drodze. Powód do dumy? Chyba na podwórku w Pierdulkowie. Odpowiedz Link Zgłoś
pkaziuk Re: dojechałem bez łancuchów 29.01.10, 21:49 A skąd wiesz jakie warunki panowały na drodze, że nazywasz kogoś osłem? Śnieg leżący na drodze nie zawsze jest wskazaniem do zakładania łańcuchów. Odpowiedz Link Zgłoś
mark6 Bo ty Polak który "potrafi" 29.01.10, 20:38 Tzw. "dolas"- "spryciarz" z polskiego zadupia. Odpowiedz Link Zgłoś
liwiaaa mam łańcuchy :)... 29.01.10, 22:12 .. i nie zawaham się ich użyć jutro :):) (panowie w Norauto mi pokazali co z czym się je :P) jadę na biegówki!!!! :):) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szev Re: mam łańcuchy :)... IP: *.wroclaw.mm.pl 29.01.10, 22:21 Gratuluję, ja się wybieram tam w niedzielę :-). Nawiasem mówiąc lokalne stacje radiowe mówiły dziś o konieczności łańcuchów na tej drodze w ciężarówkach a nie w zwykłych osobówkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: jas Re: mam łańcuchy :)... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 22:22 That's the spirit!!! Tak trzymaj. Dobrego śniegu. Odpowiedz Link Zgłoś