Dodaj do ulubionych

Sypie: Do Jakuszyc krajową "trójką" tylko z łań...

29.01.10, 10:52
O łańcuchach powinno się pamiętać całą zimę a nie tylko jak ostrzegają. Co nie
zmienia faktu, że prócz ostrzeżeń mogliby tam wysłać więcej odśnieżarek i
piaskarek...
Obserwuj wątek
    • ralfx Co z tego, że kierowcy dojadą do Jakuszyc 29.01.10, 12:40
      bez łańcuchów skoro 1m za granicą jest obowiązek ich posiadania (przełęcz).
      Dlaczego autor artykułu o tym nie wspomina?
      • Gość: ;) Re: Co z tego, że kierowcy dojadą do Jakuszyc IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.01.10, 14:14
        Bo może ludzie jeżdżą tylko do Jakuszyc, a za granicę się nie wybierają...
    • liwiaaa to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach :( 29.01.10, 13:32
      ;(
      a tak chciałam jutro jechać :(:(
      (nie mam łańcuchów :/)
      • Gość: jas Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:33

Kup, 30-40 zl za sztuke x2. 5 min. max. na zalozenie na jedno kolo x2. 80 zl, 10
        minut i biegasz na Polanie. Plus masz doskonala przyczepnosc.
        • liwiaaa Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach 29.01.10, 14:51
          a to nie wiedziałam, że są takie tanie :) czyli za ok 150zł mogę już
          śmigać?:)
          to może jeszcze tylko tak zapytam (ciekawe czy się ośmieszę hehe) to
          są jakieś rozmiary? i czy np w Norauto kupię?
          bardzo dziękuję za odpowiedź i dodanie nadziei ;)
          • Gość: jas Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:56
            'Norauto' to najlepszy wybór. Poza tym tam doradza jakie kupić i jak założyć.
            Ceny mogą byc ciut wyższe, ale to kwestia bezpieczeństwa. Poza tym kupuje sie
            łańcuchy na kilka lat, a jak widać mamy ocieplenie i zimy będą zimniejsze i
            śnieżne (ot, taka eko-logiczna zagwozdka).
          • Gość: jas Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 14:58
            Aha, kupujesz tylko parę (2 szt.) łańcuchów i zakładasz na kola jezdne (zwykle
            2), a nie na wszystkie (zwykle 4).
            • Gość: narciaz Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.adsl.green.ch 29.01.10, 15:02
              a jak masz naped na 4 kola...?
              • Gość: jas Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 15:05
                Dlatego napisałem 'zwykle' :P
            • liwiaaa Re: to nici z jutrzejszych biegówek w Jakuszycach 29.01.10, 15:03
              bardzo, ale to bardzo Ci dziękuję :)
              pędzę do Norauto :)
    • stinger47 dojechałem bez łancuchów 29.01.10, 19:28
      A ja dzisiaj dojechalem do Jakuszyc bez łancuchów
      • Gość: garfield Re: dojechałem bez łancuchów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 21:21
        Sadzisz, ze jest sie czym chwalić? Po prostu byleś jednym osłem więcej bez
        łańcuchów zwiększającym i tak już duże niebezpieczeństwo na drodze. Powód do
        dumy? Chyba na podwórku w Pierdulkowie.
        • pkaziuk Re: dojechałem bez łancuchów 29.01.10, 21:49
          A skąd wiesz jakie warunki panowały na drodze, że nazywasz kogoś osłem?
          Śnieg leżący na drodze nie zawsze jest wskazaniem do zakładania łańcuchów.
    • mark6 Bo ty Polak który "potrafi" 29.01.10, 20:38
      Tzw. "dolas"- "spryciarz" z polskiego zadupia.
    • liwiaaa mam łańcuchy :)... 29.01.10, 22:12
      .. i nie zawaham się ich użyć jutro :):) (panowie w Norauto mi
      pokazali co z czym się je :P)
      jadę na biegówki!!!!

:):)
      • Gość: szev Re: mam łańcuchy :)... IP: *.wroclaw.mm.pl 29.01.10, 22:21
        Gratuluję, ja się wybieram tam w niedzielę :-). Nawiasem mówiąc lokalne stacje
        radiowe mówiły dziś o konieczności łańcuchów na tej drodze w ciężarówkach a nie
        w zwykłych osobówkach.
      • Gość: jas Re: mam łańcuchy :)... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.01.10, 22:22
        That's the spirit!!!
        Tak trzymaj. Dobrego śniegu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka