Dodaj do ulubionych

W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy

29.04.10, 20:40
Super! Wreszcie będzie kino w którym nie trzeba będzie zagłuszać żrących to
amerykancke badziewie!
Obserwuj wątek
    • remigiusz_ciolek W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 29.04.10, 20:48
      O ile wiem, to Polonii nikt jeszcze nie kupił.
      • Gość: Lula Hurra! W kinie ogląda się filmy, a nie żre syf IP: *.joanitow.finemedia.pl 29.04.10, 21:32
        • klinikka Re: Hurra! W kinie ogląda się filmy, a nie żre sy 30.04.10, 02:44
          nie chodzi o to aby nie jeść ale żeby jeść dyskretnie, matoły!
          • Gość: ertbor Re: Hurra! W kinie ogląda się filmy, a nie żre sy IP: *.oss.wroc.pl 30.04.10, 07:39
            Popcorn i dyskrecja? Dobre...
    • Gość: taka prawda Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 20:50
      Buahaha. A gdzie ty ośle widziałeś w tym kraju amerykański popcorn.
      To że z przeodu pisze POPCORN USA nie znaczy że on ma cokolwiek
      wspólnego z USA.
      • Gość: vinner Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.10, 21:27
        nie skumałeś mONdralo o co idzie z tą kukurydzą,ale obrazić optrafisz.
      • Gość: Gosia Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: 61.88.236.* 04.05.10, 03:22
        Popatrz na siebie "osle" zanim kogos tak nazwiesz, co myslisz ze
        amerykanski to lepszy? Genetycznie Modifikowany syf przez takie
        firmy jak Monsanto.

I bardzo dobrze ze nie ma nic wspolnego z USA tu jest Polska
        pacanie. To ze Amerykanskie nie znaczy Dobre - Learn!!
    • Gość: P. Bardzo dobra wiadomość IP: 82.160.91.* 29.04.10, 20:56
      Może wreszcie małolaty zobaczą jak trzeba się zachowywać w kinie.
      • klinikka Re: Bardzo dobra wiadomość 30.04.10, 02:47
        Gość portalu: P. napisał(a):

> Może wreszcie małolaty zobaczą jak trzeba się zachowywać w kinie.

a KTO ci powiedział, jak NALEŻY SIĘ zachowywać w kinie? Skąd ta wiedza? Od kogo
        pochodzi? Kto to ustalił? Wenezuelczycy?
        • wyksztalciuch.jeden Re: Bardzo dobra wiadomość 30.04.10, 07:48
          Na ogół robią to rodzice, czasem uzupełnia szkoła. Szczerze wierzę, że są osoby,
          których nikt nie nauczył, jak się zachowywać (nie tylko w kinie), bo spotyka się
          takich osobników regularnie.
          W razie braku wiedzy od rodziców można skorzystać z książek, np. "ABC dobrego
          wychowania" Ireny Gumkowskiej.
    • mm27_04 W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 29.04.10, 21:00
      Super!!! Zapach popcornu jest nieprzyjemny, a poza tym... wypowiem sie hasłem naszych nauczycielek sprzed 20 lat ;)... "Kino to nie stołówka" ;)))
      • klinikka Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 30.04.10, 02:52
        mm27_04 napisała:

> Super!!! Zapach popcornu jest nieprzyjemny, a poza tym... wypowiem sie hasłem n
        > aszych nauczycielek sprzed 20 lat ;)... "Kino to nie stołówka" ;)))

KINO TO JAK NAJBARDZIEJ STOŁÓWKA!!
        TO STOŁÓWKA STOŁÓWEK!
    • Gość: :) I bardzo dobrze, zapach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 21:08
      tej cuchnącej paszy dla motłochu był odrzucający.
    • pawel2571 W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 29.04.10, 21:45
      od kiedy wszyscy żrą styropian w kinach przestałem tam chadzać, baaardzo się
      cieszę, że tu tego nie będzie. Będę częstym gościem.
    • Gość: Alojz Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 22:00
      Dla mnie większym problemem jest 30min reklam i zwiastuny zdradzające
      zakończenie. Chrupanie popcornu słyszą chyba tylko ludzie ze słuchem nietoperza.
      • Gość: ja Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.as.kn.pl 29.04.10, 23:24
        Szkoda, ze nie zmodernizowali kina Lwów - ono miało o wiele lepszy
        klimat - a przebudowana warszawa będzie kolejnym multipleksem i znając
        życie - jako zarządzana przez państwowe przedsiębiorstwo, (czy teraz to
        chyba instytucje ) z uwagi na wysokie koszta własne będzie przynosić
        straty, które z radością pokryją wrocławianie
        • bnch Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 30.04.10, 12:25
          Nie trzeba od razu wieszczyć, że będzie przynosiło straty. Problemem było to, że spółka posiadała zbyt wiele kin i była w związku z tym nierentowna. Jest szansa, że na jedno kino będzie chętnych na tyle, by można emitować ciekawe filmy. A co do Lwowa, to mi tego miejsca jest potwornie szkoda.
          • Gość: ertbor Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.oss.wroc.pl 30.04.10, 13:42
            Też mi ogromnie szkoda Lwowa - moim zdaniem ma najlepsze miejsca do
            siedzenia ze wszystkich wrocławskich kin. Tylko zimą jest w sali
            chłodno. Ostatni bastion będzie wydany - żal.
    • wyksztalciuch.jeden W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 29.04.10, 22:16
      Bardzo dziękuję, że nie będzie smrodu popcornu. Wreszcie kino, do którego będę
      mógł wybrać się bez obrzydzenia.
      • Gość: marek Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 23:43
        Ludzie! Dziesięć postów wyłącznie o kukurydzy, czy was pogięło?.
        Podyskutujmy może lepiej o samej lokalizacji, która uważam, jest
        niewypałem. Kino usytuowane w małym podwórku z obsikanymi bramami,
        gdzie ciągle wali uryną, że dech zapiera. Zamieniono jeden smród na
        inny. Żadnych miejsc parkingowych. Kino zupełnie schowane i wręcz
        klaustrofobiczne. Co za idiota wpadł na ten pomysł?. Słusznie ktoś
        zauważył, że kino "Lwów", ma dużo większy potencjał. Przede
        wszystkim może być pięknie wyeksponowane. Są większe możliwości
        parkingowe. Na południu Wrocławia żadnej konkurencji itd.
        • Gość: esteta Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 00:07
          To że Lwów jest lepiej wyeksponowany to się zgodzę (bardzo ciekawy budynek), ale
          miejsc parkingowych w okolicy nigdzie nie widzę. Łatwiej zaparkować koło
          Warszawy, szczególnie że w pogotowiu są parkingi Renomy i w Arkadach.
          No i chociaż lokalizacji Lwowa nie jest zła to Warszawa leży w ścisłym centrum,
          a w pobliży przejeżdża wiele linii tramwajowych. Tylko to podwórko... :/
        • wyksztalciuch.jeden Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 30.04.10, 00:36
          Najwyraźniej jest to największa bolączka obecnie działających kin (nie miałem
          pojęcia, że 9 innych osób napisze to samo).
          Do lokalizacji mieszkańcy chyba przywykli, choć lepsza byłaby na przykład tam,
          gdzie było kino "Pokój". Do "Warszawy" parkowało się dawniej na Bogusławskiego
          albo na placu Kościuszki, w godzinach popołudniowych miejsc wystarczało. Fakt,
          że podwórko wokół kina jest koszmarne.
          • Gość: gość Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.connecta.pl 30.04.10, 01:54
            Jest nas sporo. Ja przez ten smród, chrupanie i siorbanie chodzę teraz tylko na
            ostatnie seanse i tak z tydzień lub dwa po premierze. Jak jest 10 osób na sali,
            to jest szansa, że tylko 2-3 będą mlaskały a zawsze można się przesiąść gdzieś
            dalej od takiego wieśniaka. "Kino to nie stołówka" - to prawda. Problem jednak
            jest taki, że nawet w Warszawie ktoś ostatnio przyniósł sobie chipsy i otwierał
            paczkę w czasie filmu. Tego już się chyba nie da zmienić, bo trzeba by zrobić
            lobotomię.
    • k_nieitak a parkingi? 30.04.10, 00:26
      gdzie zaparkuję jeśli chcę podjechać do Capitolu lub Kina Warszawy?
      • Gość: asia Re: a parkingi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 19:42
        dobre pytanie! też jestem ciekawa co z parkingiem:)
        • Gość: ff Re: a parkingi? IP: *.chello.pl 20.09.10, 21:45
          w arkadach?
    • natassja Czy to będzie technologia IMAX? 30.04.10, 02:06
      Czy też znow pseudo 3D?
      • Gość: Egghead Re: Czy to będzie technologia IMAX? IP: 212.127.95.* 30.04.10, 07:45
        Oby nie. Różne 3D wysyciły już rynek. Dobremu filmowi takie triki nie są
        potrzebne. Za to wolałbym dobrą jakość dźwięku (niektóre kina mają żałosną, w
        żadnym nie ma idealnej) i obrazu 2D (takie już są).
      • Gość: Czesiu Re: Czy to będzie technologia IMAX? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 09:24
        3D w imax to też lipa. Byłem na avatarze w "zwykłym" kinie 2x. Raz na końcu sali
        a raz w piątym rzędzie. Potem specjalnie pojechałem do Katowic aby zobaczyć czy
        na wielkim ekranie jest jakaś różnica. Jeśli jest to ja muszę być ślepy. 5 rząd
        w zwykłym kinie jest moim zdaniem lepszy. Szczerze mówiąc w imax większe
        wrażenie zrobił na mnie fragment harrego pottera w 3D niż avatar. Ale jedną
        różnicę zauważyłem w imaxie. W Katowicach na sali w czasie projekcji jest
        większy chlew.
    • bnch Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 30.04.10, 12:23
      Brak tego śmierdzącego i hałaśliwego jedzenia, to duży plus. Bardzo dobrze, że rusza taka przebudowa i mam nadzieję, że w tak dużym mieście jak Wrocław jest na tyle ludzi, by to kino oparło się presji gównianych multipleksów.
    • ajl-ona Nareszcie!!! 30.04.10, 15:29
      Bardzo dobra wiadomosc!
      Moze poza pozeraniem popcornu zniknie tez siorbanie coli i innnych
      napojow i wylewanie ich na siedzenia.
      Remont jak najbardziej...
      Kino"Warszawa"to cudowne miejsce,zawsze bede z nim wiazala piekne
      wspomnienia czasow szkolnych i studenckich.
      • Gość: marek Re: Nareszcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 23:28
        "Budynek pomieści też biura, z których mają korzystać organizatorzy
        festiwali filmowych, sale konferencyjne, barek, kawiarnię". A w tym
        barku i kawiarni, to będą sprzedawać co, książki?. Nie wierzę, że w
        kawiarni nie będzie Coli, ciastek, batonów itp. A może bileterki
        będą sprawdzać kieszenie i torebki?.

• wyksztalciuch.jeden Re: Nareszcie!!! 04.05.10, 09:55
          Batony to pół biedy, najgorszy jest ten wszechobecny smród popcornu.
    • swirek14 W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 05.05.10, 14:31
      BRAWO za brak popcornu, z miłą chęcią będę uczęszczał do "Warszawy", a jak
      będę chciał nażreć się to pójdę do knajpy, a nie do kina.
      • nielubietesciowej Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 05.05.10, 15:24
        jestem tego samego zdania! w koncu bedzie mozna obejrzeć film bez tych
        wstrętnych mlaskaczy i siorbaczy!
    • fstanczyk W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 08.06.10, 19:50
      Popcornu nie ma, ale i tak jest tłum błędów. Ktoś już słusznie zauważył - robią, jak rozumiem, centrum offowej kinematografii we Wrocławiu w takim miejscu, gdzie nie ma miejsca na zaparkowanie, a okolica rzeczywiście jest bez potencjału.
      2. Nikt nie patrzył na projekt, tylko wszyscy zachwycili się brakiem popcornu? Warszawa miała świetne oszklenie panoramiczne na parterze a teraz najwyraźniej będzie łamana blacha. Super!
      3. "DOLNOŚLĄSKIE Centrum Filmowe". W Katowicach w tym momencie stawiają kolejny budynek, którego nazwa zacznie się od członu "Śląskie", a Wrocław po raz kolejny sobie strzela w stopę. Ludzie! Tu jest STOLICA Śląska, a my się ograniczamy do bycia "dolnośląskimi". Zdaje się, że w Katowicach już jest ŚCF, ale tu też może być - ŚCF z małym dopiskiem w dokumentach "we Wrocławiu".

Poza tym ekstra, że robią takie centrum! :) Wrocław jest coraz lepszym miastem.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka