leeon1 29.04.10, 20:40 Super! Wreszcie będzie kino w którym nie trzeba będzie zagłuszać żrących to amerykancke badziewie! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
remigiusz_ciolek W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 29.04.10, 20:48 O ile wiem, to Polonii nikt jeszcze nie kupił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lula Hurra! W kinie ogląda się filmy, a nie żre syf IP: *.joanitow.finemedia.pl 29.04.10, 21:32 Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Hurra! W kinie ogląda się filmy, a nie żre sy 30.04.10, 02:44 nie chodzi o to aby nie jeść ale żeby jeść dyskretnie, matoły! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertbor Re: Hurra! W kinie ogląda się filmy, a nie żre sy IP: *.oss.wroc.pl 30.04.10, 07:39 Popcorn i dyskrecja? Dobre... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: taka prawda Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 20:50 Buahaha. A gdzie ty ośle widziałeś w tym kraju amerykański popcorn. To że z przeodu pisze POPCORN USA nie znaczy że on ma cokolwiek wspólnego z USA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: vinner Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.04.10, 21:27 nie skumałeś mONdralo o co idzie z tą kukurydzą,ale obrazić optrafisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: 61.88.236.* 04.05.10, 03:22 Popatrz na siebie "osle" zanim kogos tak nazwiesz, co myslisz ze amerykanski to lepszy? Genetycznie Modifikowany syf przez takie firmy jak Monsanto. I bardzo dobrze ze nie ma nic wspolnego z USA tu jest Polska pacanie. To ze Amerykanskie nie znaczy Dobre - Learn!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: P. Bardzo dobra wiadomość IP: 82.160.91.* 29.04.10, 20:56 Może wreszcie małolaty zobaczą jak trzeba się zachowywać w kinie. Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: Bardzo dobra wiadomość 30.04.10, 02:47 Gość portalu: P. napisał(a): > Może wreszcie małolaty zobaczą jak trzeba się zachowywać w kinie. a KTO ci powiedział, jak NALEŻY SIĘ zachowywać w kinie? Skąd ta wiedza? Od kogo pochodzi? Kto to ustalił? Wenezuelczycy? Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Bardzo dobra wiadomość 30.04.10, 07:48 Na ogół robią to rodzice, czasem uzupełnia szkoła. Szczerze wierzę, że są osoby, których nikt nie nauczył, jak się zachowywać (nie tylko w kinie), bo spotyka się takich osobników regularnie. W razie braku wiedzy od rodziców można skorzystać z książek, np. "ABC dobrego wychowania" Ireny Gumkowskiej. Odpowiedz Link Zgłoś
mm27_04 W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 29.04.10, 21:00 Super!!! Zapach popcornu jest nieprzyjemny, a poza tym... wypowiem sie hasłem naszych nauczycielek sprzed 20 lat ;)... "Kino to nie stołówka" ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
klinikka Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 30.04.10, 02:52 mm27_04 napisała: > Super!!! Zapach popcornu jest nieprzyjemny, a poza tym... wypowiem sie hasłem n > aszych nauczycielek sprzed 20 lat ;)... "Kino to nie stołówka" ;))) KINO TO JAK NAJBARDZIEJ STOŁÓWKA!! TO STOŁÓWKA STOŁÓWEK! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) I bardzo dobrze, zapach IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 21:08 tej cuchnącej paszy dla motłochu był odrzucający. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel2571 W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 29.04.10, 21:45 od kiedy wszyscy żrą styropian w kinach przestałem tam chadzać, baaardzo się cieszę, że tu tego nie będzie. Będę częstym gościem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alojz Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 22:00 Dla mnie większym problemem jest 30min reklam i zwiastuny zdradzające zakończenie. Chrupanie popcornu słyszą chyba tylko ludzie ze słuchem nietoperza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.as.kn.pl 29.04.10, 23:24 Szkoda, ze nie zmodernizowali kina Lwów - ono miało o wiele lepszy klimat - a przebudowana warszawa będzie kolejnym multipleksem i znając życie - jako zarządzana przez państwowe przedsiębiorstwo, (czy teraz to chyba instytucje ) z uwagi na wysokie koszta własne będzie przynosić straty, które z radością pokryją wrocławianie Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 30.04.10, 12:25 Nie trzeba od razu wieszczyć, że będzie przynosiło straty. Problemem było to, że spółka posiadała zbyt wiele kin i była w związku z tym nierentowna. Jest szansa, że na jedno kino będzie chętnych na tyle, by można emitować ciekawe filmy. A co do Lwowa, to mi tego miejsca jest potwornie szkoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ertbor Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.oss.wroc.pl 30.04.10, 13:42 Też mi ogromnie szkoda Lwowa - moim zdaniem ma najlepsze miejsca do siedzenia ze wszystkich wrocławskich kin. Tylko zimą jest w sali chłodno. Ostatni bastion będzie wydany - żal. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 29.04.10, 22:16 Bardzo dziękuję, że nie będzie smrodu popcornu. Wreszcie kino, do którego będę mógł wybrać się bez obrzydzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.04.10, 23:43 Ludzie! Dziesięć postów wyłącznie o kukurydzy, czy was pogięło?. Podyskutujmy może lepiej o samej lokalizacji, która uważam, jest niewypałem. Kino usytuowane w małym podwórku z obsikanymi bramami, gdzie ciągle wali uryną, że dech zapiera. Zamieniono jeden smród na inny. Żadnych miejsc parkingowych. Kino zupełnie schowane i wręcz klaustrofobiczne. Co za idiota wpadł na ten pomysł?. Słusznie ktoś zauważył, że kino "Lwów", ma dużo większy potencjał. Przede wszystkim może być pięknie wyeksponowane. Są większe możliwości parkingowe. Na południu Wrocławia żadnej konkurencji itd. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: esteta Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.04.10, 00:07 To że Lwów jest lepiej wyeksponowany to się zgodzę (bardzo ciekawy budynek), ale miejsc parkingowych w okolicy nigdzie nie widzę. Łatwiej zaparkować koło Warszawy, szczególnie że w pogotowiu są parkingi Renomy i w Arkadach. No i chociaż lokalizacji Lwowa nie jest zła to Warszawa leży w ścisłym centrum, a w pobliży przejeżdża wiele linii tramwajowych. Tylko to podwórko... :/ Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 30.04.10, 00:36 Najwyraźniej jest to największa bolączka obecnie działających kin (nie miałem pojęcia, że 9 innych osób napisze to samo). Do lokalizacji mieszkańcy chyba przywykli, choć lepsza byłaby na przykład tam, gdzie było kino "Pokój". Do "Warszawy" parkowało się dawniej na Bogusławskiego albo na placu Kościuszki, w godzinach popołudniowych miejsc wystarczało. Fakt, że podwórko wokół kina jest koszmarne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje IP: *.connecta.pl 30.04.10, 01:54 Jest nas sporo. Ja przez ten smród, chrupanie i siorbanie chodzę teraz tylko na ostatnie seanse i tak z tydzień lub dwa po premierze. Jak jest 10 osób na sali, to jest szansa, że tylko 2-3 będą mlaskały a zawsze można się przesiąść gdzieś dalej od takiego wieśniaka. "Kino to nie stołówka" - to prawda. Problem jednak jest taki, że nawet w Warszawie ktoś ostatnio przyniósł sobie chipsy i otwierał paczkę w czasie filmu. Tego już się chyba nie da zmienić, bo trzeba by zrobić lobotomię. Odpowiedz Link Zgłoś
k_nieitak a parkingi? 30.04.10, 00:26 gdzie zaparkuję jeśli chcę podjechać do Capitolu lub Kina Warszawy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asia Re: a parkingi? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 19:42 dobre pytanie! też jestem ciekawa co z parkingiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
natassja Czy to będzie technologia IMAX? 30.04.10, 02:06 Czy też znow pseudo 3D? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Egghead Re: Czy to będzie technologia IMAX? IP: 212.127.95.* 30.04.10, 07:45 Oby nie. Różne 3D wysyciły już rynek. Dobremu filmowi takie triki nie są potrzebne. Za to wolałbym dobrą jakość dźwięku (niektóre kina mają żałosną, w żadnym nie ma idealnej) i obrazu 2D (takie już są). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Czesiu Re: Czy to będzie technologia IMAX? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.04.10, 09:24 3D w imax to też lipa. Byłem na avatarze w "zwykłym" kinie 2x. Raz na końcu sali a raz w piątym rzędzie. Potem specjalnie pojechałem do Katowic aby zobaczyć czy na wielkim ekranie jest jakaś różnica. Jeśli jest to ja muszę być ślepy. 5 rząd w zwykłym kinie jest moim zdaniem lepszy. Szczerze mówiąc w imax większe wrażenie zrobił na mnie fragment harrego pottera w 3D niż avatar. Ale jedną różnicę zauważyłem w imaxie. W Katowicach na sali w czasie projekcji jest większy chlew. Odpowiedz Link Zgłoś
bnch Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 30.04.10, 12:23 Brak tego śmierdzącego i hałaśliwego jedzenia, to duży plus. Bardzo dobrze, że rusza taka przebudowa i mam nadzieję, że w tak dużym mieście jak Wrocław jest na tyle ludzi, by to kino oparło się presji gównianych multipleksów. Odpowiedz Link Zgłoś
ajl-ona Nareszcie!!! 30.04.10, 15:29 Bardzo dobra wiadomosc! Moze poza pozeraniem popcornu zniknie tez siorbanie coli i innnych napojow i wylewanie ich na siedzenia. Remont jak najbardziej... Kino"Warszawa"to cudowne miejsce,zawsze bede z nim wiazala piekne wspomnienia czasow szkolnych i studenckich. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marek Re: Nareszcie!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.10, 23:28 "Budynek pomieści też biura, z których mają korzystać organizatorzy festiwali filmowych, sale konferencyjne, barek, kawiarnię". A w tym barku i kawiarni, to będą sprzedawać co, książki?. Nie wierzę, że w kawiarni nie będzie Coli, ciastek, batonów itp. A może bileterki będą sprawdzać kieszenie i torebki?. Odpowiedz Link Zgłoś
wyksztalciuch.jeden Re: Nareszcie!!! 04.05.10, 09:55 Batony to pół biedy, najgorszy jest ten wszechobecny smród popcornu. Odpowiedz Link Zgłoś
swirek14 W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 05.05.10, 14:31 BRAWO za brak popcornu, z miłą chęcią będę uczęszczał do "Warszawy", a jak będę chciał nażreć się to pójdę do knajpy, a nie do kina. Odpowiedz Link Zgłoś
nielubietesciowej Re: W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zje 05.05.10, 15:24 jestem tego samego zdania! w koncu bedzie mozna obejrzeć film bez tych wstrętnych mlaskaczy i siorbaczy! Odpowiedz Link Zgłoś
fstanczyk W kinie Warszawa po remoncie popcornu nie zjemy 08.06.10, 19:50 Popcornu nie ma, ale i tak jest tłum błędów. Ktoś już słusznie zauważył - robią, jak rozumiem, centrum offowej kinematografii we Wrocławiu w takim miejscu, gdzie nie ma miejsca na zaparkowanie, a okolica rzeczywiście jest bez potencjału. 2. Nikt nie patrzył na projekt, tylko wszyscy zachwycili się brakiem popcornu? Warszawa miała świetne oszklenie panoramiczne na parterze a teraz najwyraźniej będzie łamana blacha. Super! 3. "DOLNOŚLĄSKIE Centrum Filmowe". W Katowicach w tym momencie stawiają kolejny budynek, którego nazwa zacznie się od członu "Śląskie", a Wrocław po raz kolejny sobie strzela w stopę. Ludzie! Tu jest STOLICA Śląska, a my się ograniczamy do bycia "dolnośląskimi". Zdaje się, że w Katowicach już jest ŚCF, ale tu też może być - ŚCF z małym dopiskiem w dokumentach "we Wrocławiu". Poza tym ekstra, że robią takie centrum! :) Wrocław jest coraz lepszym miastem. Odpowiedz Link Zgłoś