troll_koronny 25.05.10, 20:18 Przepraszam, ale jaką niekompetencję? Panie Adamski, próbuje Pan odbić piłeczkę, ale trochę Panu nie wyszło :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Rekorder Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.chello.pl 25.05.10, 20:41 Oj tutaj się muszę zgodzić z Panem Adamskim. Dopiero jak Straż Pożarna przejęła "władzę" to jakoś całość funkcjonowała w miarę sprawnie. Można zresztą zobaczyć na zdjęciach/filmie pękającego wału z worków z piasku jak zostały one układane. To wojsko zaczęło zabawę z piaskiem i to ono od początku powinno było dobrze to zorganizować. Co oczywiście nie zmienia faktu, że za cały Kozanów odpowiada Prezydent Wrocławia (nie wojewoda). Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Kilka linków 25.05.10, 20:51 wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,61085,2941819.html wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,87947,4196289.html Komentarza nie będzie, bo i po co? Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent komentarz dutkiewicza 25.05.10, 23:27 www.youtube.com/watch?v=-6oiVB0jRfE pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy pan powtorzy Odpowiedz Link Zgłoś
omg-wtf Adamski, a co z dziurami we wrocku?!?!? 26.05.10, 13:09 Oczywiście z dziurami poziomymi :D Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikxyz Re: Kilka linków 26.05.10, 14:05 Dodam jeszcze, że ten Pan ma chyba największe dochody z miasta w całym magistracie, ciężko go zobaczyć jak coś robi. Ja do powodzi nie kojarzyłem go z twarzy tak jak innych wiceprezydentów. Szara eminencja jakowaś. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 139 Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: 188.33.183.* 25.05.10, 20:52 Adamski to ten odpowiedzialny za komunikację i powódź? Ten od autobusu 139, obciętych tramwajów, korków i chaosu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: A je to Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.static.tvk.wroc.pl 25.05.10, 21:02 Tak, tenże sam. I ten od wyliczenia, że w roku jest tylko 14,5 dnia uzasadniającego klimatyzację w tramwajach, więc zamówione skody nie będą miały klimy. Będą za to miały drzwi z obu stron. Bo wstępne założenia programu Tramwaj Plus przewidywały taką potrzebę. Potem Wojciech Adamski "zgubił się merytorycznie oraz fizycznie" i... z powodu oszczędności uciął uzasadnienie tej obustronności. "Ma nadzwyczajny styl zarządzania", jak to ujął jego szef Drutkiewicz. Rzeczywiście nadzwyczajny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: panchito Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 21:03 Tak. I ten sam od pięknych dziur w mieście na drogach, których nie może od zimy załatać! Dziękujemy Panu Panie Adamski!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katy Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 21:17 A ja się zastanawiałem czego on taki, no uprzejmy inaczej - teraz już wiem, trep Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scenic Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 21:23 No to napiszę coś co się temu Panu nie spodoba... Zapora przeciwpowodziowa. Od samego poczatku przenośna zapora była ustawiana ŹLE. Rozmawiałem o tym ze strażakami, żołnierzami a nawet ze strażakiem prowadzącym nadzór tego wszystkiego w piątek wieczorem (nazwiska nie pamiętam ale miał 3 gwiazdki). NIKT nie wiedział jak się "to" rozstawia. Dowodzący powiedział, że też nie wie "widział tylko te zapory na jakichś pokazach". Wróciłem do domu, w 5 minut znalazłem na internecie stronę dystrybutora z "instrukcją montażu". Gdybym nie miał zepsutej drukarki to bym to wydrukował i rozdał - ale... chyba i tak było za poźno. Bo nikomu by się nie chciało tej zapory przestawiać. Wróciłem pod zaporę i mówię strażakom - panowie to nie tak. Oczywiście zostałem olany ("to nie my będziemy za to odpowiadać - to ten co kazał tu stawiać") Znalazłem w zaporze przerwę - ok 1m szerokości - tam była rozciagnięta TYLKO folia - to miejsce było na "zagięciu" zapory - 50m od bloków na Ignuta - czyli Kozanów był chroniony w tym miejscu, przez niczym nie podparty kawałek FOLII. Skrzyknąłem chłopaków i 50-cioma workami uzupełniliśmy ubytek. Zapora została postawiona na asfalcie - kiedy obok był pas zieleni, podstawy zapory mają "zęby" do zaparcia się w gruncie. Przez nie właśnie, stojąc na asfalcie nie dotykały podłoża, tylko o te wysokośc tych zaczepów wyżej. Powstała szczelina na dole. Przez tą szczelinę wlewała się woda - widać to filmikach na youtubie. Nalepeij na tych zrobionych koło przedszkola. Worki z piaskem powinny być na folii z przodu, jakies pół metra przed zaporą - podobnie łańcuch. Łańcucha nawet nie wykorzystano w całości - skrzynie z łańcuchami walają się po ulicach do dziś. Koniecznośc uzupełniania worków zauważyli strażacy 18 godzin po tym, jak im mówiłem, że to jest konieczne. Ale w tedy woda się już przelewała. Dopiero wtedy z auta terenowego i białego busa "na gwałt" dokładali worki przed zaporę. Była akcja z tłuczniem - wszystko byłoby zupełnie niepotrzebne gdyby zaporę rozstawiono zgodnie z instrukcją. Zapora na pasie zieleni - folia rozciagnięta na zaporze i asfalcie przed zaporą - tam też przyłożona workami z piaskiem i łańcuchem. Pomijam fakt nie zbudowania zapory przy blokach komunalnych i zaufaniu wałom piaskowym - też układanym po amatorsku. Fakt układali je żołnierze, ale tak jak umieli - czyli po wojskowemu, jak do fortyfikowania. Zaporę ustawiano "jak leci", nie zważając na to, że korona zapory nie trzymała jednego poziomu. Szczytem było przerwanie jej ciagłości przy Blokach na Ignuta. Nasi pradziadowie jak budowali wały dookoła grodu to nie robili wyrw w miejcu podgrodzia tylko bramę. Po tysiącu lat zgłuipieliśmy do reszty czy ważne jest jedynie działanie "pod publiczkę"? Strażacy dostali do pomocy wojsko - ale sami z braku wiedzy nie potrafili wykorzystać, ani świetnej zapory ani pracy wojska i ludności. Odpowiedz Link Zgłoś
koloko2 Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika 25.05.10, 21:36 Ten post powinien znaleźć się w gazecie! Decydenci powinny się szeroko tłumaczyć! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.10, 22:09 Wszystko ok oprocz tych zabkow przez ktore niby przelewala sie woda. Ona i tak by sie przelewala, mniej lub bardziej. A skoro z przodu byla folia to nie mialo znaczenia, duzego, czy zapora na betonie czy trawie. Jak mowisz zabki sa do zaparcia li tylko a nie od uszczelnienia zapory od dolu, od tego jest m.in. rzeczona folia. Reszta zgoda. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 08:43 Nie zgadza się z Tobą, należy postępować zgodnie z instrukcją, która musiała być dołączona do tych prowizorycznych wałów. A sama folia od spodu nie jest w stanie zatrzymać napierającej wody, nie ma takiej wytrzymałości. Nie wiem czy coś by zmieniło ustawienie ich na pasie zieleni, ale napewno byłoby to solidniejsze, no i plus lepsze wykonanie. Tutaj ciała dał sztab kryzysowy, który ludzi powinien bezwzględnie przeszkolić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scenic Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 11:29 Zaporę można stawiać na asfalcie, ALE pod warunkiem że się odpowiednio ułoży z przodu folię i obciąży - tego nie zrobiono jak należy - otrzeźwienie przyszło nastpenego dnia. Stąd gwałtowne ruchy. Marnowano czas i ludzi na poprawianie tego co się spieprzyło porzedniego dnia - zamiast pomagać w newralgicznych miejscach. Gdyby ustawiono zaporę na pasie zieleni było by IDEALNIE. Zaczepy wbiły by się w glebę, zapora osiadła a płyty z przodu dotykały by gruntu a nie "wisiały 5cm nad poziomem - to byłby dodatkowy "+". Jednocześńie folia z przodu mogłaby leżec właśnie na dość gładkim asfalcie, co zmniejszało by możliwość podciekania pod folią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Andrzej Rokosz Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.chello.pl 26.05.10, 15:04 Co się dziwisz, w dzisiejszych czasach nie ważny jest rozum tylko procedury. Najpierw szef, potem procedury. Jak nie wiesz jakie są procedury to pytasz szefa, szef odpowiada aby postępować zgodnie z procedurą, jak ... itd. Odpowiedz Link Zgłoś
zzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzzz St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika Pa... 25.05.10, 21:28 Dwa - jakże zabawne! - przykłady nie są żadną odpowiedzią na zarzut niekompetencji władz miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
alicjalawendowa St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika Pa... 25.05.10, 21:30 Tego,,ze worki leżały po drugiej stronie ulicy pułkownik mógł akurat nie wiedzieć. Wstyd dla miasta i wrocławian,ze "ich" prezydent i jego vice nie potrafią uderzyć się w pierś i przeprosić.Pewnie z tej frustracji wymyślą znowu jakieś "udogodnienie" dla mieszkańców /patrz tramwaj plus ,urbancard etc,/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szwejk Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 20:09 alicjalawendowa napisała: > Tego,,ze worki leżały po drugiej stronie ulicy pułkownik mógł > akurat nie wiedzieć. Wstyd dla miasta i wrocławian,ze "ich" > prezydent i jego vice nie potrafią uderzyć się w pierś i > przeprosić.Pewnie z tej frustracji wymyślą znowu > jakieś "udogodnienie" dla mieszkańców /patrz tramwaj plus ,urbancard > etc,/ A co ten Panas miał problemy a oczami, ze ich nie widział? No to niech idzie na wojskową emeryturę, skoro ma problemy ze wzrokiem! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: koz Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.nat.tvk.wroc.pl 25.05.10, 21:34 przysłali żołnierzy ze Świętoszowa czy też Żagania nie znających Wrocławia. Czemu nikt im nie mówił gdzie co jest? dostali rozkaz zawieźć worki na ignuta/dokerską tylko że kierowca nie miał pojęcia gdzie ma jechać!!! czemu miasto nie zapewniło łączników lub kogoś takiego do pomocy? panowie dyrektorzy UM pewnie grilowali w ogródkach i pili piwo Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Cicho dywersancie!! 25.05.10, 21:40 Nie POdważaj autorytetu Dynamistów i nie wkładaj PRętów w szprychy koła sterowego naszej Dynamicznej barki płynącej nową Wenecją (dawniej Kozanowem)! Dynamiści POd wodzą StuPRocentowego Rafała byli PRzygotowani na każdą ewentualność. To wina wiadomych, wrogim nam, statycznych sił, że PRzysłano żołnierzy z Żagania, którzy nie znali miasta i dynamicznie wyładowywali worki PRzeciwPOwodziowe nie PO tej stronie ulicy, co trzeba! A POza tym nawet jak już zalało, to woda POpłynęła dynamicznie, jak na Nasze Miasto PRzystało! Czy nie umiesz tego docenić malkątęcie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tjaaaaa Re: Cicho dywersancie!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.05.10, 22:03 a może trzeba dynamicznie przemianować ul. Gwarecką na ul. Wenecką? Bardziej oddawało by to "genius loci" Kozanowa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Cicho dywersancie!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 22:55 Pajacujesz, pajacu. PiSS off! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Dynamiści! Na POmoc! 25.05.10, 23:48 Jestem tu PRzebrzydle znieważany! To POniżej wszelkiej krytyki! Łosiu Bimbaczu ratuj! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Dynamiści! Na POmoc! IP: *.ip.netia.com.pl 26.05.10, 00:05 > Jestem tu PRzebrzydle znieważany! Krytyka Sternika i Jego Vice musi sPotkać się z należytym odPOrem! Wredna woda nie uszanowała drogiej importowanej zaPOry Sternika, która miała być skuteczna w 100%, powtzrzam w 100%, a tu niesPOdzianka, woda wtrąciła się do zarządzania:) Ma ktoś link do wywiadu ze Sternikiem, w którym ruga dziennikarkę za niePRofesjinalne i nieuzgodnione pytania? Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Dynamiści! Na POmoc! 26.05.10, 09:51 Powinieneś pomyśleć o założeniu kabaretu - z miejsca byś pokonał większość już istniejących :))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz St. Brygadzista nie daje szans.. IP: *.ip.netia.com.pl 26.05.10, 11:06 > Powinieneś pomyśleć o założeniu kabaretu - z miejsca byś pokonał większość już > istniejących :))) Kabaret Sternika oraz jego wsschodząca gwiazda St.Brygadzista nie dają szans konkurencji:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ` Re: St. Brygadzista nie daje szans.. IP: *.finemedia.pl 26.05.10, 17:18 Ok, tylko kto na ten kabaret płaci? Pan płaci, Pani płaci, ja płacę.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: blecharz Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 25.05.10, 22:13 A zolnierz tez dupa, mogli poprosic o kogos znajacego miasto, lub chocby zgarnac jakiegos wolontariusza zeby byl przewodnikiem. Czy mozna bylo pokazac im chociaz jakas prosta mapke osiedla ktorego beda bronic ? Woda szla dlugo, na to nie bylo czasu ? Ale dobrze ze takie glupie rzeczy wyszly o ktorych rzadko kto mysli. Wiadomo prznajmniej co poprawic na nasteony raz. Tylko o tym trzeba trabic a wosko i inni nie moga sie obrazac na sugestie innych co by zmienic/zrobic inaczej. Nikt nie jest nieomylny. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca To wina wojska i działkowców@! 26.05.10, 09:37 Dokładnie... przecież można było zgłosić się do sztabu kryzysowego po jakieś mapki, przewodnika, worki. Jestem pewien, że płk. wcześniej został o tym poinformowany otrzymał namiary na wszystkie punkty zarządzania kryzysowego, na punkty skąd brać piasek, worki itp. Wyłącznie nieudolność żołnierzy jest przyczyną zalanego Kozanowa, to bezczelność ze strony wojska żądając, żeby Prezydent Wrocławia mówił im gdzie są worki. płk jest niekompetentny bo osobiście nie nadzorował jazdy ciężarówek i układania worków...ehh więcej problemów z tymi wojakami, następnym razem Pan Adamski sam przyjedzie i pokaże tym partaczom jak się powinno działać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scenic Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 21:44 Strażacy tez nie byli z Wrocławia i też nie orientowali się, gdzi ejest jaka ulica. Co więcej - policjanci z Wrocławia też nie wiedzieli gdzie co jest. Wiem bo jak transportowali mnie łodzią, to i jedni i drudzy mylili ulice i budynki. Nie można ich o to winić - ja gdybym sie znalazł w innej dzielincy też pewnie nie orientował bym sie we wszystich niuansach adresowych. A pamiętajmy, że Kozanów jest wyjątkow "pokręcony" z nazwami ulic i ich numeracją. Dlatego przewodnikami powinni być "lokalesi". O tym też trzeba było pomyśleć.Ale nie strażacy i wojsko tylko gospodarz, tak samo jak o tym zeby ciezarówki z piaskiem nie stąły w korkach - kolumna wojskowa przyjechała prowadzona przez Żandarmerię w autach na sygnale. Nie stała w korkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.10, 14:53 Dokładnie tak było. Sam widziałem wojskowych eskortowanych na sygnale. Gdyby ciężarówki z piaskiem i workami miały taką eskortę na sygnale, to nie stałyby pewnie w korkach...kto wie, może byłoby inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
xvart przepraszam ale nie rozumiem o co ta cała awantura 25.05.10, 21:54 z artykułów prasowych i co poniektórych wypowiedzi wynika, że chodzi o powódź 1000 - lecia. No bez jaj. Na cały milionowy Wrocław zalało piwnice w parunastu domach, zalało podobno całe 3 mieszkania i to jest ta tragedia? Że komuś zalało trawnik i słoiki w piwnicy? Telewizji nie oglądacie? Dziesiątki tysięcy ludzi straciło dorobek całego życia. To jest tragedia. Tysiące Wrocławian stało na wałach. Zamiast się kłócić trzeba zrobić wielką imprę, że się nam udało! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scenic Re: przepraszam ale nie rozumiem o co ta cała awa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 22:06 Ale "nam się udało" bo poziom wody był niższy o metr, a nie dlatego, że służby i urzednicy byli kompetentnii i działali jak trzeba. Z czego się cieszyć? Że jak nastpępnym razem natura nie okaże się tak łaskawa, to będzie dramat, bo ludzie biorą kasę latami, a jak przychodzi "co do czego" to nie potrafią wykorzystać sprzętu za setki tysięcy złotych? A tak przy okazji - to dlaczego bogata Szwecja uzywa wersji tej zapory, gdzie zamiast impregnowanej sklejki używa się ogólniedostępenych europalet, my mamy zakupioną najdroższą wersję? Stać nas na to? A nie stać na szkolenie strażaków? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gostek Re: przepraszam ale nie rozumiem o co ta cała awa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 15:44 Popieram w 100 % Odpowiedz Link Zgłoś
kliklak A gdzie Panie Adamski zgubiłeś Zgorzelisko? 25.05.10, 21:58 gdyby nie mieszkańcy i wolontariusze, to ileś rodzin by popłynęło, bo to mało widowiskowe i mało medialne zadbać o mokradła. Czerwnona kartka dla 'profesjonalnej władzy', zawodowego tzw. sztabu kryzysowego i mądrych głów zwanych specjalistami. Pewien bloger zawstydził st. Brygadiera i wszystkich tych, którzy za naszą kasę powinni robić wszystko to, czego nie robili. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: A gdzie Panie Adamski zgubiłeś Zgorzelisko? IP: *.lanet.net.pl 25.05.10, 22:37 > gdyby nie mieszkańcy i wolontariusze, to ileś rodzin by popłynęło, bo > to mało widowiskowe i mało medialne zadbać o mokradła. Nie dziw się, że nikt nie poszedł ratować mokradeł przed zalaniem. To trochę bezcelowe, nie sądzisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: A gdzie Panie Adamski zgubiłeś Zgorzelisko? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 08:56 Tak samo jak Kozanów jest niecką zalewową, to po co bronić ?... Nieprawdaż ?... Ale kolego prawda jest taka, że mieszkają tam ludzie, którym pozwolono się tam wybudować. Władza ma psi obowiązek bronić tych ludzi, przecież płacą podatki i dokładają się do wspólnej kasy. Szczytem znieczulicy jest zostawić ich choćby mentalnie na pastwę losu powodziowego... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mam Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.05.10, 22:03 Ale trzeba zapytać kto to jest ten Panas, jakie ma kwalifikacje wojskowe, saperskie itp. że zabiera głos. Szef WSzW to zwykły urzedniczyna czyli "wojskowy pisarz kompanijny" i dobrze byłoby dla autorytetu armii, aby nie wypowiadał się w sprawch których nie zna nie rozumie i już się nie nauczy Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scenic Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.internetdsl.tpnet.pl 25.05.10, 22:11 Ja eż, nie mam doświadczenia wojskowo-saperskiego i potwierdzam - na Kozanowie panował chaos, brak było koordynacji i wiedzy fachowej, był sprzęt, byli ludzie ale para "szła w gwizdek". Gospodzarz myślał, że "jakoś to będzie". Nie było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ja Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.lanet.net.pl 25.05.10, 22:34 Oj już nie bądź taki skromny. Skoro wiesz co kto myśli, to z pewnością masz też prawo do wypowiadania się o rzeczach, o których nic nie wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
sympatiaplus St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika Pa... 25.05.10, 22:07 Ta polemika wojskowo - prezydencka jest nie na miejscu. Możemy czuć się naprawdę zaniepokojeni. Teraz i na przyszłość. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bela Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.wroclaw.mm.pl 25.05.10, 22:39 sympatiaplus: ty kretynko:) znow sie odzywasz na forum??? bedzie ubaw:)) Odpowiedz Link Zgłoś
arecki1982 St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika Pa... 26.05.10, 00:24 To jest kłamstwo prezydenta. Byłem po drugiej stronie "wału" na Ignuta, wszystko widziałem. Dutkiewicz tylko udzielał wywiadu (jakieś 20 minut), pułkownik czekał obok, ale nie mógł z nim nawet porozmawiać. Mogę zaświadczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Cosa Nostra Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 20:13 arecki1982 napisał: > To jest kłamstwo prezydenta. Byłem po drugiej stronie "wału" na Ignuta, > wszystko widziałem. Dutkiewicz tylko udzielał wywiadu (jakieś 20 minut), > pułkownik czekał obok, ale nie mógł z nim nawet porozmawiać. Mogę > zaświadczyć. A ja mogę zaświadczyć, że rozłożyłeś ze swoimi kolesiami grill i smażyliście sobie kiełbaski, zamiast ratować Kozanów chłopaczku. Więc zamilcz i się wstydż! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kolo Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.as.kn.pl 26.05.10, 01:04 Gdy całe miasto walczyło z wodą w sobotę i usłyszałem Pana Pułkownika w sobotę w Radiu Wrocław z zalewanego Kozanowa pomyśłałem - CHŁOP MA JAJA. Gdy słyszałem wrocławskiego najwyższego urzędnika, że obronił miasto w 99 procentach pomyslałem - GOŚĆ NIE MA HONORU. Żaden list już tego nie zmieni, bo mam wyrobioną opinię na ten temat - podobnie zresztą jak 99 procent mieszkańców miasta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łysy Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 09:03 Jaki urzędnik obronił miasto ? Który z nich ? DAJMY MU MEDAL I DYPLOM ! Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Sukces ma wielu ojców 26.05.10, 06:23 Natomiast porażka jest sierotą. Przykładem polemika wiceprezydenta z pułkownikiem. Każdy się wypiera. Natomiast co do wału przeciwpowodziowego nowej generacji, to nikt wcześniej nie poczytał instrukcji obsługi- wcześniej o tym napisano na forum. Natomiast nasze wspaniałe wojsko nie potrafi układać worków z piaskiem. Zostało wysłane na 'akcję bojową' bez wcześniejszego przeszkolenia? Gdzie ten profesjonalizm? W obcym mieście wojsko się pogubiło. To na czym polega sprawnośc naszej armii, skoro nie daje sobie rady z poruszaniem sie po obcym mieście? We Wrocławiu fala kulminacyjna przeszła prawie bezboleśnie. Miasto funkcjonowało normalnie, tylko ten cholerny Kozanów! A własciwie to instrukcja montowania tych wałów przeciwpowodziowych nowej generacji. Odpowiedz Link Zgłoś
makapob Re: Sukces ma wielu ojców 26.05.10, 07:26 Nie czujesz istoty rzeczy. Rzeczywiście, jak powiedział sam Dutkiewicz, "skala zjawiska z '97 i z 2010 jest nieporównywalna". Wtedy zalało i to solidnie pół miasta, teraz ledwie część jednego osiedla, a i to na głębokość maksymalnie 160 cm. Wtedy popłynęły całe ludzkie dobytki, teraz zniszczonych zostało - wg różnych wypowiedzi tych samych władz tego samego miasta - zero, 3, albo 40 mieszkań. Skala tych zniszczeń też jest różna. Wszystko prawda. Prawda też, że sprawność służb ratunkowych, organizacja i koordynacja działań była nieporównywalna na korzyść tych z 2010. Chwała służbom, że działały lepiej, łączności, że w ogóle była, sprzętowi, że był lepszy i więcej, wodzie, że była mniejsza, etc. Tylko mam wrażenie, że wszyscy stracili z oczu rzecz podstawową. Prezydent, gospodarz miasta, jest odpowiedzialny za to, by POINFORMOWAĆ z możliwie wielkim wyprzedzeniem mieszkańców o mogącym mieć miejsce zagrożeniu. Ten akurat prezydent kładzie nacisk ogromny na informowanie o swoich działaniach, na propagandę sukcesu po prostu. Już tak się w tym zapędził, że nie zauważa nawet własnych rozminięć z prawdą. Vide: sprawa stadionu i informowania o nim mieszkańców oraz UEFA. To kolejny tego przykład. To, co się zdarzyło na Kozanowie, mogło mieć zupełnie inny przebieg, gdyby ten buc od kilku dni nie trąbił "nic się nie stanie, nic się nie stanie". Jak jakiś potłuczony powtarzał to do znudzenia i kazał powtarzać rozmawiającemu zeń dziennikarzowi. Zgubiło go zatem to, co sobie najbardziej ulubił: własnych sukcesów piewstwo i głoszenie ich nawet wówczas, gdy są wątpliwe i się jeszcze nie wydarzyły. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scenic Re: Sukces ma wielu ojców IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 07:28 Wojsko układało worki profesjonalnie w swojej "działce" - jak na budowę umocnień polowych. Niestety nie jest to ten sam sposób w który buduje sią wały przeciwpowodziowe. Co do orientowania sie wojska w terenie. Wojsko nie używa nazw ulic czy dzielnic w swoich działaniach. Nr wzgórz, kwadratów, kursy, kierunki swiata - to tak, ale nie numery klatek schodowych. To nie jest instytucja szykowana do walki z powodzią! Odpowiedz Link Zgłoś
wielki_czarownik Re: Sukces ma wielu ojców 26.05.10, 08:29 pssz napisał: > Natomiast porażka jest sierotą. Przykładem polemika wiceprezydenta z > pułkownikiem. Każdy się wypiera. > Natomiast co do wału przeciwpowodziowego nowej generacji, to nikt > wcześniej nie poczytał instrukcji obsługi- wcześniej o tym napisano > na forum. > Natomiast nasze wspaniałe wojsko nie potrafi układać worków z > piaskiem. Zostało wysłane na 'akcję bojową' bez wcześniejszego > przeszkolenia? Gdzie ten profesjonalizm? Zapomniałeś, że wojsko nie zajmuje się ochroną przeciwpowodziową. Oni układali worki po swojemu - czyli tak, jak układa się z nich umocnienia. Żołnierzy nie uczy się budować wałów przeciwpowodziowych, tylko punkty ogniowe! W obcym mieście wojsko się > pogubiło. To na czym polega sprawnośc naszej armii, skoro nie daje > sobie rady z poruszaniem sie po obcym mieście? Wojsko nie musi korzystać z nazw ulic. Wojsko kieruje się innymi danymi takimi, jak kierunki, punkty orientacyjne, długość i szerokość geograficzna itp. > We Wrocławiu fala kulminacyjna przeszła prawie bezboleśnie. Miasto > funkcjonowało normalnie, tylko ten cholerny Kozanów! A własciwie to > instrukcja montowania tych wałów przeciwpowodziowych nowej > generacji. Operacja się udała, tylko pacjent zmarł. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wrocławianin Re: Sukces ma wielu ojców IP: *.wroclaw.vectranet.pl 26.05.10, 22:18 No patrz, pierwszy raz słysze że profesjonalny zołnierz ma wiedzieć jak układac worki z piaskiem. Mi sie wydawało, że powinien umieć profesjonalnie zabijać. Mylisz pojecia i kompetencje. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Polityk Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.zep.com.pl 26.05.10, 07:37 W Polsce miała być druga Irlania, jest Wenecja, będzie Grecja. Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika 26.05.10, 07:51 A więc wygląda na to, że Adamski jest facetem Dutkiewicza od brudnej roboty, coś w rodzaju sprzątaczki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dfd Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: 69.162.71.* 26.05.10, 08:20 ADAMSKI to kolejny kitoman i arogant-nie przyjmujący żadnej krytyki. TEn CZłowiek spieprzył juz tyle tematów w mieście że przeciętny kowalski nie ma o tym pojęcia-to tzw zdalne sterowanie. JAk sie pomysł w głowie urodzi to się kaze go wykonać-i zawsze jest gorzej niż było-to cały PAn ADAMSKI!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Marucha Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika IP: *.opera-mini.net 26.05.10, 08:33 A gdzie jest Gajowy Dutkiewicz ? Kto z tymi służbami zrobi porządek ? Na początek zabrałbym im sikawy i pistolety, bo mogą być niewinne ofiary! Pozdrawiam, Gajowy Marucha Odpowiedz Link Zgłoś
ddyzma5 Re: St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika 26.05.10, 09:00 Gość portalu: dfd napisał(a): > ADAMSKI to kolejny kitoman i arogant-nie przyjmujący żadnej krytyki. TEn > CZłowiek spieprzył juz tyle tematów w mieście że przeciętny kowalski nie ma o > tym pojęcia-to tzw zdalne sterowanie. JAk sie pomysł w głowie urodzi to się kaz > e > go wykonać-i zawsze jest gorzej niż było-to cały PAn ADAMSKI!!!!! > Na to wygląda. Należy więc zadać sobie pytanie, czy czasami Dutkiewicz na rachunek podatnika nie strwożył w okuł siebie taki wał ochronny z ludzi typu Adamskich , których zadaniem jest każdą porażkę Dutniewicza zmieniać na jego sukces. Tylko mieszkańcom miasta można zawdzięczać to, że Wrocław nie poniósł gorszych strat. Na wikcie mieszkańców miasta jest Dutkiewicz ze swoją świtą. Mieszkańcy miasta są chlebem Dutkiewicza i mają prawo do wyciągnięcia konsekwencje z jego bezsprzecznej nieudolności. Dutkiewicz najwidoczniej swoje pośladki ma posmarowane mocnym klejem, aby mu stołek urzędowy ojca miasta od tyłka się nie odkleił. Nie ma co liczyć na to, że on sam jest w stanie wyciągnąć jakiekolwiek konsekwencje ze swojej nieudolności. Odpowiedz Link Zgłoś
ojca aaa to tutaj sie ukrył "fachoffiec" Adamski? 26.05.10, 09:31 Z jednym się zgadzam, są momenty kiedy powinno się milczeć, w przypadku Adamczyka właśnie nadszedł ten moment. Teraz to nich się zamknie, był czas gdy mógł się wykazać i spieprzył. Adamski się ośmiesza przez takie wywiady. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: scenic Re: aaa to tutaj sie ukrył "fachoffiec" Adamski? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.05.10, 12:16 img130.imageshack.us/img130/1152/zaporaj.jpg Odpowiedz Link Zgłoś
observer.5 może dla odmiany coś o tym jak prezydent Huskowski 26.05.10, 10:52 wał na Biskupinie umacniał,żeby nie trzeba było sięgać dziennika pl. z 26.05 Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikxyz Może to będzie początek końca tego Pana 26.05.10, 14:06 ... choć pewnie nie, bo obywatel Prezydent nie pozwoli swoim zginąć. Odpowiedz Link Zgłoś
rwaku St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika Pa... 26.05.10, 16:53 Panie pułkowniku Panas: mówi się: żołnierze, a nie żołmierze! Pułkownik powinien mówić poprawnie. Odpowiedz Link Zgłoś
inwisible St. brygadier Adamski gasi emocje pułkownika Pa... 26.05.10, 17:22 dudka wywalił babola - teraz szuka dziury w całym... moja firma dostarczała tam piasek wywrotkami do ok 6-7 rano wały rosły w oczach kiedy to dutka oświadczył że fala jest już we wrocku... troche racji miał początek fali dotarł do wrocławia - tyle że fala (jest zawsze eliptyczna) tzn rozpoczyna się nisko aby po pewnym czasie dojśc do max swojej wysokości, tego zapomniał dodac.. powiedział że wrocław bezpieczny... ludzi na wałach od po 7 rano zaczeło gwałtownie ubywac, ok 10-tej prawie nie było widac obrońców WROCŁAWIA tylko turyści... około godziny 11-tej do społeczności kozanowa dotarło że fala jest elipsą (stan stale wzrasta) i to oni jako pierwsi na powrót zaczeli umacniac wały... 5 godzin przerwy wprowadziły zapewnienia dudki że jest spoko... niestety nie było... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ask Adamski to klon Dutkiewicz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.05.10, 19:37 Godzinę temu Dutkiewicz w rozmowie faktów tvp3 z płk Panasa zrobił kłamcę i kretyna powtarzając to samo co powiedział Adamski. Nie wytłumaczył tylko po co Panas miałby kłamać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: Adamski to klon Dutkiewicz IP: *.ssp.dialog.net.pl 26.05.10, 20:17 Gość portalu: Ask napisał(a): > Godzinę temu Dutkiewicz w rozmowie faktów tvp3 z płk Panasa zrobił > kłamcę i kretyna powtarzając to samo co powiedział Adamski. Nie > wytłumaczył tylko po co Panas miałby kłamać. Panas moze dostanie awans od ministra Klicha - czlonka PO Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Adamski to klon Dutkiewicz IP: *.ip.netia.com.pl 26.05.10, 21:20 > Godzinę temu Dutkiewicz w rozmowie faktów tvp3 z płk Panasa daj linka, będzie niezła kolekcja kabaretu POd Sternikiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: Adamski to klon Dutkiewicz IP: *.chello.pl 06.06.10, 11:41 oto link do wywiadu: www.tvp.pl/wroclaw/informacyjne/rozmowa-faktow/wideo/26052010/1853631 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Re: Adamski to klon Dutkiewicz IP: *.ip.netia.com.pl 06.06.10, 20:51 > oto link do wywiadu: > rel="nofollow">www.tvp.pl/wroclaw/informacyjne/rozmowa- faktow/wideo/26052010/1853631 kabaret "POd Sternikiem" rulezzz:))) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gosc Adamski powinien wylecieć na kopach IP: *.chello.pl 26.05.10, 19:45 ze swojego stanowiska!!! ale jak to bywa we Wrocławiu nic takiego się nie stanie... Odpowiedz Link Zgłoś