Dodaj do ulubionych

ROM-BUD i LIWMET - opinie

08.06.10, 09:14
Witam. Ostatnio w mojej okolicy pojawiła się firma oferująca wymianę okien i drzwi, a właściwie dwie - ROM-BUD - producent i LIWMET - wykonawca. Może ktoś z Was miał okazję korzystać z ich usług, bo w internecie nie ma żadnych opinii na ich temat, a ciekaw jestem jakości zarówno produkowanych okien, jak i jakości usługi. Będę wdzięczny za wszelkie informacje.
Obserwuj wątek
    • Gość: elunia Rom-Bud i Liwmet - opinie IP: *.wroclaw.vectranet.pl 08.06.10, 12:24
      Moge coś powiedzieć na temat tej firmy to sa dosłownie naciągacze kasy. Prosze
      najpierw załatwić wszystkie formalności zanim podejmie się jakakolwiek decyzje.
      Ja miałam płacić za drzwi raty w wysokości około 50 złotych a jak się okazało to
      raty są prawie o 40 zł większe bo ich człowiek nie poinformował do końca ze są
      jeszcze koszty bankowe jak podaje ofertę. W taki sposób naciągnął mnie na drzwi
      za wartość 2100 zł a w tej cenie to mogliśmy spokojnie mieć zrobione nowe drzwi
      we wszystkich pomieszczeniach a nie tylko wyjściówki.
      Oszuści jakich i strasznie nienawidze takich wrednych przedstawicieli i naciągaczy.
      • amorawiec23 Re: Rom-Bud i Liwmet - opinie 08.06.10, 12:30
        No zgadza się firma jest do du.py.
      • kierowca-bombowca Re: Rom-Bud i Liwmet - opinie 08.06.10, 13:15
        To dość interesujące, a jakim cudem okazało się, że koszty są wyższe? Nie dostała Pani umowy kredytowej od ręki? Mam wrażenie, że umowa powinna być wypełniona z kwotą całkowitą kredytu. Jeżeli można prosić o szczegóły tej historii, to poproszę maila na adres gazetowy. Jeżeli ktoś jeszcze miał styczność z firmą, to proszę o wpis.
        • Gość: On Oszukani - skontakujcie się ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.10, 12:57
          Witam, wszystkie osoby oszukane przez firmę LIWMET lub ROM-BUD, proszę o
          kontakt. Oczywiście chętnie skontaktuję się z rodziną osób oszukanych, bo ofiarą
          tandemu LIWMET - ROM-BUD padają chyba głównie osoby starsze.

Moja teściowa została oszukana. Zróbmy coś razem - nie dajmy gnojom żerować na
          wieku i naiwności osób starszych.

Mój e-mail: stop.zlodziejom@gmail.com

Jarek
          • Gość: wolnytom Re: Oszukani - skontakujcie się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 21:37
            Uwaga-znowu oszukują. Moja mama wczoraj została wrobiona.Ma 77lat. Jutro jadę
            do tej firmy.Kazałem wstrzymać wysyłkę dokumentów do banku.Koszty bardzo
            zawyżone.Umowa bezprawna.Nie mają żadnych upoważnień do reprezentowania
            banku.Nawiasem mówiąc, które to banki przyjmują dokumenty na takiej zasadzie?
            Trzeba nagłośnić sprawę w prasie i telewizji.Trzeba również porozmawiać i
            powiadomić Prezesów banków,że pracownicy przyjmują dokumenty kredytowe od
            pośredników. W umowach nie ma nazwy banku ani jego zasad kredytowania.
            • baskooo Re: Oszukani - czas ukrocic pazerstwo firmy LIWMET 23.07.12, 08:53
              Zgadza sie w calej rozciagłosci z opinia wolnegotoma i wszystkich niezadowolonych .. ze Firma LIWMET to oszusci i naciagacze!!!! Co innego mowi ich przedstawiciel handlowy , obiecujac i manipulujac ile sie da,nabijając w przysłowiowa butelke ,przewaznie ludzi starszych, Czas ukrócic pazerstwo OSZUSTOW .Jestem w dobrej sytuacji, gdyz nie zaplacilam ani grosza za wstawienie drzwi ,ktore nie spelniają moich oczekiwan.oraz nie sa warte ceny jaka firma podała.Odwołałam raty w banku Zagiel ,ktory przychylił sie do mojej rezygnacji.Ale zamiast cieszyc sie latem, ciagle pisze odwolania ,ktore i tak wracaja od firmy, a telefony sa głuche Firma LIWMET w Lubawce przy ul.Mickiewicza 13 nie istnieje ..Zbieram dokumenty dla sądu ,
              • Gość: urszula Re: Oszukani - czas ukrocic pazerstwo firmy LIWME IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 07:26
                Tak ja niestety też zostałam oszukana ,tylko my mosimy płacic i co mamy daklej zrobić proszę o pomoc.
          • Gość: wolnytom Re: Oszukani - skontakujcie się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.08.10, 21:45
            zapomniałem podać adres wolnytom@wp.pl
          • Gość: świadek naciągacze znów grasują w lubelskim IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 12.10.10, 19:20
            kilka dni temu przyjechali do starszego pana, zaproponowali mu wymianę drzwi bo stwierdzili że są już stare,zgodził się uradowany że nie musi nic załatwiać, podpisał z nimi umowe na 2400zł za dwoje tandetnych drzwi z ratami po 120 zł. po zamontowaniu, za kilka dni przyjechali ponownie z załacznikiem grzecznościowym(butelką alkoholu) z propozycją wstawienia jeszcze jednej sztuki- odmówił.... proszę o wskazówki co robić, gdzie się udać?
            • Gość: Shrekpl Re: naciągacze znów grasują w lubelskim IP: *.mmj.pl 26.10.10, 17:48
              Teraz są na śląsku, pan był miły wszystko powiedział, mam pytanie ja to jest z umową kredytową bo , raczej to oni nie mogą jej podpisać w naszym imieniu?? Bo jeszcze nic nie podpisała oprócz umowy na montaż, i nie wiem jak to przerwać?? Dajcie znać na shrekpl@tlen.pl
          • Gość: Dawid Re: Oszukani - skontakujcie się ! IP: 77.79.229.* 30.12.10, 14:40
            Witam zostałem ostatnio naciągnięty na piecyk GAZOWY! Który w sklepie kosztuje 600 zł a mi sprzedali go za 1500zł co gorsza nie zostawiając namiarów na firmę. Odwołałem raty dzwoniłem do przedstawiciela który był u nas i podczas rozmowy telefonicznej wyśmiewał mnie i kłamał mówiąc że to inna firma. Nie mam jeszcze faktury lecz będę pisał odwołanie by przyszli zdjęli nowy piec i założyli mi stary. OSZUSTY I NACIĄGACZE! Na dodatek teraz na urlopie i nic nie mogę załatwić. Umowę ratalną dostałem pomimo umowy na 6 miesięcy! Oszukują nawet banki by sprzedać tylko swój zgnojony towar!
            • Gość: Dawid Re: Oszukani - skontakujcie się ! IP: 77.79.229.* 30.12.10, 14:42
              jestem z Podkarpacia, Dębica, Raty miały być od Marca a są od stycznia, miały byc po 60 zł a są po 80. Oczywiście anulowałem kredyt i pisze odwołanie ale czy to cos da??
              • Gość: ja Re: Oszukani - skontakujcie się ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.04.11, 09:54
                została babcia oszukana nie mówili nic o kredycie oszuściiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii i chamy bo inaczej nazwać ich nie mozna
                • Gość: krzysztof Re: Oszukani - skontakujcie się ! IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.12, 17:28
                  moja mame oszukali wiem kto 509338370
                • Gość: urszula Re: Oszukani - skontakujcie się ! IP: *.adsl.inetia.pl 16.03.13, 07:30
                  Ja tez zostałam oszukana i co mam dalej ribić płacić musze a usługa nie wykonana , życae temu przedstawicielowi tej Firmy i oszustowi zerujacymi na biednych ludziach aby tez go ktoś tak zrobił w konia i mam nadzieje że prowizje jaka otrzymał sie nie nacieszył.
                  • nows Re: Oszukani - skontakujcie się ! 18.03.13, 08:25
                    Dzień dobry.
                    Pani Urszulo, proszę o kontakt w sprawie firmy Liwmet pod adresem nows@gazeta.pl
                    Pozdrawiam. Sylwester Nowak, Jelenia Góra
                    • Gość: Dominik Re: Oszukani - skontakujcie się ! IP: 193.111.166.* 25.03.13, 09:57
                      Witam,
                      moi rodzice też podpisali umowę na montaż i zakup - ale na następny
                      dzięń pisemnie odstąpili od umowy. Po 2 miesiącach przyszedł monit z banku -
                      okien nie ma a kredyt jest pomino że rodzice umowy nie podpisali. Na
                      dzień dzisiejszy oddałem sprawę do prokuratury - radzę zrobić to samo
          • Gość: dorota Re: Oszukani - skontakujcie się ! IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 15.12.11, 19:39
            Też zostali oszukani moi rodzice ich oszustwo polgana na przerobieniu kwoty na umowie o 1000.00 zł powiadomiłam prokurature o sprawie kontakt taket@op.pl
      • Gość: kolor Re: Rom-Bud i Liwmet - opinie IP: *.play-internet.pl 02.01.12, 21:03
        pozdrawiam
    • hawk75 Do Elunia 09.06.10, 11:58
      Potwierdzam że współpraca z tymi firmami może sporo kosztować. Scenariusz jak widzę ten sam - umowa na kredyt, nie do końca wypełniona, bo podobno nie ma takiej możliwości na miejscu, potem długie milczenie, aż pojawia się umowa z banku, w której koszty są dwa razy wyższe, niż ustalono z przedstawicielem firmy. Jeżeli taki był scenariusz współpracy Pani z tą firmą, bardzo proszę o kontakt na gazetowego maila. Moja mama została w ten sam sposób naciągnięta, ale ja nie odpuszczę. Zostało już złożone zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa do prokuratury i jesteśmy w kontakcie z bankiem, który co prawda umowy unieważnić nie chce, ale jeżeli dostanie kilka skarg na takie postępowanie, to zerwie umowę z tą firmą. Jeżeli uważa Pani że warto poświecić kilka chwil, na napsanie takiej skargi i opisanie wszystkiego, proszę o kontakt. Nie można pozwolić, żeby ktoś w ten sposób naciagał ludzi.
      • Gość: Lawka Re: Do Elunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 10:01
        Witam, jestem kolejną osobą - a właściwie moja mama - naciągniętą i oszukaną
        przez tandem LIWMET / ROM-BUD. Drzwi miały kosztować 1190 zł, koszty kredytu 200
        zł, i to wszystko - umowa kredytowa przyszła pocztą w terminie, który
        teoretycznie uniemożliwia już odstąpienie od kredytu, a koszty kredytu!! Ponad
        700 zł!!! Oczywiście o tych kosztach nie było ani słowa podczas wykonywania
        usługi, nie była również podpisana żadna umowa kredytowa!! Ja również nie
        zamierzam tego tak zostawić, oszustów trzeba tępić, bo ufnych emerytów nie
        brakuje...
        • Gość: taka prawda Re: Do Elunia IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.06.10, 12:13
          nazywaj sprawy po imieniu. Głupich emerytów nie brakuje, a nie
          ufnych.
        • hawk75 Re: Do Elunia 16.06.10, 12:55
          Witam,
          Proszę o kontakt na maila hawk75@gazeta.pl w tej sprawie.
        • Gość: Wrocławiak Re: Do Elunia IP: *.e-wro.net.pl 25.09.11, 17:58
          Moją matkę też pewnie będą chcieli naciągnąć. Tydzień temu zamontowali jej drzwi i już nikt ich więcej nie widział, pomimo, że mieli na drugi dzień przyjść i podpisać protokół odbioru. Dali do podpisu jakąś "lewą" umowę. Jej treść jest niezgodna z prawem (zabawne zapisy o możliwym jednostronny podpisaniu protokołu odbioru lub kara 5% wartości umowy za dzień zwłoki). Dodatkowo podłożyli matce do podpisu jakieś niewiadome czyste dokumenty nie zostawiając drugich egzemplarzy. Najprawdopodobniej był to protokół odbioru usługi i umowa kredytowa. Wykorzystali, że matka jest w podeszłym wieku i mocno schorowana. Oczywiście jakości usługi nie ma co komentować. Przyjrzałem się bliżej sprawie, podzwoniłem i wszystko stało się jasne. Całym tym kabaretem LIWMET / ROM-BUD / ARTMAN-SERWICE kieruje jeden facet - jest właścicielem wszystkich trzech firm. Oczywiście spółki LIWMET pod adresami poznańskimi nie ma co szukać (ul. Ożarowska, Siejska). Na umowie cwanie wykorektorowany jest adres firmy LIWMET więc nawet nie ma jak wypowiedzieć umowy bo niewiadomo gdzie pisać. Podanego telefonu nikt nie podnosi. Matce powiedzili, że drzwi w promocji kosztują 1290 zł a raty wyniosą trochę ponad 40 zł miesięcznie przez 2 lata. Nie trzeba być specjalnym miłośnikiem matematyki, żeby dojść do wniosku, że coś tu nie pasuje. Cała sprawa ma znamiona możliwej próby wyłudzenia, oczywiście o podaniu nieprawdziwych danych na umowie nie wspominam. Ja osobiście sprawę kieruje do prokuratury i rzecznika praw konsumenta.
          Niestety ludzie starsi często już nie myślą trzeźwo a różne hieny potrafią to wykorzystywać. Nie wolno na to pozwalać.
          • Gość: dorota Re: Do Elunia IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 15.12.11, 20:07
            Jestem w takiej samej sytuacji Moi rodzice też zamówili drzwi lecz na umowie została przerobiona kwota z 4500,00 na 5500,00 co widać gołym okiem jawne oszustwo zgłosiłam do prokuratury i rzwcznika praw obywatelskich
            ps. po fakcie sprawdziliśmy ile kosztują takie skrzydła drzwiowe - cena ok. 260.00 - 270.00 zł rodzice mają ich 6 szt.

• Gość: On W jakim banku są te umowy kredytowe ? IP: *.ssp.dialog.net.pl 24.06.10, 13:39
        WItam,

mam pytanie - w jakim banku są te umowy kredytowe ?
        Bo muszę zainterweniować w sprawie bliskiej mi osoby - jeszcze umowa kredytowa
        nie dotarła, ale spodziewam spodziewam się jej wkrótce.

Oczywiście osoba oszukana nawet nie ma świadomości że zaciągnęła kredyt....
        • Gość: md Re: W jakim banku są te umowy kredytowe ? IP: *.wroclaw.mm.pl 24.06.10, 20:10
          Lukas
          • Gość: beataz Re: W jakim banku są te umowy kredytowe ? IP: 94.42.173.* 16.08.12, 16:40
            Witam

Umowa

Kredyt Bank\(LUKAS,KONSUER FINANCE)
            Beata
      • Gość: ala Re: Do Elunia IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.08.11, 21:11
        witam znalazlam wypowiedz na forum moja babcia tez wlasnie zostala oszukana przez ta firme prosze o rady z gory dziekuje
      • Gość: Justyna Re: Do Elunia IP: *.cdma.centertel.pl 22.07.12, 18:32
        Padliśmy ofiarą oszustwa firmy LIWMET Proszę o kontakt 510480557
    • berloo Re: ROM-BUD i Liwmet - opinie 09.06.10, 12:19
      Ja generalnie odradzałbym współpracę z firmami, które same się pojawiają pod naszymi drzwiami z różnymi "okazyjnymi" ofertami.

Drzwi i okna to zbyt ważny element wyposażenia domu, żeby kupować je z marszu, bez porównania z innymi ofertami. W przypadku okien radziłbym dowiedzieć się z jakich profili budowane są one budowane. Opinie o samych profilach znajdziesz znacznie łatwiej niż o konkretnym sprzedawcy, a jeśli profile okażą się robione przez producenta z dobrą marką na rynku, to i okna powinny być nienajgorsze (producenci profili zwykle pilnują producentów okien bo fuszerki odbijają się pośrednio na nich). Zapytaj też o producenta i konkretny model okuć i również sprawdź jakie są opinie na ich temat w internecie. No i gwarancja - jeśli jest krótsza niż 5 lat na WSZYSTKIE elementy (czasem zdarzają się wykluczenia - np. że na kolor okna są 2 lata), to chyba nie ma sensu inwestować.

Warto też sprawdzić jakie są obecnie trendy na rynku. Sam niedawno zamawiałem okna i sprawdziłem wiele ofert. W tej chwili praktycznie każdy liczący się producent sprzedaje jakieś "ciepłe" okna ze współczynnikiem przenikania ciepła mniejszym niż 1W/Km^2. Sprzedaż tego typu okien bardzo szybko rośnie i pewnie za kilka lat będą one standardem. Okna kupujesz na minimum kilkanaście lat, więc chyba warto kupić coś lepszego, co przez 2/3 swojego życia nie będzie razić przestarzałością i nieekonomicznością. Ale to tylko moja opinia :)

IMO warto też pomyśleć o
      • kierowca-bombowca Re: ROM-BUD i Liwmet - opinie 09.06.10, 16:42
        Cóż, z tego co widzę, lepiej iść gdzie indziej. Co prawda widzę tylko trójkę
        niezadowolonych, ale wolę poszukać firmy sprawdzonej. Berloo - dzięki za poradę.
        Wezmę sobie to do serca i będę miał na uwadze podczas wyboru.
        • Gość: Renovatio89@op.pl Re: ROM-BUD i Liwmet - opinie IP: 79.139.5.* 27.07.10, 13:19
          To juz masz 4 niezadowolonych klientow.

Te 2 firmy to MEGA OSZUSCI!!! 5 dni temu, moja babcia kupila u nich... kuchnie
          gazowo-elektryczna, dopiero dzisiaj obejzalem ow kuchnie i "umowe" jak podpisala
          nieswiadoma konsekwencji ma 76 lat. Kupila kuchnie marki bek*, ktorej nie ma juz
          w sprzedazy 1,5 roku model 5622, wart na necie 650zl, on zaplacila za nia....
          1780!!! oczywiscie na raty co jej jakis "mily" pan obliczyl ze tylko 70 zl,
          ciekawe jaki bank chodzi po domu? teraz sie boje ze dojda do tego slone oplaty
          za kredyt i zupelnie nie wiem co mam robic, raczej bez sadu sie nie obejdzie, a
          te w tym kraju to najmniej wydajny organ panstwowy moim zdaniem...
          • Gość: ost masz pocztę, kolego IP: *.wroclaw.mm.pl 28.07.10, 14:09
            .
    • Gość: max Nie znam IP: *.wroclaw.mm.pl 10.06.10, 14:39
      tych firm i osobiscie nie spieszylbym sie z wyborem
      pierwszej z brzegu oferty. Lepiej najpierw porownac ich oferte z
      innymi dostepnymi na rynku.
    • Gość: Janek Re: Rom-bud i Liwmet - opinie IP: 89.230.108.* 24.02.11, 19:37
      Tylko pozew zbiorowy i program u Panii Jaworowicz
      • Gość: czerdan Re: Rom-bud i Liwmet - opinie IP: *.e-wro.net.pl 06.12.11, 10:49
        Absolutnie zgadzam się. Mnie też próbują wrobić w kredyt (dostałam z banku umowę), chociaż na zleceniu miałam zaznaczone, że zapłacę gotówką po otrzymaniu faktury, której nie otrzymałam do tej pory. Mało tego, wpłaciłam zaliczkę a w "kredycie" tego nie ujęto.
    • Gość: ja Re IP: *.197.88.97.edial.pl 08.10.11, 09:05
      Ja kupiłam drzwi z montażem od tej firmy i byłam bardzo zadwolona, drzwi bardzo ładne, estetycznie zamontowane. Drzwi kupilam na raty i dokładnie poznałam wysokość raty kredytowej. Nie mam zastrzeżeń.
      • Gość: Niezadowolona... Re: Re IP: *.ssp.dialog.net.pl 19.10.11, 13:45
        Ja wręcz przeciwnie! Drzwi jak drzwi, ale załatwianie bardzo nieuczciwe. Przyszedł P.Marek chyba 10.10.2011, bardzo "pięknie" zachęcał, ale jak się później okazało, zupełnie minął się z prawdą, żeby nie powiedzieć kłamał! Byłam oczarowana i zgodziłam się na wspomniane drzwi. Według relacji P.Marka drzwi miały kosztować około 1200,-zł, miały być na 24 raty po 42,-zł. Moja wina, bo gdy później obliczyłam, to nawet to się nie zgadzało. Całe szczęście, że zajrzałam do Internetu (szkoda wielka, że już po fakcie) i przeczytałam wszystko na temat tej firmy. Następnego dnia zadzwoniliśmy do firmy i okazało się, że drzwi kosztują 1520,-zł. a raty (24) wynoszą po 80,00zł. Koszty manipulacyjne banku Żagiel około 500,-zł, o czym wcześniej, wspomniany Pan Marek nic nie mówił. Wycofaliśmy raty i zapłaciliśmy gotówką. Dobrze, że ją mięliśmy na "czarną godzinę". Mam nadzieję, że to już koniec naszych kontaktów z tą firmą. Wszystkich Państwa przestrzegam przed taki domokrążcami i taki Markami!!!
        • Gość: Maya Re: Re IP: *.connecta.pl 27.10.11, 22:56
          witam.moja mama niedawno podpisała taka umowę z panem Markiem. gdzie trzeba zapłacić,żeby wycofać raty? jak to zrobić? mój adres mailowy mayada@wp.pl
    • Gość: zosia LIWMET - opinie IP: *.cdma.centertel.pl 09.10.11, 15:37
      Witam. Mieszkam w Bydgoszczy. Zamówiłam w firmie Liwmet 4 okna i drzwi wejściowe. Drzwi zamontowali od razu i podobają mi się. Pan z firmy powiedział że na okna będę musiała troszeczkę poczekać. Okna zamontowali jakieś 3 tyg po terminie ale warto było poczekać, był syn u mnie i powiedział że sam zamówi w tej firmie okna na swoją budowę. Powiedział że są rewelacyjne. Raty miałam mieć wysokości 120zł, odcinki z banku przysłali mi na 123,50zł. Ja jestem zadowolona z usług firmy liwmet polecam ja każdemu.
      Zosia z Bydgoszczy
      • Gość: mario Re: LIWMET - opinie IP: *.25.48.114.kapode.com 30.10.11, 10:29
        Ja tam też jestem zadowolony z tej firmy zamówiłem u nich drzwi i okna fakt że na okna czekałem trochę dłużej niż mi obiecywali ale za to dołożyli mi parapety w gratisie.Ja płaciłem gotówką i nie było żadnych problemów a jak ktoś bierze na raty i myśli że to będzie za darmo to się grubo myli przecież banki z tego żyją za darmo pieniędzy nie rozdają.
        • Gość: oszukany Re: LIWMET - opinie IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 29.11.11, 19:21
          a ja myślę że dwa poprzednie wpisy są podstawione, a osobiście zająłem się swoją sprawą, zawsze bieście swój egzemplarz i czytajcie dokumenty które podpisujecie, nie dawajcie oryginałów do "skserowania" !
          • Gość: nemo Re: LIWMET - opinie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.11, 19:56
            czy jest tu ktoś kto może ujawnić kto jest producentem drzwi ,które montuje firma Liwmet
            • Gość: mik. Re: LIWMET - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 02.03.12, 19:59
              A gdzie ta firma istnieje i czy ktoś zna nazwiska tych oszustów!!!!!!!!!!!!!!!!!! Dlaczego oni tak długo ludzi oszukują i policja ich nie zatrzyma!!!!!!!!!!!!!!!! Trzeba chyba to zgłosić Rutkowskiemu i będzie po sprawie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: IGA Re: LIWMET - opinie IP: *.25.199.109.static.rdi.pl 07.01.12, 19:57
            Święta racja i najlepiej niedawajcie dowodów osobistych i legitymacji ;R; do ręki a przed podpisaniem umowy dokładnie sprawdzajcie cene towaru i wysokości rat nie słownej tylko pisemnej!!!!!!!!!!!!!!!
            • Gość: lo Re: LIWMET - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 31.01.12, 15:33
              liwmet działa w obrębie dworca głównego we wrocławiu radze uważać
    • Gość: Adam LIWMET - opinie IP: *.wroclaw.mm.pl 13.03.12, 09:46
      Oszuści i złodzieje, tak można ich opisać w 2 słowach. Drzwi mieliśmy mieć za 1290 zł okazało się że na umowie jest ponad 1500 do tego wyłudził zaliczkę 300 zł na okna i znikł. Telefonów nie odbiera nawet. Bazuje na starszych osobach.
      • Gość: mik Re: LIWMET - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 14.03.12, 22:05
        Adamie, czy zna pan nazwiska tych wstrętnych oszustów? Prawdopodobnie jest ich trzech. Przedstawiciel, który oszukuje na umowach w wieku 50 lat i dwuch młodych, którzy beznadziejnie wykonują usługi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Za drzwi, które kosztują 300 zł. biorą od 1500, a na raty wychodzi ponad 2000 tyś. Ten wstrętny oszust przed podpisaniem umowy pięknie mówi, doradza itd.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
        • Gość: jotem Re: LIWMET - opinie IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.04.12, 20:46
          Widzę, że jest wielu, którzy podobnie jak ja dali się oszukać firmie ,,LIWMET". Pomijam wygórowaną cenę ( widziały gały co brały) firma nie wywiązuje się ze zobowiązań gwarancyjnych. Telefony odbiera kobieta, która zajmuje się tylko fakturami i nie łączy. Korespondencja pozostaje bez odpowiedzi. Mój sąsiad podobnie oszukany skierował sprawę do sądu. Ku przestrodze innym podaję namiary oszustów: firma ,,LIWMET", Artur Lipiec, LUBAWKA, ul. Mickiewicza 13
          • Gość: Gienio Re: LIWMET - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 13.04.12, 20:43
            To są subiektywne opinie zwłaszcza że kredyt musi kosztować. Powiedzcie konkretnie - jak jest rzeczywista cena tych drzwi i aluminiowych ościeżnic!
            co z zamkami? Drzwi mają być pełne a jak się je zamyka to dają "pusty" pogłos więc nie są pełne! (wg mnie). Ich oferta nie ma żadnej nazwy ani producenta drzwi, ani zamków ani adresu.
            Ja jeszcze ich nie zamówiłem ale się zastanawiam - faceci byli wczoraj jeden kulawy (z laską) a drugi sprawny i młody aktualnie działają w Opolu na ZWM-ie
            • Gość: mik Re: LIWMET - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 20:33
              Drzwi do dupy jak i ta firma, to są wstrętni oszuści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! za drzwi które kosztują 300 złotych, po zamontowaniu biorą ponad 1500 płacone gotówką, a na raty ponad 2000 tys. Pięknie ten oszust!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! przedstawiciel mówi, jakie te drzwi są dobre itd wciska ciemnotę!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! a tych dwoje, co zakładają drzwi, to w ogóle nie znają się na robocie, wykonanie gorzej
              • Gość: mik Re: LIWMET - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 18.04.12, 21:52
                Wykonanie gorzej niż do dupy!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Pieczątki i adres tej firmy liwmet są fałszywe!!!!!!!!!!!! Pod tym adresem, co na tych pieczątkach ta firma liwmet jest napisana!!!!! tej firmy tam nie ma, nawet nazwiska swoje podawają fałszywe!!!!!!!!!!!!!!!!!! Jak się gdzieś pojawią, to odrazu proszę wzywać POLICJĘ i niech ich sprawdzą ich dane i gdzie ta firma się mieści. Ciekawe co oni jeszcze wyprawiają z oszukanymi ludźmi w bankach, czy nie biorą jakiegoś kredytu, bo niektórzy mieli płacić małe raty obicane przez oszusta, który zawierał umowę, a płacą trzy razy więcej!!!!!!!!!!! TO SĄ WSTRĘTNI OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! życzę im wszystkiego najgorszego, by znikneli z tego świata!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
          • Gość: kozar! Re: LIWMET - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.04.12, 00:02
            Drogi jotemie, tej firmy liwmet, artur lipiec, LUBAWKA, ul. Mickiewicza 13 pod tym adresem na pewno nie ma. Ja też mam na umowie ARTMAN-SERWICE, Artur Lipiec, Solniki Wielkie 12, 56-420 Bierutów i nic takiego tam nie ma! Podawają zmyślone adresy, by nie można było ich namierzyć. Jak to jest w naszym kraju, że jedni ludzie za byle co np. babcia z dziadkiem, co z lasu wzieli trochę gałęzi na opał i zostali ukarani itd. a tacy oszuści oszukujący przez lata jak firma liwmet i nic!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Gdzie ta sprawiedliwość!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• Gość: Taper66 Re: LIWMET - opinie IP: *.150.139.133.internetia.net.pl 26.05.12, 16:46
              W lutym 2011 jak spisałem umowę i wpłaciłem 160 zł zaliczki na wprawienie okien do dzisiaj nie mam ani okien o pieniądzach mogę zapomnieć HAMSTWO I BANDYCTWO jest to firma
              Liwmet Bierutów Solniki Wik 12 szkoda pisania isłów
            • Gość: Wrolo Re: LIWMET - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 19.09.12, 19:23
              Proszę poszkodowanych o kontakt z Powiatowym Rzecznikiem Praw Konsumenta w Sanoku w celu złożenia pozwu zbiorowego - potrzeba 10 osób na ta chwile jest chyba 7 aby przeszkodzić firmie Liw-Met Lubawka w okradaniu ludzi...
              Kontakt:
              Adres
              Rynek 1, 38-500 Sanok
              Pokoje 49a (Piętro IV)
              E-mail rzecznik@powiat-sanok.pl
              Telefon (13) 465 29 18
              Powiatowy Rzecznik Konsumentów
              Wojciech Pruchnicki pokoje: 49a (Piętro IV)

Nie pozwólmy się okradać!!!
              Chamidła bezczelnie umówili się na montaz za 1550 a na umowie niedowidzącemu człowiekowi wpisali 1950 zł i co ciekawsze kredyt rozbili na 36 rat!!!!!!!!!!
          • Gość: urszula Re: LIWMET - opinie IP: *.opera-mini.net 10.05.12, 12:32
            Liwmet nie odpowiada na telefony ,pracy nie wykonał,co mam robić a rachunki do płacenia przyszły BŁAGAM O POMOĆ!!!!!!!!!URSZULA
            • Gość: Kozar! Re: LIWMET - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 12.05.12, 19:45
              Droga Urszulo z jakiego miasta jesteś? i z jakiego banku przyszły rachunki. To są wstrętni obrzydliwi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! oszuści!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na POLICJĘ.
            • baskooo Re: LIWMET - opinie 23.07.12, 08:57
              Droga Urszulo, moja rada to zadzwonic do banku i odwolac raty, na specjalnym druku , ktory bank poda , o ile nie minał termin,który wynosi 10 dni od chwili gdy otrzymasz ksiazeczke opłat .Pozdrawiam
              • Gość: Jacek Re: LIWMET - opinie IP: *.jeleniagora.vectranet.pl 16.01.13, 22:11
                10 dni od podpisania umowy!
          • Gość: gość EK Re: LIWMET - opinie IP: 78.9.6.* 05.06.12, 21:52
            Prawie zostałam oszukana przez firmę LIWMET. Coś mnie tchnęło, aby wycofać się z umowy. Nie pozwoliłam na montaż, bo kilka minut przed przyjściem "fachowców" zasięgnęłam opinii w necie. Scenariusz postępowania identyczny. Na umowie kwota inna niż przedstawiał ów p. Lipiec. Na szczęście nic nie płaciłam, a umowy mam u siebie. Dla przestrogi innych informuję, że mimo podpisania umowy, mamy 2 tygodnie na zrezygnowanie z niej niezależnie co jest w niej zapisane... . Gorzej, jeśli zrobią już montaż.
            • Gość: Ada Re: LIWMET - opinie IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.12, 12:46
              Teraz ten cały LIWMET jest na Podkarpaciu a dokładniej powiaty sanocki bieszczadzki. Ludzie strzeżcie się jeżdżą, chodzą po domach i wstawiają tandetę.Drzwzi wejsciowe do mieszkań w bloku przy dobrym kopnięciu można przedziurawić a cała ościeżnica byle co!!!! miejscowe firmy wstawiły by takie coś za 500-600 zł.!!!!
              • joanna1213 Re: LIWMET - opinie 14.08.12, 16:17
                Zgadza się LIWMET to OSZUŚCI w zeszłym tygodniu "grabili" w gminie Komańcza oszukali wielu,niestety i ja należę do tych naiwnych.Pan przedstawiciel zachęcał,że drzwi solidne 1280 wraz z montażem,płatność do końca listopada gotówką ewentualnie po tym terminie raty a raty przyszły po tygodniu na kwotę 1520 bo podobno VAT doszedł albo takie sobie drzwi wybrałam- tak tłumaczył pan kiedy jakimś cudem udało mi się dodzwonić.Niestety więcej ta sztuka mi się nie udała.Ostrzegam przed tą firmą nie podpisujcie dziwnych umów.
      • joanna1213 Re: LIWMET - opinie 14.08.12, 16:31
        Drogi Adamie jestem w takiej samej sytuacji tylko zaliczki nie dałam napisz jak rozwiązałeś ta sprawę czy warto walczyć z wiatrakami
        • Gość: wr? Re: LIWMET - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.13, 13:00
          Gdzie ci złodzieje i wstrętni oszuści teraz grasują!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! napewno już pod inną nazwą firmy PROFIL-BUD, bo teraz pojawiły się na klatkach w blokach nowe ulotki z drzwiami, które są beznadziejne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! OJ WY ZŁODZIEJE, WSTRĘTNI !!!!!!!!!! OSZUŚCI!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! dlaczego tacy ludzie rodzą się!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Jelenia Góra Re: Liwmet - opinie IP: 85.219.203.* 26.02.13, 16:23
      W listopadzie 2011 firma Liwmet zamontowała moim rodzicom drzwi wejściowe do mieszkania. Wprawdzie całkowita cena usługi trzykrotnie przekroczyła rzeczywistą wartość drzwi, ale usługa została wykonana. Przy tej okazji przedstawiciel firmy Liwmet tak zbajerował starszych ludzi, że zgodzili się na umowę kredytową w celu wymiany okien w całym mieszkaniu. Od momentu podpisania formularza umowy zaczęły się problemy. Kilkutysięczny kredyt trzeba spłacać, a okna do dzisiaj nie zostały wymienione. Kontakt z wykonawcą jest niemożliwy do uzyskania. Rodzice powierzyli sprawę prawnikowi, ale ja dodatkowo szukam kontaktu z osobami podobnie poszkodowanymi oraz takimi, którym coś w tym temacie udało się zdziałać. Zastanawiające w tej sprawie jest to, że KredytBank z Lublina udzielił kredytu na podstawie takiej umowy na wykonanie usługi, która osobie choć trochę zorientowanej już na pierwszy rzut oka pachnie przekrętem. A przecież w tym banku nie pracują kretyni. Czyżby to był jakiś układ pracownika KredytBanku z firmą LIWMET ?
      Sylwester Nowak. Proszę o kontakt pod adresem: nows@gazeta.pl
      • Gość: psiepole Re: Liwmet - opinie IP: *.dynamic.chello.pl 15.05.13, 20:06
        Gdzie ci złodzieje i oszuści teraz oszukują i pod jaką nazwą firmy, bo ta złodziejska firma gdzieś się zapadła!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. Dajcie jakieś namiary. bo chcemy z tymi oszustami tak skromnie porozmawiać!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! i reklamować.
        • baskooo Re: Liwmet - opinie w odp. gosc psiepole 16.05.13, 08:26
          Ta firma tak ma, najpierw oszuka a pózniej w nogi.Tylko dlaczego my sami jestesmy tacy naiwni? Jak to mowi polskie przysłowie"Polak mądry po szkodzie" A oszusci wykorzystują >> A może najpierw sprawdzajmy firmę czy jest warta naszego zaufania i uczulajmy bliskich ,znajomych ? Pozdrawiam
          • Gość: psiepole Re: Liwmet - opinie w odp. gosc psiepole IP: *.dynamic.chello.pl 06.02.14, 16:26
            Czy ktoś może wie o firmie Budo-Max ? Ta firma zajmuje się montażem drzwi, bo coś wydaje mi się, że ta firma była pod inną nazwą '' Liwmet" Solniki Wielkie. wstrętni oszuści i naciągacze!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Proszę o jakieś namiary i z góry dziękuję.
    • Gość: dostojny gość zmienili nazwę na OMD IP: *.wroclaw.mm.pl 29.03.14, 18:12
      Najpierw byli zarejestrowani w Solnikach Wielkich, Lubawce i Poznaniu, a teraz we Wrocławiu, przy Zakrzowskiej 19. Właścicielem jest ten sam facet - Mirosław S., można to sprawdzić w KRS numery 0000407467 (OMD) i 0000287859 (LIWMET). Pod tym samym adresem jest też "Centrum Okien i Drzwi"(NIP: 9112008112) , którego właścicielem, jeśli wierzyć wpisom urzędowym jest nastoletni łepek, Adrian L. , zbieżność nazwisk z prezesem Liwmetu całkowicie przypadkowa :-)))
      • Gość: ktoś Re: zmienili nazwę na OMD IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.04.14, 20:54
        www.youtube.com/watch?v=aP977naPkCg&feature=youtu.be
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka