Dodaj do ulubionych

Przedszkole "Biały Salonik" przy Racławickiej

17.06.10, 10:39

Cześć,
Czy ktos ma jakies doswiadczenia z przedszkolem Biały Salonik we
Wrocławiu? Każda opinia rodzica, który powierzył im swój skarb pod
opiekę będzie dla mnie na wagę złota:)
Dziękuję i pozdrawiam.

href="tac.families.com/ezb/905739.png" target="_blank">moja
dzidzia</a>
Obserwuj wątek
    • alicez Re: Przedszkole "Biały Salonik" przy Racławickiej 17.06.10, 10:44
      Dziecię chodzi tam ponad rok i na następny tez zostaje. Jestem bardzo zadowolona, dziecko też :-) A co konkretnie chcesz wiedzieć?
      • dammma Re: Przedszkole "Biały Salonik" przy Racławickiej 18.06.10, 21:39
        my robiliśmy tam tylko urodziny ( moi znajomi też) i byliśmy
        zadowoleni.
    • margonia77 pytanie do alicez 22.06.10, 10:26
      Pytań jest sporo, ale głównie zastanawia mnie jak rozwiązują temat
      spacerów (nie ma ich w rozkładzie dnia i nie maja podwórka) i
      opiekunek - jedna starsza pani nie zrobila na mnie dobrego wrazenia.
      Poza tym moj mały ma dołaczyc do grupy dwulatków i zastanawiam sie
      czy salonik nie jest czasem placowka specjalizujaca sie dla
      starszych dzieci.
      pozdrawiam
      • alicez Re: pytanie do alicez 22.06.10, 20:59
        Na spacery chodzą. Jest niedaleko plac zabaw, do tego dochodzą wyjścia "tematyczne", np.: szukanie wiosny, robimy zielnik, podglądamy ptaki i takie tam różne. Mi akurat brak podwórka nie przeszkadza, ale wiem że dla niektórych rodziców to jest problem.

Nie wiem jak to jest w grupie młodszej, bo synek od początku do starszaków należał, ale "maluchy" wyglądają raczej na zadowolone. No i fakt faktem, że na pierwszy rzut oka wychowawczyni maluchów sprawia nie za fajne wrażenie, ale po bliższym poznaniu okazuję się być ciepłą osobą bardzo kochającą swoich podopiecznych. A ilościowo chyba dzieci jest po równo w obu grupach.
        Nim trafiłam do Białego Saloniku poznałam kilka prywatnych przedszkoli, więc mam jako takie porównanie. Jedno jest pewne, nie ma przedszkola bez wad :-)
        • andy33333 Re: pytanie do alicez 22.06.10, 21:55
          alicez napisała:
          > Nim trafiłam do Białego Saloniku poznałam kilka prywatnych przedszkoli, więc ma
          > m jako takie porównanie. Jedno jest pewne, nie ma przedszkola bez wad :-)

Biały Salonik to nie jest przedszkole, tylko klub, a to zasadnicza róznica :)
          • alicez Re: pytanie do alicez 23.06.10, 08:37
            andy33333 napisał:

> alicez napisała:
            > > Nim trafiłam do Białego Saloniku poznałam kilka prywatnych przedszkoli, w
            > ięc ma
            > > m jako takie porównanie. Jedno jest pewne, nie ma przedszkola bez wad :-)
            >
            >
            > Biały Salonik to nie jest przedszkole, tylko klub, a to zasadnicza róznica :)

Jeśli moje dziecko jest zadowolone, robi tam ciekawe rzeczy i wychodzi mądrzejsze, to dla mnie bez różnicy.
            • andy33333 Re: pytanie do alicez 23.06.10, 16:34

> andy33333 napisał:
              >
              > > alicez napisała:
              > > > Nim trafiłam do Białego Saloniku poznałam kilka prywatnych przedszk
              > oli, w
              > > ięc ma
              > > > m jako takie porównanie. Jedno jest pewne, nie ma przedszkola bez w
              > ad :-)
              > >
              > >
              > > Biały Salonik to nie jest przedszkole, tylko klub, a to zasadnicza róznic
              > a :)
              >
              > Jeśli moje dziecko jest zadowolone, robi tam ciekawe rzeczy i wychodzi mądrzejs
              > ze, to dla mnie bez różnicy.

Ależ oczywiście, ze to jest bardzo ważne,tylko nie nalezy zapominac o
              bezpieczeństwie. Dopóki wszystko jest ok, to rodzice często nie zwracają uwagi
              na to, ze "przedszkole" jest klubem, czyli zwykłą działalnością i nie spełnia
              norm bezpieczeństwa. dopiero, kiedy coś się stanie (odpukac), okazuje się, jak
              jest naprawdę. Takie przypadki były opisywane już na forach, tutaj też ostatnio.
              • alicez Re: pytanie do alicez 23.06.10, 18:42
                andy33333 napisał:
                Dopóki wszystko jest ok, to rodzice często nie zwracają uwagi
                > na to, ze "przedszkole" jest klubem, czyli zwykłą działalnością i nie spełnia > norm bezpieczeństwa.

Ale kto powiedział, że "zwykła działalność" nie może spełniać norm?
                • andy33333 Re: pytanie do alicez 23.06.10, 23:33
                  alicez napisała:
                  > Ale kto powiedział, że "zwykła działalność" nie może spełniać norm?

Może, a nawet powinna. Tylko problem w tym, ze rodzice często tego nie
                  sprawdzają. Wystarczy zresztą zadzwonić do Sanepidu i dowiedzieć się, że
                  praktycznie ŻADEN klub we Wrocławiu nie ma odbioru Sanepidu. Oczywiście
                  "papierek" o niczym nie świadczy, ale po własnych doświadczeniach uczulam na to
                  bardzo.
                  • alicez Re: pytanie do alicez 24.06.10, 19:29
                    ndy33333 napisał:

Wystarczy zresztą zadzwonić do Sanepidu i dowiedzieć się, że
                    > praktycznie ŻADEN klub we Wrocławiu nie ma odbioru Sanepidu.

Baardzo to ciekawe, co piszesz....
                    • andy33333 Re: pytanie do alicez 24.06.10, 20:43
                      Niedawno był taki wątek:

forum.gazeta.pl/forum/w,612,97582554,97582554,Akademia_Smart_Start.html?wv.x=2
                      i właśnie wtedy wielu rodziców (m.in. ja) dowiedziało się czym rózni się Punkt
                      Przedszkolny od Klubu). Informacje z sanepidu zmroziły nam krew w żyłach...
                      • radekp9 Re: pytanie do alicez 06.07.10, 18:38
                        Żaden Klub nie będzie raczej spełniał norm sanepidu, bo te normy są z sufitu,
                        ponoć podobne jak dla szpitali.

Tych norm to nawet żadne mieszkanie nie spełnia, więc chyba też dzieci nie
                        powinny w nich mieszkać :).
                        • anyx27 Re: pytanie do alicez 08.07.10, 16:21
                          radekp9 napisał:
                          > Żaden Klub nie będzie raczej spełniał norm sanepidu, bo te normy są z sufitu,
                          > ponoć podobne jak dla szpitali.
                          >
                          > Tych norm to nawet żadne mieszkanie nie spełnia, więc chyba też dzieci nie
                          > powinny w nich mieszkać :).

Punkty Przedszkolne takie normy spełniają.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka