ni-e 16.09.10, 14:27 serdecznie życzę zwycięstwa SAMORZĄDAMI NIE MOŻE RZĄDZIĆ DZICZ PARTYJNIAKÓW .... POZDRAWIAM Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
g625 Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wyborów 16.09.10, 14:31 Żadne obwodnice nie pomogą, pomóc miał tramwaj plus na Psie Pole. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiara Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: *.internetunion.pl 16.09.10, 14:45 Ja już panie prezydencie dziękuje za pana władzę absolutną ,zatracił pan się w swojej mani wielkości z nikim pan się już nie liczy ...a długi za EURO,LOTNISKA itd. moja 2 letnia córka będzie jeszcze spłacac przez wiele lat.Dziękuje - na szczęście mam prawo głosu i wyboru i z niego skorzystam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Krzysztof "El Presidente" budowniczy obwodnic! IP: 78.8.136.* 16.09.10, 15:12 A którą to obwodnicę zawdzięczamy Jego Ekscelencji? Kto pokazał figę w sprawie dofinansowania Wschodniej obwodnicy? Mówiąc, że później, może - jak zrobimy "nasze inwestycje"? Kto cudze inwestycje niedoszacował (patrz trasa kolejowa z lotniska) a na miejskich marnotrawi pieniądze? (koszt kancelarii prawnych w sprawie stadionu jednej imprezy czyli Areny Jego Ekscelencji? Jak El Presidente sobie pójdzie to dopiero będzie wyciąganie trupów z szaf jego "świty" - miejskich nieurzędników. Oj wtedy się okaże jakie to są straty. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: "El Presidente" budowniczy obwodnic! IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 23:22 a którą Pan Piechota spier .... pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kloss Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 18:02 2 obwodnice :) z których jedna jest rządowa (autostradowa - GDDKIA), a druga marszałka - Bielany - Łany - Długołęka Dutkiewiczowskie są dziury w mieście, spieprzone jajo Reagana i idiotyczne barierki na Karkonoskiej :) No i 2x expo :) Idź pan kury szcz... prowadzać Odpowiedz Link Zgłoś
khysiek Póki Dutkiewicz i chamstwo urzędasów będzie .... 16.09.10, 14:40 rządzić Wrocław będzie sie staczał na dano tak jak teraz. Precz!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: cwiara Re: Póki Dutkiewicz i chamstwo urzędasów będzie . IP: *.internetunion.pl 16.09.10, 14:46 Zgadzam się !!!! Dajmy szansą innym niech się wykazują !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realista A co teraz obieca? Trzecie EXPO? :-)))) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 14:47 Jaka będzie stopa zadłużenia miasta na koniec III kadencji Rafała D. - 90%? Kto to bedzie spłacał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Trzecie EXPO? :-)))) na 100% IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.10, 14:57 Kontynuacja osiagnięć ePOki Dynamizmu wymaga bezwarunkowe zwycięstwa Sternika. Grzechem jest się nie zadłużać:)) Czekam na nowe obiecanki, bo chyba nie PRzepisze ulotki z POprzedniej kampanii?:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek Już przepisuje. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.10, 16:49 Wypożyczalnie rowerów - będą. Ścieżki rowerowe - będą Parkingi - będą Z jednego się wywiązał: DŁUGI SĄ. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Irek Re: Już przepisuje. IP: *.chello.pl 16.09.10, 16:55 Ale co się dziwic, ktoś mówił, ze on ma ksywkę "Długi". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Trzecie EXPO? :-)))) na 200% IP: *.chello.pl 16.09.10, 19:53 a zadłużamy się po to zęby wykorzystać środki unijne puki jeszcze Polska ma tą możliwość, więcej edukacji mniej bełkotu i zaczniesz rozumieć świat.. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 100P!! Re: Trzecie EXPO? :-)))) na 200% IP: *.magma-net.pl 16.09.10, 20:26 nawet nie przyznawaj się, że coś studiujesz... zresztą, jak widać po twoim rozumieniu świata, dzisiaj nie trzeba do tego żadnej wiedzy... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość obieca "Miszczostwa Śfiata" w futbolu IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 11:43 stadion już przecież będzie, to wydatki będą o miliard mniejsze, a wygolone kibole hej-wks-hej oczywiście to kupią. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: H.R. Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.10, 14:56 Nie zagłosuję na Ciebie. Rozumiesz?! Za to, że nie mogę swobodnie jechać tramwajem, boś mi zabrał jedną linię, a inne stoją na każdym świetle. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rt Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: 79.110.200.* 16.09.10, 20:36 ja tak samo Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: *.wroclaw.mm.pl 16.09.10, 14:59 Wrocławianie na pewno widzą, że w ostatnich latach udało się w mieście stworzyć wiele miejsc pracy, w sumie aż 200 tysięcy. Przejaja. GUS klamie! ROTFL. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz Sternik PRzechodzi sam siebie! 200 tys. miejsc pra IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.10, 15:19 > Wrocławianie na pewno widzą, że w ostatnich latach udało się w mieście stworzyć > wiele miejsc pracy, w sumie aż 200 tysięcy. > > Przejaja. GUS klamie! ROTFL. To jest dowcip Kampanii:))) To oznacza, że wszystkie miejsca w miescie pracy są nowe i stworzone przez Sternika. W POrzedniej kampanii Sternik obiecywał stworzenie 100 tysięcy nowych miejsc pracy, co wtedy było zabawne, ale teraz Sternik PRzechodzi sam siebie:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMK Re: Sternik PRzechodzi sam siebie! 200 tys. miejs IP: 188.122.21.* 16.09.10, 15:24 W tym ileś tam tysięcy w lg i okolicach. O nasze bożyszcze stworzyło tysiące posad po 1200zł brutto. Mamy polskich "murzynów", montownie europy, o jak fajnie :) Wstydu nie ma... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: starycynik Re: Sternik PRzechodzi sam siebie! 200 tys. miejs IP: *.wroclaw.mm.pl 16.09.10, 16:58 W calym Wroclawiu jest ca. 130 tys. miejsc pracy. Jezeli pan prezydent tak umie liczyc pieniadze w kasie jak miejca pracy to widze ciemnosc. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: HM_ Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: *.wroclaw.vectranet.pl 16.09.10, 21:15 Warto też zajrzeć w statystyki ile firm upadło przez ostatnie 2 lata w tym mieście - nadmienię tylko, że jesteśmy w polskiej czołówce! Poza tym - czy takie miejsca pracy, jak centra usług a la IBM czy HP to powód do dumy? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysztof484 Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wyborów 16.09.10, 15:09 Tym razem postawie na innego konia , tylko jak sie dowiemy kto kandyduje oprócz Dutkiewicza . Ten gościu może i dobrze wygląda trzyma sylwetkę ,ale trwoni pieniądze .Chyba już wystarczy nabijać swój majątek a Wrocek smutny . Teraz zapytam o osiągnięcia prezydenta co takiego sie wydążyło aby Wrocław tętnił życiem mowa o imprezach i itp ,bo za pozostałe wyczyny brał zapłatę i to nie małą . Komunikacja miejska jeździ tam gdzie chce i jak chce a przeważnie przez środek miasta .W urbanistyce gdzie nie gdzie jeszcze tra wojna z 39 dziury wykopy .Miasto niema koncepcji rozwoju co będzie sie budowało dla rozrywki społeczności a ile kto gotówki wyłoży na inwestycje .Nie temu gościowi trzeba podziękować bo moim zadaniem Wrocław wygląda jak rozległy kurnik .Wrocławianie opamiętajcie sie tu może wasze dzieci będą mieszkać a szkoda by sie wstydziły. Dajcie szanse innym........... Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wyborów 16.09.10, 15:10 cóż, Dutkiewicz idealny nie jest. Ale ma sporo osiągnięć, myśli strategicznie, długofalowo. I nie ma lepszego kandydata. Dlatego ma mój głos. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMK Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: 188.122.21.* 16.09.10, 15:17 "cóż, Dutkiewicz idealny nie jest. Ale ma sporo osiągnięć, myśli strategicznie, długofalowo. I nie ma lepszego kandydata. Dlatego ma mój głos. " :D Odstaw zioła! Daj ludkom igrzyska, a będą sternika po d.. całować. Gdzie komunikacja, gdzie żłobki, gdzie przedszkola, gdzie szpitale, gdzie podstawowa infrastruktura? Kpiarz od PR i bzdurnych inwestycji w stylu dziurawej fontanny. Każdy inny dostanie głos, kto nie będzie z nim miał wspólnych planów. Odpowiedz Link Zgłoś
sajm Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy 16.09.10, 15:24 Igrzyska? Jakie igrzyska? rzucasz ogólniki a może przyjrzyj sie dokładnie temu co zostało zrobione w ciągu dwóch kadencji Dutkiewicza. Nie tylko stadion i fontannę. Ale to trzeba sie troche wysilić. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zenek podpowiedz, co zrobił bo nie kumam IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.10, 16:57 piszesz: stadion. Jaki stadion zrobił? Piszesz: fontanna. ta przeciekająca wodą za pięć tysięcy dziennie. Daj konkret, nie slogan Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 18:20 idź się koleś leczyć albo uczyć wtedy będziesz wiedział kto za co odpowiada komunikacja jest a że z powodów remontów są utrudnienia cóż muszą być żłobki likwiduje się bo jest niż :) przedszkola patrz wyżej szpitale spytaj NFZ podstawowa jakoś ja ją widzę a Ty jak nie widzisz to do okulisty :) pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lux Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: 80.50.54.* 16.09.10, 18:52 komunikacja jest!? spróbuj przejechać np z leśnicy na psie pole Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: student Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa i wygra IP: *.chello.pl 16.09.10, 19:51 a gdzie wszystkie obietnice PO? we Wrocławiu przynajmniej się dużo dzieje, bo inwestycja goni inwestycje, a PO cie tylko w 4 litery kopnie i podatki podniesie, bo w końcu z czegoś obietnice i dług publiczny trzeba spłacać... a są nie kompetentni jak krucho z naszymi finansami państwa a dają np 50% ulg studentom.. Odpowiedz Link Zgłoś
teraz12 Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy 17.09.10, 12:16 To zaproś go do Leśnicy zobaczysz po staniu w dwugodzinnym korku na czym polega jego długofalowa Myśl. Odpowiedz Link Zgłoś
gosc_76 Ludzie nie dawajcie kolejnej szansy temu 16.09.10, 15:24 człowiekowi... miał dwie kadencje w ciągu których poprawił PR Wrocławia, ale pogorszyła się jakość życia, do tego skąd szacunki o 200 tys. nowych miejsc pracy??? Bo na pewno nie we Wrocławiu tylko w gminach ościenych a to nie jest zasługa Dutka, inna rzecz co to za praca? W obozach pracy za 1500zł brutto? Zwykły wyzysk i tyle, zagłębie niewolników... A mafijne układy jakie stworzyli Dudek i jego kolesie są poprostu skanadliczne.... i niestety chyba tylko PiSory będą wstanie porozbijać te układy.... Odpowiedz Link Zgłoś
8pasazer Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy 16.09.10, 15:24 Wszystkie wyjscia sa zle. Konkurenci Dutkiewicza to partyjne aparatczyki - rozkapryszeni wazeliniarze bez osiagniec i aspiracji, przyzwyczejeni, ze kazdej miernocie sie nalezy fotel, bo "przeciez nalezy do PiS/PO/SLD/...". Dutkiewicz owszem wizje ma (i to jest ok), duze jak na nasz kraj zdolnosci ich realizacji, jednak ma tez wady: -brak kontroli nad podwladnymi (nigdy zadnych konsekwencji) -brak woli do pracy u podstaw (KM!) -za duzo biskupow, wtykanych gdzie sie da i przy byle okazji Aparatczyki sie nie zmienia, Dutkiewicz sie nie zreflektuje - wybieramy!:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: *.208.126.217.getinternet.no 16.09.10, 20:34 niestety, trafna diagnoza Odpowiedz Link Zgłoś
map4 200 tysięcy nowych miejsc pracy ? 16.09.10, 15:40 Skoro we Wrocławiu zawodowo pracuje 120 tysięcy ludzi (dane GUSu), to jak jest możliwe stworzenie 200 tysięcy miejsc pracy ? Chyba, że policzymy to tak: sprzedawca popcornu na stadionie na Oporowskiej przed meczem zakłada firmę, w trakcie meczu popcorn sprzedaje a po meczu firmę likwiduje. Sytuacja zaś powtarza się co tydzień, a licznik nowych miejsc pracy bije ... wtedy jestem w stanie w te 200 tysięcy miejsc pracy uwierzyć. Skoro 200 tysięcy miejsc pracy stworzono, a 120 tysięcy ludzi pracuje - to we Wrocławiu istnieje 80 tysięcy wakatów. Chyba, że wrocławską normą jest praca na dwóch lub też więcej stanowiskach jednocześnie, tak jak pan Krzysztof Kopertyński, pracujacy w spółce Wro2012 oraz jednocześnie w magistrackim biurze d.s. organizacji Euro2012 na stanowisku ... speca od komunikacji ze spółką Wro2012. Albo jak pani Karolina Zug, ciągnąca cztery etaty na raz, z tego jeden dyrektorski, jeden jako właścicielka agencji modelek a do tego jako asystentka w spółce Wro2012. Czy takie 200 tysięcy miejsc pracy miał prezydent Dutkiewicz, podwójny pracodawca pana Kopertyńskiego na myśli ? Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok skoro map4 ma rację i to kłamstwo, to............ 16.09.10, 16:40 należy wymienić prezydenta. ZGŁASZAM OSOBNIKA O NICKU MAP4 - aktualnie emigrant zamieszkującego w Monachium - JAKO KANDYDATA NA PREZYDENTA WROCŁAWIA. ZOBACZYMY, CO MAP POTRAFI. Wybierzmy przyszłość, wybierzmy osobnika o nick MAP4! Jego walory: walczy z układem, nienawidzi sternika, ma pomysły na zmiany (z pewnością nam je pokaże w stosownym czasie). No, Mapciu! Kiedy się zgłaszasz? Mój głos już masz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wyborca Re: jest problem IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 16:54 jak zaliczyć kredyt na stadion? Jeżeli to dług miejski to Map4 nie ma szans. Na komisarza będzie powołany ktoś z otoczenia pana Schetyny. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: skoro map4 ma rację i to kłamstwo, to........ 16.09.10, 17:30 1410_tenrok napisał: > należy wymienić prezydenta. > ZGŁASZAM OSOBNIKA O NICKU MAP4 - aktualnie emigrant zamieszkującego w Monachium > - JAKO KANDYDATA NA PREZYDENTA WROCŁAWIA. Zanim zgłosisz kandydaturę wypadałoby się kandydata zapytać, czy zgadza się wziąć bierny udział w wyborach, to znaczy czy chce kandydować. Otóż nie jestem zainteresowany stanowiskiem burmistrza Wrocławia. Z wielu powodów, z których kilka najważniejszych to: 1) burmistrz Wrocławia nie posiada żadnej władzy i niestety nie jest już we Wrocławiu w stanie nic zmienić. Bierze się to z zadłużenia miasta oraz konieczności jego obsługi. Władzę we Wrocławiu przejęły banki. 2) posada burmistrza Wrocławia jest nieatrakcyjna finansowo. Aby nie dać się skorumpować w trakcie przetargów na grube miliony złotych trzeba zarabiać tyle, żeby nie opłacało się własnej wypłaty narażać w trakcie wpadki przy braniu doli pod stołem. We Wrocławiu taka zależność pomiędzy oficjalną płacą a wysokością łapówek nie istnieje. 3) trwająca od dwudziestu lat wymiana ludności Wrocławia spowodowała, że miasta nie ma dla kogo uzdrawiać. Wyborcy uważają, że tak jak jest, jest dobrze. Ponieważ zaś do głosu doszło młode pokolenie pochodzące ze ściany wschodniej dla którego Wrocław jest synonimem cywilizacyjnego postępu próby wyrwania się z zacofaną infrastrukturą miejską i podniesienia jej na poziom t.z.w. zachodu spotykają się z niezrozumieniem wyborców. 4) w mojej aktualnej sytuacji życiowej powrót do Wrocławia oznaczałby cofanie się w rozwoju. Nie stać mnie na to. Jak na razie jest dobrze,jak jest. Jak widać Turek dla którego pracuję na zmywaku ;-) pozwala mi czasem nawet poklikać sobie w internecie. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no właśnie, grosse klappe und sonst gar nichts 16.09.10, 18:50 to macie fani mapcia: kiedy ktoś proponuje go jako alternatywę dla Sternika, to mapciu robi w gacie i gada, że sie cofnie.............. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. I tak dalej, i tak dalej, i tak dalej! Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: no właśnie, grosse klappe und sonst gar nicht 16.09.10, 18:59 Mistrzu - fanem mapa nie jestem (ba - pamiętam jak kłóciłem się z nim o celowość budowy dużego lotniska pod Wrocławiem) Ale powiedz mi szczerze - chciałbyś kierować zadłużoną firmą na najbliższe 20 lat? O kwestii finansów nie wspomnę - te 12 kaflii miesięcznie (czy ile tam zarabia prezydent miasta) to naprawdę nie astronomiczna kwota dla niektórych profesji za granicą. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: no właśnie, grosse klappe und sonst gar nicht 16.09.10, 19:03 radeberger napisał: > Mistrzu - fanem mapa nie jestem (ba - pamiętam jak kłóciłem się z nim o celowoś > ć budowy dużego lotniska pod Wrocławiem) Pamiętam. Przecież forum po to jest, żeby się spierać. Tak długo, jak długo pozostajemy na poziomie argumentów nie widzę nic złego w różnicy poglądów. To chyba nie ma z "byciem fanem" nic wspólnego, jak sądzę. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: no właśnie, grosse klappe und sonst gar nicht 16.09.10, 19:01 1410_tenrok napisał: > to macie fani mapcia: kiedy ktoś proponuje go jako alternatywę dla Sternika, to > mapciu robi w gacie i gada, że sie cofnie.............. > > tchórz, tchórz, tchórz, tchórz ale.................. pyszczyć potrafi. Albo ctrl-c + ctrl-v albo masochizm. Co do meritum: w mojej sytuacji powrót do Wrocławia byłby cofaniem się w rozwoju. Zanim kogoś wypchniesz do wyborów, poproś go najpierw o zgodę. Inaczej narażasz się na zarzut braku kultury i dobrego wychowania. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok Grosse klappe und sonst gar nicht 17.09.10, 13:50 mapciu, od lat pisujesz na tym forum, poczynając od postu o podróży tramwajem z Psiego Pola do Leśnicy. 99% twoich postów opiera sie na biciu piany z powodu kiepskich władz tego miasta. Czasem, po prostu kłamiesz i rzucach oszczerstwa. Postanowiłem, więc na chwilę przed wyborami samorządowymi sprowokować cie do dyskusji o tym mieście. Wiadomym jest, że nie staniesz do walki, boś cienki bolek. ALE! Przedstaw jakiś program. Napisz, co wedle ciebie należy zmienić. A ty co? Narobiłeś w gacie ze strachu i kłapiesz, że to dla Ciebie byłby krok do tyłu. Albo zależy ci na tym mieście, albo włazisz tu, aby kłapać, ponieważ brak na piwo, okna w norze wybite, a hartzIV obcięty. Zdecyduj się. Już co najmniej dwa razy wzywałem cie do dyskusji, że wspomnę np. kwestię mostu z Krakowskiej na Biskupin.............. Aty co? Gross Klappe und sonst gar nicht! Leider! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: szmatan Re: no właśnie, grosse klappe und sonst gar nicht IP: *.208.126.217.getinternet.no 16.09.10, 20:41 a to ci konstruktywna krytyka. ja jakoś wiele razy czytałem alternatywne propozycje od map4 (nie mówię że zawsze się z nim zgadzam) ale ty po prostu wielbisz i szczekasz Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no to może jakieś prztykłady? 17.09.10, 13:53 a ja? Ja nie widzę żadnego sensownego kandydata! Uniewinniony bandyta? Tani eseldowiec o dziwnej przeszłości? No kto? A trzeba być ślepym, aby twierdzić, że to miasto sie nie zmienia. Pamiętam je świadomie od 1960 roku. I mogąc porównać, wiem, że obecnie to jego najlepszy okres. Nikto neni perfetni, jak wiemy to z pewnego filmu z Marylin Monroe. A więc, może jednak jakieś przykłady wielkich pomysłów mapcia. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: skoro map4 ma rację i to kłamstwo, to........ 16.09.10, 20:25 > 1) burmistrz Wrocławia nie posiada żadnej władzy i niestety nie jest już we Wro > cławiu w stanie nic zmienić. Bierze się to z zadłużenia miasta oraz koniecznośc > i jego obsługi. Władzę we Wrocławiu przejęły banki. Banki mogą w skrajnych przypadkach przejąć część majątku gminy, ale gminą rządzić nie mogą. Dutkiewicz ma to i owo do powiedzenia, w kluczowych jednak kwestiach musi mieć oparcie w Radzie Miasta. Władza Dutkiewicza opiera się na sojuszu jego ludzi z PO i PiS. Stąd też na różnych szczeblach administracji miejskiej zasiadają ludzie związani z PO i PiS, mimo że obecnie formalnie koalicji już nie ma. Prawdziwa zmiana w sposobie zarządzania miastem byłaby możliwa tylko wtedy, gdyby udało się odsunąć równocześnie od władzy Dutkiewicza, PO i PiS, co wydaje mi się zupełnie nieprawdopodobne. To dla mnie główny powód małej atrakcyjności posady prezydenta Wrocławia. Oczywiście fakt, że obecnie przez kilka dziesięcioleci budżet będą zjadały koszty obsługi długów Dutkiewicza, dodatkowo zacieśnia możliwości podejmowania decyzji - w szczególności dotyczących inwestycji. > 2) posada burmistrza Wrocławia jest nieatrakcyjna finansowo. Aby nie dać się sk > orumpować w trakcie przetargów na grube miliony złotych trzeba zarabiać tyle, ż > eby nie opłacało się własnej wypłaty narażać w trakcie wpadki przy braniu doli > pod stołem. We Wrocławiu taka zależność pomiędzy oficjalną płacą a wysokością ł > apówek nie istnieje. > Map, chyba żartujesz. Nie sądzę, by istniał głębszy związek pomiędzy skłonnością do zachowań przestępczych a zarobkami. Opowieść z "Nieoczekiwanej zmiany miejsc" to bajka. Masz sporo przykładów bogatych niby ludzi, którzy nie brzydzili się braniem łapówek, z członkami rodzin królewskich włącznie. Człowiek zawsze chce więcej, niż ma. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: skoro map4 ma rację i to kłamstwo, to........ 16.09.10, 20:57 pawel_zet napisał: > Banki mogą w skrajnych przypadkach przejąć część majątku gminy, ale gminą rządz > ić nie mogą. Uściślając: władza wydawania publicznych pieniędzy przesunęła się z gabinetów w magistracie do gabinetów dyrektorów banków. Chodzi mi o to, że zamierzenia inwestycyjne burmistrza muszą zyskać aprobatę finansujących je kredytami bankierów. To banki decydują co, jak, kiedy i na jakich warunkach powstanie we Wrocławiu. Bierze się to ze smutnego stanu miejskiego budżetu, który w prawie trzeciej części finansowany jest kredytem. (Przypomnę: 2,6 mld dochodu, 3,6 mld wydatków. 1 mld pochodzi z kredytów) Zdjęcie tego miliarda z budżetu po stronie wydatków czyli zrównoważenie budżetu zahamowałoby kompletnie jakiekolwiek inwestycje. Z innej strony na to patrząc: Wrocław nie jest już w stanie rozwijać się o własnych siłach, bez wspomagania kredytami zapadłby się pod własnym ciężarem. Tak definiuje się ostatnie stadium uzależnienia: bez sztucznego wspomagania pacjent umrze. > > 2) posada burmistrza Wrocławia jest nieatrakcyjna finansowo. Aby nie dać > się sk > > orumpować w trakcie przetargów na grube miliony złotych trzeba zarabiać t > yle, ż > > eby nie opłacało się własnej wypłaty narażać w trakcie wpadki przy braniu > doli > > pod stołem. We Wrocławiu taka zależność pomiędzy oficjalną płacą a wysoko > ścią ł > > apówek nie istnieje. > Map, chyba żartujesz. Raczej jestem naiwny. W swej naiwności wierzę, że godna płaca za dobrą pracę powoduje, że się tą pracę szanuje. Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok no prosze, map jest 17.09.10, 16:54 nie dość, że idiotą, to jeszcze kretynem. Rzuca oszczerstwa, wie jednak, że nikt miu nic za to nie zrobi. A pytam bydlaka, czy ma dowody na to, że prezydent miasta bierze dolę. To jest właśnie cały map. Tak emigranckie bydle, które myśli, że ulży sobie na ludziach, ponieważ ma net, ma klawiaturą i potrzebuje sie wyluzować. Tyle razy pisałem: masz gnoju dowody, idz i podaj do prokuratury. Jeżeli masz dowody, a ich nie podajesz, to jest to przestępstwo zagrożone karą więzienia. Ale jeżeli mapciu takich dowodów nie masz, to zamknij wreszcie qrna ryja! Skoncz wreszcie z propagowaniem gó...anego polskiego bagienka, w którym do dobrego tonu należy opluwać wszystkich i wszystko. W Bawarii byś za to dostał zaraz po łapach. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: no prosze, map jest 17.09.10, 22:45 1410_tenrok napisał: > Tyle razy pisałem: masz gnoju dowody, idz i podaj do prokuratury. Dawid Jackiewicz udowodnił, czym jest wrocławska prokuratura. Nawet gdybym dysponował osobiście i przy świadkach przez Dutkiewicza podpisanym przyznaniem się do wzięcia doli wrocławska zaziobrzona prokuratura nie ruszyłaby nawet palcem w bucie. We Wrocławiu można nawet zabić człowieka i nadal chodzić na wolności. Dzięki wrocławskiej prokuraturze. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: no prosze, map jest 18.09.10, 12:21 map4 napisał: > do wzięcia doli wrocławska zaziobrzona prokuratura nie ruszyłaby nawet palcem w > bucie. > > We Wrocławiu można nawet zabić człowieka i nadal chodzić na wolności. Dzięki wr > ocławskiej prokuraturze. Polska to nie barbarzyńska bawaria. Kpk daje ci możliwość złożenia wniosku o wyłączenie prokuratora co do bezstronności którego masz uzasadnioną wątpliwość. Nic nie stoi na przeszkodzie abyś z niej skorzystał. Czekamy zatem na zawiadomienie o popełnieniu przestępstwa w twoim wykonaniu. Jeżeli tego nie zrobisz potwierdzisz, że jesteś pieniaczem na zmywaku rzucającym anonimowo oszczerstwa albo… częścią „układu”, który kryjesz odmawiając zawiadomienia prokuratora o przestępstwie co do popełnienia którego masz dowody. Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: no prosze, map jest 18.09.10, 16:05 renifer77 napisał: > Kpk daje ci możliwość złożenia wniosku o wy > łączenie prokuratora co do bezstronności którego masz uzasadnioną > wątpliwość. Zastanawiam się, czy sam wierzysz w to co piszesz. Prokuratura jest instytucją schierarchizowaną, rządzoną przez polityków. Skutek: polscy politycy stoją ponad prawem. Co sprawa Jackiewicza udowodniła z całą wyrazistością. Tutaj nie chodzi o jednego bądź drugiego prokuratora. Cała struktura jest chora. A umorzenie śledztwa z paragrafu "obrona własna" w sytuacji, w której rzekoma obrona nastąpiła po pościgu i w godzinę po ataku nadaje się do oskarżenia prokuratory o współudział. Prokurator to tylko pracownik, który albo posłusznie wypełnia polecenia przełożonych (a ci z kolei ochoczo spełniają życzenia polityków, którym zawdzięczają własne stołki) albo szuka sobie nowego zajęcia. Przypominam, że żyjesz w Polsce. Odpowiedz Link Zgłoś
renifer77 Re: no prosze, map jest 19.09.10, 10:21 map4 napisał: > Zastanawiam się, czy sam wierzysz w to co piszesz. Prokuratura jest instytucją > schierarchizowaną, rządzoną przez polityków. Skutek: polscy politycy stoją pona > d prawem. Co sprawa Jackiewicza udowodniła z całą wyrazistością. Powinieneś być wdzięczny Jackiewiczowi. Jego sprawa stanowi dla ciebie wygodny pretekst by anonimowo obrzucać ludzi znanych z imienia i nazwiska błotem a potem twierdzić, że inaczej nie można. Można, tylko tyle, że ty nie jesteś w stanie czegokolwiek zrobić - jesteś niedouczonym, zakompleksionym i przegranym obywatelem drugiej kategorii mieszkającym wśród leniwych i mających cię głęboko w d… niemców. Nie pozostaje ci nic innego jak dowartościowywać się wylewając każdego dnia w internecie swoją żółć, promując urojenia, drwiąc i pouczając innych oraz czekać aż ktoś inny „coś” zrobi. > A umorzenie śledztwa z paragrafu "obrona własna" w sytuacji, w której rzekoma o > brona nastąpiła po pościgu i w godzinę po ataku nadaje się do oskarżenia prokur > atory o współudział. Prokurator to tylko pracownik, który albo posłusznie wypeł > nia polecenia przełożonych (a ci z kolei ochoczo spełniają życzenia polityków, > którym zawdzięczają własne stołki) albo szuka sobie nowego zajęcia. Twoja wiedza na temat świata i Wrocławia w szczególności oparta jest na tzw. wiadomościach jakie wyczytasz w internecie autorstwa marnych dziennikarzy, uzupełniona fobiami i niepowodzeniami z przeszłości. Wydaje ci się, że coś wiesz, choć prawda jest taka, że w d… byłeś i g… widziałeś. W marny sposób próbujesz natomiast odwrócić uwagę od tego, że jesteś jedyne co potrafisz to rzucać oszczerstwami i czekać aż paru, jak to sam określiłeś, „buraków wyrwanych za Buga” podejmie temat. > Przypominam, że żyjesz w Polsce. Naprawdę? Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent Jackiewicz nikogo nie zabił 19.09.10, 11:52 Jackiewicz na 100 procent nikogo nie zabił, pan powtórzy: Jackiewicz na 100 procent nikogo nie zabił Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Boguś L. Re: no prosze, map jest IP: *.chello.pl 23.09.10, 18:05 renifer77 19.09.10, 10:21 Odpowiedz map4 napisał: > Zastanawiam się, czy sam wierzysz w to co piszesz. Prokuratura jest instytucją > schierarchizowaną, rządzoną przez polityków. Skutek: polscy politycy stoją pona > d prawem. Co sprawa Jackiewicza udowodniła z całą wyrazistością. Powinieneś być wdzięczny Jackiewiczowi. Jego sprawa stanowi dla ciebie wygodny pretekst by anonimowo obrzucać ludzi znanych z imienia i nazwiska błotem a potem twierdzić, że inaczej nie można. Można, tylko tyle, że ty nie jesteś w stanie czegokolwiek zrobić - jesteś niedouczonym, zakompleksionym i przegranym obywatelem drugiej kategorii mieszkającym wśród leniwych i mających cię głęboko w d… niemców. Nie pozostaje ci nic innego jak dowartościowywać się wylewając każdego dnia w internecie swoją żółć, promując urojenia, drwiąc i pouczając innych oraz czekać aż ktoś inny „coś” zrobi. Nie to żebym był fanem mapa, ale to ty chłopczyku jesteś małym, zakompleksionym przegranym chu...kiem, który nie potrafi wysmarować na forum jednego posta bez obrażenia kogokolwiek. To ty żałosny człeczku dowartościowujesz się to co chwilę obrażając kogoś , lejąc swoją żółć, drwiąc i pouczając wszystkich wokół, jacy są durni, niedouczeni a ty taki oczytany, elokwentny.... Sam sobie swoimi wypowiedziami wystawiasz cenzurkę ktoś zacz. Może i Map to mitoman zaklinający rzeczywistość i tworzący teorie, ale nie pamiętam żeby kogoś wyzywał i obrażał jak ty... Odpowiedz Link Zgłoś
daftcount Re: skoro map4 ma rację i to kłamstwo, to........ 17.09.10, 08:45 burmistrzem? we wrocławiu ostatniego burmistrza rozstrzelali "swoi" w 1945. od tej pory mamy tak zwanych prezydentów, a jak uczy historia, na to stanowisko kwalifikacje są zupełnie inne Odpowiedz Link Zgłoś
1410_tenrok burmistrz - prezydent - jeden pies, 17.09.10, 16:48 to tylko określenie, nic po za tym! Ergo: bijesz pianę. A jakie to kwalifikacje należy mieć? Skoro nie poprzesz kandydatury mapcia, który potrafi odkrywać przekręty (?), to kogo będziesz wybierał? Czyżbyś zamierzał pozostać w domu, ponieważ to i tak to jest bez sensu. Skoro tak właśnie zamierzasz zrobić, to nie dziw sie w przyszłości, a tym bardziej nie bij piany, że ktoś rządzi nie tak, jak ty byś chciał. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Łoś_bimbacz 200 tysięcy nowych miejsc pracy ? już objaśniam! IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.10, 18:22 > Skoro we Wrocławiu zawodowo pracuje 120 tysięcy ludzi (dane GUSu), to jak jest > możliwe stworzenie 200 tysięcy miejsc pracy ? Sternik zlikwidował 120 tys. miejsc pracy POdnosząc firemkom opłaty za użytkowanie wieczyste, POdatki od nieruchomości itp. następnie "stworzył" miejsca PRacy w centrach R&D czyli kserowania faktur i wysyłania emalii o przyjęciu zgłoszenia awarii. Firemki uciekły za granicę Dynamizmu i utowrzyły tam 120 tys. miejsc pracy. Sternik zsumował wszystko jakie swoje zasługi i już:)) Pamiętasz jak cztery lata temu Sternik ogłosił plan stworzenia 100 tys. miejsc pracy? Jaki mieliśmy ubaw..... Ale na Sternika i jego fantazy można liczyć:))) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: 200 tysięcy nowych miejsc pracy ? już objaśni 17.09.10, 01:48 Gość portalu: Łoś_bimbacz napisał(a): > Sternik zlikwidował 120 tys. miejsc pracy POdnosząc firemkom opłaty za użytkow > anie wieczyste, POdatki od nieruchomości itp. następnie "stworzył" miejsca PRa > cy w centrach R&D czyli kserowania faktur i wysyłania emalii o przyjęciu zgłos > zenia awarii. Firemki uciekły za granicę Dynamizmu i utowrzyły tam 120 tys. > miejsc pracy. Sternik zsumował wszystko jakie swoje zasługi i już:)) Łosiu, obaj zapomnieliśmy o jednym: przecież Długi startował od zera ! To znaczy w 2002 roku, kiedy Dutkiewicz obejmował stanowisko bezrobocie we Wrocławiu wynosiło 100% . Nikt nie pracował. Nikt. Inaczej być nie może - w końcu nasz prezydent jest matematykiem po wrocławskiej polibudzie. Inaczej nijak się tych 200 tysięcy nowych miejsc pracy w 8 lat nie doliczymy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Dynamiczniej kolego map4 IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 11:41 nie umniejszaj Waść zasług Sternika. ;) jakie 100 procent bezrobocia? 120 procent bezrobocia wtedy było, a może nawet 130. :) Wystraczy odpowiednio kreatywnie u dynamicznie policzyć (np. tak jak Sternik liczy długi Wrocławia) Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Nie będzie Belg pluć ci w twarz! 16.09.10, 15:44 plaze.onet.pl/reportaze/najdluzsza-linia-tramwajowa-na-swiecie,1,3664868,artykul.html Tramwaj+ na mazury! A co! Nie będzie ktoś zabierać pierwszego miejsca dynamizmowi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Platformers Re: Nie będzie Belg pluć ci w twarz! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 16:49 A słowo ciałem się stało. Jak pan Dutkiewicz zostanie w niedalekiej przyszłości prezydentem kraju to i tramwaj na Mazury , stanowiący marzenie większości Wrocławian, będzie zrealizowany. Oczywiście należy przestrzegać zasady: ostrożnie mijaj Kalisz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: momus A JA chcę zaprzestania zadłużania i ośmieszania. IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.10, 16:16 Chcę skończyć z dynaminizmem, policentryzmem, parkingami pod fosą i Odrą, fontannami za 20 mln, śmiesznym napuszeniem i żądaniem a to EXPO, A to ESK, a to... CHCĘ życia w normalnie i mądrze zarządzanym mieście. Mam do tego prawo i z niego skorzystam 21 listopada. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 16:17 O moim głosie może zapomnieć - mimo że wcześniej go miał... Lista niespełnionych życzeń, bajek dla ciemnej masy, i słownego lawirowania słówkami w obliczu faktów jest długa... Tyle w temacie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wkuwiony korek na pol miasta IP: *.opera-mini.net 16.09.10, 16:28 Jeśli taki jest efekt 8 lat Dutkiewicza, to co będzie po trzeciej kadencji ? 2010-09-16 14:27:29, aktualizacja: 2010-09-16 14:27:29 Jak informuje dyżurny MPK linie autobusowe i tramwajowe oraz kierowcy jadący od strony Warszawy do centrum stoją w potężnym korku. W ślimaczym tempie poruszamy się praktycznie całą drogą krajową nr 8 od rogatek miasta aż do placu Wróblewskiego. Sytuacji nie poprawia remont fragmentu pl. Wróblewskiego od ul. Kujawskiej do Pułaskiego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Dlatego, że remontują przejazd kolejowy na IP: *.wroclaw.mm.pl 16.09.10, 16:31 ul. Poprzecznej. A może nie chciałbyś remontu? Wtedy powiesz, że Dutkiewicz nie remontuje? Jak stoisz w korku to do tramwaju się przesiądź! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Dlatego, że remontują przejazd kolejowy na IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 17:13 Sęk w tym że za Dutkiewicza rola KM została zdegradowana do roli pseudo komunikacji. Efekt jest taki że większości miasta najszybszym środkiem transportu jest... rower. Tylko przypomnę: Okrojenie częstotliwości rok temu, brak autobusowego popołudniowego szczytu przewozowego na wielu liniach co skutkuje wielominutowym oczekiwaniem na cokolwiek, brak odważnych decyzji dających faktyczny priorytet KM na drogach (efekt to coraz mniej korzystających, skoro i tak stoję w korku to będę to robił w samochodzie), zredukowany projekt tramwaju -.... Zresztą po co ta szumna nazwa, bez priorytetu na sygnalizacjach (projekt tez już okrojony) oprócz innego taboru jest to dalej TYLKO najwolniejszym w Polsce zestawem linii tramwajowych (no może jeszcze GOP). A ci co liczą na obwodnice mogą się zawieść. Kraków takowa ma i korków w centrum się nie pozbył... TO tyle tylko w kwestii komunikacyjnej. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Dlatego, że remontują przejazd kolejowy na 16.09.10, 17:29 > Jak stoisz w korku to do tramwaju się przesiądź! Złota rada dla wszystkich kierowców w czasie pracy. Zostaw tira i przejedź się tramwajem :-) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: Dlatego, że remontują przejazd kolejowy na 16.09.10, 17:34 radeberger napisał: > Złota rada dla wszystkich kierowców w czasie pracy. Zostaw tira i przejedź się > tramwajem :-) ... no i weź towar ze sobą :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: korek na pol miasta IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 18:26 przyczyną na pewno nie są Wrocławianie tylko przyjezdni mój głos ma ten co wprowadzi wysokie opłaty dla samochodów za wjazd do Wrocławia osobom spoza Wrocławia pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: korek na pol miasta 16.09.10, 21:44 Gość portalu: lolek napisał(a): > mój głos ma ten co wprowadzi wysokie opłaty dla samochodów za wjazd do Wrocławi > a osobom spoza Wrocławia A zastanowiłeś się, jaki wpływ na Wrocław i jego gospodarkę będzie miało wprowadzenie opłat za wjazd samochodów z wrocławskimi rejestracjami na terytorium otaczających miasto wianuszkiem gmin ? Poza tym: jakakolwiek dyskryminacja (w tym przypadku: według samochodowych blach) jest niezgodna z unijną zasadą równego traktowania, jak i z polską konstytucją, która również zabrania dyskryminacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: korek na pol miasta IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 23:32 to ciekawe dlaczego płacę za wjazd do Berlina ?? :) pozdrawiam precz z tymi co korkują miasto :) samochody na rogatkach i do komunikacji miejskiej :) Odpowiedz Link Zgłoś
map4 Re: korek na pol miasta 16.09.10, 23:37 Gość portalu: lolek napisał(a): > to ciekawe dlaczego płacę za wjazd do Berlina ?? :) ? Rozwiń myśl. Wedle moich informacji wjazd do Berlina jest bezpłatny, choć ograniczony do pojazdów spełniających normę emisji spalin minimum Euro4. Rogatek kasujących obcych za wjazd do stolicy bundesrepubliki a miejscowych przepuszczających za darmo nie zauważyłem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bolek Re: korek na pol miasta IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 11:45 Gość portalu: lolek napisał(a): > to ciekawe dlaczego płacę za wjazd do Berlina ?? :) płacisz, bo masz zbyt dynamicznego rzęcha, pewnie 20-letnie bmw, albo 25-letniego golfa Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mieszkaniec 7 Re: korek na pol miasta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 19:00 3 kadencja Pana Dutkiewicza skończy sie katastrofą komunikacyjna miasta. Może jak Czesi z Hradczanów, zdeterminowani mieszkańcy bedą wyrzucać radnych, naszych przedstawicieli, z ratusza. Ale poważnie, schowane ale konsekwentnie przygotowywane "wizje" są groźne dla nas. Potrzeba nam 300 km dróg dwujezdniowych w mieście, a bedziemy mieli z obwodnicą ok. 70 km z AOW (zadanie państwa) bedzie ok.100 km, aby jeden zepsuty samochów ( na Oporowie, na Psim Polu, moście Grunwaldzkim innym podobnym miejscy lub też, jak wczoraj, bomba w Sadzie w rej. skrzyz Podwale - Krupnicza nie sparalizowała komunikacji i miasta na wiele godzin. Te chore pomysły to; właśnie zamiany ul. Krupniczej na deptak ( na bilbodzie "budujemy dla was" do NFM dojeżdza 1 samochód chyba z vipem Dutkiewiczem a inni dojdą na piechotą , obrzydzanie i próba wyłączenia z eksploatacji trasy W-Z a następnie zabudowa pomysłami obcokrajowca Norwega, to chwyci bo on jest proekologiczny - przekierowania ruchu na Podwale!!! Podjecia uchwały o likwidacji pl. Społecznego, z nieodwracalnymi skutkami komunikacyjnymi, ale przecież sprzedamy tereny (37ha za ca 450 mln, a tyle kosztuje istniejacy węzeł), wyremontowany 30 m most Szczytnicki za ca 60 mln, ale aby on funkcjonował ograniczono ruch na ul. Różyckiego, odtworzenie na 50 % długości ul.Krakowskiej jezdnię jednoprzestrzenną za 58 mln ( musi być 2*2 i wydzielone torowisko), Grabiszyńka za wiaduktem ten sam błąd, od Armii Kra.j do Aquaparku tak samo, brak dwutorowej linii tramwajowej na części Grodzkiej, Kosmonatów dwujezdniówka tylko 600 m od AOW ( tu już banktuctwo finasowe zaglada), brak 2*2 na Pilczyckiej i mimo budowy Tramwaju + na Kozanów i aby było śmieszniej ten tramwaj ograniczy przepustowość mostu Milenijnego o 30 % od ul. Zmigrodzkiej, a szykuje się otwarcie tego odcinka obwodnicy w tym roku itd. To sa dokonania Pana Prezydenta 2 kadencji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Konrad Widać, że na forum działalność rozpoczęły bojówki IP: *.wroclaw.mm.pl 16.09.10, 16:29 PO. Pieski szczekają a karawana jedzie dalej :) Go Rafał! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Fakir Re: Widać, że na forum działalność rozpoczęły boj IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.10, 17:21 Widzisz, w odróżnieniu od Dutkiewicza jestem mieszkańcem tego miasta i borykam się z jego bolączkami, i szlag mnie trafia, jak widzę jak gość jest oderwany od codziennej rzeczywistości. Ponieważ dużo poruszam się rowerem - przypomnę tylko jak chciał zdobyć popularność pro rowerowym nastawieniem miasta - a wyszło jak wyszło - uciekł jak niesmaczny, gdy ktoś przytomny zwrócił uwagę że PO RYNKU ROWEREM NIE JEŹDZIMY www.youtube.com/watch?v=JJU6WxjOdBk Odpowiedz Link Zgłoś
easy-joncio Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wyborów 16.09.10, 16:23 Oj Rafałku, obudź się. My cię już nie lubimy. Chyba czas na nową twarz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Alina z Ołtaszyna Ołtaszyn mówi: Dość Dutkiewiczowi!! I basta! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.10, 16:40 Za kretyńsko prowadzoną i w końcu spartaczoną budowę kanalizacji przez kilka lat. Za Grota, za Parafialną. Maślice podobnie. Mieszkańcy Starego Miasta i Krzyków podobnie. Może wygra w nowym schronisku dla zwierząt za 27 milionów złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin basta alinko IP: *.chello.pl 16.09.10, 19:47 zadzwoń do Grzecha, albo Zdroja, oni na pewno ci zrobią dobrze..oni dbają o Wrocław propagując płatne obwodnice(ciężarówki).. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: klex czas na zmiany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.10, 16:53 chyba już starczy ... za niekompetencje, arogancje podległych urzędasów ktoś musi być odpowiedzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy 16.09.10, 17:00 Dzicz z Polski 21? Odpowiedz Link Zgłoś
makapob Re: Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wy 16.09.10, 17:03 Dobra, nie ma sprawy. Wygraj w I turze. Ale w Mikstacie. W Mikstacie. W Mikstacie. Odpowiedz Link Zgłoś
pssz Też bym chciał :) 16.09.10, 17:04 Gdybym startował na prezydenta czegokolwiek. to chciałbym wygrać w pierwszej turze. :))) Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: Też bym chciał :) 16.09.10, 17:58 Cholera, najgorsze jest to, że on rzeczywiście może wygrać te wybory. Wystarczy mu 1% więcej od rywali, a to jest wielce prawdopodobne. Za dużo wiochy i tumiwisizmu we Wroclawiu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek a marketing szeptany IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 18:31 szkoda że partie płacą za marketing szeptany z subwencji z budżetu Państwa czyli .... z NASZYCH PODATKÓW ZA TO ŻE CO 2 POST JEST TYLKO POD INNYM NICKIEM I JEDZIE PO JEDNEJ STRONIE ŻE NIBY ŹLE JEST .... CÓŻ TUSK ZADŁUŻYŁ NAS JAK DONOSZĄ MEDIA 2 x WIĘCEJ NIŻ GIEREK TYLKO ŻE GIEREK WYDAŁ TO NA COŚ CO JEST DO DZIŚ A NA CO TUSK WYDAŁ KASĘ TO NIE WIEM Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: furora Ale my nie chcemy być oszukiwani kolejne 4 lata! IP: *.magma-net.pl 16.09.10, 18:42 Przez "narcyza" oderwanego od rzeczywistości, który obiecuje gruszki na wierzbie pod postacią tzw. "wizji", a nie potrafi rozwiązywać podstawowych problemów tego miasta. Za to długi są tylko coraz większe. Wyliczanki sobie oszczędzę, każdy wie, co we Wrocławiu jest chore... Na mój głos ten pan niech nie liczy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcin tylko dutkiewicz,a PO niech sie pakuje z Wrocławia IP: *.chello.pl 16.09.10, 19:44 jakbyś był\a choć trochę inteligenta to byś wiedziała ze zaciągane kredyty są na inwestycje, bo teraz jest czas gdy możemy jeszcze korzystać z środków unijnych(a to tak długo trwać nie będzie) wiec nim coś napiszesz to się doucz, albo zorientuj jak to wygląda w innych miastach, a jest duzooo gorzej.. Odpowiedz Link Zgłoś
steku Rafał Dutkiewicz chce zwycięstwa w I turze wyborów 16.09.10, 18:46 od wtorku wracam 2 godz z Olesnicy do na Krzyki (ok. 40km) ponad 2 godz. Na pewno nie zaglosuje na Dutkiewicza i bede do tegosamego namawial wszystkich zanjomych. Nawet jesli wygra, to moze fakt, ze bedzie potrzebna druga tura da mu troche do myslenia i wybije go z samouwielbienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: adas rafale 3/4 wroclawia 3ma kciuki, 1/4 liczy dalej IP: *.chello.pl 16.09.10, 19:41 rafale 3/4 wroclawia 3ma kciuki, 1/4 liczy dalej na cud Pe Ło, albo szuka krzyża:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lismann Re: rafale 3/4 wroclawia 3ma kciuki, 1/4 liczy da IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.10, 19:54 Do Adasia. Na podstawie jakich sondaży wyciągasz takie wnioski. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grysia spiesz sie powoli IP: *.opera-mini.net 16.09.10, 20:32 Szczęście, że mu zarejestrowali tego komitetu. Zarejestrują, jak przyjdą rozporządzenia z Warszawy. I już następnego dnia, i już następnego dnia ......... DUTKIEWICZ NA KAŻDYM BILBOARDZIE !!! ( Dlatego tak im się śpieszyło, ale się nie udało. :))) ) Wyrazy współczucia dla mieszkańców, bo patrzeć na starzejącego się nieładnie Dutkiewicza, nie jest żadną przyjemnością. Gratulacje dla zaprzyjaźnionej z Dutkiewiczem agencji reklamowej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: grysia Re: spiesz sie powoli IP: *.opera-mini.net 16.09.10, 20:34 Szczęście, że mu NIE, NIE, NIE zarejestrowali tego komitetu. Zarejestrują, jak przyjdą rozporządzenia z Warszawy. I już następnego dnia, i już następnego dnia ......... DUTKIEWICZ NA KAŻDYM BILBOARDZIE !!! ( Dlatego tak im się śpieszyło, ale się nie udało. :))) ) Wyrazy współczucia dla mieszkańców, bo patrzeć na starzejącego się nieładnie Dutkiewicza, nie jest żadną przyjemnością. Gratulacje dla zaprzyjaźnionej z Dutkiewiczem agencji reklamowej !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: s Re: spiesz sie powoli IP: *.hsd1.fl.comcast.net 16.09.10, 22:47 Jest dobrze! Zycze sobie (a co nie moge?) zeby p. Dudkiewicz zostal wybrany na nastepna kadencje. Rozumiem problemy z komunikacja ale tez trzeba zrozumiec, ze we Wroclawiu prowadzi sie wiele inwestycji drogowych. Posluze sie przykladami z roznych regionow swiata. Rzym - miasto zabytek, szczegolnie centrum. Zeby w godzinach szczytu wyjechac z maista pomiedzy 18 - 20 zabieralo mnie zwykle 2 godziny. Zeby pozniej przejechac autostrada do domu nastepne 60 - 90 min. Piec dni w tygodniu spedzalem w samochodzie tylko na dojazdy z i do pracy ok. 6 godzin! Wlosi rowniez krytykowali wladze miejskie za wszystko ale swoje miasto kochali i kochaja takim jakie jest. Pamietam pewne zdarzenie, otoz firma w ktorej pracowalem miala przebudowac jakis fragment ulicy. Przyjechaly koparki i buldozery, wykopaly dziure i w trakcie kopania trafiono na ruiny akwaduktow. Przepisy wloskie chronia zabytki, wiec moj szef podszedl do nas i powiedzial, ze nie widzielismy zadnych starych ruin i za dodatkowa oplata polecil operatorowi zrownac teren. Rzym sie dusi. Kto potrzebuje ogladac stare wodociagi? Tlumaczyl sie szef. Wszedzie jest ich pelno. Koloseum sie wali, mowill podniesionym glosem szef. Nie ma pieniedzy na renowacje ale z ruiny zrobili swiatowej klasy zabytek, ktory wszyscy chca ogladac ale nikt nie chce sfinansowac... Chyba ten czlowiek ma racje, pomyslalem. Miami - piekne miasto na poludniu Florydy. Obecnie liczy prawie 1,5 mln mieszkancow. Pewnego czasu dostalem prace na poludniu Miami. Mieszkalem w Fort Lauderdale a wiec skromnie liczac do pracy mialem jakies 100 km, tyle ile z Wroclawia do Leszna. Oczywiscie autostrady sa wypasione - 6 pasmowe, ba mialem do dyspozycji (dobrobyt Ameryki) az 3 autostrady! Ale wyobrazcie sobie godziny szczytu. Zeby przejechac ten dystans (100 km) potrzebowalem 1,5 godziny w jedna strone. Autostrady zapakowane. Prawopodbnie te 1,5 miliona mieszkancow w tymsamy czasie jechalo do pracy. I coz z tego, ze sa autostardy skoro korki sa wszedzie. W Rzymie jest metro, w Miami elektryczne wagony jezdzace po specjalnie zbudowanych nad drogami torach. Wyglada to jak niekonczacy sie widukt kolejowy."Narzekacie na korki? Na brak zlobkow? Linii tramwajowej "Plus"? Na to, ze z Olesnicy do Wrocka jedzie sie 2 godziny? To jest cena jaka teraz musicie poniesc za tzw "skok cywilizacyjny". Ale to sie skonczy i bedziecie dumni, ze miasta i regionu. Mysle, ze wciaz w wielu glowach pokutuje syndrom socjalistycznego podejscia do zycia. Bo nam sie nalezy!!! Tak, nam pewnego dnia przyjdzie umrzec. I to nam sie nalezy. Odpowiedz Link Zgłoś
embriao Re: spiesz sie powoli 17.09.10, 11:07 Rzym na najbardziej syficzną komunikację miejską w okolicy - wszyscy tam się pogodzili z chaosem, niepunktualnością i ogółnym bajzlem. We Wrocławiu mamy lepsze wzorce na skok cywilizacyjny. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: spiesz sie powoli IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 11:52 masz rację. Też będę głosował na DuDkiewicza, jeśli taki wystartuje. Na każdego, byle nie na duTkiewicza Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tantus Re: spiesz sie powoli IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 20.09.10, 11:39 "Zeby przejechac ten dystans (100 km) potrzebowalem 1,5 godziny w jedna strone." No widzisz, a ja potrzebuje 1 h 15 do 1,5 godziny, żeby dotrzeć do pracy (z Brochowa na Wybrzeże Wyspiańskiego - czyli jakieś 8 km!) Odpowiedz Link Zgłoś
kupalnik Re: spiesz sie powoli 18.09.10, 10:25 Gość portalu: grysia napisał(a): > Szczęście, że mu zarejestrowali tego komitetu. > Zarejestrują, jak przyjdą rozporządzenia z Warszawy. > I już następnego dnia, i już następnego dnia ......... > > DUTKIEWICZ NA KAŻDYM BILBOARDZIE !!! > > ( Dlatego tak im się śpieszyło, ale się nie udało. :))) ) > > Wyrazy współczucia dla mieszkańców, bo patrzeć na starzejącego się nieładnie Du > tkiewicza, nie jest żadną przyjemnością. > > Gratulacje dla zaprzyjaźnionej z Dutkiewiczem agencji reklamowej !!! > A w Lubinie i gminach ościennych już pojawiły się bilboardy, na ktorych znani samorządowcy "popierają Rafała Dutkiewicza". Ciekawe, co im obiecał? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: :) a ja nie chcę IP: *.internetunion.pl 16.09.10, 23:01 A ja nie chcę jego zwycięstwa ani w I ani w II turze. Mam już dość pychy tego pana i zakochania w sobie, bezczelności i rozrzutności. Zadłużania ponad miarę budżetu bo trzeba tworzyć spółeczki, które nie potrafią skorzystać z prawników UM i wynajmują obce kancelarie. W tej samej spółce Pan Prezio jedyne o czym marzy to o zakupie autka za 130 tys. Mam dosyć remontów, które się przedłużają są partolone i odbierane a wszystko nie jest zgrane i przemyślane. Mam dosyć jego pomysłów na EXPO, EURO, EIT i Bóg wie na co jeszcze kiedy 25 % miasta sra do szamb ! Ufff zeszło ze mnie. Zagłosuję na świnkę morską jeśli by się spotkała ze Słońcem Karkonoszy w II turze. Wiem, wiem świnki morskie nie mogą startować. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolekkk Re: a ja nie chcę IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 23:28 od Euro wara gościu Ty nie musisz chcieć ale inni chcą a to że 25 % sra do szamb to spytaj się co zrobili wcześniejsi Prezydenci w tym kierunku z tego co pamiętam jeden po wałach skakał lol i nic więcej oj przepraszam wybudował ohydną fontannę na rynku kiedy miejska kasa była mega zadłużona Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ;) Re: a ja nie chcę IP: *.internetunion.pl 17.09.10, 00:03 lolkkku rozumiem, że nie boisz się kompromitacji na Euro, sranie do szamb Ci nie za bardzo przeszkadza jak również to co Słoneczko zrobiło z budżetem, że o autku dla prezia nie wspomnę Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: TMK Re: a ja nie chcę IP: 188.122.21.* 17.09.10, 08:16 Jeden skakał po wałach, drugi przechadzał się jak cyg...n. Widzisz różnicę? Fontanna rynkowa przy pergoli to pikuś.... Odebrać "wizjonerowi" zioła i będzie spokój! Żadna partia nie powinna nigdzie rządzić samodzielnie, konkurencja jest niezbędna. Nawet z cudnego pisu.... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 1000xtak Re: a ja nie chcę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.10, 22:31 W piątek po 16. fotografował się w Rynku z królem polskich plagiatorów! Czy to wypada? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gość Re: a ja nie chcę IP: *.adsl.inetia.pl 17.09.10, 11:50 a dlaczego wara od Euro, nie każdy musi mieć tak ograniczone horyzonty jak kibol piłki skopanej a tych którzy "chcą" tego Euro we Wrocławiu jest zdecydowana (choć mniej krzykliwa) większość ty chcesz euro, a ja chcę sprawnego przejazdu przez Wro. Czymkolwiek: tramwajem, pociągiem, samochodem. Bo w odróżnieniu od Ciebie dzieciaczku - pracuję i jakoś co tej roboty muszę codziennie dojechać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gościu Re: a ja nie chcę IP: 213.231.192.* 17.09.10, 00:23 wiesz co, ja rozumiem rozgoryczenie. nie wszytko idzie jak mogłoby iść ale pamiętaj że Dutkiewicz ejst pierwszym prezydentem Wrocławia, który te remonty zaczął robić nie było remontów - korki też były, teraz są remonty - ale jest nadzieja że korki się skończą ale będzie lepiej pamiętaj, że w wielu wypadkacj to pierwsze remonty od ponad 60 lat, te które są robione w ziemi bazuja na czesto niekompletnej dokumentacji technicznej - wykakują różne niespodzianki też stoję w korkach - tylko wiem że one się wkrótce zaczną zmniejszaą, a są miasta w Polsce gdzie takiej nadziei nie ma wielu Wrocławian widzi tylko to, ze stoją w korkach, dziurawe sa drogi, chodniki - i oczywiście to jest istotne, to stanowi o komforcie naszego codziennego życia - tylko warto też popatrzeć na to, że coraz więcej kamienic miejskich jest rewitalizowanych, ze urządzane sa ciekawe imprezy w różnych miejcach miasta, że miasto finansuje programy medyczne dla mieszkańców (choćby dzisiejszy news o szczepieniach przeciwko wirusowi HPV); EURO - nie interesuje mnie, natomiast przygotowania do niego lezące po stronie miasta dowodzą talentu organizacyjnego Dutkiewicza (wiem, zaraz ktoś napisze że dezorganizacyjnego), EIT - to nic innego jak wprowadzanie do Wrocławia gospodarki opartej na wiedzy, w perspektywie 30 lat potrzebnej nam bardziej niż równego chodnika (w dzisiejszym świecie kto ma technologie, ten ma włądzę) i ostatnia rzecz: oczywiście mozesz zagłosowac na kogo chcesz, ale jeśli chcesz naprawdę cos zmienić i wiesz jak - bardzo prosze, wystartuj w wyborach na radnego (może nawet prezydenta) i przekonaj mnie i innych że to Ty masz rację, chętnie zagłosuję na kogoś rozsądnego, z mądrą wizją rozwoju miasta i jakąkolwiek gwarancją wprowadzenia tej wizji w życie; mówię zupełnie serio! Odpowiedz Link Zgłoś
redaktorpajacewicz Kundle z PO szczekają , a karawana z Rafałem 16.09.10, 23:30 idzie dalej:) Problem w tym ze wielu wrocławskich smarkaczy i malkontentów nie pamięta jak Wrocław wyglądał za rządów obecnego Ministra(braku) Kultury-Zdroja-Zdrojewskiego- Tego ostatniego nie widuję w EPI markecie a częściej w TESCO w Magnolli, sam zacząłem oszczędzać i tez częściej robię zakupy w tym drugim - tylko myśl wciąż ta sama mnie prześladuje..czy plunąć mu pod nogi?czy to jest karalne?w koncu Mini-ster... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lolek Re: Kundle z PO szczekają , a karawana z Rafałem IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.10, 23:35 miał być ministrem obrony heheh pech stał się dla Wrocławia i został kultury i na dzień dobry chciał nam kasę ograniczyć na kulturę precz z PO z Polski Odpowiedz Link Zgłoś