Dodaj do ulubionych

Kibice i komuniści, czyli kto chce podbić samorząd

06.10.10, 09:03
W Leśnicy też myśleliśmy o powołaniu lokalnego komitetu wyborczego wyborców. Przy zakładanej frekwencji 40% wyliczyłem jednak, że musielibyśmy przekonać WSZYSTKICH głosujących Mieszkańców naszego osiedla, aby uzyskać jeden mandat ;-( Konieczna jest zmiana ordynacji wyborczej.
Obserwuj wątek
    • Gość: lolek Śląsk Wrocław IP: *.ssp.dialog.net.pl 06.10.10, 09:11
      ma mój głos .... tylko proszę o informacje od PKW czy w dniu ciszy wyborczej i w dniu wyborów mogę chodzić na zielono :P
    • alto11 Kibice i komuniści, czyli kto chce podbić samorząd 06.10.10, 10:14
      <Samorządowcy XXI (w skrócie PiS XXI) w rzeczywistości nie ma nic wspólnego ani z PiS, ani ze stowarzyszeniem Dolny Śląsk XXI. Stoi za nim były członek LPR i kandydat na europosła z listy Libertasu Piotr Chmurzyński. >
      Wspaniały życiorys polityczny tego gostka.
      Jeszcze lepszy zyciorys osobisty. Poniżej cytat z jego blogu przed wyborami w 2005r.
      04 września 2005
      <Codziennie staramy się żyć nauką Jana Pawła II, promować "Cywilizację Życia" i "wypływać na głębię".
      Dzięki łasce Pana Boga udało nam się wytrwać w czystości przedmałżeńskiej. Teraz widzimy jak to procentuje w naszym wspólnym życiu.>
      Sadzę że to jedyna zasługa kandydata by nas reprezentował.
      Na tym przykładzie widać klasę naszej sceny politycznej i kompetencje polityków
      • bnch Re: Kibice i komuniści, czyli kto chce podbić sam 06.10.10, 11:46
        Przydałyby się także deklaracja kandydata o powstrzymywaniu się od masturbacji. Tak, czy inaczej mój głos już ma.
      • Gość: obserwator Re: Kibice i komuniści, czyli kto chce podbić sam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 13:51
        Komitety moga być nawet takie od "czystości przedmałżeńskiej" ocenią to wyborcy, ale wiemy gdzie ulokował swoje sympatie red. Harłukowicz tj. przy obecnym Prezydencie Dutkiewiczu, pytanie tylko czy z ideii, dobrej oceny pracy urzędu - w to wątpi wielu mieszkańców wrocławia - czy jako dobry reklamodawca dla GW. Moim zdaniem Komitet Pana Dutkiewicza nie ma prawa startować w wyborach, bo nie dochował ślubowania, w czyim interesie będzie rządził, bo raczej nie mieszkańców, co przyrzekał. Narusza też Konstytucję RP, atr 54 prawa do swobodnej wypowiedzi ale najgorsze, odmawiał i nie przyjmował obywateli zgodnie z atr 253 par.2 KPA co go dyskwalifikuje jako mojego przedstawiciela w obecnej kadencji.
      • Gość: gość Re: Kibice i komuniści, czyli kto chce podbić sam IP: *.ssp.dialog.net.pl 08.10.10, 10:07
        chmurzynski.blog.onet.pl/2,ID37824668,index.html
        <Popieram politykę która:
        4. Potępia wyprzedaż majątku narodowego i zapowiada rozliczenie winnych prywatyzacji ostatnich lat
        .>[/i]
        Może kandydat najpierw by zaczął od siebie.
        Może by publicznie zaprzeczył i stwierdził że te plotki o tym że mieszka na działkach które jego ojciec dzielił po PGR i kupił jako rolną a potem je posprzedawał jako działki budowlane są nieprawdą.
        Takie plotki rozgłaszające z pewnością nieprawdę mogą przeszkadzać w utrzymaniu czystości przedmałżeńskiej, a zwłaszcza w ilości zebranych głosów w nadchodzących wyborach.
        Zapewniam że ja na pewno na niego będę głosował.
        Pozdrawiam kandydata
    • Gość: wyborca A ten Dutkiewicz to od kibiców czy od komunistów? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 10:30
      Bo z zachowania pasuje mi do obu opcji.

• Gość: z Re: A ten Dutkiewicz to od kibiców czy od komunis IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.10.10, 11:35
        powtórzę za JACKIEM KURONIEM ' NIE PALCIE KOMITETÓW TWÓRZCIE SWOJE' czwarta władza pochodzi z nadania reklamodawców to do dziennikarzy .
    • krzysztofczyz Kibice i komuniści, czyli kto chce podbić samorząd 06.10.10, 12:12
      Ilość komitetów jest wynikiem przeciwstawienia się temu co zrobili dla miasta radni z PO,XXI,PiS i SLD. Ruch Społeczny Wrocławianie jest otwarty na kandydatów z różnych środowisk, wciąż trwają negocjacje i zapraszanie komitetów do współpracy. Niedobitki jak pan redaktor ślicznie to ujął, są często osbami, które nie chciały brać udziału w układach, lecz miały własne zdanie. Wolały wycofać się z polityki niż dalej brnąć w bagno. Według wizji pana redaktora każdy kto jest spoza wielkiej czwórki to oszołom. Inna sprawa to trzeba uważać komu udziela się wywiadu. Ja go panu nie udzielę, bo niby po co? Sam sobie utrudniasz pracę
      • Gość: Ewa g Re: Kibice i komuniści, czyli kto chce podbić sam IP: 178.235.30.* 08.10.10, 13:42
        Panie Czyż teksty trzeba umieć czytać ze zrozumieniem. Polecam komentarz redaktora, zamiast się na niego obrażać
      • Gość: a żydofile z gw? Re: Kibice i komuniści, czyli kto chce podbić sam IP: *.wroclaw.mm.pl 24.10.10, 15:26
    • zetkaf Re: Kibice i komuniści, czyli kto chce podbić sam 24.10.10, 20:18
      Bron nas Boze od oszustow z III grupy - tych, co sami za ciency, zeby zaistniec, wiec sie pod innych podszywaja. Na oszustwie i niedoinformowanym spoleczenstwie probuja swoja wladze budowac - wiec wiadomo, ze beda dazyc do rozszerzania ciemnoty umyslowej...
      Moze pora pomyslec nad chwytliwym pomyslem, a nie na czyichs bazowac?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka