Dodaj do ulubionych

Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pokaż...

12.10.10, 18:28
chce Pan powrotu koszykówki do Wrocławia? A gdzie Pan był jak ona znikała? Siedział Pan cicho jak prawie wszyscy więc takie puste obietnice to sobie może Pan wie gdzie wsadzić. Dojdzie Pan do 'korytka' to się wszystko zmieni...będzie Pan mówił "nie ma pieniędzy na to" a sam woził się nowymi limuzynami. Według mnie Pan Dutkiewicz to najlepszy prezydent polskich miast i to jego wybiorę.
Obserwuj wątek
    • rotmistrz.pilecki Skok cywilizacyjny w "czarną dziurę" ??? 12.10.10, 18:37
      Nie wierzę w skok cywilizacyjny, który pan poprowadzi.
      • Gość: Gaga Re: Skok cywilizacyjny w "czarną dziurę" ??? IP: *.magma-net.pl 12.10.10, 21:55
        W tym czasie odbywały się komisje RM. Niektóre komisje musiały przerwac prace, bo nie było kworum - wszyscy radni PO opuscili komisje i udali się na konferencję prasową. Taka jest jakość pracy w wykonaniu radnych PO. Nie liczy się praca, mieszkańcy, miasto. Liczy się tylko pęd wo władzy.
        • Gość: Cub Re: Skok cywilizacyjny w "czarną dziurę" ??? IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.10.10, 22:27
          Podziękujcie Rafałowi Dutkiewiczowi za badziewne rondo Reagana, niedziałające automaty Urbancard, burackich kierowców MPK, godziny tracone w korkach (rocznie przy dojazdach 2x1h dziennie odliczając weekendy spędzamy w korkach 20 dób - prawie miesiąc życia!), podziękujcie za wiecznie odwlekane terminy remontów, za długi, za brak dróg rowerowych, za 200 tysięcy miejsc pracy (hyhy) i zagłosujcie na niego.

Ja na pewno na Rafała Dutkiewicza nie zagłosuję.
          • Gość: Konrad A teraz o głos prosimy forumowe bojówki PO IP: *.lanet.net.pl 12.10.10, 23:41
            Jazda padalce! :)
          • Gość: Hermilion Re: Skok cywilizacyjny w "czarną dziurę" ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 01:05
            > Podziękujcie Rafałowi Dutkiewiczowi za badziewne rondo Reagana,

- dziekuję, po przyzwyczajeniu się całkiem ono wygodne

> niedziałające automaty Urbancard,

jakoś ostatnio nie miałem okazji widzieć zepsutego

> burackich kierowców MPK,

tacy sami jak gdzie indziej ale przynajmniej nie wymuszają na kierowcach
            wyjazdu jak w Warszawie ..

> godziny tracone w korkach (rocznie przy dojazdach 2x1h dziennie
            > odliczając weekendy spędzamy w korkach 20 dób - prawie miesiąc życia!),

W każdym dużym mieście dojazd trwa 0,75 - 1,50h ..

> podziękujcie za wiecznie odwlekane terminy remontów,

remontują 3x więcej niż gdzie indziej - byłem, widziałem

> ługi, za brak dróg rowerowych,

> za 200 tysięcy miejsc pracy (hyhy)

myślę że te korporacje stworzyły więcej .. samych informatyków
            ostatnio potrzebują 10k

> i zagłosujcie na niego.

Dokładnie

Za to podziękujmy PO za:

- brak reformy krus
            - brak reformy zus
            - brak reformy górnictwa
            - brak reformy kolei
            - brak rformy emerytur mundurowych
            - wyższy vat
            - przyrost liczby urzędasów
            - przyrost długu publicznego
            - zabieranie kasy niepełnosprawnym
            - plany zabrania dodatków na dziecko (vide Giertych)
            - brak poparcia dla Wrocławia (autostrady na euro)
            - próbę uwalenia budowy stadionu (kto nasłał z durnymi wymysłami NIK?)
            - zepchnięcie byłego prezydenta Zdrojewskiego w zadupne ministerstwo

I generalnie:

wyborcza.biz/biznes/1,101562,8357221,To_nie_jest_przyjazne_panstwo__to_nieprzyjazne_dranstwo.html?as=3&startsz=x
            Tak .. głosujmy na PO

Sam głosowałem bo myślałem że coś pokażą ..

pokazali ............. WAŁA
            • Gość: Hermilion Re: Skok cywilizacyjny w "czarną dziurę" ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 01:21
              Apropo deklaracji wyborczych PO

> Likwidacja części miejskich spółek,

Po co? żeby kolesie mogli interes przejąć?

> budowa osiedlowych boisk,

Mało nam jednego zaj..go boiska za pół budżetu Wrocławia ..
              dobudujmy 50 małych za kolejne pół

> stworzenie programu remontu miejskich podwórek

tja .. jakby to nie było w gestii zarządców

> i odbudowa koszykarskiego Śląska

g...o mnie obchodzi śląsk

> rozkłady jazdy będzie dostosowywał do potrzeb pasażerów, a nie możliwości MPK

no tak czyli stworzy rozkład poza możliwości MPK .. hahahahhaha gdzie tu logika?

> Nie ma mowy o prywatyzacji MPK, ale konkurencja wyjdzie firmie na dobre,
              > bo musi wreszcie zacząć myśleć o pasażerach, a nie wyłącznie o swoich zyskach

Tak jakby MPK w dowolnym mieście przynosiło zyski a nie wymagało dopłat ..
              a zewnętrzne firmy pragnące dopłat -> patrz kolesie

> Piechota wylicza, że jeszcze 3-4 lata temu Wrocław był finansową potęgą.
              > Dziś jest jednym z najbardziej zadłużonych miast w Polsce. Chce z tym skończyć

tylko zapomina kto tęp potęgę stworzył - przez pierwsze 4 lata w okresie koniunktury
              Dutkiewicz spłacał długi a w kryzysie pompował inwestycje korzystając z niskich
              cen i wzmacniając rynek pracy.

A rząd? W okresie koniunktury się zadłużał a teraz jeszcze bardziej .. tak ...

Po prostu zajebisty program .. każdy punkt potrzebny jak wielorybowi kalosze
            • Gość: blecharz Re: Skok cywilizacyjny w "czarną dziurę" ??? IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.10, 09:21
              Ot jaki yntelygent.
              To kieriowca autobusu ma pierwszenstwo i niczego wymuszac nie musi.
              Wiec poprosze warszawskich kierowcow za naszych. Moze by mpk bylo sprawniejsze.
              I jak sie do wszystkiego przyzwyczajasz sproboj jesc gowno, po jakims czasie zacznie ci smakowac.

widze ze bojowki dutka dzialaja
              • Gość: Hermilion Re: Skok cywilizacyjny w "czarną dziurę" ??? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 20:14
                > To kieriowca autobusu ma pierwszenstwo i niczego wymuszac nie musi.
                > Wiec poprosze warszawskich kierowcow za naszych

We wrocku działa to tak że kierowca włącza migacz i czeka az go wpuszczą
                - zazwyczaj wpuszczają od razu

W wawie - włącza migacz, skręt i rura .. jak jechałeś i zagapiłeś się
                to twoja strata - masz przejechaną maskę przez chama.

Jak ci tak spieszno do warszawskich chamów to wypad.

A bojówka jest jeśli już anty - PO .. narazili się to teraz usłyszą.
                • Gość: benek Re: Skok cywilizacyjny w "czarną dziurę" ??? IP: *.e-wro.net.pl 14.10.10, 11:23
                  Pan Piechota chce :
                  1) poprawić komunikację zbiorową
                  2) wybudować wielopoziomowe parkingi na osiedlach
                  3) budować na osiedlach boiska i baseny

Panie kandydacie a czy zastanawiał się pan że to nierealne propozycje bez zapewnienia 10mld na realizację ?

Czy nie taniej , prościej i szybciej te problemy załatwić za pomocą dokończenia budowy dróg rowerowych we Wrocławiu ?

Nic lepiej nie rozwija jak codzienny ruch a tego nie zapewnią baseny czy boiska .
                  Rower to "sport w międzyczasie" jazdy do szkoły , pracy , na zakupy czy wycieczkę poza miasto.
                  Ten sport nie wymaga nakładów na sprzęt , energię, konserwację, nauczycieli i opiekunów.
                  200-300 tysięcy rowerów jest niewykorzystywanych na co dzień i stoi na balkonach , piwnicach, garażach.
                  W promieniu 5 km od centrum mieszka połowa mieszkańców Wrocławia a to zaledwie kwadrans podróży rowerem.
                  Dla mieszkających 2-3 km od centrum jest ono celem większości podróży a dotarcie atm rowerem jest szybsze niż dotarcie na przystanek i oczekiwanie.

Rozwijanie tramwai jest bardzo kosztowne i nie robi się rezerwy pod torowiska.
                  Starymi torowiskami nie przejedzie więcej niż 25 tramwai na godzinę a w centrum gdzie się linie spotykają już ten parametr bywa przekraczany.
                  Autobusy nie zdadzą egzaminu wobec rosnących korków jeśli nie wydzieli się buspasów.
                  Budowa parkingów osiedlowych zachęci do kupowania aut i autobusy staną.

Budowa basenów i boisk wymaga przestrzeni a dostęp jest bardzo limitowany i część kosztów przerzuca się na korzystających.
                  To nierealne plany.

Mówi pan o koszykarzach a to wąska grupa ludzi.
                  Żadna szkoła nie organizuje wycieczek rowerowych bo z takiej mogą nie wrócić wszyscy uczniowie.
                  W pana programie nie ma nic o bezpieczeństwie mieszkańców, o hałasie, o zanieczyszczeniu środowiska.
                  Tu też rowery są czy to częściowym rozwiązaniem czy wymagają przychylnego spojrzenia.

Ludzie boją się jeździć rowerami. Wielu moich znajomych przesiada się na auta bo nie wierzy w MPK.
                  Obecne problemy komunikacyjne , zdrowotne, ekologiczne itp zostaną pogłębione bo spada liczba rowerzystów i korzystających z MPK a wzrasta systematycznie liczba aut.

Nasi kandydaci jakby nie znali Wrocławia.
                  Nie wiedzą że tu jest 300 mostów i mostków ( i będzie przybywać) dzięki czemu rowerem jeździ się na skróty.
                  Nie widzą ile jest oczek komunikacyjnych w okolicach zakładów przemysłowych czy ogrodów działkowych które poprzecinane są ścieżkami idealnymi do skracania drogi rowerem.
                  Nie wiedzą ze Wrocław to miasto zieleni , parków i lasów do których najłatwiej dotrzeć rowerem a które też często są wykorzystywane do skracania drogi czego autem nie da się zrobić..
                  Podobnie Wrocław poprzecinany jest bardziej niż inne miasta w Polsce gęsta siecią torowisk, które podobnie jak rzeki kumulują ruch aut w wąskich gardłach.
                  Rozumiem że pan Piechota nie może korzystać z roweru i nie czuje tego tematu, ale jak wykazałem jako kandydat szuka on rozwiązania tych problemów, które rowerzyści starają się omijać a przynajmniej nie powiększać.
                  W wielu krajach osiągnięto udział w ruchu rowerów na poziomie do 35%.
                  W Kopenhadze tak bliskiej Polsce nawet 57% jadących do pracy korzysta z roweru.
                  Kopenhaga szybkimi krokami zbliża się do osiągnięcia poziomu 50% ruchu rowerowego we wszystkich celach podróży. Dzięki temu miasto odetchnęło i oprócz stawiania na rowery zmienia oblicze miasta np odbudowując tereny zielone. Urbanista Adam Gehl, który tego dokonał ma się teraz wykazać w Nowym Jorku a był niedawno we Wrocławiu i mówił że mamy tu wiele do zrobienia.
    • Gość: artek Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.10.10, 18:55
      michal_nagrodzki napisał:
      > chce Pan powrotu koszykówki do Wrocławia? A gdzie Pan był jak ona znikała?

tam gdzie kandydujący z tej samej listy zieliński. nie wiesz kto to zieliński? to sie dowiedz.

> Według mnie
      > Pan Dutkiewicz to najlepszy prezydent polskich miast i to jego wybiorę.

o gierku to samo mówili <lol>
      • Gość: Konrad Niech Piechota wpłaci WADIUM na te swoje obietnice IP: *.lanet.net.pl 12.10.10, 23:37
        w wysokości 100% to oddam na niego swój głos.
        Jak mu się nie uda to kasa przechodzi na rzecz skarbu miasta!
        :)
      • michal_nagrodzki Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok 13.10.10, 11:03
        Wiem kto to jest Zieliński Panie ktoś. Zieliński się starał razem z zaufanymi ludźmi.

a Pan Piechota siedział i nic nie robił...widniało jego nazwisko tylko...

i ile Gierek zrobił? dużo...tylko że się zadłużył.

Panie ktoś...więcej myślenia a nie napinania!
        • Gość: zezem Re: Uwaga , Uwaga IP: *.146.99.105.nat.umts.dynamic.eranet.pl 13.10.10, 11:18
          Wrocławianie nadchodzi Platforma Obywatelska - Piechotą .
          Ale jak podał parę chwil temu kolega partyjny pana posła , niejaki Cezary Grabarczyk minister infrastruktury może również przyjechać Płatna Obwodnicą miasta Wrocławia.
    • camparis Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok 12.10.10, 18:55
      Dutkiewicz już dawno się wypalił i odsunął od realnych problemów miasta.
      Dramatem Wrocławian jest to, że tak naprawdę nie ma na kogo głosować!
      W każdym razie Dutkiewicz w tym roku mojego głosu nie otrzyma.
      • Gość: tow. Szmaciak Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 19:25
        Ble , ble , blei kuniec
        Szanowny pan poseł zapomniał chyba , ze to sejm RP przyjmuje ustawy przyjazne dla przedsiębiorców . A coś z ostatnich dni i działki pana posła przedsiębiorcy zatrudniający osoby niepełnosprawne napisali list do pana premiera , ze obeny rząd i parlament ( również pana poseł Piechota ) dział przeciw NIM stracilismy zaufanie piszą. A pan poseł bedzie w mieście ułatwiał , jak tego oczywiście nie podaje .
        Jest VI filarów dożuciłbym jeszcze jeden VII - a ile to wszystko będzie budżet miasta kosztowało . Na to pytanie odpowiedzi powinna udzielić I dama ekonomii wrocławskiej Barbara Z. , ale podobno teraz będzie kandydować do sejmiku ( strach się bać )
        • Gość: pipi Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.10, 19:39
          dokładnie kolejny zbawiciel i kolejny cudotworca :-) jesden Donek wystarczy w karaju
          • Gość: pipi Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.10, 19:40
            a zapomniłam dodac Czrnecki na prezydenta :-) ten to remontuje ulice i buduje :-)
        • Gość: Stary Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 21:16

> Ble , ble , blei kuniec
          > Szanowny pan poseł zapomniał chyba , ze to sejm RP przyjmuje ustawy przyjazne d
          > la przedsiębiorców . A coś z ostatnich dni i działki pana posła przedsiębiorcy
          > zatrudniający osoby niepełnosprawne napisali list do pana premiera , ze obeny
          > rząd i parlament ( również pana poseł Piechota ) dział przeciw NIM stracilismy
          > zaufanie piszą. A pan poseł bedzie w mieście ułatwiał , jak tego oczywiście ni
          > e podaje .
          > Jest VI filarów dożuciłbym jeszcze jeden VII - a ile to wszystko będzie budżet
          > miasta kosztowało . Na to pytanie odpowiedzi powinna udzielić I dama ekonomii w
          > rocławskiej Barbara Z. , ale podobno teraz będzie kandydować do sejmiku ( strac
          > h się bać )
          Co do Piechoty to żaden człowiek w naszym kraju nie zrobił dla niepełnosprawnych tyle, co on, również w sprawach zatrudnienia.
          Co do Zdrojewskiej to tytuł pierwszej damy ekonomii rzeczywiście jej się należy bo pierwsza ujawniła stan finansów miasta już dwa lata temu i szkoda , że Dutkiewicz nie zmienił wtedy swojej polityki. Obecnie jesteśmy najbardziej zadłużonym na głowę miastem w Polsce.
          I uwaga - lepiej rzucać, niż żucać a najlepiej trafiać.
          • Gość: tow. Szmaciak Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 21:34
            Drogi Stary , żeby coś ujawniać to trzeba sie na tym znać .
            O ile wiem budżet miasta jest dostępny na stronanach internetowych UM. I każdy obywatel ma dostep do danych , powiadasz ,że pani Zdrojewska ujawniła 2 lata temu czyli 2008 roku a w latach 2006 i 2007 to głosowała za budżetem czy przeciw . Czyli przyczyniła sie do tego zła , które tak dzielnie ujawniła . Paradne.
            A co do " żucać " to przepraszam , ale lepsze to od PIEPSZENIA głupot.
            • Gość: tow. Szmaciak Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 21:40
              A zapomniałem dodać przedsiębiorcy napisali ten list do premiera pod wpływem do pod wpływem uczuć miłości do PO .
              Nad wszystkim czuwa gospodarz Donald , krzwdy on nie da zrobić nikomu . Alternatywy 4 .
              Kabaret gospodarza - Anioł. Paradne.
      • Gość: gosc Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.91.25.242.static.crowley.pl 13.10.10, 10:05
        Niestety to jest problem większości kraju, że nie ma na kogo głosować, a wszystko przez brak jednomadatowego systemu wyborczego... ja tam pier...lę, tym razem wybieram herbrę zamiast holery i będę glosował na D.Jackiewicza - przynajmniej jest wrocławianinem....
    • gaga-5 Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pokaż... 12.10.10, 19:42
      Panie Piechota, Śląsk jest prywatnym klubem i nie życzę sobie "ratowania" go z miejskiej kasy. A co na to pana kolega-Schetyna, były własciciel klubu? Może niech do niego się pan zwróci.
      A pani wiceminister Jaroń jest na urlopie? Chyba nie! Pobiera pensję z budżetu państwa (wszyscy na to płacimy), a coraz częściej jest widywana we Wrocławiu, angażując się w kampanię Piechoty. za co ta pani pobiera wynagrodzenie - za prace czy za kampanię wyborczą????????
      • Gość: blecharz Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.10, 09:26
        Zmartwie cxie, pilkarzyki dostaja 5mln z miejskiej kasy.
        tego sobie teza nie zyczysz ? to wywal dutka
    • 8pasazer żałosne 12.10.10, 19:52
      Żałosne populizmy wprost z trzeciego garnituru partyjnego.
      Polecieli hasłami i nikt nawet nie myślał nad ew. sposobami realizacji tych pobożnych życzeń. Jakie będą więc konkretne zmiany w - jawnym przecie - budżecie miasta? Jakie zmiany maja ułatwić działanie małego biznesu? Żadnych konkretów, żadnej myśli czy wyliczeń w tle, zwykłe partyjniackie bajanie. To nie sa kompetencje do rządzenia miastem. Rafał strasznie mi podpadł, ale słuchanie lokalnych aparatczyków to już zgroza - siedzą zadowoleni i maja nas za idiotów, podwójnie: liczą że kupimy puste hasełka to raz, a dwa - że mamy pamięć złotej rybki:

Afeltowicz: - Nie możemy zrozumieć, po co we Wrocławiu istnieją dwie spółki kąpielowe. Po co istnieje ARAW? W jakim celu powołano Miejskie Inwestycje?

(jak mawiał R.Giertych odpowiadając Kurskiemu): -A ja mam tutaj protokół...

www.um.wroc.pl/m37957/p37964.aspx
      Protokół nr XXXVII/05 Sesji Rady Miejskiej Wrocławia z dnia 21 kwietnia 2005 r., cz.IV
      VI. Dyskusja i głosowanie nad projektami uchwał (cz. II) w sprawach:
      ...
      6.UTWORZENIA SPÓŁKI AGENCJA ROZWOJU AGLOMERACJI WROCŁAWSKIEJ SPÓŁKA AKCYJNA
      I CZYTANIE
      ...
      Dyskusja:
      Radny Piechota: „Mam wrażenie, ze każde przekształcenie i każda nowa formuła prowadzenie dotychczasowej działalności gminy, będzie zawsze budziła takie obawy jak parafrazując wyjście z domu i lęk czy nie rozjedzie nas kierowca na przejściu dla pieszych, chociaż światło świeci się nam zielone. Więc zawsze istnieje takie ryzyko i taki lęk, ale myślę, że ten lęk można ograniczyć jeżeli się wczytać w przepisy i pewną ideę gospodarki komunalnej. (...) A więc w moim przekonaniu ten projekt idzie we właściwa stronę.”

Prowadzący zarządził głosowanie nad przeniesieniem uchwały do II Czytania
      za głosowało 27, przeciw 0, wstrzymały się 0

www.um.wroc.pl/m78069/p78077.aspx
      Protokół nr X/07 Sesji Rady Miejskiej Wrocławia z dnia 14 czerwca 2007 r. IV
      A. DYSKUSJA I GŁOSOWANIE NAD PROJEKTAMI UCHWAŁ W SPRAWACH:

5. UTWORZENIA SPÓŁKI WROCŁAWSKIE INWESTYCJE SPÓŁKA Z OGRANICZONĄ ODPOWIEDZIALNOŚCIĄ .
      ...
      Opinie Klubów:
      - PO - opinia pozytywna
      ...
      Prowadzący zarządził głosowanie w sprawie .
      Za – 27, przeciw – 0, wstrzymało się – 2.

-Tak niewiele tylko dlatego, że nie chciało mi sie poświecać więcej niz 5 min na weryfikacje tych cwaniaków...
      • Gość: Paweł Re: żałosne IP: *.finemedia.pl 12.10.10, 20:15
        Dobrze napisałeś.
        Amnezja sprzymierzeńcem lokalnych "polityków"

A co do głosowania to Dutkiewicz zatrudnił za ciężkie pieniądze specjalistę od hipnozy (zapłacił Kaszpirowskiemu z budżetu na promocję) i właśnie dlatego PO głosowała jak głosowała...
        • Gość: blecharz Re: żałosne IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.10, 09:28
          Populizm czy nie ale chetnie bym poznal plan dzialania dutka.
          Bo teraz osly glosuja na niego w ciemno :DDDDDDDDD
          ot lemingi
          • Gość: leming Re: żałosne IP: *.chello.pl 13.10.10, 10:36
            Nie w ciemno. Ja głosuję na Dutkiewicza tylko i wyłącznie przeciw PO.
            • Gość: Hermilion Re: żałosne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 20:17
              Otototo .. nie ważne że dudek nie wszędzie sobie radzi ..
              przynajmniej nie kradnie i nie dopuszcza osłów do władzy
              • Gość: Misia Re: żałosne IP: 81.210.38.* 14.10.10, 14:24
                Gość portalu: Hermilion napisał(a):

> Otototo .. nie ważne że dudek nie wszędzie sobie radzi ..
                > przynajmniej nie kradnie i nie dopuszcza osłów do władzy

A skąd ta wiedza, panie Hermilion?

• Gość: gość Re: żałosne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.10, 20:16
        Dobrze powiedziane ! Ale patrzcie jakie to sprytne zagranie PO : jak Piechota przegra to powiedzą ; a to chamy dokopali inwalidzie !
        • Gość: czytający Re: żałosne IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.10.10, 01:58
          Gościu, może za małą pojemność posiadasz, by zrozumieć, że inwalidów w Polsce nie ma...chyba, że wojenni, a to co innego. W Polsce są niepełnosprawni, dopóki taki beton będzie siedział w głowach wielu ludzi, dopóty nie zrozumieją czym jest walka o to, by niepełnosprawni mieli taką sama możliwość funkcjonowania, jak osoby pełnosprawne.
          • nikodem_73 Re: żałosne 13.10.10, 06:22
            Napisz do mera Paryża, żeby ustanowili Plac Niepełnosprawnych, bo inaczej ma beton w głowie. Z pewnością się przejmie.
            • Gość: pelel Re: żałosne IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.10, 10:24
              Szanowny Nikodemie, plac jest poświęcony inwalidom wojen napoleońskich a nie niepełnosprawnym zaciągniętym do wojska.
              Ucz się historii to dobre żeby patrzeć rozsądnie w przyszłość.
              Nie napiszemy do mera Paryża.
              • nikodem_73 Re: żałosne 13.10.10, 22:16
                No ja nie wiem komu jest poświęcony, a słowo inwalida w Placu Inwalidów jest przecież gorsze od k*rwa - prawda?

Wybacz, ale łapanie słówek i dopisywanie im pejoratywnych znaczeń jest jakąś głupią chorobą współczesności.

Ponoć nie ma inwalidów, ale jest:

"inwalidztwo – częściowa niezdolność do wykonywania pracy zawodowej, spowodowana długotrwałym lub trwałym naruszeniem sprawności organizmu. O inwalidztwie mówi się, gdy choroba trwa powyżej sześciu miesięcy."

Rozumiesz o co mi chodzi?

Teraz "inwalida" to "obelga", ale za chwilę "obelgą" stanie się "niepełnosprawny". Wnioskuję po tym, że jeszcze 20 lat temu miast "negro" (nie "nigger"!) proponowano mówić "person of color". Obecnie określenie to już nie jest politpoprawne bo nabrało "pejoratywnego znaczenia" (i taki Martin Luther King podle współczesnych agitatorów politporawności bankowo załapałby się na miano rasisty). W ten piękny sposób można bez końca bawić się w wymyślanie nowych określeń, które, z czasem wszystkie nabiorą "pejoratywnego znaczenia". To absurd, bo problemem naprawdę nie są słowa jakich się używa.
      • Gość: rr Re: żałosne IP: *.chello.pl 12.10.10, 20:37
        Dodam więcej: Oni słusznie głosowali! przynajmniej ws. ARAWu. To spółka która ożywiła kontakty Wrocławia z otaczającymi miasto gminami. Co to dało? Te wszystkie duże inwestycje. Oferta inwestycyjna Wrocławia to tak naprawdę oferta całej aglomeracji. Piechota wystawił się na strzał bo akurat obecna działalność ARAWu to jeden z największych atutów Dutkiewicza w kampanii (może poza aferą z kasą inwestowaną na giełdzie przez byłego prezesa).
      • Gość: zwracający uwagę Re: żałosne IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.10.10, 02:41
        Jakże cieszy mnie, podawanie konkretów! To bardzo istotne, tylko mógłby kolega się pofatygować choć o trochę refleksji nad tym wszystkim, przeczytać, przemyśleć, a dopiero napisać, być może doszedłby do innych racji.
        Jeśli już przytaczać czyjeś słowa, to może konkretniej. Pan Piechota napisał jasno i wyraźnie, że utworzenie takiej spółki, miałoby sens dlatego, że po pierwsze będzie łatwiej i przejrzyściej realizować konkretne zadania, a po drugie w przypadku utraty danego kontrahenta przez urząd, może o niego postarać się właśnie ta spółka. Czas leci, a wystarczy wejść na stronę ARAW-u i zobaczyć jakie informacje przeważają w aktualnościach i czego dotyczą. Jeśli w taki sposób ma teraz się rozwijać cała aglomeracja wrocławska, to niepotrzebne są takie spółki.
      • rotmistrz.pilecki Re: żałosne 13.10.10, 12:05
        Trafiony zatopiony.

www.youtube.com/watch?v=TQWsQVUhYc4
      • rotmistrz.pilecki Sławomir ma brudne łapki. 29.10.10, 20:24
        Pytam się dlaczego tak poprawiono ustawę o PFRON, ze promuje tylko pracodawców osób niepełnosprawnych [patrz IMPEL], a nie samych pracowników? Niepełnosprawni znowu będą "murzynami" nabijającymi kasę tym tuzą biznesu żerującym na krzywdzie ludzi inaczej sprawnych. Ustawę napisał Sławomir Piechota w swojej komisji w sejmie razem z ministrem Jarosławem Dudą. Wstyd mi za to panowie.

wyborcza.pl/1,75478,8382250,Poplyna_miliony_na_rzekomo__niepelnosprawnych__pracownikow_.html
    • Gość: Paweł Śmieszny tej cały program, nie ma co... IP: *.finemedia.pl 12.10.10, 20:08
      1. Likwidacja części miejskich spółek
      - ok, może być z tego oszczędność

2. Wspieranie małych i średnich przedsiębiorstw. Jak???
      - czemu nie, ale to kosztuje

3. Rozkłady jazdy będzie dostosowywał do potrzeb pasażerów, a nie możliwości MPK.
      - bardzo śmieszne. Jak rozumiem, że rozkłady będą zupełnie fikcyjne - świetne w teorii, nieprawdziwe w praktyce (potrzeba kierowców i autobusów co będzie wiele kosztowało)
      Większa konkurencja dla MPK by się przydała...

4. Polepszy koordynację prowadzonych remontów dróg. W jaki konkretnie sposób?
      Tzn mianuje swojego kolegę zamiast kolegi Dutkiewicza i będzie od razu lepiej tak?

5. "III. Przyjazna przestrzeń miasta" - wiele ogólnie słusznych postulatów. Bardzo wiele sporych wydatków

6. Zwiększenie liczby miejsc w przedszkolach oraz klas w szkołach - kilka lat za późno, ale lepszy rydz niż nic.
      Obietnica budowy nowych siedzib dla III i V LO oraz SP nr 84 przy ul. Wietrznej - $$$
      Deklaruje, że przekaże wrocławskim uczelniom całość udziałów w EIT Plus - strasznie zły pomysł. Fatalny wręcz.... Jeśli tak się stanie z tego całego EIT+ nawet za 50 lat nic sensownego nie wyjdzie...

7. Na każdym osiedlu powinny znaleźć się boiska, baseny i sale gimnastyczne. Odbudowa koszykarskiego Śląska, wsparcie dla żużlowa i siatkówki

8 "Stabilne finanse" - ten punkt powinien być na pierwszym miejscu, ale w zestawieniu z pozostałymi to bezczelna kpina. Ok wierzę likwidacja niektórych miejskich spółek, ograniczenie zatrudnienia w UM oraz lepszy nadzór nad inwestycjami może dać konkretne oszczędności. Niestety praktyka jest jedna... Niezależnie od tego kto wygrywa wybory (PO PiS SLD) i pod jakimi hasłami tak czy inaczej rozbudowuje biurokrację i jej kosztowne "odnogi"... Każdy ma kolegów, znajomych, długi wdzięczności i inne zobowiązania.

Jednym słowem uwierzę w te oszczędności dopiero jak je zobaczę...
      Z drugiej strony zsumowane wydatki proponowane przez kandydata Piechotę są kolosalne. Jestem ciekaw jakim cudem budżet miasta je sfinansuje... Miasto jest zadłużone po uszy i nic nie wskazuje, żeby w najbliższej przyszłości dochody budżetu gwałtownie wzrosły...

Jestem rozczarowany, bo spodziewałem się mniej "ambitnego" ale za to zdecydowanie bardziej konkretnego i spójnego programu. Z tym czymś można co najwyżej startować na najlepszego świętego mikołaja...
      • Gość: Gość portalu Re: Śmieszny tej cały program, nie ma co... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.10, 06:42
        I dlatego najlepszym i oczywistym programem NAPRAWCZYM ŻYCIA WE WROCŁAWIU
        jest Program Dawida Jackiewicza Kandydata PIS na Prezydenta Miasta :
        1. Przywrócić Solidarny Wrocław
        2. Przywrócić Prezydenta Mieszkańcom
        3. Przywrócić Wrocław na co dzień, nie od święta
        bo Wrocław zasługuje na normalność a my na normalne życie !!!
        Dla takiego Programu warto zagłosować na Dawida Jackiewicza abyśmy dali sobie szansę na pozytywne zmiany naszego życia i bycia w naszym Wrocławiu.
        • Gość: lolek Re: Śmieszny tej cały program, nie ma co... IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.10, 07:20
          to znaczy że jak będę spokojnie szedł pod wpływem % to będę wolał by Policja mnie zabrała niż ....
    • drugi-skrajniak Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok 12.10.10, 20:45
      siedział cicho podobnie jak M.Zieliński - którego jako koszykarza cenię-jako polityka rady miasta uważam za pionka PO z niewiadomego mi blizej rozdania wewnętrznych czynników...

PO - reprezentowane m.in. przez Schetynęi jemu podobnych nie ma morlanego prawa mówić czegokolwiek o reaktywacji Śląska. podobnie zresztą jak drużyny szczypiornistów, wsparciu siatkarzy Gwardii (i bokserów tegoż klubu) - platforma - wypad. jak najdalej od władzy.
    • Gość: ala Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.10.10, 20:51
      człowieku obiecanki cacanki a głupiemu radość bier pan tą dupę nieogoloną i wracaj skąd żeś przyszedł.Następny żądny władzy.
      • Gość: czytający Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.10.10, 02:01
        Dużo wnosząca wypowiedź. Oby tak dalej pieniacze!
    • Gość: dddf Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.as.kn.pl 12.10.10, 20:55
      Parówek wyborczych ciąg dalszy.
    • krecik_dewastator Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pokaż... 12.10.10, 21:06
      Klasyczne blaaa, blaaa, blaaa... jak dla mnie taki program to koncert zyczen i nic wiecej. Juz widze te lepsza koordynacje i te baseny i boiska na kazdym osiedlu. Ciekawe skad ten pan nagle wytrzasnie kase na to, chyba ze moze zdarzy sie tak ze z budzetu, oczywiscie przypadkiem skapnie. Ze miasto jest zadluzone? Ciekawe... nie wiadomo skad. A te wszystkie inwestycje w toku to chyba skads musza miec finansowanie. Ponadto chcialbym zauwazyc ze w miedzyczasie od ostatnich wyborow to sie troche w gospodarce swiatowej wydarzylo i z inwestycyjnego klimatu cieplarnianego, przeszlismy przynajmniej chwilowo przez calkiem wyraznie odczuwalne ochlodzenie.

Obecny prezydent moze idealem nie jest (nie znam takich przypadkow w naturze) ale za jego czasow jak nie spojrzec Wroclaw poszedl ostro do przodu (z zewnatrz Wroclawia widac to lepiej niz z jego wnetrza), a ja znacznie bardziej cenie jednak moze nie idealne, ale namacalne dowody ruchu do przodu a nie obiecywane przed wyborami szklane domy.
      • Gość: domator Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.as.kn.pl 12.10.10, 21:38
        Poszedł do przodu... cały kraj poszedł do przodu a nieWrocław.
        • Gość: agent-ZZ Chcecie mój Program proszę bardzo - czytajcie IP: *.wroclaw.mm.pl 12.10.10, 21:50
          tAK W wielkim skrócie bo nie mam czasu:

I. Jeszcze bardziej Aktywni i przedsiębiorczy obywatele

II. Jeszcze bardziej Sprawniejsza komunikacja

III. Jeszcze bardziej Przyjazna przestrzeń miasta

IV. Więcej Edukacji i rozwoju

V. Więcej sportu i zdrowia

itd....

lecę bo mnie się kielonki za bardzo schłodzą.

Pozdrawiam wyborców.

Agent-ZZ (kandydat)

• Gość: tiktak Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.ssp.dialog.net.pl 13.10.10, 14:35
        Niewazne kto byle nie Dutkiewicz i Piechota.
        Jackiewicz niech będzie przynajmiej wyp.... całe to towarzystwo wzajemnej adoracji,które 20 lat rozdaje karty-tylko swoim.
    • Gość: furora A czy ktoś zna w ógóle program wyb. Dutkiewicza?! IP: *.magma-net.pl 12.10.10, 21:47
      Zostawmy teraz Piechotę (iinych kandydatow też) na boku.

Ja wiem tylko, ze Dutkiewicz chce wygrać w pierszej rundzie. I nic poza tym.
      PRezio nie podaje zadnych konkretów.
      Proszę mnie uświadomić.
      • Gość: ag Re: A czy ktoś zna w ógóle program wyb. Dutkiewic IP: *.wroclaw.mm.pl 12.10.10, 21:51

tAK W wielkim skrócie bo nie mam czasu:

I. Jeszcze bardziej Aktywni i przedsiębiorczy obywatele

II. Jeszcze bardziej Sprawniejsza komunikacja

III. Jeszcze bardziej Przyjazna przestrzeń miasta

IV. Więcej Edukacji i rozwoju

V. Więcej sportu i zdrowia

itd....

lecę bo mnie się kielonki za bardzo schłodzą.

Pozdrawiam wyborców.
      • Gość: furora Re: A czy ktoś zna w ógóle program wyb. Dutkiewic IP: *.magma-net.pl 12.10.10, 21:51
        * w pierwszej (literówka)
    • polflo10 Pokaz swoj... 12.10.10, 21:55
      ...ego? To chyba najbardziej nowatorski pomysl p. Piechoty?! Gratuluje! Szanowny Panie, z uwaga przeczytalem Pana pomysl na "lepszy Wroclaw". Powiem krotko, przedstawia Pan jako swoje pomysly, ktore do Pana nie naleza. Problemy (pAna Pomysly) ynikaja z ogromnego rozwoju Wroclawia. Nie wszystko da sie kontrolowac i wlasnie Pana doradcy (bo nie sadze, ze Pan ma takie zdolnosci interpretatorskie wydarzen gospodarczych) wskazuja jako pomysly p. Piechoty. Buuu, Panie Piechota. Nie ma Pan zadnej wizji Wroclawia nowoczesnego. Juz w latach 70 ub. wieku KW PZPR we Wroclawiu pisal w swoich wytycznych "...na kazdym osiedlu beda baseny plywackie i boiska sportowe...". Odbudowa koszykarskiego Slaska? Pewnie, chcemy miec Slask i to nie tylko w pilce noznej ale i w koszykowce. Ale, wstrzymaj sie Pan! Czy to nie Pana przelozona, pani Basienka tak czesto krytykuje Prezydenta, ze dal sie wciagnac w biznes z pilkarskim Slaskiem Wroclaw? Panie Piechota! Toz to, zakrawa na bunt przeciw bossom PO! Jedynie co doczeniam u Pana to szczerosc. Pokaz swoj...ego. To tak jak dzieciaki na podworku kiedy rozpoznaja swoje roznice w plci. A ona nie ma pisiaka... . Daj sobie Pan spokoj z prezydentura. To miasto nie dla Pana, Panie Piechota. Jeszcze rok a wiele sie zmieni na lepsze. Wroclaw, dzieki Bogu jest na dobrej drodze do nowoczesnosci.
      • Gość: ksu Re: Pokaz swoj... IP: *.wroclaw.vectranet.pl 12.10.10, 22:29
        Jak twierdzisz że WRO jest na drodze do nowoczesności to odżałuj te dwie dychy i przejedź się pociągiem do Poznania.
    • mariuszczekala Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pokaż... 12.10.10, 22:28
      Wreszcie jakaś sensowna wypowiedź o rozrzutności Dutkiewicza. Panie Afeltowicz! Spółki są dla kolesi, to proste.Oni są nikim bez Dutkiewicza. Typowe lizuzy! Ochydztwo! Piszą niektórzy o programie Piechoty, że to ble, ble. Wolą może wypowiedzi mocno ograniczonej pani Nosek, która chce budować deptaki w centrum. Oczywiście ograniczając ruch samochodów. Korki będą większe - to jej wypowiedź dla GW. Zwykły szkodnik. Ulubienica Dutkiewicza. Czas, żeby ci państwo wynieśli się do Polanicy i nie szkodzili więcej miastu.
      • Gość: zezem Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.182.166.150.nat.umts.dynamic.eranet.pl 12.10.10, 22:35
        Panie pośle spółki miejskie we Wrocku . które chce pan razem z panem Bernardem likwidować dają pracę na stanowiskach kierowniczych ( głównie ) ludziom , którzy w kieszeni noszą legitymacje PO . Gdzie te biedaki znajdą pracę , no chyba ,że pan Bernard ma dla nich inne propozycje np. Urząd Wojewódzki lub Marszałkowski.
        Alert dla PO " swój chłop " dobiera do WAs kochani .
    • Gość: jasnowidz A jutro z programu PRezia wypadnie ESK, bo IP: *.magma-net.pl 12.10.10, 22:33
      maszynista Zdrój skreśli Wrocław z listy kandydatów.
      • Gość: JA Piechota & Afeltowicz IP: 78.9.146.* 12.10.10, 23:16
        Piechota & Afeltowicz - zmiencie panowie swoich dealerów, bo ci obecni, najwyrażniej panów oszujują.
    • konot Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pokaż... 13.10.10, 01:20
      A dlaczego porównuje pan Piechota obecne zadłużenie Wrocławia z tym sprzed 3-4 lat (za rządów Dutkiewicza) a nie z tym sprzed 8-u lat, z którym to zadłużeniem zostawił miasto Wrocław prezydent Zdrojewski ?
    • sverir Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pokaż... 13.10.10, 07:45
      Cenię sobie pana Piechotę, ale wolałbym, żeby pan kandydat najpierw przedstawił stosowne wyliczenia: skąd weźmie na to pieniądze. Chce przecież ciąć wydatki, a nie przeznaczyć je na coś innego (chyba że to typowa sztuczka PO, radni miejscy tego ugrupowania praktykują to od kilku lat), a potem palić głupa, że to nie on zadłużył miasto.
    • koluk Piechota tym "programem" strzela PO w kolano 13.10.10, 08:40
      I
      Piechota chciałby, aby większy wpływ na politykę miasta miały organizacje pozarządowe, samorządy gospodarcze i rady osiedla.

Sorry, ale Rada Osiedla nie ściągnie do Wrocławia Steinberga, Solany, Buzka czy Kwaśniewskiego

II
      mówił, wytykając Dutkiewiczowi, że ten jest skoncentrowany na inwestycjach wielkich koncernów. Szczegółów pomocy dla małego lokalnego biznesu na razie nie przedstawił.

I nie przedstawi…
      Ale fajnie jest mieć we Wrocławiu Volvo, IBM, 3M, HP czy WizzAir…

III
      Zapowiada m.in., że polepszy koordynację prowadzonych remontów dróg

ale już samych remontów nie zapewni…

rozkłady jazdy będzie dostosowywał do potrzeb pasażerów, a nie możliwości MPK

czyli rozkłady jazdy będą wykraczały poza możliwości MPK

IV
      Rozwijać ma się całe miasto, a nie tylko centrum

dzięki Fontannie i Stadionowi Wrocław przestanie być monocentryczny. To właśnie w te rejony będzie kierowany ruch turystyczny i biznesowy.

a na osiedlach mają powstawać parkingi wielopoziomowe.

Na jakich, kiedy i za czyje pieniądze?

V
      Zwiększenie liczby miejsc w przedszkolach oraz klas w szkołach

Znaczy się stłoczyć większą liczbę dzieci w jednym miejscu?

VI
      Wrocławianie mają obecnie niewiele okazji do uprawiania sportu,

Wrocławianie okazji mają bardzo wiele, ale nie wszyscy z nich korzystają.

dlatego na każdym osiedlu powinny znaleźć się boiska, baseny i sale gimnastyczne.

ilość osiedli x cena jednego kompleksu sportowego = skąd na to wszystko pieniądze???

VII
      Piechota wylicza, że jeszcze 3-4 lata temu Wrocław był finansową potęgą. Dziś jest jednym z najbardziej zadłużonych miast w Polsce

Dutkiewicz spłacił długi zaciągnięte przez Zdrojewskiego a potem zaczął w miasto inwestować. Przyciągnął do Wrocławia zagranicznych potentatów i stworzył im warunki do budowania biznesu.
      A że Wrocław jest zadłużony? Nie da się zbudować stadionu za gotówkę. Przeciętny Kowalski też by kupić mieszkanie musi wziąć kredyt hipoteczny. Czy to tak trudno zrozumieć?

Ktoś, kto do tej pory nie zaprezentował programu, zachowuje się, jak kierowca jadący przez obce miasto bez mapy.

Dutkiewicz jak dotąd wykazywał się znakomitą orientacją w terenie i żadnej mapy z Warszawy i Gdańska nie potrzebuje.
      Nie ma w tej chwili lepszego kandydata na Prezydenta Wrocławia. Należy mu umożliwić dokończenie rozpoczętej pracy a rozliczyć z niej za cztery lata. Jaki wyjdzie bilans? Zobaczymy.
      Ja osobiście jestem spokojny…
      Rafał, trzymaj się – masz mój głos!

• Gość: Kosiarski Re: Piechota tym "programem" strzela PO w kolano IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 12:14
        Zdrojewski zostawił miasto na poziomie długu 33% (dopuszczalne 60) - kredyt na trzy lata, Dutkiewicz (razem z zadłużeniem spółek ) na poziomie 100 procent z kredytem do 2030 roku. Zdrojewski odbudowywał infrastrukturę po powodzi, Dutkiewicz wydaje na prawo i lewo pieniądze z Unii Europejskiej i jeszcze mu mało więc się zadłuża. Facet żyje ponad stan a konsekwencje tej polityki rozłożą się na dziesiątki nastepnych lat. Sprawdź sobie same koszty obsługi zadłużenia to ci włosy staną dęba.
        • sverir Re: Piechota tym "programem" strzela PO w kolano 13.10.10, 13:09
          Jednocześnie Zdrojewski pozostawił miasto z dochodem na poziomie 1,5 mld złotych, a Dutkiewicz ponad 3 miliardy. Jeżeli mówimy o wydatkach, mówmy też o dochodach.
    • 13monique_n Najpierw niech Pan pokaże listę 13.10.10, 08:47
      ...swoich osiągnięć. Tych, już ZAKOŃCZONYCH sukcesem projektów. Może być razem z sukcesami w lobbowaniu na rzecz impela :P a przeciwko niepełnosprawnym, których ma Pan rzekomo wspierać
      • rotmistrz.pilecki Pan wspiera Impel, a nie niepelnosprawnych. 13.10.10, 11:52
        Nowa ustawa, nowelizacja, bije w pracowników.
        Pan w tym maczał palce, jako było wiceprezes tej firmy co w tytule.

wyborcza.pl/1,76842,8382250,Poplyna_miliony_na_rzekomo__niepelnosprawnych__pracownikow_.html
    • tentutaj Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pokaż... 13.10.10, 09:42
      Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program: ponury bełkot
      • Gość: tantus Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.pwrnet.pwr.wroc.pl 13.10.10, 11:06
        A ja jestem ciekaw, jakiż to program ma Duchowy Przywódca Dynamizmu Rafał D. Dotąd go jeszcze nie przedstawił. I ciekaw jestem, jakie to sukcesy ma na swoim koncie, bo ja ich za bardzo nie widzę...
    • Gość: hehe Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.wroclaw.mm.pl 13.10.10, 10:18
      Jeszcze nie tak dawno miłościwie nam Panujący pragnął prezydentury kraju - a tu taki afront - musi ubiegać się tylko o miasto i powiat...Łeee, nie przystoi takiemu FORMATOWI jakieś zapyziałe miasto - może by tak jednak jakiś kop do góry - żeby wreszcie Wrocławianie zobaczyli, że można lepiej rządzić niż jakiś megaloman spod Wrocławia wraz ze swoimi klakierami.
    • Gość: gkalewski Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.wroclaw.vectranet.pl 13.10.10, 10:36
      Rychu Nagrodzki - Przynajmiej Sławomir widzi ludzi , i ich potrzeby, Rafał "zepchnął" Wrocławian do defensywy i spycha ich na margines. Liczą się tylko milionerzy, developerzy i inwestorzy, a miasto to 680 tys. ludzi o różnym statusie, najczęściej niestety według polskich standardów mniej zamożnych od ludzi Władzy - ale to władza i miasto jest dla nich, i Piechota o tym powiedział, ba nawet napisał, a koryto jest zawsze tam gdzie władza, zależy jak na nie reagować
      • krecik_dewastator Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok 13.10.10, 12:10
        Ci "milionerzy, developerzy i inwestorzy" daja mozliwosc zarobienia na chleb mieszkancom tego pieknego miasta, co jest dosc istotna rzecza mimo ze niektorym zdaje sie to umykac. :)
        • Gość: Hehehe Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.wroclaw.mm.pl 13.10.10, 12:48
          Niezłe, naprawdę całkiem niezłe... Ciekawe gdzie ci wszyscy biznesmeni się podziali i jaki dochód wpłynął do kasy miasta z tych niby inwestycji..A i zapomniałem, że jak już ich znajdziesz, to zapytaj dlaczego chcą robić interesy - pewnie to wyłącznie zasługa Dutkiewicza żeby mieszkańcom żyło się lepiej! A że z zaplanowanego pozyskania środków unijnych Jego Światłość zrealizował w tym roku 15 procent to tylko dlatego, że mu kłody pod nogi rzucaja, a nie dlatego że jest nieudacznikiem...
    • 13monique_n A może by tak cień autorefleksji? 13.10.10, 13:33
      Panie Piechota, sama lektura forum oraz opinii tu zamieszczanych powinna Pana skłonić do głębokiej (sic!) autorefleksji nad swoim postępowaniem i standardami. Ale tymi wykonywanymi w praktyce, a nie tymi frazesami, których ma Pan pełne kieszenie. Nie czuje Pan tego, że nie jest Pan całkiem w porządku? Naprawdę? Nic, a nic?

--
      Wielbię mojego ukochanego chłopa :)
      • Gość: O. Re: A może by tak cień autorefleksji? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.10, 13:45
        Pan Piechota to zwykły populista, który zawsze ładnie mówił, a gó... z tego wychodziło. No może pary zpchr przysporzył kilka milionów złotych - takie plotki krążą. Ja myślę, że pewnie to nieprawda ;-)
        • Gość: pilar k Re: A może by tak cień autorefleksji? IP: *.tktelekom.pl 13.10.10, 14:53
          Program jest tak POrywający ,że słuchający go podczas prezentacji ( patrz zdjęcie nr 4 ) zasnęli z wrażenia ( Jerzy Skoczylas ) - miłych snów panie Jerzy.
        • Gość: pilar k Re: A może by tak cień autorefleksji? IP: *.tktelekom.pl 13.10.10, 14:56
          A do PiSowców to poseł Kilian ( renegat ) to kogo teraz reprezentuje ? ( zdjęcie nr 3 )
    • milton666 Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pokaż... 13.10.10, 16:38

Zmniejszyć wydatki – ale zwiększyć inwestycje (połowa programu właśnie to zapowiada) Myślę, że pan Piechota jest zbyt skromny. Powinien być ministrem finansów a nie prezydentem Wrocławia.

„MPK musi wreszcie zacząć myśleć o pasażerach, a nie wyłącznie o swoich zyskach” – takich tekstów nie powstydziliby się towarzysze walczący z kułakami.
      MPK musi zarabiać, żeby jak najmniej kasy wyciągać od miasta. Gdy zaczną spadać zyski stracą na tym głównie pasażerowie.

„rozkłady jazdy będzie dostosowywał do potrzeb pasażerów, a nie możliwości MPK” - cóż za radykalizm:-)Prezydent Dutkiewicz osobiście pilnuje aby rozkład był wyjątkowo niekorzystny dla pasażerów.

„Kandydat PO zadeklarował, że więcej uwagi poświęci wspieraniu małych i średnich przedsiębiorstw” Małe i średni przedsiębiorstwa poradzą sobie. Tak jak było do tej pory nie trzeba po prostu przeszkadzać.

„Ktoś, kto do tej pory nie zaprezentował programu, zachowuje się, jak kierowca jadący przez obce miasto bez mapy. Może kiedyś dojedzie do celu, ale ile czasu mu to zajmie?”

Obawiam się, że tę „mapę” nie rysował kartograf, tylko wysłuchany przez ukochaną młodzieniec. Obiecuje, że będzie i rozważny i romantyczny. Poniesie na rekach, wyściele życie różami i masłem sięgnie po gwiazdkę z nieba. Niestety taka jazda bez trzymanki z głową w chmurach może skończyć się tym, ze wykolei się na pierwszym życiowym zakręcie i.... pójdzie dalej Piechotą.

• Gość: stary wrocławiak Re: Piechota do Dutkiewicza: Oto mój program, pok IP: *.nat.tvk.wroc.pl 13.10.10, 17:47
        Panie Piechota. Albo Pan jest bezczelny, albo robi durnia z każdego mieszkańca Wrocławia. Taki program to WIELKIE NIC!!!! Wrocław stać na lepszego prezydenta. Taki np. Rafał Dutkiewicz, moim zdaniem, ale i nie tylko moim, całkiem dobra propozycja.
    • zgrozazgroza Piechota i Afeltowicz 13.10.10, 21:16
      Dobrze, że tworzycie alternatywę dla Wielkiego Sternika. Ten gość przegina bez przerwy.
      Tak trzymać. Ale nie popadajcie ze skrajności w skrajność bo diabeł tkwi w szczegółach.
      Konkretnie: śmiechu warte żeby stu kamienicom przeciwstawiać pięćdziesiąt podwórek bo nic nie powinno stać na przeszkodzie, żeby wszystkie kamienice i wszystkie podwórka były wyremontowane- wystarczą fundusze celowe i gospodarność.
      Rażą was spółki kąpielowe? Słusznie. Ale zauważcie, że jedna kontynuuje dobre miejskie tradycje, a druga to jawna przewałka i skok na kasę.
      Komunikacja miejska? Temat rzeka- wszyscy się w nim topią. Wszystkim władcom marzą się wielkie zmiany a wychodzi to co zwykle czyli g... i podwyżki na bilety. A może skromniej i na przykład za darmo? To by powaliło na kolana wszystkich a byłoby dużo tańsze od wielu pomysłów Panującego.
      Panie Bernardzie, wszak architektura jest Panu nie obca. I co Pan może powiedzieć na wielomiesięczne oczekiwanie na pozwolenia na budowę w kilkusetosobowym Wydziale Architektury i dlaczego tylu wrocławian decyduje się na kilkugodzinne dojazdy do miasta z tzw. wichury a nie inwestuje swoich pieniędzy w piękną zabudowę Wrocławia? Jako sprawny biznesmen wyczuwa Pan ten absurd na kilometr.
      To są ważne tematy, tu zdystansujecie Nieomylnego i dacie nadzieję na normalność mieszkańcom. Powodzenia.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka