Dodaj do ulubionych

Inwestycje na Wyspie Słodowej

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.04, 11:23
Jak podały wczorajsze "Informacje" Telewizji Dolnośląskiej w tym roku miasto
ma wydać około 2,5 mln zł na inwestycje na Wyspie Słodowej. Za te pieniądze
ma być wybudowany amfiteatr z 1000 miejsc, zbudowane nowe alejki (część
brukowana, część żwirowa), nowe nasadzenia zieleni oraz budowa nowego
oświetlenia na wyspie.
Obserwuj wątek
    • Gość: kotbehemot Re: Inwestycje na Wyspie Słodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 11:54
      To bardzo dobra wiadomosc. Coprawda przekresla to moje marzenia o jezdzeniu na rolkach po wyspie (chlip!) ale i tak bardzo sie cieszę.

A co myslicie o wyspie Piasek od strony wyspy słodowej? Wydaje mi sie ze powinna zostac zabudowana- na słodowej juz jest park, po co drugi na Piasku?:) Jakie jest Wasze zdanie?
      • Gość: $ Re: Inwestycje na Wyspie Słodowej IP: 212.127.95.* 16.04.04, 15:44
        Na wyspie Piasek www.balonodrom.com/O%20PROJEKCIE.htm
    • Gość: Rafis Re: Inwestycje na Wyspie Słodowej IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 15.04.04, 11:57
      wczoraj pisali o tym w GW
      • Gość: ! Re: Inwestycje na Wyspie Słodowej IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.04, 13:52
        A co myslicie o wyspie Piasek od strony wyspy słodowej? Wydaje mi sie ze
        powinna zostac zabudowana- na słodowej juz jest park,
        po co drugi na Piasku?:) Jakie jest Wasze zdanie?

Zabudowa w stylu zbliżonym do tego, co stało tam przed wojną, ale więcej
        budynków. Czyli małe kamiennice. Na górze mieszkania, na parterach kawiarenki,
        kafejki, taki mały, wrocławski Amsterdam. Przed wojną była tam gęsta
        ale "biedna" zabudowa, dlatego ja proponują kamieniczki w stylu np tych z
        Głogowa.
        • Gość: lolo mini amsterdam / strefa legalnej marichuany IP: 212.127.95.* 15.04.04, 14:07
          jak "maly Amsterdam" to koniecznie strefa gdzie mozna palic i kupowac w
          specjalnych sklepikach marichuane... strefa otoczona woda - tylko na 1 wyspie +
          ewentualnie wyspa slodowa

jestem pewien, ze tym malym gestem sprowadzilibysmy do Wroclawia 1000% wiecej
          rurystow z calego swiata.
          • Gość: ! Re: mini amsterdam / strefa legalnej marichuany IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.04.04, 14:13
            Policja wodna miałaby sporo zajęcia :)
          • Gość: kotbehemot Re: mini amsterdam / strefa legalnej marichuany IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 16:05
            Jesli chodzi o ilosc spozywanego alkoholu i marihuany, wyspa słodowa juz teraz jest 2gim amsterdamem
        • Gość: kotbehemot Re: Inwestycje na Wyspie Słodowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.04.04, 16:07
          No więc ogólna idea zeby nawiązac do gęstej, biednej zabudowy sprzed wojny mi sie podoba. Ale mam opory przed takim zabudowywaniem jak w Głogowie- te tynki, daszki- NIEE to nie pasuje do Wrocławia, taka zabudowa wygladalaby tam słabo. Zgadzam sie co do proporcji budynków (małe, gęsto poustawiane) i na pomysl z mieszkaniami (moze apartamentami) na gorze i knajpami na dole. Ale nie podoba mi sie architektura tych w Głogowie czy Szczecinie..

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka