wrzalik 20.12.10, 15:30 8 euro? Mogę zapłacić. Idioci, to tylko wymówka. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
na100procent kolejny sukces dutkiewicza 20.12.10, 15:46 kolejny sukces dutkiewicza, hub lotniczy bez połączeń :) Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: kolejny sukces dutkiewicza 20.12.10, 15:51 na100procent napisała: > kolejny sukces dutkiewicza, hub lotniczy bez połączeń :) Jak bez polaczen? Jest tramwaj 22, bezposrednie polaczenie z =Hub= na =Lotnicza=. Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent Tramwaj XXI+ 20.12.10, 17:23 AAA to tak ma wyglądać Tramwaj PLUS, dlatego Dutkiewicz torów nie buduje - sprytnie! To ma być tramwaj lotniczy!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z A to Dutkiewicz jest szefem Ryanair? No popatrz, IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 16:38 nie wiedziałem ;P Nie jestem fanem Dutka, ale nawet w krytyce należy zachować jakiś umiar i choć trochę przyzwoitości. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: A to Dutkiewicz jest szefem Ryanair? No popat 20.12.10, 16:47 Ja również nie widzę w tym winy Dutkiewicza. Jest to część nieco bardziej ogólnych działań firmy Ryanair. Teraz Dutkiewicz może już tylko słodzić ludziom z Ryanair, żeby uruchomili inne połączenia zamiast skasowanych połączeń do Niemiec. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: kolejny sukces dutkiewicza IP: 217.31.70.* 20.12.10, 17:24 Dutkiewicz to powinien pokazac wala za rok, gdy Ryanair uprzytomni sobie ze dal ciala, bo przeciez we W-wiu i Gdansku odbeda sie mecze Euro2012, no i pewnie mieli by sporo klientow z Niemiec i okolic dla ktorych te 8EUR to pikus z porownaniem cen LOTem/Lufthansa... Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: kolejny sukces dutkiewicza 20.12.10, 17:40 Gość portalu: Jarek napisał(a): > Dutkiewicz to powinien pokazac wala za rok, gdy Ryanair uprzytomni sobie ze dal > ciala, bo przeciez we W-wiu i Gdansku odbeda sie mecze Euro2012, no i pewnie m > ieli by sporo klientow z Niemiec i okolic dla ktorych te 8EUR to pikus z porown > aniem cen LOTem/Lufthansa... _______________________________________________________________ Tu masz słuszną racje. LOT jest za drogi jak na te linie lotnicze, są tańsze córki Lufthansy i tez łatają do Polski. Odpowiedz Link Zgłoś
brytnej Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 15:46 Nie ma takiego portu lotniczego jak Düsseldorf-Weeze. Jest tylko Weeze, w listopadzie 2004 roku sad w Kolonii zakazal wprowadzajacego klientow w blad nazwenictwa i podszywania sie pod port lotniczy Düsseldorf, a pozniej nalozyl grzywne za nieprzestrzeganie zakazu, tak ze od marca 2005 wlasciciel lotniska respektuje ten zakaz. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do Nie... 20.12.10, 15:53 Hahn leży 130 kilometrów od Frankfurtu !!! ;) Odpowiedz Link Zgłoś
saldek Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do Nie... 20.12.10, 16:05 News już lekko przeterminowany bo o tym było wiadomo oficjalnie niemal tydzień temu a nieoficjalnie od niemal dwóch miesięcy. Z jednej strony szkoda HHN i NRN (czyli Frankfurtu- Hahn i Dusseldorfu-Weeze Niderrein) bo były to dobre huby przesiadkowe na dalsze loty, Hiszpania, Maroko, Malta etc. Na tych trasach było dużo biletów promocyjnych po 12, 18, 24 pln (w zależności od promocji). Dlatego te 8€ więcej do biletu sprawiłoby że trasa ta wcale by nie była wykorzystywana. Dobrymi hubami są też Bergamo BGY, Charleroi CRL czy Rygge RYG w Norwegii. To nie były trasy wykorzystywane do tego by lecieć do Niemiec. Głównie to były loty z myślą o dowiezieniu do huba by ludzie mogli dalej lecieć. Z drugiej strony (tej Ryanowej) odwołując ponad setkę lotów tygodniowo z Niemiec chce wywrzeć nacisk na rząd by zniósł ten idiotyczny podatek. Z okazji ogłoszenia cięcia tras pojawiły się pierwsze wyliczenia ile to wpływów nie będzie do budżetu, ile osób straci pracę itp. -- Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: z Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.12.10, 16:40 Tak naprawdę te 35 PLN więcej do biletu to żadna przeszkoda dla pasażera wybierającego się w podróż przez pół Europy, nie przesadzajmy. Ryanair znalazł sobie głupią wymówkę, i tyle. Odpowiedz Link Zgłoś
saldek Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 16:56 Dla sporej części była to różnica, zwłaszcza jeśli do BGY i CRL można było dostać się w tej samej cenie mając podobną siatkę połączeń dalej. W przypadku braku takiej alternatywy pewnie te 8€ każdy by łyknął, no może prawie każdy. W przypadku istniejących alternatyw mało kto by latał tymi samolotami. Po prostu Niemcy stały się generalnie droższym krajem niż reszta Europy jeśli chodzi o przesiadki. Tak czy inaczej szkoda niezależnie od przyczyn. Będzie mniej alternatyw przez co szybciej będą schodzić tańsze połączenia z innych portów :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarek Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N IP: 217.31.70.* 20.12.10, 18:09 tez sadze ze to glupia wymowka i de facto wykorzystaja samoloty na loty do innych miast. Zdarzylo mi sie latac pare razy trasa Hahn - W-w i samolot byl wypelniony minimum w 80-90%. Powiem ze bedzie mi brakowac tego polaczenia. A na LOT/Lufthanse tez sie nie przesiade, pozostanie jezdzic do Polski rzadziej ale samochodem... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N IP: *.olsztyn.vectranet.pl 20.12.10, 20:42 nie przesadzajmy? do bremy moglem poleciec w obie strony za 50 zl, a od nowego roku tylko za to, ze zjawie sie w niemczech mam placic 35, to sorry, ale rzad niemiecki strzela sobie w stope, bo ja polece sobie za te 35 zl gdzie indziej. Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 17:13 > To nie były trasy wykorzystywane do tego by lecieć do Niemiec. Czy ja wiem.. W regionie Ruhr akurat mieszka dużo Polaków. Dramatu nie ma (Frankfurt lata codziennie) - ale jedno lotnisko niestety odpadnie z kalendarza możliwych połączeń. Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do Nie... 20.12.10, 16:14 Fatalnie. Bardzo fatalnie. Korzystałem z tych połączeń podczas wyjazdów na wakacje. Cóż, trzeba będzie przyzwyczaić się, że lata się z Pragi czy z Berlina. Odpowiedz Link Zgłoś
saldek Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 16:58 bez przesady.. jest jeszcze Bergamo i Charleroi, Jak wróci Bologna też będzie dobrze, coraz więcej połaczeń z Oslo Rygge jest, więc nie będzie tragedii. Poza tym te samoloty będą dalej gdzieś latać Odpowiedz Link Zgłoś
pawel_zet Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 18:10 Latam głównie poza Europę (Daleki Wschód, Afryka Południowa, Ameryki). Z niemieckich hubów mogłem liczyć na wygodne połączenia, z Londynu też, ale do Londynu bilety zazwyczaj są dość drogie, więc skórka była często niewarta wyprawki. Oslo czy Bergamo nie dają takich możliwości. Z Brukseli czasem zdarzają się ciekawe połączenia do USA i stamtąd gdzieś dalej, ale z Azją jest marnie. Tak więc dla mnie jest to fatalna wiadomość. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do Nie... 20.12.10, 16:58 Może całkowicie eis wynosić, nie mam nic przeciw temu. Są lepsze linie lotnicze jak Ryanair, Niemcy nie dają się tak szantażować jak Polska np. w Bydgoszczy. Odpowiedz Link Zgłoś
saldek Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 17:17 Lepsze w jakim sensie? Jaką inną linią dolecisz za 100pln na drugi koniec Europy i z powrotem? Albo do Maroka? Każda linia ma swoich pasażerów. Jeden będzie chciał tanio polecieć z plecakiem na tygodniowy wypad na drugi koniec Europy w cenie nocnej taksówki z Psiego Pola do Leśnicy a inny będzie wolał polecieć 500km biznes klasą z posiłkiem i lampką wina. Obydwa przypadki są lepsze w ocenie swoich pasażerów. A dopłaty marketingowe do lotów stosuje nie tylko Ryanair, uwierz mi że to powszechna praktyka wśród linii lotniczych i to nie tylko wśród tzw tanich. Jeśli nie wierzysz przyjrzyj się ile Bydgoszcz zapłaciło LOTowi za uruchomienie połączenie BZG-WAW ;) Swoją drogą, nikt jeszcze nie zrobił rzetelnej analizy ile pieniądze wydane przez samorządy na połączenia wpływają na tworzenie nowych miejsc pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 17:35 saldek ile Ryanair zażyczył sobie od miasta Bydgoszczy o tym nie napisałeś? Odpowiedz Link Zgłoś
saldek Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 17:55 Nie napisałem, bo chciałem Ci zwrócić uwagę że proceder ten powszechny jest a nie jest tylko domeną Francy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent "Są lepsze linie lotnicze jak Ryanair" 20.12.10, 17:21 "Są lepsze linie lotnicze jak Ryanair" - tylko gdzie? Na razie nawet Ryanair pozostaje marzeniem. Twoja postszlachecka duma nie ma tutaj znacznia, będziesz zasuwał grzecznie autostradą do Berlińca. Dobrze ze busików czy taksówek jest multum, a podróż nie tak długa. Odpowiedz Link Zgłoś
nie-tak Re: "Są lepsze linie lotnicze jak Ryanair" 20.12.10, 17:38 na100procent napisała: > "Są lepsze linie lotnicze jak Ryanair" - tylko gdzie? Na razie nawet Ryanair po > zostaje marzeniem. Twoja postszlachecka duma nie ma tutaj znacznia, będziesz za > suwał grzecznie autostradą do Berlińca. Dobrze ze busików czy taksówek jest mul > tum, a podróż nie tak długa. _______________________________________________________________ Nie muszę zasuwać do Berlina z mojego miasta jest dożo połączeń tanich lepszych linii lotniczych, wiec na takiej linii jak Ryanair mi nie zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
na100procent Re: "Są lepsze linie lotnicze jak Ryanair" 20.12.10, 17:48 Ale yyyy o których liniach lotniczych mówisz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bb Re: "Są lepsze linie lotnicze jak Ryanair" IP: *.dbd-ipconnect.net 20.12.10, 20:04 a co chcesz w Berlinie robic ?? Ryanair nie likwiduje lin w Polsce ale bardziej w Niemczech i przez to nie bedzie lotow powrotnych. Odpowiedz Link Zgłoś
saldek Re: "Są lepsze linie lotnicze jak Ryanair" 20.12.10, 18:00 taaa a ile kosztuje taka przyjemność podróży taksóweczką do Berlina? ;) tanich linii w Europie nie ma za wiele. Wizzair który jest dużo mniejszy od Ryana, mniej punktualny, droższy i raczej preferuje kierunki tzw pracownicze niż wakacyjne. Easyjest? Fajna siatka połaczeń, szkoda tylko że w PL obecny tylko w Krakowie. I jakie to jeszcze inne tanie linie są obecne w Polsce? Był norwegian ale się wycofuje i nie taki tani, Air berlin też nie jest taki tani. Odpowiedz Link Zgłoś
balbin79 Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 18:29 wrzalik napisał: > 8 euro? > Mogę zapłacić. > Idioci, to tylko wymówka. Oczywiscie ze to wymowka, nawet jak dodamy te 8 euro od pasazera +aktualna cene biletu, wciaz nie jest strasznie drogo, rayanair wycofuje sie liczac ze albo niemiecki rzad zniesie haracz albo lotniska zmniejsza oplate za 'cos' aby ostateczne ceny biletow nie wzrosly i zachowac aktualna liczbe pasazerow Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: www Wrocław i Mikołaj Kopernik IP: *.173.28.22.tesatnet.pl 20.12.10, 19:39 świetne połączenie !!! typowe dla Wrocławia PARCIE NA SZKŁO, za wszelką cenę, żenada Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: WK Re: Wrocław i Mikołaj Kopernik IP: 156.17.73.* 21.12.10, 10:45 Ale w czym problem? Mikołaj Kopernik był stypendystą wrocławskiego kościoła Św.Krzyża podczas swoich studiów we Włoszech. Odpowiedz Link Zgłoś
greges58 Re: Wrocław i Mikołaj Kopernik 21.12.10, 15:04 Niekoniecznie... Ksiądz Mikołaj Kopernik był Kanonikiem Kolegiaty Świętego Krzyża ! Nieboszczka " Komuna " robiła wszystko, aby to ukryć ;) ^ ^ Odpowiedz Link Zgłoś
kretby Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do Nie... 20.12.10, 19:52 Tak samo Ryanair wycofa się z Niemiec jak swego czasu wycofał się z Krakowa. Czemu bez walki wziąć na siebie te 8 euro zamiast przerzucić je na lotniska? Albo obniżycie opłaty albo tniemy was z mapy połączeń. Cały Ryanair. A do przedstawienia wiosennej siatki połączeń jest jeszcze sporo czasu na przepychanki. Odpowiedz Link Zgłoś
saldek Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N 20.12.10, 21:23 Dlaczego cały Ryanair? MOL ma pomysł na biznes i po co ma brać 8€ na siebie? Czy Ty prowadząc biznes łykałbyś wszystkie możliwe opłaty, które Ci władza narzuca czy szukałbyś wyjść? Już część samolotów z Niemiec znalazło swoje miejsce gdzie indziej, w pierwszym kwartale 2011 otwierają się 3 bazy na Kanarach i nowe połączenia m.in z Bratysławą. Pytanie czemu akurat BTS a nie WRO ;) Samoloty w Ryanie mają jak najwięcej latać i jak najwięcej przewozić ludzi a nie wozić powietrze. Widocznie MOL stwierdził że część lotów jest zbędna i można samoloty zatrudnić gdzie indziej. A że przepychanki z niemieckim rządem są to chyba oczywiste. Po co ma płacić więcej niż mniej? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jan ze Smolca Mozna latac do innych miast niemieckich IP: *.internetia.net.pl 21.12.10, 17:23 Kto lata w tamtym kierunku to niech sie martwi.Ja dziekuje tej linni,przynajmniej bede miał mniej przelatujacych samolotow nad głowa o ciszy nie wspomne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: LatającyDywan Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia do N IP: 87.99.47.* 20.12.10, 21:43 A ja się mimo wszystko cieszę że zawieszają te połączenia. Komentarz do tej sprawy, jak też innych związanych z lataniem z Wrocławia można znaleźć na twitter.com/LatajacyDywan Zapraszam do subskrypcji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: GOSC Re: Ryanair likwiduje połączenia z Wrocławia IP: *.pool85-50-66.dynamic.orange.es 21.12.10, 17:52 Ryanair TO FIRMA ZE ZUZYTYMI I NIE WIEM CZY BEZPIECZNYMI SAMOLOTAMI? NIGDY NIE MAJA USTEREK TECHNICZNYCH TYLKO ODWOLUJA LOT BEZ PODANIA PRZYCZYN. NIECH SPADAJA Z RYNKU TANICH PRZEWOZNIKOW LOTNICZYCH. P.S. NAJWYZSZA PORA ABY Star Alliance WPROWADZILA STALE POLACZENIA W MIEJSCE OBSLUGIWANYCH PRZEZ Ryanair. Odpowiedz Link Zgłoś