Dodaj do ulubionych

temat dla beli

02.03.11, 16:56
Odsłona pierwsza. Skrzyżowanie Brucknera i Kwidzyńskiej.
Idzie dziad z kundlem na smyczy drogą rowerową. Za kilkunastocentymetrowym pasem trawnika ma chodnik. Przejeżdżając obok niego zwalniam i wskazując chodnik mówię: "chodnik tam jest", na co on: "ja wiem". No to mówię: "to idź na chodnik". A on: "ale jedziesz??!?!?".

Odsłona druga. Rowerostrada wzdłuż Placu Grunwaldzkiego.
Lezie chodnikiem taki gimbus, co fryzjera zna tylko z babcinych opowiadań. Wpatrzony gdzieś w niebo nagle skręca w swoje prawo i włazi mi pod koło. Zbluzgałem jak najgorszą szmatę, a ten się tylko głupio cieszy.

Pytanie: bić, kopać bez ostrzeżenia? Gazem pryskać? Rzucać kamieniami?
Obserwuj wątek
    • pleple.pl Wozić w foteliku lub w wózku 02.03.11, 16:58
      osoby pokroju Benka. Efekt szoku i głębokiej traumy murowany.
    • zetkaf Re: temat dla beli 02.03.11, 17:30
      > wię: "chodnik tam jest", na co on: "ja wiem". No to mówię: "to idź na chodnik".
      > A on: "ale jedziesz??!?!?".
      A co ci przeszkadzal? BO BYL? Wiesz, piesi jakos toleruja rowerzystow na chodnikach, mimo ze powinni byc przepisowo na "drodze samochodowej". Niestety, tolerancja wsrod forumowych rowerzystow to slowo obce, no, ale co sie szlachta bedzie z pospolstwem integrowala...

> Lezie chodnikiem taki gimbus, co fryzjera zna tylko z babcinych opowiadań. Wpat
      > rzony gdzieś w niebo nagle skręca w swoje prawo i włazi mi pod koło. Zbluzgałem
      > jak najgorszą szmatę, a ten się tylko głupio cieszy.
      > Pytanie: bić, kopać bez ostrzeżenia? Gazem pryskać? Rzucać kamieniami?
      Nie, rozjechac, zglosic na policje wypadek z udzialem pieszego i pojazdu (nie mow ze roweru, wieksze szanse ze przyjada ;) to jeszcze gosciu mandacik zaliczy.
      Aha, podobno przy wykroczeniach takze mozna zatrzymac na goracym uczynku - wiec goscia przytrzymujesz, wzywasz policje, jak bedzie chcial isc dalej... znaczy sie uciekac, to go sila zatrzymujesz ;) Mysle, ze to rozwiazanie cie zadowoli?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka