radekp9 24.08.11, 19:34 Zna może ktoś adres www tego przedszkola (czy zespołu szkół)? Wiem, że jest (z informacjami dla przyszłych przedszkolaków), ale google nie pomaga. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
d0oti Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 25.08.11, 20:35 Dzwoniłam do wydziału edukacji i powiedziano mi, że to przedszkole rusza normalnie do 1 września i z tych info na stronie wygląda na to, że będą funkcjonować normalnie :) Odpowiedz Link Zgłoś
kettoo Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 10.09.11, 21:51 Witam Zostało założone forum, aby rodzice z ZSP16 mogli wspólnie rozwiązywać napotykane problemy, a także wspólnie radzić nad tym co i jak można ulepszyć. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
radekp9 Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 12.09.11, 19:02 kettoo napisał: > Witam > Zostało założone forum, aby rodzice z ZSP16 mogli wspólnie rozwiązywać napotyka > ne problemy, a także wspólnie radzić nad tym co i jak można ulepszyć. > Pozdrawiam A adres tego forum to??? Odpowiedz Link Zgłoś
kettoo Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 12.09.11, 19:36 no tak, wiedziałem że o czymś zapomniałem www.zsp16wietrzna.pun.pl/ Forum uruchomione raptem 3 dni temu Odpowiedz Link Zgłoś
cucaracha.feliz Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 01.04.12, 09:04 Może teraz, po kilku miesiącach działania szkoły, jakies opinie o niej? Bo forum zdechnięte, wyszukiwarka nic nie pokazuje, a przecież uczy się tam kilkaset dzieci. Fajna ta szkoła? Odpowiedz Link Zgłoś
puzzup Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 02.04.12, 18:02 nie wiem nic o szkole ale przedszkole jest takie sobie i to baaardzo takie sobie dyrektorka odmawia współpracy z radą rodziców głównie chodzi o wybór kateringu, dzieci jeżeli jedzą to chorują (przetargi wygrywa pan krzyś więc wiadomo...), nie odpowiada na pismo (bo to 'zawracanie głowy') a z rodzicami koresponduje wywieszkami zamiast przez radę rodziców) w tej samej szkole tymczasowo jest przedszkole 'niezapominajka' - tam wszystko działa jak należy. udało im się zmienić nieświeży katering. dyrekcja to jakieś spady z innych szkół, młode przedszkolanki na szczęście raczej ok odradzam wietrzną Odpowiedz Link Zgłoś
kolteta Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 02.04.12, 19:05 A ja z przedszkola jestem bardzo zadowolona. Afery i nagonki na p. dyrektor nie rozumiem, są pewne przepisy dotyczące rozpisywania przetargów i ona się ich trzyma. Porozumiewanie się przez "wywieszki" jak to nazywasz to po prostu zejście do poziomu pań, które mailowo rozsyłały pomówienia na temat p. dyrektor (pomówienia wiedziały gdzie rozesłać, oficjalnych przeprosin i sprostowania nie otrzymałam na maila). Inna sprawa, że jeśli chodzi o moje dziecko i jedzenie to nie ma to dla mnie większego znaczenia, moje dziecko jak czegoś jeść nie chce to nie je, jak je to nie choruje (w ogóle nie choruje, więc może tu jest pies pogrzebany). Nauczycielki fantastyczne!! Jedyny minus to, że dzieci bardzo rzadko wychodzą na dwór. Odpowiedz Link Zgłoś
puzzup Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 12.04.12, 18:38 wystarczy przejść się do niezapominajki i zobaczyć uwagi na temat jedzenia co doprowadziło do mandatów i ostatecznie wypowiedzenia umowy jeżeli ktoś wierzy w 'oficjalne wersje' to niech sobie wierzy, nie każdy ma dostęp do pełnej informacji co do rzekomych 'pomówień' to znam je i były to ewidentne uwagi co do przyszłego przetargu, które sprawdziły się na 100% (pominięcie całkowite rady rodziców przy ustalaniu kryteriów, kryteria dobrane pod pana krzysia - rzekome 'trzymanie się przepisów' to bzdura i mydlenie oczu rodzicom, kryteria dopiera dyrekcja), opinie o panu krzysiu i jego cateringu można znaleźć tutaj na forum gazety oraz w artykule o P58 ze Strzegomskiej, a nawet w przychodniach. proponuję porównać menu z niezapominajki i w ZSP16. tam dyrekcja (i intendentka) pilnują cateringu (w niezapominajce sekretariat rozlicza opłaty za zajęcia dodatkowe - u nas NIEDASIE). w zsp16 po podniesieniu opłat za ten 'catering' rodzice płacą więcej, a miastu dyrektorka zmniejszyła dopłatę. czyli rodzice sfinansowali podwyżkę opłat z nawiązką. na plac to raczej nie powychodzą. nie jest zbyt duży (wielkości tego w parku południowym - na 150 dzieci...), a i tak w połowie zmienił się w grzęzawisko. Odpowiedz Link Zgłoś
cucaracha.feliz Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 23.04.12, 08:55 Byliśmy na dniu otwartym i cóz, bez rewelacji. Szkoła nowa, czysta, jasna, ale bez duszy. Czy nie można było zatrudnić jakiegoś architekta wnętrz, choćby studenta, aby pomógł zagospodarowac wnętrza? Ponaklejane na szyby rysunki to trochę za mało, aby było przytulnie. Gdzie obrazki, zdjęcia, jakieś kiwaty??? Położona w sercu bardzo brzydkiego nowego osiedla, szkoła robi raczej smutne wrażenie. Brak własnej kuchni i jakiś dziwaczny katering (co to w ogóle za nazwa dla firmy "pan Krzysio???) to w państwowej placówce oświatowej po prosru skandal. Przecież projektując szkołe można było przewidzieć nowoczesne zaplecze. Pani dyrektor nie widzieliśmy, a wydawałoby się, ze na dniu otwartym to ona powinna witać rodziców, pokazywać szkołę i zachęcać, prawda? Nauczyciele sprawiają wrażenie "z łapanki". Niestety, ale w szkole najważniejsza jest kadra, a o dobrą kadrę musi się postarać dobry dyrektor. Mimo, że to nasz rejon, raczej ppdziękujemy. Czyste ściany to za mało. Odpowiedz Link Zgłoś
docosahexaenoic Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 26.04.12, 12:12 Super przedszkole na ładnym osiedlu. Robi bardzo pozytywne wrażenie. Szkoda jedynie, ze nie ma kuchni z kucharkami gotującymi na miejscu - to minus Mam nadzieję że się dostaniemy -piękne sale, nowiutkie, czyste... Odpowiedz Link Zgłoś
cucaracha.feliz Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 04.05.12, 18:22 Serio podoba Ci się to blokowisko:O? Mnie przeraziło. Na dodatek, kiedy sie tam sprowadza ludzie, będzie problem z dojazdem (już się cięzko przebić przez jednokierunkową Wietrzną). No cóz, powodzenia przy rekrutacji:) Mój synek zostaje w swoim starym przedszkolu (do 16 poszedłby już do zerówki jako pięciolatek), córka w starej szkole. Odpowiedz Link Zgłoś
radekp9 Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 08.05.12, 16:50 Te bloki są akurat całkiem w porządku biorąc pod uwagę co się projektuje i buduje (aby daleko nie szukać - osiedle przy Skarbowców/Krzyckiej). Natomiast co do przedszkola, a raczej cateringu, to dzieją się tam po prostu cyrki i tyle w tym temacie. Jeżeli czyjeś dziecko ma nadwagę, to polecam ;). PS. Też uważam za skandal, że taka duża placówka nie ma własnej kuchni. Odpowiedz Link Zgłoś
cucaracha.feliz Re: ZSP nr 16 na Wietrznej 31.05.12, 09:08 No i masz babo placek, dziecko mi przydzielili do tej szkoły:( Mam nadzieję, że uda się wywalczyć, żeby zostało w tej, do której chodziło do zerówki... Odpowiedz Link Zgłoś