Dodaj do ulubionych

Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most AOW

27.08.11, 14:16
Bliszczuk do senatu! Kumple do senatu czekają na Perłę Polskiej Myśli Misiowej (PPMM)
Obserwuj wątek
    • telebox Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most AOW 27.08.11, 14:16
      Co za ekscytacja w tekście wyborczej...
    • Gość: Ulla Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 14:30
      Jestem oburzona jak potraktowano dzisiaj kilkaset osób przed wejściem na autostradę i most Rędziński. Trzymano nas ( młodzi, starzy, bardzo starzy, dzieci w wózkach, rowerzyści) półtorej godziny w pełnym słońcu i nie pozwolono wejść nawet na ten odcinek autostrady.
      Ja rozumiem "PREMIER PRZYJECHAŁ" ale dlaczego do ostatniej chwili pisano i mówiono, że bedzie można wejść o 9-tej? Gdyby Premier usłyszał jak traci elektorat przez takie traktowanie społeczeństwa to na pewno by się na to nie zgodził.
      Skandalem jest również, że rowerzyści ( pewnie było ich kilkuset) mogli wjechać na most a piesi tylko w małych grupach i to co godzinę. Upał 35 stopni, grzmocące głośniki i nikt nic nie wie. To oburzające!!!
      Co chwilę jednak kogoś się na ten most wpuszcza, bo są ważniejsi o my reszta mało znaczącego społeczeństwa!!!
      • telebox Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most 27.08.11, 14:36
        Nie od dziś wiadomo że rowerzyści mogą więcej we Wrocławiu
      • mmm246 Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most 27.08.11, 15:11
        tylko pogratulować rodzicom trzymającym małe dzieci w wózkach w tem. 35 stopni
        • Gość: cminusminus Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.toya.net.pl 27.08.11, 15:35
          A jak! Jeszcze pewnie matrony z wózkami żądały pierwszeństwa. "no patrza państwo, przeca mam dzeciaka!"
          • Gość: karpaczanin Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 16:38
            Ale folklor...

Ja właśnie wróciłem z wycieczki rowerowej po Karkonoszach. Wspaniała pogoda, piękne widoki, w górach przyjemny chłodek, że nawet specjalnie się nie spociłem. A po wycieczce ochłoda w aquaparku w "Gołębiewskim". A Wrocławiaki jedyną rozrywkę, jaką mają w wakacje, to smażenie się 1,5 godziny na rozgrzanym asfalcie w 30-stopniowym upale, żeby zobaczyć most, jakich za granicą jest od groma. Jak mawiał mój dziadek, debili nie sieją, oni sami się mnożą.

Miłej końcówki wakacji, wrocławskie mieszczuchy! Oby była ona równie "udana", jak reszta waszych wakacji.
            • Gość: madzia p Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: 94.76.208.* 27.08.11, 18:47
              Ty to masz fajnie :))
              My wszyscy we Wrocławiu zazdrościmy Wam pięknych gór i wspaniałego miejsca na wakacje. Sama chętnie jeżdże do Karpacza jak mam trochę wolnego czasu.Pozdrawiam serdecznie wszystkich mieszkańców Karpacza i okolic :)))
              • Gość: corso Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 20:39
                Już nie masz czego zazdrościć? W Karpaczu panuje syf, kiła i mogiła. Jeżeli nie chcesz jechać daleko a szukasz pięknych gór i wspaniałego miejsca na wakacje wystarczy, że pojedziesz do Czech. Karpacz lepiej omijać z daleka.
                • Gość: rocco Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.opera-mini.net 27.08.11, 22:16
                  Syf, kiłę i mogiłę to masz w chałupie. Często jeżdżę do Karpacza i bardzo mi się tam podoba. Można tylko się cieszyć, że tacy jak ty omijają to piękne miejsce.

Przyłączam się do "madzi p" i pozdrawiam "karpaczanina" oraz wszystkich mieszkańców jego miasta.
                  • Gość: corso Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.08.11, 22:58
                    W d… byłeś i g… widziałeś. Nie przypominam sobie bym kiedykolwiek zapraszał cię do mojego domu więc daruj sobie naganiaczu takie teksty. Gdybyś ochlapusie wybrał się poza ten podrzędny grajdół zwany Karpaczem i zobaczył co inne miasteczka i ich mieszkańcy mają do zaoferowania wówczas zmieniłbyś zdanie.
                    • Gość: turysta Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 23:34
                      Również od dawna jeżdżę do Karpacza na narty i w góry i uważam, że jest to jedno z najpiękniejszych miast na Dolnym Śląsku. Czego nie można powiedzieć o Wrocławiu, które niewątpliwie należy do najbrzydszych. A ty śmieciu wracaj do szamba, bo tam jest twoje miejsce. Z szamba wylazłeś, to i do szamba wrócisz.
                      • Gość: sprzątacz Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 07:28
                        karpaczowe trolle - won mi stąd. spier@@@@ć do swojego forum. a tak w ogóle to Czeskie schroniska, pensjonaty i miasteczka karkonoskie przebijają te wasze o lata świetlne
                        • Gość: Anna P. Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: 213.229.79.* 28.08.11, 11:00
                          Niestety, nie mogę się z Tobą zgodzić. Znam doskonale i czeskie, i polskie tereny w górach i muszę stwierdzić, że takich perełek jak Karpacz czy Szklarska na próżno szukać po czeskiej stronie. Więc najwyraźniej nie wiesz, o czym piszesz. A tak na marginesie: nie uczą kultury we Wrocławiu? Szkoda. Wulgaryzmy, wyzywanie od trolli etc. wystawia tylko jak najgorsze świadectwo Tobie i mieszkańcom Twojego miasta.
      • Gość: @ Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.internetia.net.pl 27.08.11, 15:51

Gość portalu: Ulla napisał(a):

> Jestem oburzona jak potraktowano dzisiaj kilkaset osób przed wejściem na autost
        > radę i most Rędziński. Trzymano nas ( młodzi, starzy, bardzo starzy, dzieci w w
        > ózkach, rowerzyści) półtorej godziny w pełnym słońcu i nie pozwolono wejść nawe
        > t na ten odcinek autostrady.
        > Ja rozumiem "PREMIER PRZYJECHAŁ" ale dlaczego do ostatniej chwili pisano i mówi
        > ono, że bedzie można wejść o 9-tej? Gdyby Premier usłyszał jak traci elektorat
        > przez takie traktowanie społeczeństwa to na pewno by się na to nie zgodził.

:-)))))

przecież to było do przewidzenia!

na Zachodzie dyma się polityków (doslownie):
        www.se.pl/mezczyzna/wszystko-o-kobietach/youtube-burmistrz-aalst-uprawiala-seks-na-wiezy-wideo-youtube-tylko-dla-doroslych-im18_202032.html
        u nas to politycy dymają społeczeństwo i własny elektorat
      • Gość: ciekawy Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.189.40.130.azart.pl 27.08.11, 19:39
        A po co Pani tam szła?
      • qwerfvcxzasd Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most 27.08.11, 21:36
        trzeba być kretynem, zeby chodzic na takie "spendy",. wcale mi was nie zal baranki. ;)
      • Gość: anamir Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.217.146.194.generacja.pl 29.08.11, 01:23
        jak zwyle doskonała organizacja w krajowym wydaniu. Zawsze ludzie się po coś muszą ustać, powalczyć, starcić nerwy - inaczej się nie liczy !
    • kalam07 Lemingi 27.08.11, 14:44
      wyborcza spędziła na most tłum lemingów co by klaszczały dla tuska, a teraz ich musztruje że lemingi nie rozumiały że most jest zamknięty i miały tylko ładnie wyglądać na tle przemawiającego słońca peru
      • telebox Re: Lemingi 27.08.11, 14:48
        Dokładnie, gorzej niż w PRL-u. Po drugie skoro most jest nadal w budowie, to po co zaprasza się ludzi na dzień otwarty?
      • Gość: Max Re: Lemingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.08.11, 15:35
        Pieprzysz jak poparzony, ludzie przyszli dla siebie, bo to jedyna okazja by wejść na most lub przejechać po nim rowerem.
        • Gość: @ Re: Lemingi IP: *.internetia.net.pl 27.08.11, 15:53
          Daję sobie rekę obciąć, że wybiórcza wiedziała wcześniej o przyjeździe Premierka, ale nie chciała spłoszyć publiki.
          • Gość: z Tak tak, pacanie, straciłbyś rękę bezmózgu ;P IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.11, 22:01
          • Gość: Łukasz Re: Lemingi i kiełbasa IP: *.connecta.pl 30.08.11, 23:02
            task miał przyjechać i znowu powiedzieć, że droga będzie bezpłatna

co ciekawe, że w założeniu nigdy nie miała być płatna

żeby od ludzi wykasować dutki to trzeba wybudowac poszerzenie pasa drogowego, żeby wybudowac poszerzenie to trzeba sobie grunt kupić, a nasz były wojewoda gruntów na takie cele nie kupował bo nie był idiotą jak S..het..na który piperd...ł taki news żeby cudowny task mógł odszczekać i coby mu wszyscy klaskali za dobrodusznosc.. paranoja, kolesiostwo, debile..
            jedynym odważnym który zmienił stan rzeczy i zadecydował o wykupie gruntów w celu budowy naszej obwodnicy był wojewoda bynajmniej nie z partii taska :)
        • Gość: wkształcony Re: Lemingi IP: *.e-wro.net.pl 27.08.11, 15:53
          a ja widziałem Tuska!
          Cieszę się panie premierze, że wszystko postępuję zgodnie z planem. My młodzież Polski jesteśmy dumni z Pana i Pana załug dla dobra naszej ojczyzny!
          Nie lubimy PiS-u i Kaczyńskiego, bo to wilki. Lubimy pana i całe PO.
          • Gość: melek Re: Lemingi IP: *.e-wro.net.pl 28.08.11, 00:38
            > a ja widziałem Tuska!
            A poznałeś go (od najgorszej strony)?

> Cieszę się panie premierze, że wszystko postępuję zgodnie z planem.
            Raport NIK o AOW mówi o zawyżeniu kosztów budowy z 1,6 do 3,9 mln. To tez było w planie ?
            Asfalt się odklejał zanim auta po nim zaczęły jeździć .
            To tez planowo ?
            W środę oddają AOW a w sobotę roboty na moście nie skończone jeszcze.
            To też zgodnie z harmonogramem ?
            Przyjeżdza Tusk i mówi że gdyby nie jego 900 mln to figą byśmy mieli a nie AOW .
            Wspaniałomyślnie zmienia autostradę na drogę ekspresowa aby punków narobić ale nie skonsultował tego z autorami którzy projektowali autostradę.
            Biliszczuk i GDAKa chcą przejść do historii z najdłuższym i najdroższym mostem i budują go na ukos rzeki i w najszerszym jej miejscu.
            Most jest projektowany na 30 lat a wykonawca daje 6 lat gwarancji.
            Stawiają bramkę Viatol na szczycie AOW, ale nie można ustalić na którym zjezdzie auta będą się pchać do miasta.
            Nawierzchnia jest nieogrzewana nad rzeką, a lód ze 122 m pylonu będzie z większym hukiem zjeżdżać na jezdnię niż to robi na Milenijnym.
            Miasto chce kilkaset mionów za ziemię pod osiedla na polach irygacyjnych, ale przecina je estakadę na palach.
            AOW projektowana jest jako autostrada, a w trakcie budowy podwyższają w przepisach maksymalną prędkość do 140 km/h tymczasem projektując bariery na moście mające wytrzymać uderzenie auta osobowego z prędkością 70km/h.
            Skoro na oddanej Obwodnicy Śródmiejskiej gdzie jest ograniczenie do 50km/h auta jeżdżą z V=140km/h, to ile będą jeździć po AOW gdzie ograniczenie jest 140km/h ?

>My młodzież
            > Polski jesteśmy dumni z Pana i Pana załug dla dobra naszej ojczyzny!
            > Nie lubimy PiS-u i Kaczyńskiego, bo to wilki. Lubimy pana i całe PO.
            Można wam to wybaczyć bo naiwność a często i głupota przypisane są do młodości.
            Przyjechał Tusk nałapać punktów a mimo to nie udało mu się przeciąć wstęgi bo AOW nie skończona.
            Dutkiewicz olał ten cyrk i nie pojawił się.
            Lemingi robią to co zawsze , czyli łykają.

• zetkaf Re: Lemingi 27.08.11, 20:27
          > bo to jedyna okazja by wejść na most lub przejechać po nim rowerem.
          Dzis na facebooku w profilu Wroclove byl link do filmiku z EOW. I zauwazylem na nim, ze obok pasa asfaltowego jest jakby dodatkowy pas - czyzby dla pieszych? Czy moze tylko dla rowerzystow? Jak ktos zdesperowany, to moze wziac WRM-a wypozyczyc na ta okazje (czy PoRD zabrania zatrzymywania sie na ddr-ze?)
          • olek_01 Re: Lemingi 27.08.11, 20:52
            zetkaf napisał:
            I zauwazylem na
            > nim, ze obok pasa asfaltowego jest jakby dodatkowy pas - czyzby dla pieszych?

Nie, to jest a raczej był pas awaryjny - Premier obiecał ,że AOW będzie bezpłatna,
            więc ten pas wkrotce były awaryjny może przerobią na pas dla rowerów;-)
            drogówka
            będzie miała kupę roboty :P
            • zetkaf Re: Lemingi 27.08.11, 22:14
              > Nie, to jest a raczej był pas awaryjny -
              CO??? Ja tam widzialem normalna asfaltowa droge (zapewne z pasem awaryjnym), potem barierki, potem kawalek przerwy i znowu barierki. No zeby droga byla oddzielona od pasa awaryjnego, to nawet na A4 nie byli tak kreatywni ;)
        • Gość: melek Re: Lemingi IP: *.e-wro.net.pl 28.08.11, 00:04
          > Pieprzysz jak poparzony, ludzie przyszli dla siebie, bo to jedyna okazja by wej
          > ść na most lub przejechać po nim rowerem.

Bo jakiś kutas pożałował paru groszy na dobudowanie chodnika i ścieżki rowerowej.
          Projektant chciał uwzględnić je w projekcie ale ktoś pożałował kilku czy kilkunastu milionów.
          Teraz chcą przy moście robić drugie centrum a na polach irygacyjnych budować wielkie osiedla mimo ze to ostatni most na zachód Wrocławia nie będzie można nim przejść piechotą, rowerem czy nawet skuterem.
          I to mimo, że AOW podrożała z 1,6 mld do prawie 4 mld.
          To wielki błąd i marnotrawstwo społecznych pieniędzy.
          Teraz trzeba będzie dobudować drogą kładkę podwieszana pod mostem i problematyczne będzie ominiecie pylonów.
          Tymczasem na AOW po obu stronach są chodniki techniczne szerokie na 90-300 cm.
          Są boczne drzwi i schody oraz drogi na najazdach serwisowych.
          Jezdnia jest zabezpieczona barierami energochłonnymi więc nie byłoby ryzyka ze pieszy wejdzie na jezdnię. Zresztą tam i tak jeden pas jest pasem awaryjnym.
          Granda.
          To się nadaje do prokuratora.
          • Gość: gość Re: Lemingi IP: *.static.korbank.pl 28.08.11, 13:59
            piesi na moście? ten most jest pomiędzy jednym a drugim odcinkiem obwodnicy - nie wiem kto normalny wybiera się na spacer autostrada, czy droga ekspresowa....bez komentarza..może na autostradach też powinien być pas dla pieszych?
            • Gość: wrc Re: Lemingi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 14:20
              Tylko zapominasz jeszcze o tym, że ten most łączy dwa brzegi Odry. Z tego choćby powodu przejście dla pieszych przez most jest uzasadnione. Zresztą sam projektant to proponował, ale zabrakło pieniędzy. Może gdyby Dutkiewicz zaproponował pokrycie kosztów tego przejścia, to by je wybudowano. No, ale mamy "stadion" zamiast przejścia.
      • kotekmoj Re: Lemingi 27.08.11, 15:53
        Spokoj... kaczynski i tak juz bedzie wylacznie premierem wszystkich post-smolenszczan i tyle... nie ma sie czym denerwowac. trzeba sie pogodzic.
    • telebox Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most 27.08.11, 17:25
      Podobno Mostostal nie wiedział że ludzie mają odwiedzać most, dowiedział się w ostatniej chwili...
    • wojtas71 Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most AOW 27.08.11, 17:47
      to taki miś.. na miare naszych mozliwosci.. slomiana inwestycja
      • Gość: optymistawr Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.finemedia.pl 27.08.11, 18:32
        Wojtas pieprzysz takie głupoty jak by ci ząbki wychodziły,zramolały pisowski dziadu
        • niestaly_czytelnik Pudło - wojtas71 to palikociak 27.08.11, 19:52
          Za to ja PiS-owiec też uważam, że most jest piękny. Jestem z niego dumny tym bardziej, że to właśnie rząd Kaczyńskiego wydał pozwolenie na budowę, przeprowadził wywłaszczenia gruntów, przygotował przetargi. W tamtym też czasie miały miejsce prace projektowe. Zasługą obecnego rządu jest jedynie pawie dwukrotne podrożenie tej inwestycji i to w dobie spadających cen materiałów budowlanych i robocizny! Wyczyn godny IGnobla...

• Gość: driver 2758 Re: Pudło niestały czytelniku IP: *.dynamic.chello.pl 27.08.11, 20:13
            niestaly_czytelnik napisał:

> Za to ja PiS-owiec też uważam, że most jest piękny. Jestem z niego dumny tym bardziej, że to właśnie rząd Kaczyńskiego wydał pozwolenie na budowę, przeprowadził wywłaszczenia gruntów, przygotował przetargi. W tamtym też czasie miały miejsce prace projektowe. Zasługą obecnego rządu jest jedynie pawie dwukrotne podrożenie tej inwestycji i to w dobie spadających cen materiałów budowlanych i robocizny! Wyczyn godny IGnobla...

A to się czegoś nowego dowiedziałem, że rząd Kaczyńskiego wydał pozwolenie na budowę. Szkoda że ignorujesz prawdę. Pozwolenie na budowę wydał wojewoda niemający z rządem Kaczyńskiego nic wspólnego, bo bylo to w kwietniu 2008r. kiedy to po rządzie JK nie bylo już śladu.
            Poza tym - gdyby inwestycję zaczęto w latach rządów PiSu, to najprawdopodobniej byłaby tańsza. A wiesz dlaczego ? Dlatego, że w tamtych czasach zahamowano wielkie inwestycje i firmy budowlane biły się o każdy kontrakt, oferując nawet ceny dumpingowy, by tylko przetrwać. I nie wmawiaj że po 2007 r. ceny materiałów i robocizny spadały.
            Wam PiSowcom wydaje się, że społeczeństwo jest głupie i że cierpi na amnezję. 9 października przekonamy się czy tak jest rzeczywiście.
            • Gość: melek Re: Pudło niestały czytelniku IP: *.e-wro.net.pl 28.08.11, 00:54
              > Wam PiSowcom wydaje się, że społeczeństwo jest głupie i że cierpi na amnezję. 9
              > października przekonamy się czy tak jest rzeczywiście.

Społeczeństwo pamięta kłamstwa wyborcze tuska .
              Mało mnie obchodzi że pis myśli że społeczeństwo ma amnezję.
              Ciesze się że idiotę palikmiota wyrzucili z PO bo on więcej szkody Po narobił niz PiSowi.

• Gość: z Łżesz jak bura suka Dorna piss-dzielcu. Jak zawsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.11, 21:56
            to wy robicie zresztą.
      • Gość: breslauer Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.internetia.net.pl 27.08.11, 21:23
        breszesz waść,jakbyś głupi był.
    • zetkaf Wroclaw miasto spotkan... w korkach? 27.08.11, 20:35
      No coz, wroclawskiej tradycji musialo stac sie zadosc, choc EOW jeszcze nie otwarta, to oczywiscie korek sie musial zrobic ;)
      Az boje sie pomyslec co bedzie, jak wpuszcza samochody...
      • Gość: z A co to jest "EOW", ptysiu? ;) n/t IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.11, 22:02
        • zetkaf Re: A co to jest "EOW", ptysiu? ;) n/t 27.08.11, 22:09
          Ty mi lepiej powiedz, gdzie masz AOW? Zgodnie z wypowiedzia premiera Tuska, wlasnie stracilismy szanse na AUTOSTRADOWA Obwodnice Wroclawia, teraz to jedynie EKSPRESOWA Obw. Wroc.
          czyli wlasnie EOW, moj ty bezie ;)
          • tbernard Re: A co to jest "EOW", ptysiu? ;) n/t 28.08.11, 09:33
            Szkoda tylko, że podczas projektowania zakładano, że ma być to autostrada a nie droga ekspresowa. Ta druga jest mniej restrykcyjna, na przykład jeśli chodzi o krzywizny, więc na pewno dało by się taniej poprowadzić jej przebieg. No ale mamy za to Misia na miarę naszych możliwości. A co do prędkości, to ciekawe czy utrzyma się 140, bo w niektórych miejscach, to pod samymi oknami ludziom przebiega, więc jest spora szansa, że na wielu odcinkach obniżą prędkość dozwoloną. Ekrany akustyczne trochę wytłumiają ale cudów nie można oczekiwać.
            • zetkaf Re: A co to jest "EOW", ptysiu? ;) n/t 28.08.11, 19:20
              > amy za to Misia na miarę naszych możliwości. A co do prędkości, to ciekawe czy
              > utrzyma się 140
              To ty nie znasz Wroclawskiej PoRD? Przeciez w poblizu Wroclawia na autostradach obowiazuje max 110 (w bezposredniej bliskosci 80, ze wzgledu na zjazdy). Wcale sie nie zdziwie, jak na EOW bedzie obowiazywac 50 (bo przeciez nie dosc, ze nie A, tylko E a wlasciwie S, na dodatek jeszcze czesciej zjazdy), nawet w godzinach 23-5...
          • indywidualismus Re: A co to jest "EOW", ptysiu? ;) n/t 28.08.11, 10:13
            Jak to "straciliśmy szansę"? Co masz na myśli? Że jej nie wybudują?
            Jakbyś wczoraj był na moście i dalej, tobyś widział że obwodnica jest SKOŃCZONA ! Nawet pasy są namalowane. Myślisz, że z powodu przemianowania jej na ekspresówkę, będą ją wyburzać, zwężać, czy coś innego robić?
            A może o samą nazwę ci chodzi, bo z drogi korzystał nie będziesz. Może chciałeś chodzić po świecie i się chwalić: "a my, to mamy AOW!"
            Nie rozumiem cię, stary (młody?)
            • tbernard Re: A co to jest "EOW", ptysiu? ;) n/t 28.08.11, 12:18
              Tylko, że być może niepotrzebnie w standard autostrady wpompowano więcej pieniędzy. Ekspresówka by wystarczyła i była by z pewnością tańsza. Być może na ekspresówkę do Poznania na odcinku dolnośląskim przez to brakuje, bo wpompowano na Misia na skalę naszych możliwości.
              • Gość: BartekP Poczytaj sobie o prędkości projektowej A8 IP: *.ssp.dialog.net.pl 28.08.11, 17:31
                W dokumentach jest 120 km/h. Nie wiem skąd przypuszczenie że ktoś budował ją dla większych prędkości. Zresztą w żadnym cywilizowanym kraju nie można jeździć więcej na autostradach biegnących w granicach miasta.
                • zetkaf Re: Poczytaj sobie o prędkości projektowej A8 28.08.11, 19:27
                  > W dokumentach jest 120 km/h.
                  No dobrze, w takim razie, czym sie rozni A od E/S? Skoro na jednej i na drugiej ograniczenie do 120 by bylo... to na sile probowano nas naciagac na oplaty, aby potem, przed wyborami, dokonac cudu i zrobic droge bezplatna?
            • zetkaf Re: A co to jest "EOW", ptysiu? ;) n/t 28.08.11, 19:25
              > Jak to "straciliśmy szansę"? Co masz na myśli? Że jej nie wybudują?
              Nie, ze nie wybudowali. Przeciez Tusk wyraznie powiedzial, ze wybudowali EOW a nie AOW. Zeby ustawy nie trzeba bylo zmieniac. A wlasciwie - zeby rzadzacy nie musieli jej czytac, bo w niej jest odpowiednia furtka. Choc to jego wrodzy, to Tusk zachowal sie po PiSowsku - zamiast wykorzystac istniejace prawo stworzyl nowe aby osiagnac cele, ktore juz sa zapisane w obowiazujacym prawie...

> Jakbyś wczoraj był na moście i dalej, tobyś widział że obwodnica jest SKOŃCZONA
              Obwodnica tak. Autostrada - NIE. Przeczytaj jeszcze raz dokladnie co napisalem. i co znaczy EOW. A co znaczy fikcyjna juz AOW.

> A może o samą nazwę ci chodzi,
              NO WOW!!! A jednak zrozumial... dobra, to czepiactwo slowne, ale w poblizu Wro jedyna autostrada (na dodatek nie spelniajaca warunkow) jest A4... Innej nie ma i w najblizszym czasie raczej nie bedzie.

> bo z drogi korzystał nie będziesz.
              A tam nie bede. Na codzien pewnie nie, bo za bardzo na uboczu dla mnie, ale moze jak bede wracal w rodzinne strony... a moze szybciej sie uda przez centrum, bo prawie nigdy nie zdarza mi sie w tym kierunku jezdzic w godzinach szczytu?

> chodzić po świecie i się chwalić: "a my, to mamy AOW!"
              JA??? Ja przyszedlem stac w korku dla pieszych?
    • Gość: diagnoza Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.internetia.net.pl 27.08.11, 21:07
      >Nikt nie spodziewał się aż tak dużej liczby chętnych

stała sytuacja przy każdym bałaganie organizowanym przez GW

• januszz4 Jaki był cel tej dzisiejszej imprezy? 27.08.11, 22:59
      Kilkakrotnie na tych forach pisałem, że powinno się w któryś weekend, jeszcze przed wpuszczeniem aut, udostępnić most publiczności pieszo-rowerowej. Przyjechaliśmy dzisiaj z synem rowerami ok. godz. 11,00 licząc, że bedziemy mogli wjechać na most i obejrzeć widoki. To co zastaliśmy uważam za wielki skandal. Rozumiem, że most nie ma jeszcze technicznego odbioru i dlatego praktycznie tylko niewielka liczba chętnych mogła na niego wejść. Ale w takim razie po cholerę robi się taką imprezę, jeśli podstawowy cel jakim jest wejście na most nie może zostać zrealizowany. Osobiście figę interesowały mnie jakieś biegi i wyścigi rowerowe. Nie po to smażyłem się w upale, żeby w tłumie stać jak głupi 250 m. przed mostem z brakiem perspektywy wejścia na niego. Gdyby organizatorzy potraktowali mieszkańców Wrocławia poważnie, należało poczekać na pełny techniczny odbiór mostu i następny dzień ogłosić jako dzień wolnego wstępu na most dla wszystkich. Bez zbędnych imprez i tej całej hucpy. A tak pozostał żal i niesmak. I jeszcze jedno. Nigdzie nie mogłem znaleźć namiotu z wystawą wykopalisk archeologicznych. Pytałem o to kilka osób funkcyjnych, ale wszyscy wybałuszali oczy ze zdziwieniem; nikt nic nie wiedział.
      Przy okazji pragnę dodać, że w poprzedni weekend jeżdziłem rowerem po tej autostradzie (od węzła przy ul. Granicznej dojeżdżałem prawie do samego mostu). W sumie po pustych jezdniach jeździło może kilkunastu rowerzystów i spacerowało kilku pieszych.
      • Gość: hanba medialna Widac jak donki i PO pokazuja wszystko na pokaz a IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 23:22
        wszystko porzadnie nei jest skonczone nadal beda wierzyc w tego bajeranta z disneya to pojdziemy z torbami badz bedziemy sie wieszac na pobliskich drzewach
    • janka39 entuzjazm jak w Trybunie Ludów 27.08.11, 23:25
      mysle, ze najwyzszy czas by GW zmienila tytul. Propagandy sukcesu jej "dziennikarze" uczyli sie chyba na archiwalnych numerach TL. Brawo!
      Gdyby Kaczynski urzadzil taki cyrk za swojego premierowania, mainsteamowe media zjechalyby go jak bura suke, A tu prosze... Jaki cudowny obrazek, niczym za Gierka.
    • lkawala Festyniarska impreza, wjechac rowerem się nie.. 27.08.11, 23:26
      nie udało, trzeba było podpisać pseudo-glejt bhp, że cos sie przeczytało i z mostu nie spadnie... organizatorzy bali się swojego cienia, potrzebowali przysłowiowej "blachy na dupę", zrobili z ludzi bydło i tłoczyli pod płotem w upale...
      Nie miałbym żalu gdyby zaprojektowano i wykonano pieszo-rowerową przeprawę, ale
      zamawiającym most zabrakło wyobraźni, projektant nie miał siły przebicia, niezbyt mu się chciało, zgodnie z zamówieniem ustawił pylon, wylali beton i po sprawie, żenująca krótkowzroczność.
      Odnośnie nazwy dla mostu którego nie zobaczycie nigdy z pozycji rowerzysty, pieszego, nie zatrzymacie sie na nim, nie zrobicie zdjęcia. W dobie internetu, map gps itp nazwa
      powinna służyć do prostego oznaczania na mapach, dla drogowców, obcokrajowców i wszystkich podróżujących koło/do Wrocławia którzy nie zatrują nas spalinami stojąc w korkach.
      Dla mnie mógłby się nazywac prosto i uniwersalnie np JB11
      od daty wybudowania z inicjałami głównego projektanta.
      A i byłem na moście... pieszo, widziałem, bardzo duży i prosty w koncepcji architektonicznej, prezentuje sie bardzo dobrze, niech służy.
      • Gość: rzeczywiscie Zawsze reklama im czesciej nadawana marnie wychod. IP: *.adsl.inetia.pl 27.08.11, 23:40
        Polska jest traktowana jak jedna wielka reklama tylko z szarą rzeczywistoscią co nie da się jej ukryć nawet mediami i spolką to dobre jest na krotka mete
    • encyklopedia_wroclawia nieprzygotowane i tandetne 27.08.11, 23:37
      Dzisiejsze otwarcie Mostu Rędzińskiego dla Wrocławian trzeba uznać za głęboko żenujące i beznadziejnie przygotowane. Most pozoslał niedostępny dla wiekszości odwiedzających. Zamiast dać się przejść lub przejechać rowerem tysiącom chętnych zafundowano im przejście przez budy z tandetnymi atrakcjami po autostradzie w kierunku mostu i zatrzymanie u bariery pilnowanej przez ochroniarzy. Przejazd rowerem zabroniony, przejscie spacerem praktycznie niemozliwe. Wpuszczano grupy po 30 osób co pól godziny albo rzadziej, zatem w praktyce wiekszość tych którzy przyszli nie dostąpiła tej przyjemności. Za to możnabyło udać się autostradą w stronę stadionu, ale dlaczego parkowalo tam na jezdni kilka setek samochodów? Co one tam w ogole robimy. Piękny most, ale dzisiejsze tzw. udostępnienie go Wrocławianom kompromitująco brzydkie i nieudane.
      • Gość: wrc Re: nieprzygotowane i tandetne IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 09:42
        Oczekuję, że organizatorzy tego cyrku przeproszą Wrocławian, za to żałosne widowisko, robione na polityczne zapotrzebowanie rządu.
    • pawel_zet Tłumy wrocławian oglądały z bliska most na Rędz... 28.08.11, 11:10
      Wczoraj forum "GW" ujawniło za to swoją nieocenioną wartość jako źródło informacji o tym, co dzieje się w mieście. Na moście byłem tydzień temu. Niewiele zobaczyłem, bo dojście do mostu było zamknięte i bronione przez ochroniarzy. Dlatego też ostrzyłem sobie zęby na zapowiadaną na wczoraj oficjalną imprezę. Już szykowałem się do wyjścia z domu z żoną i z dzieckiem, gdy przeczytałem informację o tym, co się tam dzieje. Dobrze, że nie straciłem czasu i nerwów na uczestnictwo w tej żałosnej hucpie. Rzeczywiście, zgadzam się, że organizatorzy powinni przeprosić wrocławian za sposób organizacji tej imprezy, nakierowanej wyłącznie na realizację celów politycznych partii rządzącej.
      • Gość: Antoni Re: Tłumy wrocławian oglądały z bliska most na Rę IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 14:03
        Gratuluję wypowiadania się na temat przebiegu imprezy, na której nie byłeś :D
        Cóż, nie mój cyrk, nie moje małpy. Ja tam nie żałuję spaceru mostem, wysłuchania inżyniera biorącego udziału w budowie, wykonanych zdjęć.
        Acha, żadnego polityka nie widziałem. Pewno cud.
        • Gość: wrc Re: Tłumy wrocławian oglądały z bliska most na Rę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.08.11, 14:22
          Ale kilka tysięcy ludzi nie miało możliwości przejścia po moście. Tobie się udało, to innych masz już gdzieś. Jesteś na najlepszej drodze do zrobienia kariery w polityce.
          • Gość: Antoni Re: Tłumy wrocławian oglądały z bliska most na Rę IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 17:01
            Nie uważam się za żadnego szczęściarza, czas oczekiwania na wpuszczenie to było jakieś 25-30 minut. Uważam, że było warto, ale każdy decyduje w swoim imieniu. I zupełnie nie rozumiem, czemu miałbym użalać się nad kimś, kto został w domu i z tego powodu "nie miał możliwości przejścia po moście".
        • pawel_zet Re: Tłumy wrocławian oglądały z bliska most na Rę 28.08.11, 15:01
          Po to ludzie wymieniają się doświadczeniami, by wiedzieć np. to, że w dniu otwartym mostu nie można wejść na most (co wydaje się nielichym paradoksem).
          PS. Antoni, czy ja dobrze kojarzę - Ty pracujesz w magistracie, prawda? To pewnie dlatego udało Ci się wejść na most. Pewnie nie masz nawet pojęcia, że dla innych było to nieosiągalne.
          • Gość: Antoni Re: Tłumy wrocławian oglądały z bliska most na Rę IP: *.dynamic.chello.pl 28.08.11, 17:09
            Czekaj, czekam, nie wiem, czy kojarzę, ale to chyba Ty tutaj odgrywasz rolę "Polaka - wiecznego malkontenta"?! :) Fajnie tak przypinać łatki, prawda?
            To pewnie dlatego udało Ci się wejść na most. Pewnie nie masz nawet pojęcia, że dla innych było to nieosiągalne.
            Wiesz, że ubliższasz wszystkim, którzy tym różnią się od Ciebie tym, że im chciało się. Ruszyć się z domu, odczekać swoje w kolejce, jakieś 25-30 minut. Faktycznie, nieosiągalne dla przeciętnego człowieka :D Widziałem we Wrocławiu imprezy znacznie gorzej zorganizowane.
            A krytykowanie imprezy na podstawie relacji innych, to jak uważam za pewną aberrację i również mam prawo do takiej opinii.
            • pawel_zet Re: Tłumy wrocławian oglądały z bliska most na Rę 29.08.11, 07:06
              Oj, Antoni, nie wiem, czy coś zjadłeś czy masz tak na okrągło, ale jakoś dziwnie się rzucasz. Zrób sobie herbatkę z melisy, idź na spacer do lasu, słowem: zrób coś ze sobą, bo przykro się Ciebie czyta. Nie recenzuję imprezy na moście. Zrobili to inni. Napisali, że na wejście na most czeka się w ostrym słońcu do dwóch godzin. Antoni, sam sobie mógłbym wziąć czapkę z daszkiem, dużo wody i poczekać, ale nie będę lazł tam z małym dzieckiem, które przez dwie godziny stania w kolejce dostanie świra.
              Co zaś do krytykowania imprezy na podstawie relacji innych, to tak to już jest, że człowiek nie jest w stanie być wszędzie i widzieć wszystko. I nie ma na to ochoty. Domyślam się, na przykład, że nie popierasz reżimu komunistycznego w Koreańskiej Republice Ludowo-Demokratycznej. Pewnie nie pragniesz pojechać do KRLD i nigdy tam nie byłeś. Dlaczego więc masz krytyczny stosunek do KRLD? Czy nie uważasz, że jest to z Twojej strony pewna aberracja?

> Czekaj, czekam, nie wiem, czy kojarzę, ale to chyba Ty tutaj odgrywasz rolę "Po
              > laka - wiecznego malkontenta"?! :) Fajnie tak przypinać łatki, prawda?

Oj, Antoni, ja napisałem, że pewnie jako pracownik magistratu załatwiłeś sobie wejście na most bez stania w kolejce, więc nie wiesz, o co chodzi. Nic w tym złego. W końcu to normalne, że człowiek wykorzystuje swoją pozycję zawodową w życiu prywatnym. Każdy to robi. Natomiast musisz zdawać sobie sprawę, że większość mieszkańców nie może liczyć na tego typu przywileje.
    • Gość: bicyclerace Re: Tłumy wrocławian chcą z bliska obejrzeć most IP: *.217.146.194.generacja.pl 28.08.11, 15:37
      Jako że zyję w tym kraju już ileś lat, to z góry nzałożyłem, że:
      - z powodu wizyty premiera co najmniej do południa będzie chaos na imprezie i setki borowików, telewizji sprawią, że nie ma co się tam wybierać, lepiej to co prenmier powie rano oglądnąć w tvp info
      - od rana aż do obiadu zwali się na most kilkanaście tysięcy znudzonych mizerią wrocławskiej oferty spędzania wolnego czasu ludzi, którzy będą chcieli wejśc, zrobią kolejkę gigant w której się będa przepychac jak w kolejce po mięso albo do pociągu tlk
      - coś organizowane przez gddkia nie ma prawa być dobrze zorganizowane

Dlatego właśnie na most się wybrałem o 17 i wszedłem bez problemu, czekałem na wejście 20 minut. Młodemu inżynierowi, który oprowadzał moją grupę dziękuję za to, że mu się chciało ciekawie i z pasją opowiadać o swojej pracy, to rzadkie w Polsce. Z brakiem oznakowania wejść i wjazdów na imprezę (jechałem rowerem) jakoś poradziłem sobie sam.
      A most piękny, niesamowity jak na polskie warunki.
    • anu_anu A na drogę ekspresową wolno wjechać rowerem? 28.08.11, 17:45
      Na autorstadę nie wolno wjechać rowerem - a jak jest z drogami ekspresowymi?
      • telebox Re: A na drogę ekspresową wolno wjechać rowerem? 30.08.11, 08:37
        Można by było wjechać, ale prezydent Wrocławia się nie zgodził na zbudowanie dodatkowych ścieżek...
      • zetkaf Re: A na drogę ekspresową wolno wjechać rowerem? 30.08.11, 09:49
        > Na autorstadę nie wolno wjechać rowerem - a jak jest z drogami ekspresowymi?
        Na ekspresowke nie, ale... ale nikt nie wjechal na zadna ekspresowke zadnym rowerem. Przeciez to na razie wciaz droga w budowie, a co najwyzej jutro moze zyskac status ekspresowki ;)
    • sroslan ...a gdzie sa zdjecia z przejazdu rowerzystow? 29.08.11, 12:29
      Przeciez kazdy mial miec zdjecie???
      ;-))
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka