Dodaj do ulubionych

Aleja GWIAZD?

IP: *.rozanka.wroc.pl 21.05.04, 15:24
Gdyby we Wrocławiu miała powstać aleja gwiazd(chociaż jest to już trochę
zgrany pomysł)z jakiej dziedziny postacie powinny się na niej pojawić i na
której ulicy mogłaby zaistnieć?Moja propozycja to aleja pisarzy
(Hłasko,Różewicz,Wojaczek)na nowym deptaku na ul.Oławskiej.
Obserwuj wątek
    • Gość: erni Re: Aleja GWIAZD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 15:42
      Z powodu takiego ze we Wrocławiu urodziło się 8 noblistów. To mogliby byc
      ludzie nauki np. Born, Schroedinger, Alzheimer itd.
      A lokalizacja gdzies blisko rynku może Świdnicka?
    • Gość: kotbehemot Re: Aleja GWIAZD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 16:05
      Ja bym chcial zeby na promenadzie staromiejskiej stanely pomniki wszystkich wroclawskich noblistow. To bylby hold oddany tym wielkim ludziom, a zarazem ostateczne odejscie od epoki zaklamania zwanej PRL.
      • Gość: $ Re: Aleja GWIAZD? IP: *.rozanka.wroc.pl 21.05.04, 17:13
        Jeszcze mogłaby być aleja reżyserów może nawet sam Spilberg odsłoniłby swoją
        gwiazdkę.
        • Gość: kotbehemot Re: Aleja GWIAZD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 17:22
          To musialaby byc taka dluuuga aleja siegająca az do Lodzi gdzie odcisk łapska zostawiłby mistrz D. Lynch:-)
          • Gość: 100% Re: Aleja GWIAZD? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.05.04, 18:02
            była już taka idea,najsłynniejsi wrocławianie,znich proponuje utworzyć
            aleję,może popiersia, może tablice,miejsce do dyskusji,jakiś
            nadodrzański bulwar albo aleja parkowa,myślą o tym
            • Gość: michel diavolo Re: Aleja GWIAZD? IP: *.home.cgocable.net 22.05.04, 02:47
              A moze by im nozki w beton, tak jak na "Ojcu chrzestnym"? I stali by sobie na
              rynku i kiwali sie jak Wanki-wstanki.
    • Gość: erni Re: Aleja GWIAZD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 19:33
      Popiersia najsłynniejszych wroclawian sa w ratuszu.
      • Gość: $ Re: Aleja GWIAZD? IP: *.rozanka.wroc.pl 21.05.04, 20:09
        U nas mogłyby stać krzesełka z nazwiskami reżyserów którzy kręcili coś we
        Wrocławiu(Wajda,Has,Chęciński,Kolski,Polański itd) i służyłyby jako siedziska
        na deptaku.
    • Gość: Mac Re: Aleja GWIAZD? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.05.04, 20:18
      Propunuje aleję najsławniejszych wrocławian. Według mnie najlepiej na
      odremontowanej Oławskiej jako kolejna atrakcja wrocławia.
      • Gość: Rafis Re: Aleja GWIAZD? IP: *.wro.vectranet.pl / 213.199.196.* 22.05.04, 10:47
        juz pisałem o tym, z eja widze jako najlepsze rozwiązanie pomniki wrocławskich
        noblistów(chyba 11), pomniki ale nie wiem w jakiej formiw-napewno tabliczka w
        jakich latach i za co dostał Nobla.To byłoby dobre takze dla Wrocka poniewaz
        wiekszosc mieszkancow nie wie nawet o tym, ze z Wrocka pochodziła taka masa
        uczonych :)
        • Gość: kamień Re: Aleja GWIAZD? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 22.05.04, 10:51
          Gość portalu: Rafis napisał(a):

> juz pisałem o tym, z eja widze jako najlepsze rozwiązanie pomniki
          wrocławskich
          > noblistów(chyba 11), pomniki ale nie wiem w jakiej formiw-napewno tabliczka w
          > jakich latach i za co dostał Nobla.To byłoby dobre takze dla Wrocka poniewaz
          > wiekszosc mieszkancow nie wie nawet o tym, ze z Wrocka pochodziła taka masa
          > uczonych :)

tak ! dobry pomysł. dorzuć jeszcze dwunasty pomnik dla "geniusza sudetów".
          Niech se przynajmniej posiedzi pośród noblistów.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka