Dodaj do ulubionych

Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachwyceni

10.09.11, 23:07
"na bramce obsłużono mnie szybko, "

Widac Pani lubi byc szybko obslugiwana ;)

Dawno takiej propagandy nie czytalem. Przypomina sie Stalinizm.
Obserwuj wątek
    • frajtak Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachwyceni 10.09.11, 23:10
      W niniejszym tekście hurraoptymizm i zachwyt... Za to tutaj dziennikarz tego samego medium widzi stadion inaczej i obiekty bynajmniej go nie olśnił :):) www.sport.pl/boks/1,64992,10266250,Adamek___Kliczko__Na_wroclawskim_stadionie_kurz_jeszcze.html
      • Gość: obi Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 10.09.11, 23:20
        Łubdu dubu, propaganda sukcesu szmatławca idzie na całego. Dupowłastwo opanowało juz 100% pl.Solnego.
        • Gość: wic redaktorzy w kolejce do pracy IP: 149.156.14.* 10.09.11, 23:35
          każdy marzy o karierze w urzędzie
          • Gość: karpaczanin Re: redaktorzy w kolejce do pracy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 00:25
            Szkoda, że się nie zawalił ten plastikowy talerz. Mielibyśmy talerz z bigosem.
    • wari Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachwyceni 10.09.11, 23:21
      To nie jest grupa społeczna o szczególnie wysokich wymaganiach więc takie opinie nie dziwią. Gawiedź się cieszy się z byle czego. Stadion w kształcie rolki szarego papieru toaletowego może faktycznie jest dość oryginalny...
      • Gość: zdzich Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 10.09.11, 23:45
        za to wysublimowana szlachta siedzi w sobotni wieczór na internecie i mnoży negatywne komentarze..... czytam te wszystkie sfrustrowane komentarze i tak myślę czy Wy ludzie nie macie nic lepszego w życiu do roboty tylko mnożyć posty, które nie mają żadnego znaczenia, wyjdźcie na dwór, wyluzujcie się zamiast plucia na wszystko w internecie...
        • Gość: aaaa już po wszystkim.....:) IP: *.ip.netia.com.pl 10.09.11, 23:56
          jeszcze wysikać się w krzakach i wracjacie do swoich ( raczej bankowych, bo kredyt jeszcze przez 20 lat ) przegródek ......
        • Gość: ddd Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.internetia.net.pl 11.09.11, 00:40
          "nie macie nic lepszego w życiu do roboty tylko mnożyć posty, które nie mają żadnego znaczenia,"

No właśnie ? Po cholerę mnożysz?

Jak tam najbrzydszy i najdroższy stadion na świecie? Podobał się? Bo czytam, że gościom z Oławy bardzo. ;)
          • Gość: zdzich Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.09.11, 00:56
            ani on najbrzydszy (o gusta nie należy się spierać), ani najdroższy - odrobina pokory i wiedzy nie zaszkodzi.....
            • Gość: ddd Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.internetia.net.pl 11.09.11, 01:31
              Brzydota to oczywiście kwestia gustu (np. Tobie może podobać się pani Rokita i jest ok), ale cena w przeliczeniu na krzesełko jest rekordowa.
              • Gość: Hermilion Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 08:10
                Dzielenie było w szóstej klasie podstawówki. Proponuję powtórkę tej wiedzy.
              • Gość: Adamek Fan Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.180.158.201.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 11.09.11, 14:07

Zdecydowanie najbrzydszy i zfuszerowany jest ten w Poznaniu. Wrocławski jest ok.
    • rukasuzu Wstyd! 11.09.11, 00:14
      Kibice najwyraźniej zapomnieli wyjąć słomę z butów o czym świadczą gwizdy na trybynach. Dla tych co nie czytaci przypominam, że zwycięzców nagradza się brawami! Dla włodaży proponuję wprowadzenie do regulaminu zakazu gwizdania, pod rygorem wysokiej kary. Dla odwiedzających zalecam zdejmowanie gumofilców przed wejściem, może to złagodzi obyczaje.
      • rukasuzu Korekta 11.09.11, 00:16
        ...włodarzy
        • Gość: chyży ruj Re: Korekta IP: *.dynamic.gprs.plus.pl 11.09.11, 00:38
          stuknij się w czerep, nieuku ("włodaży" buahaha). To jest sport, gdzie gwizdy deprymujące przeciwnika są immanentną ingrediencją widowiska (tak samo, jak oklaski). Do niedawna gwizdy, buczenie i pomidory były normą w teatrach. Zakazy to sobie możesz wprowadzać w domu, jak ci stara kapci nie przyniesie. Już jest w PL jeden taki artysta, co tylko czeka, aż się coś wydarzy, by zamykać/likwidować/delegalizować/i karać POd każdym POzorem.
          • Gość: mihau obyczaje-masy myla nacjonalizm z patryjotyzmem IP: *.static.korbank.pl 11.09.11, 01:23
            tez bylem zazenowany gwizdami publicznosci, dlaczego Polacy nie potrafia uszanowac innych
          • Gość: ivona Re: Korekta IP: *.wroclaw.vectranet.pl 11.09.11, 01:26
            Oglądałam walkę na RTL-u. Niemcy byli pod wrażeniem stadionu, całej oprawy itp, a buractwo na forum już pluje. Polacy, to wieśniactwo w gumofilcach i tak też się zachowywali na trybunach gwiżdżąc na mistrza, zamiast nagradzać oklaskami. Ale hołota weszła na salony w zabłoconych gumiakach i wstyd poszedł w świat. Dzikusów nie powinno się wpuszczać między cywilizację.
          • rukasuzu Re: Korekta 11.09.11, 09:23
            Gość portalu: chyży ruj napisał(a):

> stuknij się w czerep, nieuku ("włodaży" buahaha).

Widać że obrażanie masz we krwi, więc trudno Ci jest zrozumieć, że błąd można popełnić, błąd który natychmiast poprawiłem, błąd który był wynikiem spożycia "kilku głębszych", błąd który nie został poprawiony przez narzędzie pisowni gdyż musiałem użyć tej "gorszej przeglądarki" bez tego narzędzia.
            Swoją drogą, to skoro jesteś taki "wykształcony", to zapewne wiesz, że zdanie rozpoczyna się wielką literą.

> To jest sport, gdzie gwizdy deprymujące przeciwnika są immanentną ingrediencją widowiska (tak samo, jak oklaski).

Gwizdy, które pojawiły się przy wejściu Kliczki, jeszcze mogę zrozumieć, choć nie do końca utożsamiam się z takim zachowaniem.
            Natomiast gwizdy w czasie hymnu (co prawda nieliczne, ale były) i po zwycięstwie Witalija jak dla mnie są nie do przyjęcia. Jeszcze raz powtórzę: przeciwnikom i zwycięzcom należy się szacunek wyrażony oklaskami!!!

> Do niedawna gwizdy, buczenie i pomidory były normą w teatrach. Zakazy to
            > sobie możesz wprowadzać w domu, jak ci stara kapci nie przyniesie. Już jest w PL
            > jeden taki artysta, co tylko czeka, aż się coś wydarzy, by zamykać/likwidować
            > /delegalizować/i karać POd każdym POzorem.

Niestety żadne społeczeństwo nigdy nie było i nie będzie przystosowane do ustroju anarchistycznego, tak więc zawsze będą wymagane przepisy, które w prowadzają różne ograniczenia.
          • Gość: qba Re: Korekta IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 16:43
            Właśnie o kibicach Twojego pokroju pisze powyżej autor. Z Twojej wypowiedzi wynika jednak dużo więcej - żadne zdjęcie gumofilców nie pomoże ani Tobie, ani innym Tobie podobnym jełopom, którzy nie potrafią powstrzymać buczenia i gwizdów na czas ciszy upamiętniającej rosyjską drużynę, która zginęła w katastrofie lotniczej. Akurat błędy ortograficzne nie mają w tym momencie żadnego znaczenia skoro zaraz pojawiła się korekta, a takie jełopy - niestety - takie jak Ty nie potrafią nawet czytać ze zrozumieniem i chodzą na imprezy sportowe zachowując się jak prostaki o poziomie inteligencji nawet niższej niż drób. Poza tym.. Sam Twój nick mówi wszystko o biednym, zakompleksionym, prostaczkowym... debilku?
    • Gość: remik Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.korbank.pl 11.09.11, 03:32
      Przykro jest czytać takie nieprzemyślane treści. Oczywiście, jeśli mamy Prezydenta opluwać - każda okazja jest dobra. Jeśli jednak ktokolwiek miałby odwagę choć chwilę pomyśleć - znajdzie wiele refleksji. Za jakiego Prezydenta nasze miasto rozkwitło jak teraz? Kiedy inwestowano takie pieniądze? Kto w ogóle szarpnąłby się na taki pomysł, jeszcze ryzykując tak dużo? Krytykować i oceniać jest łatwo, może - za łatwo. Zrobić, zorganizować, wziąć na siebie odpowiedzialność - zapewne nie. Stadion nie tylko robi wrażenie, będzie wizytówką miasta. Ma swój ogrom i wiele przemyślanych rozwiązań. Jak na obiekt,w którym ponoć jeszcze trwają roboty budowlane - widać dbałość o ukrycie tych szczegółów, pomimo braku docelowej komunikacji da się dojechać i dojść. Oprawa imprezy (nawet przy wcześniejszych końcach walk) zrobiła na mnie ogromne wrażenie. Od siebie tylko dodam, że nachylenie trybun jest wręcz idealne, nikt nikomu nie zasłania, widać płytę boiska jak na dłoni. Warto było poświęcić wysiłek inwestycyjny, organizacyjny i finansowy. Przy presji i walce w promocji Wrocławia - miasto ma szansę zaistnieć w europie. Jeśli ktokolwiek chciałby przekonać się jak wygląda zapomniany świat - zapraszam do odwiedzin Wałbrzycha. Tam tylko grawitacja jest podobna jak we Wrocławiu...
      • Gość: Hermilion Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 08:11
        Uderz w stół a nozyce się odezwą.
      • Gość: mwroc Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.09.11, 08:45
        Za jakiego Prezydenta nasze mias
        > to rozkwitło jak teraz? Kiedy inwestowano takie pieniądze?

Żaden poprzednik nie miał tak głupich pomysłów.
        Wolałbym za te pieniądze jakieś rzeczy dla mieszkańców, a nie betonowy pomnik prezydenta.
        Po EURO stadion będzie kruszał i wietrzał, a my - mieszkańcy - będziemy spłacać zaciągnięte kredyty.

> Stadion nie tylko robi wrażenie, będzie wizytówką miasta.

Tak, tak - wspaniały pomnik. Już nazywany jest Mauzoleum Dutkiewicza.
        To będzie martwy obiekt, na którym nic się nie będzie działo - no może jakieś targowisko :-) - a płacić za utrzymanie będzie trzeba.
      • zbigniew17_3 Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw 11.09.11, 09:23
        Zapomniany świat zaczyna się kilkaset metrów za nowym stadionem. Osiedla bez gazu i kanalizacji, z kiepskimi drogami bez chodników dla pieszych.
        • Gość: Kustosz Fakt, wystarczy zajrzeć na Warciańską i dalej IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.11, 11:32
          Nie jest to kilkaset metrów ale kilkadziesiąt. Tam mieszkają entuzjaści entuzajzmu pana Dutkiewicza i pomysłów jego ekipy.
    • prpeju No nie bylo tak perfekcyjnie - lista wad: 11.09.11, 04:15
      Przyjechalem samochodem z Zielonej Góry.
      Impreza super, stadion rowniez, organizacja tez nie najgorsza (prawie). Ja rozumiem ze jeszcze w kolo jest plac budowy ale to przeciez niedlugo zniknie.
      1) Mimo wszystko pare rzeczy mi sie nie podobalo, chodzi o drobne rozbieznosci informacyjne.
      Auto zostawilem kolo Astry i na stadion poszlismy ze znajomymi z buta. Nie bylo daleko a i spacerek fajny. Natomiast spowrotem myslalem o powrocie tramwajem, ten z tych co mial co poltorej minuty odjezdzac. I rzeczywiscie, odjezdzaly co poltorej minuty ale chyba tylko pierwsze dziesiec co staly na petli. Potem czesciej sie widzialo pusty tramwaj jadacy na stadion niz stamtad wracajacy.
      2) Miejsc wcale nie mozna bylo tak latwo znalezc, tzn bezproblemowo. Duzo ludzi pytalo sie ochrony ktoredy isc, jak trafic. Troche chaotycznie oznaczenia, po wjesciu na trybune ludzie rozgladali sie gdzie isc do swojego miejsca, czy w gore, w dol a moze w bok?
      3) Najwieksze nieporozumienie to niby zakaz wnoszenia lepszego sprzetu fotograficznego: wg strony stadiowroclaw.pl aparaty z wymiennymi obiektywami. Tymczasem, ludzi na trybunach z lustrzankami bylo pelno. Wiec jak to wkoncu jest?
      4) Ewakuacja: podczas opuszczania stadionu myslalem ze obiekt bedzie sie opuszczac godzinami. Nic bardziej mylnego... poszlo sprawnie i szybko. A tymczasem waskie gardlo zrobilo sie przy kladce na Slezie. No i tu juz byla lipa bo kladka nie spelnia swojego zadania. Nawet jak skoncza budowe wokol stadionu, to beda to tylko drogi dla samochodow. Dalej minimum 20-25tys ludzi bedzie kierowac sie przez ta kladke. A co na to organizatorzy? Ano proponowali by opuscic stadion od polnocnej strony i chyba isc przez Kozanow. Smiechu warte.
      5) Widocznosc... niby super, ale to nie na takie imprezy. Strasznie daleko ring mimo ze mialem nienajtanszy bilet.
      6) Transmisja/telebim. W ogole nie bylo widac co sie dzieje na ringu poza walka. Non stop lecialy reklamy i logo KLICZKO VS ADAMEK. Kiedy na ringu pojawili sie obaj bokserzy i byli przedstawiani, nic nie bylo widac. Publika zaczala skandować: "Telebim, telebim!"
      • Gość: nn Re: No nie bylo tak perfekcyjnie - lista wad: IP: *.wroclaw.mm.pl 11.09.11, 07:16
        ad. pkt. 1 - tramwajów extra na galę było 30, i odjeżdżałyby wg wytycznych, gdyby nie kibice 'okupujący' torowiska /również w innych miejscach, ale w dalej napisanym miejscu najbardziej/ powyżej pętli Pilczyce, gdzie przygotowanych tramwajów stała połowa. Pomijam inne problemy, ale na szczęście nikomu nic się nie stało /a mogło..../. I obyło się bez żadnej awarii.
      • garym Re: No nie bylo tak perfekcyjnie - lista wad: 11.09.11, 10:20
        prpeju napisał:
        A tymczasem wa
        > skie gardlo zrobilo sie przy kladce na Slezie. No i tu juz byla lipa bo kladka
        > nie spelnia swojego zadania. Nawet jak skoncza budowe wokol stadionu, to beda t
        > o tylko drogi dla samochodow. Dalej minimum 20-25tys ludzi bedzie kierowac sie
        > przez ta kladke. A co na to organizatorzy? Ano proponowali by opuscic stadion o
        > d polnocnej strony i chyba isc przez Kozanow. Smiechu warte.

nie skończona jest jeszcze esplanada na węzeł przesiadkowy przy Kosmonautów (tramwaj i pociąg). Kładka to w sumie zbudowana jest w ciągu pieszo-rowerowym wzdłuż Kosmonautów. Od tej strony będzie ok. Od północnej także, tam też sporo osób będzie się udawać na tramwaj, który jeszcze nie jeździ teraz.
        Będzie też większy parking i więcej osób samochodami też będzie przyjeżdżać (co akurat pozytywne nie jest)
    • kakule Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachwyceni 11.09.11, 07:26
      To jest Wrocław właśnie.
      • Gość: kibic wschodnie standarty IP: *.static.korbank.pl 11.09.11, 08:16
        a w koblu brak mydla,recznikow i papieru toaletowego i to od samego poczatku imprezy- az starch pomyslec jak sie ludzie podcierali
    • Gość: furora Środzie Ślaskiej gratulejmy... sokoła! IP: *.internetia.net.pl 11.09.11, 08:53
      "Paweł ze Środy Śląskiej chwalił widoczność, mimo że od ringu siedział dość daleko. - Kiedy potrzebowałem, wspomagałem się telebimem.
      Przeszedłem przez cały stadion i w zasadzie z każdego miejsca wszystko dobrze widać. Naprawdę jest się czym pochwalić"

Zapraszamy na pojedynek o tytuł MŚ w bierkach.

• com.bi-nerki Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachwyceni 11.09.11, 09:05
      Pojechałem tam rowerkiem od strony Stabłowic. Takich ja było wielu więc ścieżka rowerowa była zatłoczona. Zjechałem więc na zupełnie pustą Królewiecką, ale stojący pan policjant - bardzo uprzejmie - kazał wrócić na ścieżkę. Dojechałem na miejsce, objechałem cały stadion, widziałem to i owo. Oceniam to wszystko pozytywnie z małymi wyjątkami. A że zapadał już zmrok to przyglądałem się iluminacji stadionu i powiem, że zrobiło to na mnie wrażenie. Ale większe wrażenie zrobiła na mnie dość duża ilość mocno podchmielonych kibiców przystrojonych w narodowe akcesoria i te walające się wokół puszki i butelki po piwie. Przechodzący przez kładkę na Ślęzy wrzucali do niej puste puszki. No i ci wstawieni kibice z szalikami o treści honor, ojczyzna etc, obsikujący okolicę i rzekę. Nie jestem bywalcem ani uczestnikiem takich zgromadzeń stąd widok był mi nieco egzotyczny. Nie jestem też zwolennikiem zakazów, rygorów ale po tym co tam wczoraj widziałem doszedłem do wniosku, że sprzedaż alkoholu na imprezach sportowych nie powinna mieć miejsca.
      • Gość: J0T Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.11, 09:28
        Potwierdzam. Obszczymurki królowały w okolicach stadionu. Ich głównym zajęciem było obsikiwanie śmietników, murów, drzew itd...Jeszcze daleko nam do kibicowania poważnego a nie chmielnego....
        • Gość: obserwator Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw IP: *.e-wro.net.pl 11.09.11, 11:06
          -STADION W BUDOWIE
          -DECYZJE WYDAWANE CHYBA Z POLECENIA "Z GÓRY"
          -BRAK CZYNNYCH TOALET
          -BRAK OŚWIETLENIA DROGI NA STADION (OD PĘTLI NA SAM STADION LUDZIE SZLI PO CIEMKU)
          -BURACTWO-DOŚĆ DUŻA ILOŚĆ LUDZI PRZYSZŁA, A WŁAŚCIWIE DOTOCZYŁA SIĘ NAJ***NA!
          -ODDAWALI MOCZ, KAŁ W POBLISKIE KRZAKI (OD ASTRY AŻ DO STADIONU)
          -BRAK MIEJSC PARKINGOWYCH (LUDZIE PARKOWALI NP. NA METALOWCÓW, ABY DOJŚĆ OK. 1 KM NA STADION).
          -BURACTWO POLSKIE NA STADIONIE-GWIZDY DLA KLICZKI - ZA CO? ZA TO, ŻE NIE ZAKOŃCZYŁ WALKI Z ADAMKIEM W 2,3 RUNDZIE, CHOĆ MÓGŁ TO ZROBIĆ?

CHCIAŁBYM BYĆ NIEMCEM, NAWET TAKIM JAK PODOLSKI CZY KLOSE. WSTYDZĘ SIĘ ZA WAS POLAKI! JESTEŚCIE I JESZCZE DŁUGO BĘDZIECIE BURAKAMI ZE WSCHODU!!!
      • Gość: Słodowy W okolicach stadionu pora się przyzwyczajać IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.11, 11:25
        W okolicach wyspy Słodowej i Rynku mamy co weekend to, co opisał com.bi-nerki. No, może bez "honoru i ojczyzny". Obsikują nawet dziewczyny, kucając na środku trawnika lub w zakamarku przy kościele NMP. W końcu mamy równouprawnienie, prawda?
        Butelki, potłuczone szkło, puszki i śmiecie walają się długo po okolicy. Najgorzej jak impreza jest z piątku na sobotę. Pierwsze sprzątanie i opróżnianie śmietników odbywa się przecież dopiero w poniedziałek a i to po łebkach i niekoniecznie cokolwiek dalej niż sama wyspa. W ten sposób np. bulwar przy Drobnera "przepięknie" mieni się kolorami barwionego szkła z potłuczonych butelek. Już na stałe.
    • peri-wro Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachwyceni 11.09.11, 11:10
      Moze i stadionem sa zachwyceni ale jesli chodzi o caly syf, ktory zostal po wczorajszej imprezie dookola stadionu to ja jestem przerazony. Niedawno wstalem, wyszedlem na balkon nabrac oddechu i co... no i widze smietnisko pod swoimi oknami! Ludzie! Zrobiliscie stadion i impreze to moze ktos rowniez by zadbal o porzadek?? Wzorem zachodnim zorganizowano blokady drog... ja poprosze zeby wzorem zachodnim wysprzatano mi teraz dzielnice i caly ten bajzel spod moich okien :/ utelki, puszki, papier...masakra...:(
    • petroo81 Stadion we Wrocławiu otwarty,zaśmiecony,obszczany 11.09.11, 12:23
      Miałem okazje ucztować na wczorajszej gali i fakt faktem stadion robi wrażenie, ale kibice i ich zachowanie jeszcze większe... .Nie mówie o wszystkich, ale spora część ludzi mocno naładowana pozytywną energią i procentami.Alkohol i szczoch lał się strumieniami, tzw. szybka najeb... i jeszcze tylko oblać stadion, buteleczki kulturalnie do rzeki lub w krzaki i czas zabawe zacząć. Rozumiem podekscytowanie, atmosfera itp, ale część Polaków wydawałoby się, że wyszła z jaskini. Przykro mi było patrzeć na te tony śmieci, które zalegały na drodze do stadiunu, ale w największej ilości przed stadionem i na samym stadionie. Przykro mi było słuchać jakiegoś Pana Edka, który wykrzykiwał nad Moją głową: "Wszyscy razem, jeb... czarnucha" Jeśli tak ma wyglądać Euro2012 w wykonaniu Polaków to czeka nas kompromitacja i to nie mała. Jestem pozytywnie nastawiony do takich imprez.Wiem doskonale, że nie można w trakcie zgromadzenia takich mas nad wszystkim panować, ale impreza zaprosiła Nas na Światowe salony, a niestety, co niektórzy weszli tam z przysłowiową słomą w butach.
    • jerzyt21 Das Sportstadion Breslau otwarty 11.09.11, 13:50
      RTL: Niemiecki komentarz, zamiast Wrocław - Breslau, wszędzie niemieckie reklamy (nawet na płycie ringu). Zminimalizowane pokazanie polskich narodowych symboli. Odniosłem wrażenie, że nieproporcjonalnie częściej kamera pokazywała kibiców ukraińskich. Z nimi to głównie przeprowadzano wywiady. To SKANDAL, że żadna niekomercyjna polska stacja nie transmitowała pierwszej imprezy z nowego stadionu we Wrocławiu! Może należałoby wybrać inną imprezę otwarcia i pokazać, że Polacy we Wrocławiu wybudowali, za niemałe pieniądze, piękny obiekt sportowy. Oglądając RTL, czułem się jakby to Niemcy sobie otwarli nowy stadion w Breslau. Und der ganze Erfolg ist Deutschen zugefallen - NIESMAK
      • Gość: Wrocek z Breslau. Re: Das Sportstadion Breslau otwarty IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.09.11, 16:21
        Niemcy nigdy nie zapomną o swoim Breslau tak jak My o swoim Lwowie...Dla Niemiec Wrocław zawsze będzie Breslau i tyle w temacie.
    • map4 Re: Stadion we Wrocławiu otwarty, kibice są zachw 11.09.11, 17:16
      qwerfvcxzasd napisał:

> Dawno takiej propagandy nie czytalem. Przypomina sie Stalinizm.

"Obawialiśmy się o zieleń wokół stadionu, o to, że niesforni widzowie zechcą szukać własnych dróg, o bałagan i jego konsekwencje. Warszawiacy zdali jednak egzamin. Każdy z widzów miał do stadionu serdeczny, gospodarski stosunek, widać, że Stadion Dziesięciolecia, który na naszych oczach wyrósł w ciągu niecałego roku, zdobył sobie szturmem serca warszawiaków."

- reporter "Życia Warszawy" o otwarciu Stadionu Dziesięciolecia, które odbyło się 22 lipca 1955 roku z udziałem najwyższych władz państwowych: I sekretarza KC PZPR Bolesława Bieruta, premiera Józefa Cyrankiewicza, oraz przewodniczącego Rady Państwa Aleksandra Zawadzkiego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka