Dodaj do ulubionych

Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferment

16.09.11, 09:13
W szkołach nie ma papieru toaletowego i mydła, dzieci chodza obejsrane, ale co tam, niech ten ferment rozsieje sie po całej Polsce !!! Wszyscy będziemy chodzić z brudnymi tyłkami.
Obserwuj wątek
    • pleple.pl "Tomasz Misiak są rekomendowani przeze mnie" 16.09.11, 09:16
      mówi wszystko...

Ferment na 100 % się udał, na szczęście. Tym bardziej na szczęście, im bardziej ( mam nadzieję ) pokaże zależności i układy.
      • Gość: kris Re: "Tomasz Misiak są rekomendowani przeze mnie" IP: *.europe.hp.net 16.09.11, 09:24
        no dokładnie, ten gość mimo że łebski już się skompromitował... ale ma kasę a jak widać kampanię z czegoś trzeba finansować...
      • Gość: Mial Re: "Tomasz Misiak są rekomendowani przeze mnie" IP: *.wssk.wroc.pl 16.09.11, 09:32
        "Tomek Misiak był dobrym radnym miejskim, podobnie jak jego ojciec."
        Przy takich fundamentach ciężko zrobić inną karierę.
        • embriao Re: "Tomasz Misiak są rekomendowani przeze mnie" 16.09.11, 09:37
          Gość portalu: Mial napisał(a):

> "Tomek Misiak był dobrym radnym miejskim, podobnie jak jego ojciec."
          > Przy takich fundamentach ciężko zrobić inną karierę.

Dobry radny miejski to semafor podnoszący ramię tak jak zarządzi nastawnia.
          • pawel_zet Re: "Tomasz Misiak są rekomendowani przeze mnie" 16.09.11, 11:03
            We Wrocławiu od 20 lat rządzi Układ Trzymający Władzę. Zamiast wyborów powszechnych na radnych najlepiej by było ustalać wszystko między osobami decyzyjnymi Układu Trzymającego Władzę. Może za zaoszczędzone pieniądze udałoby się kupić papier toaletowy i mydło dla szkół? A jeśli nie, to może by przynajmniej stykło na jakąś małą fontannę.
            Dobrze by było, gdyby ten ferment rozsiał się na całą Polskę. Precz z demokracją! Dutkiewicz sułtanem! Misiak Wielkim Wezyrem!
        • Gość: djghkj Re: "Tomasz Misiak są rekomendowani przeze mnie" IP: 149.156.14.* 17.09.11, 12:27
          przekręt wielopokoleniowy, nie ma zatem szans na poprawę
    • embriao Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferment 16.09.11, 09:36
      Nie mamy programu, w sumie to nie wiemy co chcemy zrobić ale jak nas wybierzecie to coś sobie wymyślimy.
    • Gość: mikser Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 09:38
      Jeśli Dutkiewicz chce zobaczyć, jak wygląda prawdziwy ferment, to niech skorzysta chociaż raz z podlegającej sobie komunikacji miejskiej.

Luty w jakimś klipie cały czas mówi o "niezależności" - uśmiałem się po pachy.
    • inzynier.b Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferment 16.09.11, 09:41
      Panie Rafale, nasz Prezydencie.
      Jeśli nie Pan to kto?
      Jeśli nie Pan będzie wałczył o sprawy a nie o ferment, to kto?
      Jeśli nie pan będzie miał jasne wizje, a nie wypowidał ogólniki: jak wzmocnienie jakiejś władzy, to kto?
      Jeśli nie Pan będzie w czynach swoich za samorząd-zeniem, to znaczy na przykład za przeznaczaniem odpowiednich środków finansowych strukturom lokalnym – Radom Osiedli, to kto?
      Jeśli nie Pan będzie wspierał nie z powodu lojalności nawet jeśli to znany Pan Misiak, a z powodu przymiotów charakteru i cnót obywatelskich, których może Pan Misiak posiada ale nie na nie się Pan powołuje, to kto?
      Panie Rafale, kto jeśli nie Pan?
    • Gość: Jaro Największy dług w Polsce już zrobiony, teraz IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.09.11, 09:48
      czas robić ferment. Oto wyzwania na miarę Wielkiego Sternika !
      • Gość: Łoś_bimbacz ferment w biletach i blokada kraju IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.11, 10:01
        Zdobyczy Dynamizmu nie można egoistycznie chować tylko dla Wrocławia, czas POdzielić się nimi z innymi obywatelami kraju, którzy obgryzają paznokcie i zazdroszczą nam Sternika oraz rozwoju:)) UPOwszechnić warto: fraszki Sternika (lektura obowiązkowa w gimnazjum), system Urbankarty oraz blokadę miasta w czasie imprez tulecia:))
        • Gość: gość Re: ferment w biletach i blokada kraju IP: *.internetunion.pl 16.09.11, 10:10
          Ferment już zrobił niech zobaczy co dzieje się na Komonautów w stronę Leśnicy po otwarciu AOW.Ale zachodni9 Wrocław to dla niego już nie miasto.
          • Gość: titak Re: ferment w biletach i blokada kraju IP: *.ssp.dialog.net.pl 16.09.11, 10:31
            Ja pie............... uchowaj Boze.
            • Gość: z Panie Prezydencie, proszę złożyć urząd i wtedy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 10:44
              zająć się polityką, obojętnie czy to będzie "partia", "ugrupowanie" czy jakieś tam "stowarzyszenie" - lata mi to koło nosa...
              A na razie to został Pan wybrany na urząd obligujący do zajmowania się tylko i wyłącznie sprawami tego miasta, a nie popularyzowaniem własnej osoby i karierowiczostwem. Za to wrocławscy podatnicy płacić nie zamierzają. Kluczowe inwestycje są poopóźniane lub partolone, a mnie to jako podatnika po prostu boli i na to mojej zgody nie ma! Myślę, że nie tylko mojej.
        • Gość: z Dzień bez pier...nia to dla ciebie dzień stracony? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 16.09.11, 10:39
          Żebyś zamieścił chociaż jeden normalny post bez piep.rzenia głodnych kawałków i nadużywania wielkich liter tam gdzie pisownia j. polskiego tego nie przewiduje - ale nie, ty zawsze jesteś "sobą", osiełku z Wolski.
          • Gość: Łoś_bimbacz Re: Dzień bez pier..nia to dla Sternika dzień stra IP: *.ip.netia.com.pl 16.09.11, 10:50
            > Żebyś zamieścił chociaż jeden normalny post bez piep.rzenia głodnych kawałków i
            > nadużywania wielkich liter tam gdzie pisownia j. polskiego tego nie przewiduje

Nie można być ograniczonym purystom językowym, gdy chodzi o eksport osiągnięć dynamizmu jako nośnika cywilizacyjnego. Wszak Sternik rzekł: chciałbym by w Polsce było jak we Wrocławiu:)))
          • Gość: pytam się Re: Dzień bez pier...nia to dla ciebie dzień stra IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 12:34
            A potrafisz przygłupku podpisać się więcej niż jedną literką??
            • Gość: purystom Re: Dzień bez pier...nia to dla ciebie dzień stra IP: *.adsl.inetia.pl 19.09.11, 01:35
              purystą! łosiu bimbaczu na Boga więc stawiając takie byki nie pie...o jakimś puryźmie bo u ciebie to językowa klasa robotnicza i to pijana w sztok, co najwyżej
              • czumizm Re: Dzień bez pier...nia to dla ciebie dzień stra 19.09.11, 01:51
                CHCEM ZALAĆ FERMĘTĘ
    • Gość: Terto Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm IP: *.143.243.2.ultranet.net.pl 16.09.11, 10:19
      Ładziński to fajny facet, madry, tyle że nigdy nie był w polityce. Ale wybór Misiaka to nie jest nawet strzał w stopę. To jest strzał w głowę i kompromitacja.
      Mam wrażenie że szychy w ratuszu to myslą że ludzie nie maja pamięci i wszystko im wybaczą jak niejakiemu Janowi Ż z afery urbancard który nie zapomniał że jest urzędnikiem a nie tylko politykiem. Czyżby Dudkiewicz nie miał dość kumpli żeby tego podobno młodego i zdolnego zatrudnili gdzieś na prywatnym albio jośc jest tak zdolny inaczej że nikt go nie chce?
    • albanil Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferment 16.09.11, 10:53
      ...a może zamiast "fermentu" ponaprawiać nawierzchnie wrocławskich ulic? może ponaprawiać elewacje wrocławskich kamienic? (wczoraj na ul. Sienkiewicza koło przychodni lekarskiej osrodka badani lotniczo lekarskich spadł mi przed nosem kawał tynku), a może wyegzekwować żeby właściciele psów sprzątali po nich?może zająć sie wałami przeciwpowodziowymi? blablanina daje spektakularny efekt, a załatwienie spraw tego typu jak opisane powyżej to mozolna praca bez fleszy i dziennikarzy. Pan Dutkiewicz pozazdrościł politykom, którzy produkują miliony nieproduktywnych słów. Czego jak czego ale fermentu mamy pod dostatkiem...na Boga....
      • Gość: yogi_bear Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm IP: *.opera-mini.net 16.09.11, 11:07
        tego i tak nikt nie przeczyta. bo oni sa od gadania i wyznaczania kierunkow.
        w ostatecznosci raz na jakis czas spadnie samolot i robi sie miejsce dla nastepnych glodnych wladzy.
        istota ludzkiego dzialania jest BUDOWANIE, a nie sianie fermentu.
        od fermentu sa drozdze i inne bakterie rozkladajace wszelkie odpadki i gooowna.
        czy dutkiewicz wyglada na drozdzaka albo bakterie ??

ferment zrobi sie sam. niedlugo, bo za kilka lat. ferment zrobia emeryci, bezrobotni i rencisci, dla ktorych w kasie panstwa zabraknie pieniedzy na emerytury, renty i zasilki. ferment juz sie robi. skala zadluzenia panstwa jest tak ogromna, ze jak sfermentowane warstwy i klasy spoleczne wyjda na ulice, to nie chcialbym siedziec w tych gabinetach w ktorych zalega od trzech kadencji chociazby dutkiewicz we wlasnej osobie. ( byc moze pomoze mu bunkier pod stadionem, aby uchronic sie przed gniewem ulicy )
      • Gość: exstud Panie profesorze Luty IP: *.adsl.inetia.pl 16.09.11, 11:08
        Pańska twarz Panie Profesorze, pańska sylwetka budzi we mnie większy szacunek niż wszystko, co reprezentuje sobą Pan Prezydent Dutkiewicz. Dlaczego pozwala Pan na to, że zabiera sie Panu twarz własnie? Czy na spotkaniach Lutego z wyborcami to też nie Pan będzie występował? A godność, a honor, a przyzwoitość?
        • Gość: student Re: Panie profesorze Luty IP: 149.156.14.* 16.09.11, 14:01
          Luty i honor? Chyba ci się coś poplątało, to człowiek chory na władzę. Taki starszy Misiak.
          • Gość: obywatel Re: Panie profesorze Luty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 16:17
            Widziałem plakat profesora Lutego. I dwóch jego kolegów, Misiaka i Obremskiego. Z pięknym zdjęciem. Niestety, bez wąsów. Jak się bliżej przyjrzeć, to raczej wygląda na prezydenta Wrocławia. Czy kandydat niezależny, który nawet nie ma własnej twarzy, będzie miał własne poglądy?
        • Gość: gość Re: Panie profesorze Luty IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 17:27
          > Kandydaturę prof. Chybickiej w wyborach do Senatu popierają znani ludzie. W jej komitecie
          > honorowym są ... a z Wrocławia m.in. rektor Akademii Medycznej prof. Marek Ziętek; prof.
          > Wojciech Witkiewicz, dyrektor Wojewódzkiego Szpitala Specjalistycznego;...

A czy Rektor Więckowski z Politechniki, Bojarski z Uniwersytetu weszli do komitetu honorowego rektora Lutego? Moim zdaniem powinni.
    • gabkamski Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferment 16.09.11, 11:08
      Ale dlaczego w takim razie wybraliście Gościa na jego Prezydencką kadencję? Sam się nie wybrał, nawet media trąbiły jak to go Wrocławskie lemingi uwielbiają!
      Sitwa to sitwa Panowie nie ma jak "Układ"
      • pawel_zet Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm 16.09.11, 12:49
        Lemingi go wybrały. Nie my.
        • such-a-klacz Re: Dutekjuż robi bagno więc niech na tym zostanie 16.09.11, 13:00
          Dutkiewicz spójrz elpeiej w lustro: jesteś oderwanym or rzeczywistości małym chłopczykiem z wielkim ego w gaciach 2 metrowego faceta z ładną facjatą. Chore wizje, okłamywanie i olewanie mieszkańćów,buta, arogancja i cały szereg porażek - zwłaszcza politycznych. Mówiąc o jakimś "fermencie" na arenie krajowej robisz z siebie jeszcze większego pajaca niż jesteś.

Te "kandydatury" - Misiak, Kalata bez podpisów itp... facet zniknij nam z oczu najlepiej a nie pie...o jakimś fermencie
    • trombozuh Dutkiewicz, ty gnoju 16.09.11, 13:11
      Jesteś prezydentem miasta, w którym remont głupiego skrzyżowania potrafi trwać dwa lata, w którym jest pełno ulic o ziemnej nawierzchni, w którym regularnie podtapiane są bloki mieszkalne, a Ty, zamiast wziąć się do roboty, cały czas śnisz o wielkiej politycznej karierze.
      • Gość: rs Re: Dutkiewicz, ty gnoju IP: *.dynamic.chello.pl 16.09.11, 13:55
        bo w innych miastach taki remont trwa dwa tygodnie prawda?
        • Gość: MonX Co jeszcze powiesz, włazidupo z magistratu? IP: *.wroclaw.mm.pl 16.09.11, 14:08
          No?
    • radeberger Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm 16.09.11, 13:35
      Jedyny ferment jaki po nich się spodziewam, to ten przy okazji pędzenia księżycówki na strychu.. aby rzeczywistość zalać i znieczulić.
      • Gość: gość Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 19:17
        Czerwiec 2007 rok – TYTUŁ na CAŁĄ - Stronę „Prof. Chybicka buduje nową klinikę”

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,4217319.html
        Dzisiaj mamy wrzesień 2011 – co mamy ? Gów…mamy!!!!! –
        • Gość: chybiony tow. chybicka IP: 149.156.14.* 16.09.11, 20:49
          ona musi isc do sejmu, zeby wybudowac klinike :)

to chyba jasne? :) :) :)
    • yurgeo Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferment 16.09.11, 22:38
      Ile rodzin czeka na mieszkanie komunalne,socjalne???!!! a ile na kolejki linowe na metro na nowe kryształy dzieła sztuki zakupione za miliony.
    • Gość: Teresa Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm IP: *.jawor.vectranet.pl 16.09.11, 22:42
      Zawsze uważałam że w szkołach powinien być w toaletach papier toaletowy i mydło.I takie zawsze są zalecenia sanepidu.Wprowadzaliśmy niezliczone ilości razy w moim internacie.Papier toaletowy całymi rolkami powiewał na okolicznych drzewach,słupach elektrycznych.Dozowniki na mydło były systematycznie dewastowane,wyrzucane przez okna.Budynek stoi przy głównej ulicy,przez te dewastacje narażeni jesteśmy na stałe uwagi.Taka jest prawda
      • Gość: Bogdan Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm IP: *.internetia.net.pl 16.09.11, 23:13
        Ależ tu odchodzi ujadanie...Nie wejdę tu więcej bez gazu pieprzowego...;)
    • nollet Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferment 17.09.11, 10:06
      Gdyby Rafałcia Dutkiewicza majątkiem- mnożącym się w postępie geometrycznym, zainteresował sie jakiś uczciwy śledczy, to byłby ferment, bo i Grzesio Schetyna i Bodzio Zdrojewski i kilku innych osobników, nigdy uczciwoscią nie grzeszyli , musieli zmienić by obecny adres na mniej spektakularny Swiebodzka 1 lub Kleczkowska 31? Tam ich miejsce i nie tylko ich!
      • Gość: hikyhft Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm IP: 149.156.14.* 17.09.11, 11:37
        ale się nie zainteresuje, bo prokuratura to oni
    • Gość: zenek Oczekujemy nornalności, nie fermentu. IP: *.ssp.dialog.net.pl 17.09.11, 11:18
      PARTACTWO I DYNAMINIZM, NA POTRZEBY WYBORCZE ZWANE ... FERMENTEM.
      CIEKAWE POJĘCIE OBYWATELA Z MIKSTATU.
    • zorroonline Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferment 18.09.11, 11:26
      Zaangażowanie Misiaka nie wynika z braku pamięci, ale z bezbrzeżnej arogancji władzy. Kogo obchodzi, co robił Misiak, kogo obchodzi partaczenie miejskich inwestycji i marnotrawienie publicznych. Skoro nieudacznicy Dutkiewicza wybierają, to wykorzystuje sytuację. Na przyszłość: jak masz iść na wybory i głosować na kretyna, to zostań w domu. Obowiąkiem nie jest pójście na wybory, ale głosowanie z głową i odpowiedzialnością.
      • Gość: obywatel Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.09.11, 12:03
        Poprzednim politykiem obiecującym Polsce ferment był Świętej Pamięci Andrzej Lepper.
    • awas_awas Ferment, czyli wino 20.09.11, 14:50
      Moja wino, moja wino...
    • Gość: Taki tam Re: Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferm IP: 212.87.246.* 20.09.11, 17:05
      Człowiek jest stworzeniem, które określic można mianem:zoon politikon.

Arystoteles

PS.Zoon politikon - polityczne zwierzę.
    • awas_awas Rafał Dutkiewicz: czyli śmieszno i smutno! 21.09.11, 08:29
      Nie należę do tych, którzy opowiadają, jaka ta polityka jest wstrętna, jakie czują do niej obrzydzenie. Aż dziw, że tylu dziennikarzy zajmuje się polityką i politykami, którymi po prostu gardzi. Tak przynajmniej wynika to z ich licznych wypowiedzi.

Zdecydowanie czują swoją wyższość nad tymi, których działania opisują. Ja takiej wyższości nie czuję, niektórych polityków cenię bardziej, innych mniej, ale tym razem mam ochotę poznęcać się nad jedną inicjatywą polityczną, która od początku wydawała mi się podejrzana, bowiem deklarowane cele zdecydowanie rozmijały się z rzeczywistymi intencjami i teraz szczęśliwie inicjatywa ta z każdym dniem coraz bardziej się kompromituje. Chodzi o akcję Obywatele do Senatu, którą rozpoczęli – skądinąd szanowani przeze mnie – prezydenci Wrocławia i Krakowa. Od początku nie mogłam zrozumieć, co w tym stadle robi Jacek Majchrowski, bo co robi Rafał Dutkiewicz – wiedziałam doskonale. Nie jest to jego pierwsza inicjatywa polityczna, był czas, że zakładał Polskę XXI , chciał kandydować na prezydenta kraju i zapewne nadal chce, ale rzecz upadła szybciej niż się rozwinęła. W wyborach samorządowych na Dolnym Śląsku Dutkiewicz wypadł bardzo dobrze, wprowadził radnych do sejmiku, do rady miasta, pokazał, że jest baronem regionalnym pełną gębą i uważam, że czas najwyższy, aby na poważnie wszedł do polityki krajowej.

Niechby jednak wszedł z otwartą przyłbicą, a nie kuchennymi drzwiami, za plecami właśnie tak zwanych Obywateli do Senatu, za których on podobno ręczy, a właściwie nie ręczy, bo ręczy tylko za swoich, czyli już nie na przykład za panią Annę Kalatę czy Marka Króla, co i tak nie ma żadnego znaczenia, bo mandat wedle konstytucji jest wolny i żadne instrukcje nie wchodzą w grę. Na szczęście okazało się, że za panią Kalatę, którą Obywatele do Senatu odbili PSL-owi, czy pana Króla, którego rekomendacje prezydenckie nie są znane, ręczyć nikt nie musi, bo PKW ich nie zarejestrowała, co zapewne dla b. sekretarza KC PZPR i b. naczelnego „Wprost” jest kolejnym dowodem, że obecnie jest gorzej niż w PRL i Tusk ludzi niechętnych mu zaszczuwa. Kto nie wierzy niech obejrzy występy sekretarza pod namiotem Solidarnych 2010, by usłyszeć jakie to też totalitarne draństwo w Polsce się dzieje.

Na razie Obywatele do Senatu wprowadzają głównie zamieszanie, PKW co rusz ma pretensje, na przykład o ich strony internetowe, że reklamują inne osoby niż powinny, nikt nie wie, ilu kandydatów pod tym szyldem startuje, gdyż jedni się wpisują, inni wypisują. O programie przekształcenia Senatu w izbę samorządową już dawno zapomniano, wspólnego programu w tym towarzystwie przedstawić się nie da, prof. Rybiński zamiast o samorządzie terytorialnym mówi, że ktoś z najbliższego otoczenia premiera chciał go przekupić posadą w administracji centralnej, a żonę straszono, ale próby przekupstwa do prokuratury nie zgłosił, tylko pobiegł do mediów, co ową opowieść sytuuje w kategorii narracji wyborczej, a nie zdarzeń rzeczywistych.

Tak to jest, gdy zbiera się drużyna sfrustrowanych, którzy do polityki szczęścia nie mieli, albo w różnych sytuacjach z niej wypadli i teraz jakoś próbują wrócić, załapać się, bo w żadnej partii nikt ich nie wybierze od razu przewodniczącym. Nie sądzę, by prezydenci dużych miast, ludzie z autentycznym dorobkiem sądzili, że ich inicjatywa przybierze tak karykaturalne formy. Może jeszcze czas, aby się z niej wycofali? I niech każdy, kto się zarejestrował, w tym jednomandatowym okręgu walczy dalej jak chce, bez patrona, który faktycznie nie jest żadnym patronem. Na razie jest tak, że miało być poważnie, miała być ewentualnie polityczna siła, a jest coraz śmieszniej. Ponieważ ta kampania zbyt często bywa śmieszna (szczęśliwie chyba mamy wreszcie koniec „debat o debatach”, PiS, spokorniało i do publicznej telewizji chyba pójdzie, a rozmowa Tusk – Kaczyński i tak nie miałaby żadnego sensu), więc śmieszność Obywateli do Senatu tak bardzo nie razi, ale reputacji prezydentów dużych miast jednak żal. Po co im to było? Najwyraźniej pogubili się w polityce.
      Janina Paradowska - blog
    • lewanoga14 Rafał Dutkiewicz: Chcemy zrobić w Polsce ferment 22.09.11, 15:28
      beniaminnoga.pl/

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka