Dodaj do ulubionych

Odradzam wszystkim Edukacje!!!

26.05.04, 17:39
radze się 2 razy zastanowić zanim się ktoś tam zapisze. W momencie składania
papierów wszyscy są mili, ale później to szkoda gadać. Panie w dziekanacie do
najmilszych nie należą, załatwić tam coś to istny horror. Dziekan to mały
człowieczek, który nawet nie potrafi przyznać się do błędu. O co się nie
poprosi to jest to robione z wielką łaską. Ludzie, którzy zarządzają tą
uczelnią sami powinni chyba zacząć chodzić na wykłady i sobie powtórzyć
podstawy. Jestem na 3cim roku i wiem co mówie, będę się bronił za miesiąc i
wiem że 2gi raz tam bym nie poszedł. Jeśli nie chcesz, żeby Ci robiono łaskę
za Twoje pieniądze to nie idź tam!!!
Obserwuj wątek
    • evrin Re: Odradzam wszystkim Edukacje!!! 26.05.04, 21:17
      Koleżanka była tam 1 semestr na stosunkach miedzynarodowych... porazka. Ci
      ludzie otworza kazdy kierunek byle miec z tego kase. Poziom na stosunkach tez
      fatalny... Kolezanka jest teraz w DSWE (prywatna szkola zalozona przez
      wykladowcow z Uniwerku) i roznica ponoc ogromna.
      Pozdr
    • Gość: greta Re: Odradzam wszystkim Edukacje!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 26.05.04, 21:35
      Był już kiedyś taki wątły wątek na ten temat zawierający również negatywne
      opinie.
      Wiem, że tak uczelnia jest bardzo nastawiona na zysk (albo wyzysk) dużo
      egzaminów i wielu oblanych (poprawki są oczywiście płatne).Ta wielość egzaminów
      i oblewanie studentów mogłaby pozornie świadczyć o wysokim poziomie , niestety
      to tylko pozory.Bo jest tak - mamy 1 słownie (jeden) wykład z danego przedmiotu
      co sprawia, że wcale nie ma okazji poznać czegokolwiek choć trochę dokładniej,
      Skuttek - wiesz, że dzwoni, ale nie wiesz w którym kościele.
      Duża liczba przedmiotów pozwala prawdopodobnie zatrudnić krewnych i znajomych
      królika, którzy nie muszą się nawet specjalnie męczyć, żeby sie przygotować na
      1 wykład.
      Drugim istonym mankamentem jest brak życzliwego podejścia do studentów zarówno
      w dziekanacie jak i przez kadrę naukową.
      Ostatni semestr studiów kończy się sesją egzaminacyjną a w kilka dni po niej
      należy składać pracę mgr.
      Czy nie moznaby rozłożyć chociaż części egzam. na wcześniejsze semestry tak ,
      oststnie poprawki przed złożeniem pracy mozna było by zrobić na spokojnie.
      Zwłaszcza, że promotorzy wcale do łatwo uchwytnych nie należą.
      Podsumowując- ludzie zanim tam pójdziecie studiować zapytajcie tych co są
      jeszcze w murach uczelni- to pewnie Wam przejdzie i znajdziecie sobie normalną
      uczelnię.
      • Gość: Buba Re: Odradzam wszystkim Edukacje!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.04, 18:22
        Dzieki za info. Juz tam nie pójdę.
        • Gość: Gonia Nie opluwajcie Edukacji!!! IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.05.04, 21:15
          Nie zgadzam się ze wszystkimi negatywnymi opiniami na temat Edukacji. Konczę
          właśnie 4 semestr i nie narzekam. Ludzie bądźcie dorośli, skoro wybieracie
          uczelnię prywatną wiadomo, że to kosztuje, a jeśli nie płacicie to nie
          wymagajcie, żeby ktoś nadstawiał za was karku. Ja pracuję w innej prywatnej
          uczelni, która jest konkurencją, ale zdecydowałam sie na naukę w Edukacji, bo
          wiele osób z moich znajomych ją ukończyło i są zadowoleni. Znaleźli dobrą pracę
          i miło wspominają kadrę, jak i dziekanat. Osobiście nie mogę powiedzieć, że
          załatwienie czegoś w dziekanacie to horror, poza tym, że w weekendy panie z
          dziekanatu mają przerwę na śniadanie w czasie, kiedy i my mamy przerwę w
          zajęciach. Moja opiekunka ciągu jest miłą i bardzo pomocną osobą, zawsze do
          niej dzwonię i nie zdarzyło się żeby odmówiła mi pomocy, tylko my sami też
          musimy wywiązać się ze swoich obowiązków. Na razie pozdrawiam. Do zobaczenia w
          Edukacji. Gonia
          • pilka.golfowa Będę opluwał bo się należy!!! 27.05.04, 21:26
            nie rośmieszaj mnie. Przez 3 lata nie zapłaciłem ani 1gr odsetek za spóźnienie
            z czesnym lub przetyrzymanie książek w bibliotece. Ja właśnie skończyłem 6
            semestr i załatwienie wszystkich formalności związanych ze złożeniem pracy to
            poprostu masakra. NIe mówie o wykładowcach bo do nich nie mam urazu a wręcz
            przeciwnie, ale reszta personelu, która powinna nam ułatwiać życie jest do
            dupy, że tak brzydko powiem.
            • Gość: aaa opluwac czy nie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 21:41
              tak sie zastanawiam, na czym ulatwianie zycia wg pilki golfowej, mozesz to
              wytlumaczyc??
              • pilka.golfowa Re: opluwac czy nie??? 27.05.04, 21:48
                nie oczekuje niczego nadzwyczajnego, tylko nie życze sobie żeby mi leniewe
                panie w dziekanacie robiły łaske za moje pieniądze.
                • Gość: aaa Re: opluwac czy nie??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.05.04, 21:56
                  mowisz ogolnikami, ktore nie rozwiewaja mojej ciekawosci. a panie z dziekanatu
                  tez sa tylko ludzmi i czasem moga czuc sie zmeczone albo miec zly dzien. Wiesz
                  kij mam zawsze 2 konce. i sam wiem , ze czasem potrafimy im dopiec (my
                  studenci). teraz koncze i zastanawiam sie, gdzie robic magistra. a o Edukacji
                  slyszalem wiele pozytywnych opini.
                  • Gość: Gonia Re: opluwac czy nie??? - do piłki.golfowej IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.05.04, 22:06
                    Powiedz mi w takim razie, czy przez 6 semestrów masz do zarzucenia tylko
                    problemy przy składaniu pracy dyplomwej? Jeśli tak to wydaje mi się, że robisz
                    z igły widły. Ja jestem na 4 semestrze i składanie pracy też mnie czeka, więc
                    powiedz mi jak mam to załatwić żeby ominąć problemy? Nie wiem co rozumiesz
                    przez "leniwe" panie z dziekanatu? Na mój widok wstają z miejsca, może to ty
                    tak na nie działasz? Może z góry zakładzasz bez powodu, że są leniwe? Odpisz.
                    Gonia
                    • pilka.golfowa Re: opluwac czy nie??? - do piłki.golfowej 27.05.04, 22:22
                      nie nie tylko mam problemy przy skladaniu pracy. Po skończonej sesji na 4
                      semestrze oddałem odrazu index. Okazało się, że jeden wykładowca wpisał mi do
                      indexu inna ocenę a inną ocenę do protokołu. Index odzyskałem dopoiero w
                      styczniu!!! Oczywiście dzięki temu musiałem biegać po innych uczelniach za
                      wykładowcami w celu uzyskania wpisu, a żeby to zrobić musiałem oczywiście
                      zwalniać się z pracy. To samo przydażyło mi się w tym semestrze. Oczywiście w
                      dziekanacie mówią, że to moja wina, ale nie jestem jedynym podobnym przypadkiem
                      na roku. Przychodze i prosze o wystawienie zaświadzczenia do ZUSu, Pani mówi
                      proszę się zapisać w książce i przyjść za tydezień, robie jak mówi, ale za
                      tydzień okazuje się, że nie ma zaświadczenia, a jak mówie prosze żeby mi
                      wystawili jeszcze w tym samym dniu, bo mi zależy to słyszę, że mają dużo innych
                      spraw na głowie. Wydaje mi się, że nie jestem opryskliwy, zawsze mówie dzień
                      dobry, proszę, dziękuję, do widzenia, ale może to za mało.
                      • Gość: Gonia Re: opluwac czy nie??? IP: *.ip.nd.e-wro.net.pl 27.05.04, 22:49
                        Powiedz, czy to nie jest tak, że masz pretensje do jednej osoby, a uogólniasz
                        psiacząc na całą uczelnię? nikt nie jest doskonały, ale ty w swojej pracy
                        jesteś ideałem? może spróbuj panią z dziekanatu potraktować jak człowieka.
                • Gość: obecnie magister Re: opluwac czy nie??? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 27.05.04, 22:59
                  Ludzie Kochani!!!
                  W dzisiejszych bezdusznych czasach nikt nie patrzy dalej niż czubek własnego
                  nosa... Co wam winne młode sympatyczne Panie z dziekanatu?? Przecież siedzą tam
                  całymi dniami i wciąż muszą walczyć o jakieś pierdoły, które przez własne
                  lenistwo albo przeświadczenie, że za jak się płaci kase to nic nie trzeba robić
                  zostawiacie zrzucacie na nie, choć niewiele poświęcenia by was kosztowało, by
                  samemu się je zrobiło. Wiem co mówię, bo sama się tam uczyłam, a teraz
                  pracuję .. w dziale obsługi klienta i wiem jak to wygląda z drugiej strony.
                  Naprawdę można dostać szału!! A panie z dziekanatu z Edukacji, z tego co
                  pamiętam są miłe i sympatyczne i jeszcze w dodatku mają poczuicie humoru, a to
                  rzadkość w takich instytucjach. Jak będziecie szanować innych, inni będą
                  szanować nas! Trochę mniej zapatrzenia w siebie a będzie ok.
            • Gość: autor Re: Będę opluwał bo się należy!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.06.04, 12:37
              ty ćwoku to chyba jesteś pilka do pingponga i to takiego do grania w majtach a
              nie pilka golfowa. matole jeden do szkoly specjalnej jak po wszystkie
              informacje chcesz chodzic sie pytac a jak nie to z mamusia za raczke. trzeba
              sie najpierw nauczyc czytac to co jest we wszystkich gablotach, jakos przez 5
              lat nigdy mi to problemu nie stwarzalo i wszystko co potrzebne jest w tych
              gablotkach na pietrze tak pierwszym jak i 2-gim. trzeba bylo isc sobie na
              akademie to bys paprochu jeden tak po dupie (ze tak brzydko rowniez powiem)
              dostal ze po pierwszym semestrze to wiedzialbys jedynie gdzie jest glowna brama
              a o dziekanat bys sie nawet nie pytal. a tak poza tym to na innej uczelni
              pewnie jak nie pojawilbys sie na ani jednym wykladzie to tez bys mogl jedynie
              drzwi wejsciowe obejrzec a z dziekanatm mialbys do czynienia jedynie
              korespondencyjnie poczta polecona po odbior indeksu z poczty.
              sie najpierw matole dowiedz na czym polega studiowanie a pozniej komentuj
    • rw.wro Re: Odradzam wszystkim Edukacje!!!, ja też 28.05.04, 22:13
      Nie chodziłem do tej szkoły, choć skończyłem inną (też prywatną). Może gdyby
      ludzie w "Eee, dukacji" byli milsi... inaczej by się potoczyły losy mojej
      nauki, jednak nie żałuję, że stało się tak, a nie inaczej!
      Pozdr.
      • Gość: aaa Re: Odradzam wszystkim Edukacje!!!, ja też IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.05.04, 23:30
        Skoro nie chodziles to nie powinienes wypowiadac sie na temat Edukacji!!
        • Gość: Gonia Jak jest gdzie indziej? IP: *.wro.cdp.pl / 62.111.222.* 29.05.04, 21:14
          Mówicie źle o Edukacji, a czy w innym prywatnych uczelniach jest rzeczywiści
          tak super. Może niech coś powiedzą ci, którzy skończyli inne wrocławskie
          uczelni. Pozdro Gonia
          • Gość: sprawiedliwy Proszę bardzo :) IP: *.ssk.com.pl 01.06.04, 15:41
            Oto wrażenia z innej szkoły:
            Jestem na 5 semestrze Wyższej Szkoły Zarządzania i Finansów. Kierunek
            Informatyka i Ekonometria jest 8 - mio semestralny więc mi jeszcze
            została "prawie" połowa.
            Zdarzyło mi się, i oddać indeks nie w terminie, i zwlekać z czesnym, i popełnić
            kilka innych grzeszków. Nigdy nie byłem "obsłużony" w dziekanacie w jakoś
            specjalnie opryskliwy czy ordynarny sposób ale żeby panie "pałały" miłością to
            też nie powiem. Ot praca jak każda inna.
            Poziom edukacyjny mamy przeciętny. Chociaż też zdarzają się przedmioty, z
            których mamy 2 wykłady a obowiazuje nas materiał z 300 stronnicowej książki
            ale - na Boga - na tym właśnie polega studiowanie. Jeszcze nie miałem żadnej
            poprawki (2 termin tak ,ale po prostu nie przyszedłem na pierwszy - to było 1
            raz do tej pory) więc jakoś sobie radzę, mimo że nigdy nie ściągałem bo nie
            umiem, a u nas pilnują.
            Na pewno nie jest to szkoła idealna, ani nawet najlepsza, ale nie żałuję. Na
            pewno nie jest to też szkoła typu "dyplom za kasę" gdzie sie po prostu chodzi.
            Na pewno trzeba się uczyć i coś wiedzieć.

pozdrawiam
            • niezlomny.prawicowiec Re: Proszę bardzo :) 01.06.04, 15:49
              Od soboty diecezja tarnowska ma 43 nowych kapłanów. W bazylice katedralnej w
              Tarnowie diakoni przyjęli święcenia z rąk ordynariusza tarnowskiego ks. bp.
              Wiktora Skworca.
              • Gość: sprawiedliwy A o co chodzi :> IP: *.ssk.com.pl 01.06.04, 16:00
                Jaki to ma związek z dyskusją? :)))))))))))
                Są dwie możliwości albo coś pochrzanili na gazeta.pl albo to ci się pomyliły
                wątki.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka