Dodaj do ulubionych

Michnik nie jest Zydem!

23.07.06, 08:16
tak o naszym dobrodzieju twierdzi Antoni Zambrowski
mazowsze.kraj.com.pl/11526422305366.shtml
pisze on [AM] o sobie jako Polaku z wyboru, a Żydzie z urodzenia, który jak i
Żydzi jedwabieńscy mógł paść ofiarą antysemickiego pogromu. Jest to w
przypadku Adama Michnika nieporozumienie, gdyż jako dziecko wzięte z
polskiego sierocińca i wychowane przez Ozjasza Szechtera i Helenę Michnik -
był on z urodzenia Polakiem, zaś został Żydem z wychowania.
Obserwuj wątek
    • waldek1610 who cares...? 23.07.06, 08:20
      mam nadzieje ze to pokolenie PRL-owskie wymrze i nie bedzie zanudzac innych,
      lustrowac sie nawzajem, itd. Ludzie znajdzcie sobie jakies hobby, znajdzcie
      sobie kochanke lub szczelcie sobie baranka smile
      • randyandy Re: who cares...? 23.07.06, 08:22
        Krupinski jest za stary na kochanke, nie staje mu ot i caly problem, pozostala
        mu tylko zamierzchla polityka PRL-u i szczucie jeden na drugiego. Stara
        stalinowska metoda.Jak nie ma problemu to sie znajdzie.
        • waldek1610 Re: who cares...? 23.07.06, 08:32
          smile Ale sie usmialem! Jesli jest za stary na kochanke to byc moze powinien pojsc
          sie pomodlic, na jakies rekolekcje lub nieszpory smile
          • peerelski Re: who cares...? 23.07.06, 08:35
            wlasnie golnalem sobie u rabina
            wink)
          • bob256 Re: who cares...? 23.07.06, 08:38
            Przeciez randy napisal, ze to zyd.
      • peerelski you do ! 23.07.06, 08:23
        a peerelski to nie od PRLu tylko od Pirelli
        wink)
        • drabiniasty Re: you do ! 23.07.06, 08:31
          a Angielski od English
          • peerelski Re: you do ! 23.07.06, 08:34
            angielski jest bardzo Englische... jak postudiujesz etymologie az po rzeke
            Albion (Elbe) to sie dowiesz
        • waldek1610 Michnik interesuje mnie jak historia Burkiny Faso 23.07.06, 08:45
          ...Ludzie jest 21 wiek. Zacznij czytac Financial Times albo Chicago Tribune a
          jesli preszkadaja tobie Zydzi to moze poczytaj sobie Popular Science albo
          People magazine...to o Michniku napewno szybko zapomnisz smile
          • peerelski Re: Michnik interesuje mnie jak historia Burkiny 23.07.06, 08:47
            jestem z toba!! a Michnik na nas zarabia
            • waldek1610 Re: Michnik interesuje mnie jak historia Burkiny 23.07.06, 08:57
              a w jaki sobosob??? Moze jest baronem naftowym? smile bo nie widze innej
              mozliwosci zeby jakis Michnik na mnie zarabial.
          • randyandy Re: Michnik interesuje mnie jak historia Burkiny 23.07.06, 08:51
            On nie moze. On musi o zydach bo jest nieszczesliwy, ze nikt nie jest przeciw i
            on czuje sie zaniedbany. To jeden z nielicznych tematow jakie zna. W Polsce nie
            byl 20 lat i nie pojedzie, bo sie boi(a poza tym jak kazdy zyd nie lubiwydawac
            pieniedzy). Stary temat solidarnosciowy tchnie juz historia antyczna, nikogo
            nie interesuje. Wiec moze jedynie ktos bedzie chcial zjechac zydow, a tu nikt
            nie chce i ma temat gleboko w doopie. Ciezkie czasy nastaly panie K.
            • randyandy Re: Michnik interesuje mnie jak historia Burkiny 23.07.06, 08:52
              Tu cie boli, martwisz sie o Michnika portfel?Zacznij sam jakis business , to i
              ty bedziesz mial dochody.
          • randyandy Re: Michnik interesuje mnie jak historia Burkiny 23.07.06, 08:54
            Waldek najwiekszymi antysemitami sa sami zydzi.
            • peerelski Re: Michnik interesuje mnie jak historia Burkiny 23.07.06, 09:07
              dokladnie!! a wiesz dlaczego? bo nie sa Semitami.
              • bob256 Re: Michnik interesuje mnie jak historia Burkiny 23.07.06, 09:12
                No to doszliscie juzdo porozumienia i temat zamkniety. wymysl cos bardziej
                ciekawego peerelski.
            • waldek1610 Re: Michnik interesuje mnie jak historia Burkiny 23.07.06, 09:18
              randyandy napisał:

> Waldek najwiekszymi antysemitami sa sami zydzi.

Tak ta wypowiedz jest godna przewrotnego z natury Polaka smile Facet czy
              interesuje ciebie cos oprocz teorii spiskowych?
    • randyandy Re: Michnik nie jest Zydem! 23.07.06, 08:21
      A ty peerelski zwowu tu nam podsuwasz usie. Michnik niech jest kim chce a ty
      jestes takze warcholskim, normalskim i nazywasz sie Miroslaw Krupinski i ty
      zdaje sie jestes zyd.
      • peerelski Re: Michnik nie jest Zydem! 23.07.06, 08:26
        oczywiscie ze jestem zydem... i sam widzisz jakie to swinie
    • zorbathegreek Re: Michnik nie jest Zydem! 25.07.06, 07:36
      AM jest potomkiem Chazarow, a nie Izraelczykow...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka