Dodaj do ulubionych

Marzanna vel Marzenna

IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.02, 17:40
Podobno zima ma wrócić pod koniec nadchodzącego tygodnia, a ja tak bardzo
pragnę wiosny, może utopilibyśmy jakąś marzannę...
Obserwuj wątek
    • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 09.03.02, 17:46
      A myslisz, że to pomoże... i wiosna przyjdzie. Mam pewne wątpliwości.. dziś w
      TVN 24 pan Zubilewicz zapewniał, że zima wraca pod koniec następnego tygodnia...
      • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.02, 17:50
        w sumie nic nie tracimy... można tylko zyskać :) to co załatwisz jakąś ofiarę?
        • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 09.03.02, 17:54
          Gość portalu: Bianka napisał(a):

> w sumie nic nie tracimy... można tylko zyskać :) to co załatwisz jakąś ofiarę?

A masz już kogoś konkretnego na myśli, co? Powiedz... o kim myślisz, kogo chcesz
          utopić... Ty niedobra!!!
          • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 09.03.02, 17:58
            To może zróbmy jakiś ranking...

• postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 09.03.02, 18:04
              .. a masz jakieś propozycje kogo by tak można podtopić i kto mógł by
              nam "przynieś" wiosnę...?
            • postmodern Propozycje na tegoroczną MARZaNNĘ... 09.03.02, 18:16
              ... Jest ktoś odważny??? Oj chyba nie ma...
              • Gość: Jajaccek Re: Propozycje na tegoroczną MARZaNNĘ... IP: *.chicago-01-02rs.il.dial-access.att.net 09.03.02, 18:22
                A u mnie poranna ulewa przeszla w snieg!!!!!Ludzie jak ja mam dosc TEJ ZIMY:(((
                • postmodern Re: Propozycje na tegoroczną MARZaNNĘ... 10.03.02, 13:30
                  Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> A u mnie poranna ulewa przeszla w snieg!!!!!Ludzie jak ja mam dosc TEJ ZIMY:(((

Chyba już każdy ma dość tej "zimy"... a unas ciągle "quasiwiosna"..

I co nam pozostaje... tylko czekanie...aż ktoś w koncu odważy się utopić MARZANNĘ!
              • Gość: cyfer Re: Propozycje na tegoroczną MARZaNNĘ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 10:25
                jak cyfer sie nada, to mozecie zrobic topienie cyfra. tylko cyfer ostrzega: potrzeba do tego wiecej niz dwoch osob :-)))
                • Gość: Bianka Re: Propozycje na tegoroczną MARZaNNĘ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 20:13
                  Myślę, że topienie Cyfra nie przyniesie porządanych rezultatów, koniecznie musi
                  być jakaś MARZENNA..., ale cóż to za poświęcenie zgłosić się na ochotnika,no
                  no... widać strasznie masz już dość "zimuli-śnieguli" ;)
                  • Gość: cyfer Re: Propozycje na tegoroczną MARZaNNĘ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 20:18
                    cyfer - desperat ma dosc... oj jak ma dosc... moze sam skoczy? :-)
                  • postmodern Re: Propozycje na tegoroczną MARZaNNĘ... 10.03.02, 20:21
                    .. ja mam jedną Marzenę na roku, jutro z nią pogadam. Wytłumaczę, że to dla
                    dobra całego narodu i w ogóle... ;)
                    • Gość: Bianka Re: Propozycje na tegoroczną MARZaNNĘ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 20:23
                      Jestem gotowa nawet zapłacić... ;)
                      • Gość: cyfer Re: Propozycje na tegoroczną MARZaNNĘ... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 20:26
                        cyfer sie dorzuci
    • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna - WIOSNA ZA TYDZIEŃ 10.03.02, 20:27
      .. wróci, ale już nie taka ostra... i to tylko na kilka dni... Podobno od
      następnego poniedziałku już WIOSNA!!!
      • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna - WIOSNA ZA TYDZIEŃ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 20:32
        Głupie gadanie... a jak nie? Zawsze lepiej cosik utopić, tak na wszelki ;)
        • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna - WIOSNA ZA TYDZIEŃ IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 20:37
          to moze jednak cyfer sie dorzuci, albo skoczy? na wszelki wypadek...
          • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 20:47
            Poczekajmy jeszcze... może dotrą posiłki z Łodzi...
            • kropka. Re: Marzanna vel Marzenna 10.03.02, 22:14
              Kurcze, na cudzej.. topielicy chcecie sobie wiosnę załatwić????
              Mowy nie ma. Zresztą z tą Marzanną to jakaś dziwna sprawa. Bo to długowłosa
              musi być, niebieskooka, no i dziwica obowiązkowo. Inaczej się nie sprawdza :(
              Cyfer? Spełniasz wymagania?
              pozdrawiam z Łodzi
              • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 10.03.02, 22:20
                cyfer spelnia tylko jedno. wystarczy?
                • Gość: Homar Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.02, 08:12
                  hmm... ktory warunek cyfer spelnia: 1, 2 czy 3?
                  ;-)))))))
                  Pozdr
                  • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.03.02, 12:28
                    spokojnie, homar... cyfer ma tylko i wylacznie niebieskie oczy :-))
                    • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.02, 18:56
                      Dzisiaj było pięknie... ach!!! Ale w czwartek ma nas dopaść front znad
                      Skandynawi. Strasznie będzie...
                      • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 12.03.02, 19:19
                        Bianko spokojnie... Cyfer sięz godził "robić" w tym roku za MARZANNĘ ;)
                        • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.02, 20:13
                          cyfer potwierdza: moze skakac. tylko pianke wyjmie i butle napompuje :-)))) a czy w nagrode cyfer moze sam wybrac zbiornik z ciecza do ktorego skoczy? :-)
                          • szarykot Re: Marzanna vel Marzenna 12.03.02, 21:28
                            > cyfer potwierdza: moze skakac. tylko pianke wyjmie i butle napompuje :-)))) a
                            > czy w nagrode cyfer moze sam wybrac zbiornik z ciecza do ktorego skoczy? :-)

absolutnie nie! bo cyfer wybierze jeszcze wannę albo nie daj boże basen kryty z
                            ogrzewaną wodą i co? całą wiosnę szlag trafi!
                            • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 12.03.02, 21:34
                              cyfer przyznaje, ze taka wredna mysl przebiegla mu przez glowe ale po namysle cyfer stwierdzil, ze jednak woli przyspieszyc nadejscie wiosny, wskoczyc gdzie nalezy, a potem, jak juz sie ociepli cyfer pojedzie nad swoja ulubiona kaluze i bedzie skakal do woli... :-)
                              • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 14.03.02, 16:26
                                Oj coś cyfer się za długo zastanawia... i dziś rzyszło pogorszenie pogody :(
                                • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.03.02, 16:30
                                  jasne, teraz to cyfra wina :-( a jak cyfer chcial sie poswiecic, to wybrzydzanie bylo: ze warunkow nie spelnia , ze do wanny i takie tam...
                                  • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 15.03.02, 13:44
                                    ..ja tam nie miałem nic przeciwko... Jak cyfer chce.. to przecież cyfer może
                                    robić za Marzannę (chyba, że cyfer się nadal zastanawia na "tańcami" na
                                    redakcyjnym tarasie??? Pozzr.
                                    • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 15.03.02, 23:40
                                      no wlasnie! co z tancami tarasowymi??? a jesli chodzi o skok: coz, blogoslawienstwa forumowego brak - to i skoku nie ma... a zima wraca...
    • do_gory Re: Marzanna vel Marzenna 14.03.02, 08:08
    • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.03.02, 20:59
      Zimno mi...
      Może czas na Puchatkową mruczankę...
      Wyjęłam już z szafy zimową kurtkę, czapkę i rękawiczki, a w odstawkę poszedł
      wiosenny płaszczyk... buuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu!!!!!!!!!!
      • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 15.03.02, 21:15
        mru, mru, mru, mrrrrrrrrrrrrrrrruuuuuuu!
        "A ja twierdzę baronesso, wkrótce minie zima zła,
        znowu z wiosną wróci Amor....." I coś tam coś tam.....! Pozdr.
        • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.dhcp.adsl.tpnet.pl 15.03.02, 21:18
          :))))))))))))))))
    • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.02, 19:26
      Cyfer na znak protestu opuścił forum i kto teraz będzie Marzanną?
      Wciąż zimno...
      • Gość: Jajaccek Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 16.03.02, 19:33

> Cyfer na znak protestu opuścił forum i kto teraz będzie Marzanną?
        > Wciąż zimno...

Cyfer przemyslal swoja pochopna decyzje i wczoraj na Forum powrocil. Ale czy to
        oznacza, ze wiosna przyszla.??
        • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.02, 19:36
          Gość portalu: Jajaccek napisał(a):

> Gość portalu: Bianka napisał(a):
          >
          > > Cyfer na znak protestu opuścił forum i kto teraz będzie Marzanną?
          > > Wciąż zimno...
          >
          > Cyfer przemyslal swoja pochopna decyzje i wczoraj na Forum powrocil. Ale czy t
          > o
          > oznacza, ze wiosna przyszla.??

We Wrocławiu niestety jeszcze nie, ale czekam z nadzieją...
          • Gość: Jajaccek Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 16.03.02, 19:49
            Po porannaym sniegu ,w Chicago wyszlo slonce i przestaje wiac.Jutro St.
            Patrick's Day a dzisiaj Bush wezmie udzial w paradzie. Nie trzeba byc
            Irlandczykiem, zeby pokochac parady>:))
            • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 16.03.02, 19:51
              ale ci zazdroszczę.... Nigdy nie byłem na tak fantastycznej paradzie!!!!!!!!
              pozdr.
              • Gość: Jajaccek Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.chicago-21-22rs.il.dial-access.att.net 16.03.02, 20:02
                Obecna odbywa sie na Columbus Drive w pieknej scenerii jeziora Michigan i
                Downtown. Przemarsz kilkudziesieciu orkiestr i zespolow Irish Dancers.:)) I
                Morze piwa. Wieczorem pokaz ogni. I morze piwa. Ale nie masz czego zazdroscic,
                u sasiadow za miedza tez sa niezle parady.Pozdr.
                • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 16.03.02, 20:04
                  haha!

Ja zawsze chciałem być na takiej jak w USA!
                  • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.03.02, 20:50
                    cyfer monotematyczny bedzie i znowu spyta: dostanie cyfer forumowiczow blogoslawienstwo, czy nie? zima wraca!
                    • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 16.03.02, 22:28
                      Ode mnie już cyfer ma błogosławieństwo... Powodzenia!
                      W poniedziałek ma być już wiosna! Zrozumiano!!!!!!!!! ;)
                      pozdr.
                      • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna IP: 62.89.74.* 17.03.02, 07:43
                        cyfer zrozumial, ale wciaz ma watpliwosci, bo jak na razie tylko postmodern
                        cyfra poparl...
                        • Gość: Jajaccek Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.chicago-08-09rs.il.dial-access.att.net 17.03.02, 10:00
                          Ja tez popieram. Prosze robic WIOSNE- natychmiast!!!
                          • Gość: cyfer Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.03.02, 10:26
                            no to zrobione :-)) prosze wyjrzec za okno :-) tylko cyfer nie wie, na jak dlugo wystarczy bo jakby kilku warunkow cyfer nie spelnia... ale w razie czego chetnie skoczy raz jeszcze :-)))
                            • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 17.03.02, 14:26
                              Wielkie dzięki... dziś faktycznie już wiosennie :)
                          • Gość: kasiaprim Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.pai.net.pl 17.03.02, 10:34
                            Prosze bardzo- oto Wiosna z Dostawą do Domu !!!
                            Prosto z Łodzi...
                            • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 17.03.02, 23:53
                              aż z ŁOdzi??? Z Piotrkowskiej???
                              pozdr.
                              • kropka. Re: Marzanna vel Marzenna 18.03.02, 00:45
                                Z Piotrkowskiej, nie z Piotrkowskiej, co za różnica? Zamówili wiosnę? Nie
                                mówili, skąd ma być. To niech nie marudzą, tylko biorą, co dają.
                                A z drugiej strony, tak sobie myślę, że jakby rzeki u nas mlekiem i miodem
                                płynęły, to by się cyfer tak nie krygował z tym skakaniem. A jeszcze, jakby
                                jaki ściek z browaru - to bez względu na poziom dziewictwa skakałby i skakał.
                                Cholera, wszystko przez tą polska biedę :(
                                • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 18.03.02, 13:09
                                  dzięki dzięki... :)
                            • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 19.03.02, 21:10
                              Ach wiedziałam, że Łodzanie to przemili ludzie... :)
                              • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 20.03.02, 16:12
                                Łódź Kaliska?? Czy po prostu KALISKA - najlepsza knajpa w mieście...?
    • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 21.03.02, 10:59
      Ponieważ szanowne grono forumowiczów, nie podjęło inicjatywy... z małymi
      wyjatkami (Brawo Cyfer!Brawo Łódź!) postanowiłam wziąść sprawę w swoje ręce,
      więc wszem i w obec oznajmiam, że się dokonało...
      Wszystkiego cudownego na wiosnę... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
      • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 21.03.02, 21:46
        To już chyba wyczerpał się wątek... :(

Bianko do dzieła! Twój cel: wątek witający wiosnę (przynajmniej astronomiczną ;)
        • Gość: Jajaccek Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.chicago-38-39rs.il.dial-access.att.net 21.03.02, 21:51
          Jak ja o wiosnie myslec moge, jak temp. spadla w ciagu 3 godz. o 15 (jest-9C) ,
          na dodatek snieg i zawierucha i zapowiedz -20C ,brrrrr!!
          • postmodern Re: Marzanna vel Marzenna 21.03.02, 21:55
            No to współczucia.... :)

ps. trzymaj się
      • homar Re: Marzanna vel Marzenna 21.03.02, 22:10
        > Ponieważ szanowne grono forumowiczów, nie podjęło inicjatywy... z małymi
        > wyjatkami (Brawo Cyfer!Brawo Łódź!) postanowiłam wziąść sprawę w swoje ręce,
        > więc wszem i w obec oznajmiam, że się dokonało...
        > Wszystkiego cudownego na wiosnę... :)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))

Bianko, czyzbys sie rzucila do wody? ;-)))
        Milej wiosny wszystkim zycze!
        • Gość: Bianka Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 24.03.02, 12:12
          homar napisał(a):

> Gość portalu: Bianka napisał(a):
          > > Ponieważ szanowne grono forumowiczów, nie podjęło inicjatywy... z małymi
          > > wyjatkami (Brawo Cyfer!Brawo Łódź!) postanowiłam wziąść sprawę w swoje ręc
          > e,
          > > więc wszem i w obec oznajmiam, że się dokonało...
          > > Wszystkiego cudownego na wiosnę... :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
          > )
          >
          >
          > Bianko, czyzbys sie rzucila do wody? ;-)))
          > Milej wiosny wszystkim zycze!

Nie, to mogłoby być bardzo ryzykowne... ale utopiłam co trzeba - jak widać mimo
          wszystko mało skutecznie, więc wciąż zimno...
          • Gość: olga Re: Marzanna vel Marzenna IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 24.03.02, 12:37
            Teraz podobno już się nie topi kukieł bo to niehumanitarne. Mam znajomego
            berbecia w przedszkole. Oni te kuły wyrabiaja, a potem urządzaja wystawy. Może
            się Święta Góra obraziła na zerwanie z tradycją?
            A tak swohją dropga to w maju jade do karpacza i jak tak dalej pójdzie, to
            zabiorę narty.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka