Dodaj do ulubionych

Karpacz szpital

01.02.12, 16:52
proszę rodziców o wszelkie wskazówki dotyczące oddziału dziecięcego-
pumonologia, mianowicie ponoć jest tam
baza hotelowa dla rodziców -co to oznacza że na noc nie moge zostac
z dzieckiem na oddziale??? co powinnam zabrać ze sobą np. czajnik ,
żywnosć,itd.... czy blisko sa sklepy jak tam pojade z dzieckiem to
raczej szybko odwiedzin rodziców nie bede miała zbyt daleko jak
to wygląda czy może dwoje rodziców mogą sie tam zatrzymać??? po
prostu potrzebuje tzw.złotych wskazówek rodziców którzy tam byli
bądz cokolwiek wiedzą
Obserwuj wątek
    • gosiekco Re: Karpacz szpital 07.02.12, 11:59
      witam jestem z Karpacza więc mogę trochę pomóc :)
      1. odnośnie bazy hotelowej faktycznie jest z tym że z tego co się orientuje to jest tam b. drogo (jak byś potrzebowała tanie noclegi blisko centrum pulmonologi mogę podrzucić namiary) z dzieciaczkiem raczej na noc nie pozwalają zostać jeszcze zależy ile maluch ma
      2. odnośnie sklepów to na oddziele jest sklep/ bar ale wiadomo jest drogo a najbliższy sklep ok 15 min spacerkiem (żabka z tym że wiadomo to jest Karpacz i ceny są wysokogórskie :)) na dole w mieście są tańsze sklepy jak biedronka no ale to jest kawałek drogi

jak będziesz miała jeszcze jakieś pytania chętnie pomogę :)
      • lubinianka24 Re: Karpacz szpital 07.02.12, 12:48
        Syn ma 8 miesięcy a córka 7 lat...
        to jak byś mogła podrzucić byłabym Ci bardzo wdzięczna :)
    • b.bujak Re: Karpacz szpital 12.02.12, 13:01
      ja tam byłam pare lat temu;
      mieszkałam z synem w przyszpitalnym pensjonacie Koniczynka; posilki jedliśmy w szpitalnej stołówce;

pamietam, że wtedy była mozliwość nocowania rodziców w szpitalu, ale może sie coś zmieniło od tamtego czasu;

proponuję poczytać wątki z wyszukiwarki, sama nie raz odpowiadalam; wyszukaj sobie na tym, forum i zobacz tez na "Alergiach"
    • sendykizi1 Re: Karpacz szpital 01.03.12, 11:47
      WITAM. ja tam jadę z 7 letnim synem 13 marca, zarezerwowany mam znim pobyt dzień 70 zł, na oddziale V. czekałam przeszło 10 miesięcy ze skierowaniem na ten wyjazd, mój syn ciągle choruje i jest też alergikiemod 4 lat leczonym.będzie miał badania z krwi, wysiłkowe i pewnie z jedzenia, musi mieć tenisówki z białą podeszwą na salę gimnastyczną, a więc będzie miał zajęcia gimnastyczne, termin już potwierdziałam zaraz po otrzymaniu pisam z karpacza wiem że śa tam dobrzy specjaliści liczę na wyleczenie syna choć z częsci jego choroby!!! a co do wyżywienia to też chciałabym się dowiedzieć jak tam jest?? czy jest basen czy tylko plac zabaw?? zakupy to zrobię już w domu tAM nie będę kupować wiem że tam jest drogo, i nie wiem jak długo tam zabawimy, ale tego dowiem siędzwoniąć parę dni wcześniej przed wyjazdem, a możę to zależy od leczenia ?? w każdym razie wiem że mogę tam pojechać nawet gdy dziecko jest chore, bo pytałąm i oddziałowa powiedziałą że tak,bo to jest szpital. i nie można już brać na alergię żadnych leków 10 dni przed przyjazdem, tyle wiem. a chciałabym więcej,
    • al_70 Re: Karpacz szpital 13.05.12, 12:12
      Pewnie Lubinianko dla Ciebie moja odpowiedź nie będzie już aktualna, ale widząc ten wątek nie mogłam się powstrzymać... Byłam z synkiem czterolatkiem na początku stycznia na oddz. alergologicznym... Porażka :( może mieliśmy pecha, ponieważ były ponoć duże zmiany organizacyjne na przełomie roku, natomiast nawet jeśli, to brak dobrej woli oddziałowej był porażający... Spróbuję w skrócie:
      1. gdybym sama nie pilnowała badań i nie chodziła za tym, to synek w ogóle by części badań nie miał - zapisy w karcie to jedno, a życie to drugie... przez przypadek dostałam kartę dziecka do ręki i okazało się, że o szeregu zleconych badań "zapomniano" (!) Pielegniarki owszem bardzo miłe i bardzo przepraszały :-)
      2. na oddziale mieliśmy jakieś "na oko" 17 stopni (!) najpierw tłumaczono, że to chwilowe, bo 3 tyg. budynek był zamknięty i mury wyziębiły się... Potem okazało się, że na tym piętrze to raczej standard... Dla odmiany w nowym skrzydle "pulmonologicznym", było stopni chyba z 27 - ukrop! Moje prośby o zmianę piętra nie odnosiły skutku - oddziałowa: nie ma takiej możliwości, ordynator: mnie tu nikt nie słucha, proszę iść do prezesa... Mój błąd, że poszłam dopiero w trzecim dniu - przemarznięta, zasmarkana, z dzieckiem, które przeziębiło pęcherz (przyjechaliśmy zdrowi!) - ciepły pokój, na innym piętrze, znalazł się w pół godziny!!!
      3.Jedzenie - mało i niezbyt smaczne.
      4.Noclegi - pytałam czy może też mąż zanocować - nie ma takiej opcji i polecili nam Koniczynkę obok szpitala. Poczym na miejscu w szpitalu okazało się, że zdarzają się pełne rodziny (dziecko+mamusia+tatuś) - nie wiem jakie tu rządziły prawa.
      Nie wspomnę już o tym, że można zarezerwoać pokój z łazienką- wspaniale! (opcja ciut droższa) , ale jak przyjechaliśmy okazało się, że o łazience możemy pomarzyć:(
      5.Pewnie wiosną lub latem nie ma takiego problemu, ale zimą w bawialni dla maluchów było zimno.
      To tyle, jak wspomnialam, w skrócie:) Pozdrawiam i życzę lepszych doświadczeń
      PS. Rozmawiając na miejscu z innymi mamami, które już wcześniej korzystały z tego szitala, wynikało, ż kiedyś świadczył on usługi na dużo wyższym poziomie - cos po drodze popsuło się...
    • Gość: dorka Re: Karpacz szpital IP: *.centertel.pl 18.10.22, 04:18
      Czy ktoś posiada szerszą wiedzę na temat właśnie diagnostyki na oddziale pulmonologii dziecięcej?
      Z różnych opinii dowiedziałam się, że na oddziale V prowadzona jest bardzo szeroka diagnostyka. My trafiłyśmy na oddz. I, gdzie zlecono nam tylko badanie krwi plus alergeny z krwi (nie wiem z jakiego zakresu) i spirometrię. Jak na porządną diagnostykę, to wydaje mi się, że szału nie ma... Wymienione badania mogłam zrobić w miejscu zamieszkania bez konieczności dalekiej drogi i kosztów pobytu. Nie rozumiem różnicy między oddziałami, ale najwyraźniej jakaś jest. Czy ktoś z Was jest bardziej w temacie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka