wojtas71 27.02.12, 07:51 zamknąć okno podczas burzy? przecież tamte okna się nie otwierają Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: glosc Re: Sky tower. takie będą apartamenty [nowe wizua IP: *.dynamic.mm.pl 27.02.12, 08:01 Lata mi czy okna się otwierają w tej konstrukcji. Bardziej mnie interesuje kiedy doprowadzą zdewastowaną komunikacje do stanu pierwotnego tzn, aby piesi nie pokonywali kilometrów do przystanku, a rowerzyści mogli bezpiecznie jeździć - budowa się już kończy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ahk4iePaiv8u lol, jak Afryka albo Podhale IP: *.net.autocom.pl 27.02.12, 10:47 odległość od gruntu wyznacznikiem statusu społecznego, król mieszka w chatce na najwyższej palmie, góral buduje wyżej żeby mieć "czystszą wodę".. tylko pogierkowskie dwunastopiętrowce jakoś nie pasują, ale reszta się zgadza :> Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ASDF Re: lol, jak Afryka albo Podhale IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.12, 13:47 Fajnie, że mieszkania na wizualizacjach są lekko "zabałaganione", wygląda to bardziej ludzko niż typowe sterylne wymuskane zdjęcia w np. magazynach o wystroju wnętrz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: lol, jak Afryka albo Podhale IP: *.60.citypartner.pl 27.02.12, 18:55 Normalne. Zawsze mieszkania wyżej były droższe od tych niżej. Dziwię się ludziom że oszczędzają kupując większy metraż na parterze czy 1 piętrze, a potem się użerają z sąsiadami tupiącymi nad głową czy żulami co wrzucają pety czy butelki na balkon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: X Żadna rewelacja - "luksus" na 70m... IP: *.adsl.inetia.pl 27.02.12, 08:45 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jarko Re: Żadna rewelacja - "luksus" na 70m... IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.12, 10:06 Żadna rewelacja?! Toż to chała! Koncepcja budynku z XX wieku i to nie z samego końca, a teraz „architekci wnętrz” proponują rozwiązania jak z włoskich katalogów z ubiegłego wieku, stary design a ergonomii zupełnie brak. Jestem ciekaw ludzi, którzy tam zamieszkają. Odpowiedz Link Zgłoś
szafir51 Re: Żadna rewelacja - "luksus" na 70m... 27.02.12, 10:42 Mi też się nie podoba, projekty jakieś takie bezpłciowe, projektancka sztampa i meble z IKEA. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: załamany Re: Żadna rewelacja - "luksus" na 70m... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 11:25 to prawda. Miałem się nawet nie odzywać, żeby nie podpaść pod odwieczne polskie malkontenctwo, ale to naprawdę jest słabe. I zaraźliwe: w żaglu Libeskinda u nas w warszafce pierwsze wizualizacje wnętrz były naprawdę fajne, ale to co pokazuje się ostatecznie teraz to jakaś kpina. Załamać się można. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ja Re: Żadna rewelacja - "luksus" na 70m... IP: *.internetia.net.pl 27.02.12, 11:01 No I klasa artykułu - wymienne używane określenia "mieszkanie" i "apartament". Zapewne redaktorzyna nie zdaje sobie sprawy że to nie to samo... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pytam się Re: Nie ma to jak mieszkanie w klatce IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 12:32 A co za różnica na jakiej wysokości jest klatka?? Mieszkanie w klatce na niższej wysokości jest lepsze?? Odpowiedz Link Zgłoś
arkonastrasse Spotęgowanie izolacji 27.02.12, 12:47 Im wyżej, tym poczucie izolacji wynikające z przebywania w klatce potęguje się (oderwanie od natury, rzeczywistości która dzieje się na poziomie parteru) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asdf Re: Spotęgowanie izolacji IP: *.60.citypartner.pl 27.02.12, 18:58 Jeśli mieszkać w klatce to najlepiej jak najwyżej. Unikniesz spadających na łeb petów, żuli drących mordę koło okna, widoku psich niespodzianek czy tupiącej dzieciarni, subwooferów, montowania rolet antywłamaniowych. To nie dom, żeby sobie mieszkać w spokoju na poziomie ziemi. Jak kurnik to tylko z najwyższą grzędą. Im kura na niższej grzędzie siedzi tym gorsza, bardziej obs***na. Odpowiedz Link Zgłoś
filthpurger Sky tower. upiorne i pretensjonalne... 27.02.12, 11:11 Bazarowe design,ikea styl mebelki,wiszace lampy z PRL, te podlogi skrzace kolorami i brakiem jakies jednolitosci, generalnie brak jakiejkolwiek koordynacji kolorow , slowem zapyzialy zascianek... slowem komletne bezguscie, jaki pan taki kram, podejrzewam... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: /d. Re: Sky tower. upiorne i pretensjonalne... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 11:27 Cześć filthpurger! Mam prośbę - odwróć się na krześle i zrób fotę swojego mieszkania.. Z góry dzięki! /d. Odpowiedz Link Zgłoś
filthpurger Re: Sky tower. upiorne i pretensjonalne... 27.02.12, 11:53 Gość portalu: /d. napisał(a): > Cześć filthpurger! > Mam prośbę - odwróć się na krześle i zrób fotę swojego mieszkania.. Z góry dzię > ki! > /d. nie o to chodzi jak ja mieszkam tylko o to ze za takie pieniadze jakie ludzie za to placa - to zaden luksus. Za te pieniadze mozna by bylo mozna zrobic cos znacznie lepszego. Nie umiem przeslac zdjecia domu w ktorym mieszkam, nie jest luksusem jak ja to widze ale sam mozesz ocenic gdybym wiedzial jak przeslac to zdjecie. Odpowiedz Link Zgłoś
esteta.wro Re: Sky tower. upiorne i pretensjonalne... 19.01.13, 12:59 Pominę bazarowy design i meble z ikea, ale czy naprawdę w prl-u miałeś oświetlenie choć trochę podobne do tego zaprezentowanego na zdjęciach? A podłogi są po prostu genialne! Ale to oczywiście kwestia gustu, Ty pewnie wolisz jednolite kolorystycznie panele... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bobbudowniczy Re: Sky tower. takie będą apartamenty [nowe wizua IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.02.12, 11:28 Powiało muratorem. Odpowiedz Link Zgłoś
janonet4-4 Re: Sky tower. takie będą apartamenty [nowe wizua 27.02.12, 12:01 Warszawska syrenka ma krzywe-cyce od zawsze -stolice przenieść do Moskwy -polska powinna zniknąć z mapy europy na zawsze -kato-lant Iran europy !!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
trombozuh Ten artykuł niewątpliwie jest sponsorowany 27.02.12, 12:53 Ale skoro tak, to nie rozumiem. Te wnętrza naprawdę odstraszają. W najlepszym razie wyglądają jak wnętrza 4gwiazdkowego hotelu. W Polsce może to jeszcze jest luksus, ale na świecie 4-gwiazdkowy hotel to zwykły kicz i sztampa. Ale może Czarnecki zbadał rynek i wie, że we Wrocławiu nadal jest jeszcze full snobistycznych nuworyszy bez krzty gustu, którzy rzucą się na te "apartamenty". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muszka komuszka Re: Ten artykuł niewątpliwie jest sponsorowany IP: *.ssp.dialog.net.pl 27.02.12, 13:59 Niech cię dyńka o to nie boli. Prawdopodobnie już połowa jest wykupiona. We Wrocławiu jest w chooj ludzi, których na to stać. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Ten artykuł niewątpliwie jest sponsorowany IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.12, 17:04 To że jest full bogatych, to prawda. Ale czy będzie wśród nich na tyle dużo frajerów? To już wątpię. Naprawdę, żadna przyjemność mieszkać w klatce pełnej nieświeżego powietrza w centrum miasta. Ci co mają kasę i rozum, na pewno wolą spokojny domek pod miastem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asfd Re: Ten artykuł niewątpliwie jest sponsorowany IP: *.60.citypartner.pl 27.02.12, 19:06 Tych co mają kasę to stać i na porządny dom pod miastem (dla wypoczynku) i na mieszkanie w centrum. Paradoksalnie budowa domu pod miastem jest tańsza niż kupno mieszkania. Trzeba sobie tylko skalkulować, czy stanie w korkach, koszty paliwa, opalenie domu jest takie fajne. Dlaczego większość posiadaczy domków smrodzi paląc jakiś ekogroszek czy inne śmieci? Jak są tacy bogaci to powinni ich być stać na normalny opał. "Ci co mają kasę i rozum, na pewno wolą spokojny domek pod miastem. " Może jeszcze w otoczeniu innych spokojnych domków pod miastem...budowanych przez tego samego developera... Sorry, przechodziłem etap budowy domu pod miastem. Wybiłem sobie to z głowy po wizycie u znajomych. Ani tego nie sprzedasz, ani nie wynajmiesz. Kto ma rozum to sobie teraz sam odpowiedz. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: FreakyMisfit Re: Ten artykuł niewątpliwie jest sponsorowany IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 20:47 > a pewno wolą spokojny domek pod miastem. Jesienią i zimą, powietrze w centrum wielkiego miasta jest zdrowsze, niż na jego peryferiach, gdzie stoją "domki" Zgadnij, dlaczego? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: Ten artykuł niewątpliwie jest sponsorowany IP: *.wroclaw.mm.pl 27.02.12, 22:19 Ech, koledzy, ja nie miałem na myśli domków takich jak np. w Smolcu (który nieodparcie przypomina mi KL Auschwitz), ani innych takich, gdzie deweloper uparł się pobić rekord świata w zagęszczeniu domków na hektar. Są takie osiedla, gdzie dom od domu stoi daleko, pomiędzy domami jest zieleń, a wszyscy ogrzewają się nowoczesnymi piecami gazowymi. Są są. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wwww Re: Ten artykuł niewątpliwie jest sponsorowany IP: 114.244.3.* 28.02.12, 04:13 No wszystko fajnie tylko jaki jest dojazd z tegoo twojego domku... Jesli ktos ma dzieci to za kazdym razem musisz jechac autem.... Sorry, ale dla mnie zabawa w szofera po pracy to nie frajda... Moim zdaniem idealne rozwiazanie to domek 90 km od miasta, tani i w naturze plus apartament blisko centrum... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 20 procent Re: Ten artykuł niewątpliwie jest sponsorowany IP: *.dynamic.chello.pl 27.02.12, 17:16 Gość portalu: muszka komuszka napisał(a): > Prawdopodobnie już połowa jest wykupiona. Bynajmniej. Sprzedano nieco ponad 20% mieszkań. A przypomnieć należy, że obecna liczba lokali jest znacznie zredukowana, pierwotnie miało być ich dużo więcej, ale nie było chętnych. Jak widać na te ze zmniejszonej puli też wielkiego popytu nie ma. ST to projekt od początku przeskalowany, tak wysokością, jak wielkością powierzchni, ilością mieszkań i cenami. Efekt gigantomanii jednego bogatego człowieka, który mimo niewątpliwego talentu do biznesu też popełnia błędy. Nawiasem mówiąc widoki z tych mieszkań po 15-25 tysięcy za m2 na okoliczne blokowisko są powalające :) Odpowiedz Link Zgłoś
mfilipkowski Sky tower. takie będą apartamenty [nowe wizuali... 27.02.12, 14:31 szczerze...ladne. Jak to zwykle bywa, nad gustami sie nie syskutuje. Nie wygladaja jak wnetrze 4 gwiadkowego zagranicznego hotelu, tylko 5 gwiazdkowego apartment hotel. Wybrane wizualizacje zdecydownie w hotelwym sylu. Ale to raczej nic zlego....zdecydownaie nie polskie i pewnie z tad te komentarze. Nie wdajemi mi sie zyby to bylo kogos glowne mieszkanie. Zawyczaj tak wylada dobra investycja. Cena...tak najwyzsza jak srednia za metr w Hong Kongu. Tylko tak za te pieniadze masz raczej stare mieszkanie, na uboczu, w widokiem na sasiada. Ale jedna HK to nie WRC. Odpowiedz Link Zgłoś
tajlerdarden A jak się winda spierd.... 27.02.12, 14:53 ... to będą dymać na dół po schodach :D Odpowiedz Link Zgłoś
watashi79 na dół to akurat pestka :> 27.02.12, 16:52 chyba, że taszczy lodówkę, ale jak się ma tyle kasy, to się nie nosi ciężarów samemu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nvm Re: A jak się winda spierd.... IP: 156.17.203.* 27.02.12, 17:22 Z braku wiedzy zawsze człowiek ośmiesza się... W takich budynkach uwzględniona nie jedna winda, a co najmniej kilka. Te komentarze o wystroju wnętrz też bym radziła zachować dla siebie, zaproponowane warianty w kilku stylach są jak najbardziej nowoczesne Pozdrawiam więcej optymizmu:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: MonX Re: A jak się winda spierd.... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.02.12, 17:34 Nowoczesne są, tylko co z tego? Nie chodzi o to, czy nowoczesne, czy nie nowoczesne, tylko o to, czy coś w dobrym guście i ze smakiem. A tu mamy sztampowy hotelowy wystrój, bez klimatu i smaku. Ani jedna propozycja od tej sztampy nie odbiega, za to niektóre aż kłują w oczy zimnem. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: pani inż. Re: A jak się winda spierd.... IP: *.wroclaw.hypnet.pl 27.02.12, 22:31 Jeśli dobrze pamiętam, to dla apartamentów przeznaczone są 4 windy, a ogólnie jest ich 6. Jeśli nawet się wszystkie popsują to spokojnie da się wdybać na górę po schodach robiąc mały odpoczynek co 10 pięter - wiele osób pokonywało ta trasę nawet nie raz dziennie podczas budowy ;) , bardziej bym się martwiła o warunki PPOŻ, bo ewakuacja takiego obiektu to nielada wyczyn. Odpowiedz Link Zgłoś
ww_lodz Sky tower. takie będą apartamenty [nowe wizuali... 27.02.12, 22:27 W porównaniu z ostatnio opublikowanymi projektami apartamentów w warszawskiej Złotej 44, te mieszkania wyglądają jak w zwykłym bloku. Odpowiedz Link Zgłoś
sromanes Sky tower. takie będą apartamenty [nowe wizuali... 28.02.12, 08:57 Witam! Poczytałem wypowiedzi Państwa, są one ciekawe i też nieciekawe. Pracowałem kiedyś w starym budynku (bez komentarza). nad obecnym ciąży kompleks "Wrocławski Manhattan". Nie ten kraj i nie ta technika. Komentarze odnośnie urządzenia mieszkań (apartamentów) są pozbawione sensu. Każdy się urządza wg siebie i nikomu nic do tego. Szczególnej urody temu" Mahatmanowi" dodają garaże (kurnik) przy hotelu Wrocław, widać nie starczyło wyobraźni. Ciekawy jestem kiedy zniknie? Zmienię temat z wątpliwości i negacji na widoki, rzeczywiście widoki. Otóż dla mieszkańców z pięter > +90 npt. w mroźne dni (<-15÷-20 st C, najlepiej po wietrze i mrozie, gubi się wilgoć co daje dużą przejrzystość) będzie dostępny osobliwy widok, zaznaczam pozytywne aspekty tego widoku. Z dawnego budynku Poltegoru, z restauracji na ostatnim piętrze widać było talerze na Śnieżce bez żadnych dodatkowych przyrządów. Nie wiem jak będą zagospodarowane ostanie piętra, może kawiarnia z widokiem na Śnieżkę w okresie zimowym. Zaznaczam nie jestem agigatorem właściciela, natomiast warto podzielić się taką informacja, jest ona ciekawostką regionalną. Pozdrawiam lokatorów z potencjalnym widokiem na Śnieżkę, być może gorąca kawa wypita we Wrocławiu z widokiem na Śnieżkę będzie skutkować zwiedzaniu pięknej Dolnośląskiej Ziemi. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś