Dodaj do ulubionych

Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studentowi?

• pandzik 8 tyś za m2 !!!! 19.03.12, 13:37
      ...Do przodu Polsko!!!!!
      • katonzwybiorczej Re: 8 tyś za m2 !!!! 19.03.12, 13:57

Będziemy przekonywać rodziców, że miesięczna rata rzędu 1350 zł ....

Ja jeszcze w kwestii formalnej....
        Rodzice studentów mają od 40 paru do nawet 60 paru lat i pewnie muszą oszczędzać na emerytury w III filarze, hehe, bo nawet rządzący mówią, że z ZUS-u to dostaniecie na emeryturce max. 1/4 ostatniej pensji, hehehe....
        Oczywiście to zbyt optymistyczne założenie, bo wkrótce balonik pęknie....
    • holtze ? 19.03.12, 14:39
      autor zapomnial dodac ze Student's Castle ktorym rzekomo inspiruja sie autorzy to najzwyklejsze akademiki gdzie studenci po prostu wynajmuja pokoj czy niewielkie studio.
      w wielkiej brytanii niemozliwe jest uzyskanie pozwolenia na budowe tak malych mieszkan przeznaczonych na sprzedaz na normalnym rynku. w zaleznosci od regionu minimalna powierzchnia projektowanego mieszkania musi miec co najmniej 30-45m2...
      • Gość: mały O proszę IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 14:49
        Taka drobna różnica.
        Prywatne akademiki to dobry pomysł. Ale akademiki.
    • miroo Takie coś na wynajem to ok... 19.03.12, 19:23

• cin2424 Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studentowi? 19.03.12, 19:47
      bez sensu, na prawde jezeli 12metrow ma kosztowac 90 albo i 100tys? w tych czasach gdzie ceny testuja 4ke za metr i w krk mozna kupic uzywalna kawalerke 30m za 120tys?

to bedzie bankructwo roku mysle, chyba ze adaptacja hotelu bedzie po kosztach (porzadna adaptacja byla by drozsza niz postawienie nowego budynku) i firma bedzie miala z czego schodzic

tak 50tys za taka klatke 12metrow pod klucz zrobiona to by bylo do przezycia, 70 za klatke xl 20 metrowa:P

ew wlasnie wynajem malej za 500zl z wzystkim, duzej za 700-800 bo mozna moze w 2 os przemieszkac
    • Gość: alodia1949 Re: Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studen IP: *.dynamic.chello.pl 19.03.12, 20:12
      25 lat mieszkam na 19 m2, nazywam to "mieszkanie z przepychem" bo się przepychać trzeba szczególnie na trasie kucheneczka-łazieneczka a wymyślono to w czasach Gomułki
      • Gość: Beata Re: Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studen IP: *.finemedia.pl 03.04.12, 19:51
        dobre! :D
    • tomeg24 Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studentowi? 19.03.12, 22:35
      wow!!! mysle jednak, ze przestrzen posrodku jest zbedna! proponuje 6kw!!!
      wiwat Europo!!! droga i ciasna.... (a kumpel kelner w Australii wynajmuje dom z basenem pod Sydney.....i ma na dodatek weekendy wolne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!)
      • tomeg24 Re: Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studen 19.03.12, 22:47
        zapomnialem dodac, ze kol z Australii ma na utrzymaniu 11-letniego dzieciaka....
        • Gość: Kangur wolski Re: Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studen IP: *.147.211.205.nat.umts.dynamic.t-mobile.pl 30.04.13, 20:44
          To ten ozzie-kumpel nie myśli - w łikendy są najlepsze napiwki :)
          • Gość: Pochrzaniony Re: Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studen IP: *.158.217.37.pat.umts.dynamic.t-mobile.pl 04.03.14, 17:42
            Tam mają dobre steki z kangura :)
    • moonsun75 Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studentowi? 19.03.12, 23:25
      12 m2 na pokój, łazienkę i aneks kuchenny??? Mój 10-letni syn ma pokój 16 m2 i narzeka, że to klitka - jutro pokażę mu ten artykuł, może doceni to, co ma :)
    • stary.gniewny Studentowi wystarczy w zupełności 20.03.12, 01:03
      powierzchnia zajmowana przez leżącą studentkę.
    • Gość: comentator Re: Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studen IP: *.dynamic.chello.pl 22.03.12, 07:38
      To i tak drogo. Dla wielu osób nawet 1300zł to za wysoka rata!
      Ceny metra kwadratowego (wszystkich) mieszkań nie powinny przekraczać 1000PLN (tysiąca złotych)!

MIESZKANIE PRAWEM - NIE TOWAREM!
    • miguel1977 Żadna konkurencja dla TBS-ów 22.03.12, 07:38
      Ktoś kto wyjeżdża na studia nie potrzebuje kupować lokum na własność, zwłaszcza takiej klatki. Jeszcze w zeszłym roku student w Gliwicach mógł wpłacić 58 tys. zł za 47m2 za nowe mieszkanie w systemie TBS, a miesięczny czynsz + media za taki lokal oscylował w granicy 740zł. Kwota 58 tys. zł to tzw. partycypacja, która jest zwracana w przypadku, gdy lokator rezygnuje z mieszkania (np. po ukończeniu studiowania). Był to piękny system ale komuś on strasznie przeszkadzał i już go nie ma.
      • Gość: nastyyy Re: Żadna konkurencja dla TBS-ów IP: *.play-internet.pl 22.03.12, 13:48
        Uważasz, że miesięczny czynsz (a gdzie opłaty?) w wysokości 700 zł to mało? 700 zł + opłaty.. Lekką ręką daje 1000 zł. Do tego partycypacja i urządzenie mieszkania. W takiej sytuacji lepiej wynająć i nie martwić się kosztem wyposażenia/późniejszego odzyskania partycypacji.
        • Gość: As TBS-y to kiepski żart IP: *.play-internet.pl 04.04.12, 19:52
          Po przeanalizowaniu ich zasad każdy myślący i potrafiący liczyć człowiek wie,że to "okazja" tylko dla desperatów i i naiwniaków. Kompletnie nie opłacalna decyzja z absurdalnie wysokim czynszem i patologią jako sasiadami.
    • Gość: aga Takie luksusy... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.03.12, 09:44
      to można mieć w akademiku. Nawet w akademiku pewnie lepsze, bo z tych 12 m2 nie trzeba wydzielać łazienki i kuchenki. No i metr nie kosztuje ok. 8 tys.
      Przestrzeń powala. Moje dziecko ma trochę większy pokój i naprawdę się zastanawiam jak tam jeszcze można wcisnąć malutką łazienkę i kuchenkę, mieć jakiś stół, łóżko i szafę...
      • Gość: zdecydowany Re: Takie luksusy... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.03.12, 13:17
        Jak się zastanawiasz to obejrzyj sobie aranżację takiego mieszkania - byłem w biurze sprzedaży, co prawda jest to aranżacja 18metrowego mieszkania ale takie właśnie nam jest potrzebne. Wszystko jest tam urządzone -łazienka, aneks kuchenny, pokój,wszystko w przemyślany sposób umeblowane, ktoś się nad tym napracował i na prawdę jestem pod wrażeniem, ale kolory mi nie odpowiadają i meblować będziemy sobie sami.
        • Gość: Olo Re: Takie luksusy... IP: *.play-internet.pl 22.03.12, 13:32
          Współczuje ci, bo inteligencji niestety nie da się powiększyć ( w każdym razie nie za bardzo), a kupowanie gó...anej klatki po 8000 za metr kwadratowy to skrajny kretynizm. Ale cóż, miłego życia.
        • zawsze_ked Re: Takie luksusy... 29.03.12, 20:23
          Coś mi się nie chce wierzyć że to pisze ZDECYDOWANY STUDENT... Bardziej mi to podpada pod wpis developera tego ...cudu budownictwa i ściągania kasy od idiotów....
          • Gość: fasola co by nie mowic IP: *.wroclaw.vectranet.pl 05.04.12, 22:00
            mi sie ta miejscowka podoba
    • panhos13 Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studentowi? 04.04.12, 16:07
      czy ktoś zna developera ktory odpowiada ze tę inwestycje? potrzebuje jakikolwiek kontakt lub inforamcje o nim. z góry dzieki ;) pozdrawiam
    • marzaca Re: Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studen 09.04.12, 21:52
      hehe a mnie sie podoba parking dla rowerów :D
      jakbym była złodziejem, to podobałby mi się jeszcze bardziej :DD
    • ewho Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studentowi? 20.07.12, 07:17
      na razie inwestycja nie rokuje najlepiej, nie płacą za zamówione usługi i materiały, nie odbierają telefonów, a korespondencja wysyłana na adres siedziby wraca do nadawcy, jak tak zaczynają to nie wiem jak skończą, a tym bardziej nie wiem jak skińczą pieniądze wpłacane przez potencjalnych nabywców .
      • krakowskim_targiem Re: Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studen 23.08.12, 10:06
        heheh, dobrze wiedzieć że to tak wygląda. pomysł nietrafiony moim zdaniem. naprawdę nie mam zielonego pojęcia co miałabym z takim mieszkankiem zrobić po studiach - wynająć? ale że za ile i komu? sprzedać? kto powiedział że będzie popyt? jestem na nie. lepiej coś odłożyć czy postarać się o kredyt i kupić choćby kawalerkę, ale pełnowymiarową. ceny znowu nie są dramatyczne, z tego co patrzyłam westbud ma obniżki.
    • antykruszer2013 Lokum na start: czy 12 m kw. wystarczy studentowi? 12.05.13, 23:14
      WIĘC UWAGA !!!
      Chciałem zakupić to mieszkanie, ale zorientowałem się, że developerem który tworzy te mieszkania jest były KRUSZER DEVELOPMENT, a obecnie CITY DEVELOPMENT, który zmienił swoją nazwę prawdopodobnie z powodu niedotrzymywania umów przy realizacji budynków przy ulicy Wileńskiej w Oleśnicy. Napiszę więcej, jestem właścicielem mieszkania przy ulicy Wileńskiej w Oleśnicy i moje uwagi są nastepujące..... budynek odbiega znacząco od wizualizacji jaka została przedstawiona przez developera, więc nie ma co spodziewać się takiego efektu jak przy wizualizacji projektu STARTER a tym bardziej kart magnetycznych i działającej klimatyzacji. Droga dojazdowa po roku użytkowania już się sypie, wiaty śmietnikowe wyglądają jak ze slamsów w cygańskim osiedlu a dach cieknie zalewając antenę zbiorczą. Wystarczy wpisać osiedle wileńska w oleśnicy w wyszukiwarce i porównać wizualizację z efektem przyjeżdżająć na miejsce i co więcej popytać mieszkańców jak im się mieszka w mieszkaniach oddanych przez tego developera, który zmienia swoje nazwy aby zamazać niesmak powstały po realizacji poprzednich swoich przedsięwzięć. Okna miały być drewnopodobne a na ścianach budynku B miały powstać panele drewniane które znacząco poprawiłyby wygląd budynku i nie ma niczego. Poprzednim prezesem był Ś.P Pan Poniatowski a teraz Firmę reprezentuje Pan Majda i OSTRZEGAM PRZED TYM PRZEDSIĘWZIĘCIEM. Mieszkaniec budynku B w Oleśnicy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka