Dodaj do ulubionych

"normalny" Pan mechanik samochodowy

20.07.12, 13:42
Mam propozycję dla ZMOTORYZOWANYCH WROCŁAWIANEK – zróbmy proszę listę uczciwych i polecanych miejsc z branży szeroko pojętego „serwisu samochodowego”, czyli przeglądy okresowe, klimatyzacja, wulkanizator itp. Miejsc gdzie dziewczyna może pojechać sama, będzie potraktowana grzecznie i poważnie, i nie zostanie oszukana ani merytorycznie ani finansowo.

Nie obrażajcie się proszę uczciwi Panowie z branży ale póki co mam same złe doświadczenia:
Najpierw serwis klimatyzacji PAW-TOM Tachografy, Buforowa 2, Wrocławiu – ODRADZAM
Gdy pojechałam to Panowie zaczęli wizytę od zabawiania się odsyłaniem mnie „drzwi obok” bo oni nie wiedzą co to jest klimatyzacja

Teraz serwis klimatyzacji Gidziński Mirosław, Szwedzka 8, Wrocław – ODRADZAM
Pan owszem grzecznie zdiagnozował konieczność wymiany chłodnicy do klimatyzacji i zobowiązał się, że sprawdzi w hurtowniach ile kosztuje taka chłodnica i że oddzwoni. Pan nie zadzwonił i nie odbiera ode mnie telefonów. Udało mi się skontaktować z Panem sms-em, którym poinformował mnie, że chłodnica nie jest dostępna, i że sprawdzał w dwóch hurtowniach. Ja sama sprawdziłam poprzez zaprzyjaźniony sklep motoryzacyjny (o którym wcześniej poinformowałam Pana, że jakby był jakiś problem z kupnem chłodnicy to spróbuję jeszcze przez ten sklep - może to się Panu nie spodobało), że chłodnice są dostępne od ręki i że kosztują ok 350 zł (wiem z jakich firm, i że nie chińskie). Pan z serwisu powiedział, że jeżeli sama kupię chłodnicę to ją wymieni + napełnienie klimatyzacji za 200 zł.
I na tym sprawa się skończyła...

Tak więc podsumowując – stwórzmy wspólnie listę firm dotyczących naszych aut, gdzie możemy pojechać i po prostu załatwić sprawę.

Zaczynam od:
Autopon Serwis Ogumienia
Legnicka 70a, Wrocław

RemiCar – części samochodowe
Gliniana 87, Wrocław
Obserwuj wątek
    • Gość: marcjanna Re: "normalny" Pan mechanik samochodowy IP: *.play-internet.pl 01.07.13, 10:31
      Wiadomo jak w tyłek grzeje to trzeba jechać do Pana od klimatyzacji, jeśli miałaś problem to trzeba było przyjechać w kwietniu a nie w lipcu, a może trzeba było zadzwonić, przecież to tobie zależy na chłodzie w samochodzie. Ja u pana Mirosława robię swoje auto co rok, nigdy się nie zdarzyło by mnie zbył lub nie naprawił auta. Wiem też, że w wakacje jest się z nim trudno skontaktować, dlatego przezornie i zapobiegawczo jadę w kwietniu bądź maju. Z czystym sumieniem mogę polecić warsztat tego Pana, z tego co wiem robi to bardzo długo i wie co robi.POLECAM
    • magnusg Re: "normalny" Pan mechanik samochodowy 01.07.13, 10:42
      problem z takimi listami jest ten, ze po pierwsze beda ci sie wpisywali sami wlasciciele warsztatow,zeby sobie klientki sciagnac,a po drugie beda oczerniac konkurencje.
      Nota bene to zaden polski fenomen,ze kobiety w warsztatach samochodowych sa traktowane jak naiwne blondynki,ktore mozna dowolnie z kasy oskubac.Pamietam identyczny artykul o zachowaniu panow mechanikow w Niemczech, gdzie rada na koniec byla jedna.Kobieta jak jedzie naprawiac auto, to niech koniecznie zabierze ze soba jakiegos faceta.Nawet jak sie gosciu nic nie zna na samochodach, to od razu was powazniej potraktuja niz sama kobiete.
      • Gość: wroclawiak Re: "normalny" Pan mechanik samochodowy IP: *.tktelekom.pl 01.07.13, 11:23
        Z mechanikami problem jest taki ,że zmieniają podejście do klienta w zależności ,nie wiem: humoru, zasobności portfela ocenianego na podstawie podstawionego im samochodu itp. Np. szukałem kogoś kto dobrze regeneruje gaźniki, wszyscy polecali mi pewną panią z Sępolna. Pojechałem do niej ponieważ tak naprawdę to nie ma za bardzo alternatywy :) Niestety pani prawie nic nie zrobiła i wzięła kupę kasy. W kilku innych zakładach mechaniki pojazdowej panowie chcieli wymienić kilka części więcej niż było potrzeba np. robiłem przednie zawieszenie (wymiana el. gumowych ,łączników itp.) a pan mechanik chciał świeżo założone (2 miesiące wcześniej) amortyzatory wymieniać ,bo niby już stare :) ogólnie trzeba uważać niestety i co się da robić samemu :D
    • cookie213 Re: "normalny" Pan mechanik samochodowy 29.07.13, 08:32
      Hmmm ja mam samochód marki citroen i jak trzeba to naprawiam go w serwisie Francecars www.francecars.pl/ i nie mam do nich jakiś zastrzeżeń
    • Gość: babs Re: "normalny" Pan mechanik samochodowy IP: *.ssp.dialog.net.pl 29.07.13, 09:41
      nie jestem mechanikiem i się nie reklamuję:) ale jako zmotoryzowana baba nie znająca się w zupełności na samochodach szczerze polecam p. Pawła - ma warsztat przy Mostach Warszawskich - tel. 883022581. auto zawsze mam zrobione szybciutko i na tip top, odebrane spod domu i tam podstawione, finansowo super - nigdy się nie przeraziłam wysokością honorarium a wręcz wiele razy zdziwiłam "in plus" - podsumowując: NAPRAWDĘ POLECAM.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka