Dodaj do ulubionych

Ogłoszono przetarg na dokończenie Narodowego Fo...

11.02.13, 11:53
Panie Dutkiewicz nie lepiej dofinasowac wroclawskie szpitale , a nie bawic sie w pseudo przetargi na dokonczenie tego paskudnego molocha? Kto wygra ?....hmm
Obserwuj wątek
    • gti35 Wrocław jak Warszawa? 11.02.13, 12:22
      nic sie tu nie da zbudować bez afery?
    • obserwattorr Re: Ogłoszono przetarg na dokończenie Narodowego 11.02.13, 12:39
      To samorządy mają jeszcze finansować służbę zdrowia? Zgłoś się z tym apelem do Marszałka,Wojewody albo najlepiej ministra zdrowia!!!
      • radeberger Re: Ogłoszono przetarg na dokończenie Narodowego 11.02.13, 13:09
        obserwattorr napisał(a):

> To samorządy mają jeszcze finansować służbę zdrowia? Zgłoś się z tym apelem do
        > Marszałka,Wojewody albo najlepiej ministra zdrowia!!!

A teraz słoneczko - idź i doczytaj komu mogą podlegać szpitale. Kontraktuje je NFZ (bo innej opcji nie ma w Polsce), ale jeśli idzie o właścicieli... DOCZYTAJ!
        • obserwattorr Gdzie są miejskie szpitale?? 12.02.13, 11:34
          No to podaj jakis przykład,bo nie bardzo wiem,który szpital jest utrzymywany z kasy miejskiej.
          Akademicki Szpital Kliniczny przy Borowskiej?
          Dolnośląski Szpital Specjalistyczny im. T.Marciniaka przy Traugutta?
          Wojskowy Szpital Kliniczny?
          Szpital MSWiA?
          Kliniki akademickie??
          Wojewódzki Szpital Specjalistyczny przy Kamińśkiego?
          A może Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. J. Gromkowskiego??

To by było - korzystają wszyscy z całego województwa i powiatu a utrzymuje Wrocław:)
    • qwerfvcxzasd Ogłoszono przetarg na dokończenie Narodowego Fo... 11.02.13, 13:58
      Jest swietna okazja, żeby przerobić ten sarkofag na biura i sprzedać.
      Ja rozumiem potrzeby miłośników muzyki, ale nas nie stać na kolejną instytucję zasysajacą miliony z budzetu. W tym mieście nie ma ieniedzy na wazne sprawy, za chwilę zawalą się mosty Jagiellońskie. Poza tym jest Filharmonia, Opera, Capitol.
      Dość tej gigantomanii.
    • ingaas Ogłoszono przetarg na dokończenie Narodowego Fo... 12.02.13, 10:34
      "[..] projekt ma być gotowy przed końcem 2014 roku."

A według jakiego projektu wykonywała prace poprzednia ekipa? No chyba, ze projekt jest wlasnoscią firmy budującej i nowa musi wykonać swój.

Może ktoś wie ja kto wygląda?

• Gość: on sight PRawdopodobny harmonogram PRac: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 12:12
      znalezione w sieci:
      "A ja nauczony doświadczeniem jestem absolutnie pewien takiego scenariusza:
      - Dutkiewicz w listopadzie 2014 roku ogłosi, że termin nie jest absolutnie zagrożony.
      - Dutkiewicz w grudniu 2014 roku ogłosi, że wprawdzie spóźnimy się z pół roku to i tak "nic się nie stało, Polacy nic się nie stało"
      - w czerwcu 2015 roku, Dutkiewicz ogłosi, że jeśli obecny wykonawca nie skończy w przeciągu 2 tygodni to on straci cierpliwość
      - w grudniu 2015 roku Dutkiewicz straci cierpliwość i da wykonawcy 50 milionów premii
      - w maju 2016 roku nastąpi huczne otwarcie gotowego w 80% NFM. Paweł Czuma oświadczy, że pozostałe 20% to drobnostki takie jak oświetlenie i systemy informatyczne.
      - w grudniu 2016 roku wykonawca w atmosferze skandalu zejdzie z placu budowy i nie odda dokumentacji.
      - w maju 2018 roku nowy wykonawca, wyłoniony w przetargu na dokończenie prac stwierdzi, że instalacje zostały położone nieprawidłowo i zażąda od miasta podwyżki w kwocie 100 kolejnych milionów.

I tak o to w grudniu 2024 roku po wydaniu 1,590,864,601 PLN będziemy mieli całkiem przyzwoitą salę koncetową. Oczywiście szkoda, że przez ten czas technologie pójdą znacznie do przodu i większość polskich miast, w tym na ten przykład Rzeszów czy Koluszki, ma podobne sale, tyle że o wiele nowocześniejsze i bez porównania tańsze. Paweł Czuma ogłosi niebywały sukces, a winni zostaną wywaleni z pracy jak Janicki.
      Welcome to Wrocław. "

Mam przeczucie, że to chyba jakiś prorok pisał.

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka