55firo 11.02.13, 11:53 Panie Dutkiewicz nie lepiej dofinasowac wroclawskie szpitale , a nie bawic sie w pseudo przetargi na dokonczenie tego paskudnego molocha? Kto wygra ?....hmm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gti35 Wrocław jak Warszawa? 11.02.13, 12:22 nic sie tu nie da zbudować bez afery? Odpowiedz Link Zgłoś
obserwattorr Re: Ogłoszono przetarg na dokończenie Narodowego 11.02.13, 12:39 To samorządy mają jeszcze finansować służbę zdrowia? Zgłoś się z tym apelem do Marszałka,Wojewody albo najlepiej ministra zdrowia!!! Odpowiedz Link Zgłoś
radeberger Re: Ogłoszono przetarg na dokończenie Narodowego 11.02.13, 13:09 obserwattorr napisał(a): > To samorządy mają jeszcze finansować służbę zdrowia? Zgłoś się z tym apelem do > Marszałka,Wojewody albo najlepiej ministra zdrowia!!! A teraz słoneczko - idź i doczytaj komu mogą podlegać szpitale. Kontraktuje je NFZ (bo innej opcji nie ma w Polsce), ale jeśli idzie o właścicieli... DOCZYTAJ! Odpowiedz Link Zgłoś
obserwattorr Gdzie są miejskie szpitale?? 12.02.13, 11:34 No to podaj jakis przykład,bo nie bardzo wiem,który szpital jest utrzymywany z kasy miejskiej. Akademicki Szpital Kliniczny przy Borowskiej? Dolnośląski Szpital Specjalistyczny im. T.Marciniaka przy Traugutta? Wojskowy Szpital Kliniczny? Szpital MSWiA? Kliniki akademickie?? Wojewódzki Szpital Specjalistyczny przy Kamińśkiego? A może Wojewódzki Szpital Specjalistyczny im. J. Gromkowskiego?? To by było - korzystają wszyscy z całego województwa i powiatu a utrzymuje Wrocław:) Odpowiedz Link Zgłoś
qwerfvcxzasd Ogłoszono przetarg na dokończenie Narodowego Fo... 11.02.13, 13:58 Jest swietna okazja, żeby przerobić ten sarkofag na biura i sprzedać. Ja rozumiem potrzeby miłośników muzyki, ale nas nie stać na kolejną instytucję zasysajacą miliony z budzetu. W tym mieście nie ma ieniedzy na wazne sprawy, za chwilę zawalą się mosty Jagiellońskie. Poza tym jest Filharmonia, Opera, Capitol. Dość tej gigantomanii. Odpowiedz Link Zgłoś
ingaas Ogłoszono przetarg na dokończenie Narodowego Fo... 12.02.13, 10:34 "[..] projekt ma być gotowy przed końcem 2014 roku." A według jakiego projektu wykonywała prace poprzednia ekipa? No chyba, ze projekt jest wlasnoscią firmy budującej i nowa musi wykonać swój. Może ktoś wie ja kto wygląda? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: on sight PRawdopodobny harmonogram PRac: IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.02.13, 12:12 znalezione w sieci: "A ja nauczony doświadczeniem jestem absolutnie pewien takiego scenariusza: - Dutkiewicz w listopadzie 2014 roku ogłosi, że termin nie jest absolutnie zagrożony. - Dutkiewicz w grudniu 2014 roku ogłosi, że wprawdzie spóźnimy się z pół roku to i tak "nic się nie stało, Polacy nic się nie stało" - w czerwcu 2015 roku, Dutkiewicz ogłosi, że jeśli obecny wykonawca nie skończy w przeciągu 2 tygodni to on straci cierpliwość - w grudniu 2015 roku Dutkiewicz straci cierpliwość i da wykonawcy 50 milionów premii - w maju 2016 roku nastąpi huczne otwarcie gotowego w 80% NFM. Paweł Czuma oświadczy, że pozostałe 20% to drobnostki takie jak oświetlenie i systemy informatyczne. - w grudniu 2016 roku wykonawca w atmosferze skandalu zejdzie z placu budowy i nie odda dokumentacji. - w maju 2018 roku nowy wykonawca, wyłoniony w przetargu na dokończenie prac stwierdzi, że instalacje zostały położone nieprawidłowo i zażąda od miasta podwyżki w kwocie 100 kolejnych milionów. I tak o to w grudniu 2024 roku po wydaniu 1,590,864,601 PLN będziemy mieli całkiem przyzwoitą salę koncetową. Oczywiście szkoda, że przez ten czas technologie pójdą znacznie do przodu i większość polskich miast, w tym na ten przykład Rzeszów czy Koluszki, ma podobne sale, tyle że o wiele nowocześniejsze i bez porównania tańsze. Paweł Czuma ogłosi niebywały sukces, a winni zostaną wywaleni z pracy jak Janicki. Welcome to Wrocław. " Mam przeczucie, że to chyba jakiś prorok pisał. Odpowiedz Link Zgłoś