Dodaj do ulubionych

Wrocław sprzedaje mieszkania za półdarmo. Jak w...

• szerman Rudera+ remont- można za to mieć Dom - Nowy we Wro 07.03.13, 21:17
      we Wrocławiu.
      Jedyna zaleta tych "ofert" to lokalizacja. Reszta to tragedia: rudery do kapitalnego remontu z wymianą instalacji, podłóg itp.. do tego na 4 piętrze bez windy:) po nie wiadomo jakich "lokatorach" z których część zapewne tam ..zmarła. Dzięki za takie okazje.
      W cenie tej okazji + remont można mieć wygodny dom- Nowy we Wrocławiu, z garażem, piwnicą, z własnym ogródkiem, w cichej dzielnicy, w dobrej lokalizacji, z wszystkimi usługami, kinem, restauracjami, szkołami, ścieżkami spacerowymi, itp, w zasięgu ręki. Taki:
      www.opusdom.pl/jaskolcza/
      • com.bi-nerki Re: Rudera+ remont- można za to mieć Dom - Nowy w 07.03.13, 22:17
        Na Jaskółczej? Tam były kiedyś ogródki. Sama Jaskółcza ma szerokość ścieżki ogrodowej. Na tej ulicy jak i na przyleglych jak się dwa auta spotkają to jedno z nich musi się cofnąć. Mam nadzieję, że ktoś zanim się nabierze na tę ściemę to najpierw pojedzie tam autem, najlepiej zimą po opadach śniegu i zobaczy jakim luksusem jest mieszkanie w tamtym miejscu. O ruchliwej, zadymionej spalinami i głośnej arterii w sąsiedztwie jaką jest ul. Brucknera nawet nie wspomnę.
        Niemcy w XiX wieku budując osiedla zapewniali ludziom większy komfort.
        • szerman Re: Rudera+ remont- można za to mieć Dom - Nowy w 08.03.13, 07:51
          Tak na Jaskółczej. Być może byłeś ale chyba nie na tej ulicy skoro piszesz takie bzdury. Skoro piszesz o Niemcach jako wyznaczniku jakości życia - to część osiedla była również przez Niemców wybudowana - jako domki letniskowe a dzielnica nazywała się Friedewalde - czyli Spokojny Las - ciekawe dlaczego chcieli tam wypoczywać..
      • wroclawianka87 Re: Rudera+ remont- można za to mieć Dom - Nowy w 08.03.13, 19:54
        > po nie wiadomo jakich "lokatorach" z których część zapewne tam ..zmarła.

I cóż z tego, że ktoś kiedyś w mieszkaniu zmarł? Powinno już zawsze stać puste? Ja śpię w tym samym pokoju i na tym samym łóżku, na którym zmarł mój dziadek, żaden duch snu mi nie zakłóca.
    • Gość: bosy einstein Nie wziąłbym tego nawet za połowę ceny. IP: *.dynamic.chello.pl 07.03.13, 22:31
      Nie wziąłbym tego nawet za połowę ceny.
      Te budynki są bardzo stare. Pewnie mają kompletnie zrujnowane instalacje, żarówki migają synchronicznie w całym lokalu, a woda ledwo leci (widziałem już coś takiego)
      Numer 5 to idealny kandydat, jak się dać zabić czadem: stary rupieć gazowy + prysznic.
      Właściwie wszystkie są źle uwarunkowane społecznie (cd-romy, żulia, menelstwo, psy)
    • wroclawianka87 Wrocław sprzedaje mieszkania za półdarmo. Jak w... 08.03.13, 19:31
      Wszystkie pokoje przechodnie, brak łazienki i miejsca na nią, no ale "uwagę zwraca za to bardzo zadbana klatka schodowa", przekonaliście mnie :P
    • wroclawianka87 Wrocław sprzedaje mieszkania za półdarmo. Jak w... 08.03.13, 19:43
      Moje mieszkanie na Szczepinie nie doświadczyło remontu od wybudowania bloku w latach sześćdziesiątych. Uważałam je za ruinę, ale po obejrzeniu tych zdjęć stwierdziłam, że nie jest wcale takie złe.
    • d.z urzędnicze sieroty 08.03.13, 19:53
      Te sieroty urzędnicze - odpowiadające za miejski majątek - wystawiające mieszkania na sprzedaż za takie ceny same się kompromitują.
      Toż to efekty wieloletnich zaniedbań!
      Jak można było miejski majątek doprowadzić do takiego stanu?
      Nikt tego nie sprawdzał?
      Nikt nie ruszył dupska zza biurka?
      Nikt nie ruszył części mózgu odpowiadającej za myślenie?
      Teraz te miernoty chcą to sprzedać (bo zaraz się im na łby to zawali) i będzie problem.
      Kto przy zdrowych zmysłach kupi coś takiego za takie pieniądze?

Spokojnie.
      Jak nie sprzedadzą to obsadzą dzikim winem i nie będzie widać:)
      Problem z głowy.
      • Gość: Łoś_bimbacz wystawić te "okazje" w Cannes:) IP: *.internetia.net.pl 08.03.13, 23:39
        Dynamiści wybierają się znowu na wycieczkę do Cannes w celu PRomocji dynamicznych nieruchomości, okazje ze zdjęć należy właczyć do oferty, która zawiera już Dziurę obok Mauzoleum:)
    • wroclawianka87 Półdarmo? 09.03.13, 16:22
      Moje mieszkanie ma ciasną kuchnię i łazienkę (pralka stoi w kuchni), nieszczelne oka, a parkiety i kafelki znajomi eufemistycznie nazywają "oldschoolowymi". Zostało wystawione na sprzedaż z opisem "do remontu", bo raczej nikt nie chciałby zamieszkać w takim wystroju z PRL-u, ale ja póki co mieszkam tu bez większych uciążliwości, mam ogrzewanie, ciepłą wodę, gaz, prąd, Internet i kablówkę.

Mieszkanie jest od dwóch lat wystawione na sprzedaż za 310 tysięcy, 5 536 zł za metr kwadratowy, mimo świetnej lokalizacji przez ten czas prawie nikt się nim nie interesował, cena jest zupełnie nieadekwatna do obecnych realiów, ponoć trzeba by ją obniżyć do jakichś 250 tysięcy.

I niby stare mieszkanie w kamienicy o mniejszym metrażu za 294 tysiące to "za pół ceny"?
    • krisso71 Re: Wrocław sprzedaje mieszkania za półdarmo. Jak 10.03.13, 12:44
      to półdarmo to dość dyskusyjne :D pół bańki za jakąś meline... heh
    • qqww1122 Które mieszkanie kupił Dutkiewicz ? Odpowiedzcie. 12.03.13, 14:54
    • Gość: M. Re: Wrocław sprzedaje mieszkania za półdarmo. Jak IP: *.play-internet.pl 12.03.13, 15:22
      300 tysięcy za 50 metrów w centrum, ale do kapitalnego remontu. Wymiana okien, instalacji, ogrzewania i urządzenie mieszkania, do tego pewnie wysokie opłaty, fundusze remontowe i wątpliwe sąsiedztwo. Może i centrum, ale za niewiele wyższą cenę można znaleźć stan deweloperski. Okna i ogrzewanie nowe, budynek ocieplony, części wspólne wyremontowane, a sąsiedzi - wiadomo, różni, ale chyba łatwiej trafić na średnie towarzystwo w zaniedbanym, komunalnym budynku niż w nowym budownictwie. O potrzebnym wkładzie pracy nawet nie chcę myśleć..

Inne oferty.. Ponad 100 metrów, bez miejskiego ogrzewania, do kapitalnego remontu. Nie chcę nawet kalkulować, ile doprowadzenie do porządku tych mieszkań będzie kosztowało, a co dopiero urządzenie i eksploatacja, np. przy gazowym ogrzewaniu.. Jak już kogoś stać na 1000 zł miesięcznie zimą na ogrzewanie i te kilkaset tysięcy za mieszkanie ("okazyjne" 2,7 za metr, tylko nikt się nie pofatygował, że za 3500 można mieć metr w domku na peryferiach. Może to nie centrum, ale jednak warunki inne).

"zarządca szacuje, że na remont trzeba by przeznaczyć ok. 35 tys. z"

Tyle, to kosztuje URZĄDZENIE takiego mieszkanka w stanie deweloperskim.. Z nowymi oknami, gotowym ogrzewaniem, nowymi instalacjami..

A już hitem jest mieszkanie bez łazienki, z wszystkimi pokojami przechodnimi do kapitalnego remontu. Tylko czemu ceny nie ma?

Fakt, w dobrym stanie mieszkania się za tyle nie kupi, ceny są "atrakcyjne", ale dopóki nie zobaczy się ich stanu..
    • Gość: WK Opłata za użytkowanie wieczyste i podatek spadkowy IP: *.internetia.net.pl 01.05.13, 13:49
      Władze Wrocławia wykorzystały bańkę spekulacyjną na rynku nieruchomości w 2008r by poprzez przeszacowanie wartości nieruchomości wywindować opłaty za wieczyste użytkowanie oraz wysokość podatku spadkowego.
      Oczywiście można się od wyceny odwołać ale wtedy będzie powołany kolejny biegły taksator nieruchomości, a każdy z nich doskonale wie, że jedna wycena na niekorzyść gminy wycina go z intratnych zleceń na terenie miasta (praktycznie pozbawia możliwości wykonywania zawodu na terenie miasta). Natomiast oszukany przez niego właściciel pojedynczego lokalu/spadkobierca może mu skoczyć.
      W związku z tym ogłaszając przetargi na lokale będące własnością gminy, Urząd Miejski musi udawać, że wierzy w te absurdalne ceny nieruchomości, przy pomocy których łupi pozostałych mieszkańców.
      Taka polityka prowadzi oczywiście do degradacji budynków komunalnych ale to chyba nie dziwi nikogo, kto mieszka we Wrocławiu.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka