Dodaj do ulubionych

Lepper na AE

21.03.02, 22:51
dzisiaj u mnie na uczelni goscil Andrzej Lepper, opowiadal jak to wladza
niszczy gospodarczo Polske, jakie to on na recepty na "lepsze jutro".
W wywiadzie telewizyjnym powiedzial, ze mlodzi ludzie z AE "darza gogleboko
sympatia", moze my przyszli ekonomisci akceptujemy jego dobre deyzje, ktore
trzeba by wdrozyc w zycie, by nam sie lepiej zylo.

Co Wy o tym sadzicie, czy rzeczywiscie mlodzi ludzie darza go sympatia bo
madrze mowi, czy robią z niego "glupa"?

pozdr.
Obserwuj wątek
    • Gość: Pafik Re: Lepper na AE IP: *.kom-net.pl 21.03.02, 23:05
      preciozo napisał(a):

> Co Wy o tym sadzicie, czy rzeczywiscie mlodzi ludzie darza go sympatia bo
      > madrze mowi, czy robią z niego "glupa"?

Mialem swoja "wtyczke" na tym spotkaniu i twierdzi ona, ze brac studencka
      ewidentnie rznela z Leppera glupa krancowo mu schlebiajac ("Czy to prawda, ze
      jest Pan kandydatem do nagrody Nobla z dziedziny ekonomii?"), a ten sprawial
      wrazenie, ze sie niczego nie domysla.
      • Gość: Widz Re: Lepper na AE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 21.03.02, 23:19
        Ale tłumy na spotkaniu były "potworne". Relacja zas w "Faktach" była
        tak "spreparowana", ze uczestniczacych w spotkaniu studentów AE przedstawiono
        jezeli nie jako zwolennikow Leppera to przynajmniej jako osoby traktujace
        jego "złote myśli" powaznie. I mowiac szczerze przestało mi byc wowczas do
        smiechu.
        • Gość: Pafik Re: Lepper na AE IP: *.kom-net.pl 21.03.02, 23:39
          Gość portalu: Widz napisał(a):

> Ale tłumy na spotkaniu były "potworne".

No coz, nie czesto zdarza sie zobaczyc taki okaz na zywo :>

> Relacja zas w "Faktach" była
          > tak "spreparowana", ze uczestniczacych w spotkaniu studentów AE przedstawiono
          > jezeli nie jako zwolennikow Leppera to przynajmniej jako osoby traktujace
          > jego "złote myśli" powaznie. I mowiac szczerze przestało mi byc wowczas do
          > smiechu.

Cos te "Fakty" ostatnimi czasy lubia preparowac. Nie dalej jak tydzien temu
          skarzyl sie na forum pewien jegomosc, ze wypowiedz jego zony na temat Tybetu
          spreparowano w ten sposob, jakby miala ona ta sprawe gdzies, a otrzymana ulotke
          uzywala tylko jako zakladke do ksiazki. Chyba nie bez przyczyny regionalna
          wroclawska telewizja bywa nazywana "TV Klecina".
    • Gość: Jajaccek Re: Lepper na AE IP: *.chicago-18-19rs.il.dial-access.att.net 21.03.02, 23:36
      Czyzby zmiana imienia z:AE im.O.L. na AE im. A.L.
      • Gość: Zbieracz Re: Lepper na AE IP: *.trzebnica.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 08:59
        O.L. też był betonem. Sławę przyniosły mu osiągnięcia z ekonometrii. Natomiast
        poglądy makroekonomiczne , o przepraszam wtedy królowała ekonomia polityczna
        socjalizmu, były podobne do A.L.- ale były poparte opracowaniami "naukowymi".
        Także czas zmienić nazwę AE , np na tego doktorka co to jego wizerunek wisi na
        budynku A1, no tego osobistego lekarza Lenina.

Pozdr.
    • Gość: szczota Byłem tam... IP: *.ok.ae.wroc.pl 22.03.02, 09:55

Nie mogę odpowiadać za wszystkich zgromadzonych, ale moi znajomi i ja
      mieliśmy niezły ubaw z Pana Jędrka Lepieja.Facet totalnie nie potrafi trzymać
      się tematu, nie odpowiada na pytania..Ktoś z sali poprosił o wypowiedź na temat
      kultury politycznej, a Lepper zaczął mówić o tysiącach głodnych dzieci w
      szkołach..Moim zdaniem to nieuleczalny populista, który niby niechcący robi
      karierę z miłą dla ludu pieśnią na ustach.Cześć.
    • Gość: Slayer Re: Lepper na AE IP: 53.48.71.* 22.03.02, 13:52
      preciozo napisał(a):
      >
      > Co Wy o tym sadzicie, czy rzeczywiscie mlodzi ludzie darza go sympatia bo
      > madrze mowi, czy robią z niego "glupa"?
      >
      > pozdr.

Jednego nie rozumiem: CZy Lepper jest az tak naiwny, bezczelny czy kabotynski, ze
      wystepuje w miejscach, ktor sila rzeczy maja sie (albo powinny miec)nijak do tego
      co on glosi?
    • Gość: Slayer Re: Lepper na AE IP: 53.48.71.* 22.03.02, 13:54
      preciozo napisał(a):

> > W wywiadzie telewizyjnym powiedzial, ze mlodzi ludzie z AE "darza gogleboko
      > sympatia",
      Coz... Slyszalem te jego wypowiedz w Faktach i mysle, ze Lepper jest juz calkiem
      niedaleko od obwolania swego boskiego pochodzenia.
      • Gość: Szczepan Re: Lepper na AE IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.03.02, 19:24
        Czy ktoś wie jak to się stało, że on tam się znalazł. Jestem absolwentem tej
        uczelni i takich jaj nie pamiętam. Gościł kiedyś na AE Korwin Mikke ale to
        całkiem inna kategoria. Czyżby komuś zależało na ośmieszaniu uczelni. Dobrze,
        że przynajmniej nie dali mu honoris causa.
        • Gość: szczota Re: Lepper na AE IP: *.ok.ae.wroc.pl 26.03.02, 12:53
          Lepper na uczelni to inicjatywa NZS-u, a nie uczelni jako takiej.Aula AE
          posłużyła tylko jako miejsce spotkania.Myślę, że całe wydarzenie nalerzy
          traktować w kategorii żartu i tyle.Jeżeli ktoś się ośmieszył, to właśnie
          Lepper, przemawiający w stylu Wybitnego Makroekonomisty do ludzi,z których
          każdy wie więcej od niego na ten temat.Amen.
          • Gość: szczota Re: Lepper na AE IP: *.ok.ae.wroc.pl 26.03.02, 12:54
            Sorry za "rz" w "należy", ale to w pośpiechu ;)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka