Dodaj do ulubionych

Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i c...

02.04.13, 14:13
Zamknąć wrocławskie Guantanamo dla zwierząt!
Obserwuj wątek
    • Gość: jarek niezłe ceny IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.04.13, 14:20
      czy dobrze pamiętam, że w ubiegłym roku normalny kosztował około 24 zł?
      czyli rodzina + dwójka dzieci to teraz stóweczka za wjazd, nieźle, nieźle.
      • Gość: ela Re: niezłe ceny IP: 217.8.180.* 02.04.13, 14:34
        Nie w zeszłym roku normalny kosztował 15 zł a na dziecko 10 zł czyli za 2 dorosłych i dwójkę dzieci płaciliśmy 50zł, a teraz 100zł. Dopóki nie zobaczyłam tych cen to myślałam żeby na weekend majowy się wybrać , ale 100 zł za wejście do zoo chyba kogoś mocno pogięło.
        • Gość: cwiara Re: niezłe ceny IP: *.internetunion.pl 02.04.13, 14:48
          Pewnie po co dzieci mają spacerować po świeżym powietrzu ,pobyć oglądać zwierzęta których nigdzie indziej nie zobaczą,pobyć te kilka godzin w ruchu-lepiej tą 100 wydać w jakiejś galerii handlowej,zjeść loda za 10-15zł napić się kawy za 9zeta a tatuś piwko 0,3ltr za jakieś 6-7złoty.Dziecko potem w szkole bedzie miało co opowiadać.Dziwne że wydanie100zł na rodzinną przygodę w Zoo jest złe ale już wydanie tych samych pieniędzy w galerii to już super zabawa.Pozdrawiam normalnie myślących
          • Gość: ela Re: niezłe ceny IP: 217.8.180.* 02.04.13, 14:54
            Nie uważam, że te 100 zł wydam w Galerii, bo akurat preferuję spędzanie czasu z dziećmi na świeżym powietrzu, po prostu zabił mnie ten wzrost cen 0 100 %. Jestem zwykłym pracownikiem i jak podsumuję, że za samo wejście muszę zapłacić 100 zł to jest to po prostu dla mnie za drogo i nadzwyczajnie mnie na to nie stać, a przy ładnej pogodzie można pójść do Ogrody Botanicznego, na Partynice, do Ogrodu Japońskiego więc jest wiele miejsc fajnych ale nie tak drogich.
            • Gość: cwiara Re: niezłe ceny IP: *.internetunion.pl 02.04.13, 14:59
              Ok szanuje cię za to że wiesz po co są parki,z ta galerią to nie było do ciebie osobiście tylko 70% naszego społeczeństwa tak spędza czas.A ta wydana 100 do ZOO myśle że da sie ją przeboleć ,codziennie przecież tam nie chodzimy.Pozdrawiam
              • Gość: ela Re: niezłe ceny IP: 217.8.180.* 02.04.13, 15:09
                To nie chodzi o to czy da się przeboleć czy nie. Uważam że dyrekcja porywa się z motyką na słońce. Dla mnie to typowo polskie myślenie, jak chcę większe dochody to podnieść ceny i to co najmniej o 100%. Ja nie mieszkam we Wrocławiu, ale co roku co najmniej raz przyjeżdżam do ZOO, ponieważ myślę właśnie w takich kategoriach jak ty, czas z dziećmi spędzony na świeżym powietrzu, ale niestety uważam że to zwykłe zdzierstwo. Trzeba będzie pojechać do innego ZOO, w Poznaniu ceny normalne, a droga taka sama jak do Wrocławia.
                Szkoda, że dyrekcja myśli tak krótkowzrocznie, ale budowa Afrykanarium nie powinna być tak bezpośrednio finansowana z mojego portfela.
                • idepozapalki Re: niezłe ceny 02.04.13, 15:23
                  Myślę, że nieco przesadzasz. W sensie szanuję to, że piszesz, że Cię nie stać, ale z drugiej strony zoo zainwestowało w "siebie" mnóstwo kasy. Nie wiem, czy jeździsz tamtędy, ale ja robię to codziennie... i nie mogę się doczekać wydania kasy na bilet. A tym bardziej czekam na moment kiedy znikną dźwigi i skończą się remonty.

Ponadto, warto czasem wejść na stronę zoo i przeczytać o co chodzi... a tam stoi jak byk:

bilet rodzinny (2 dorosłych + 2/3 dzieci) - 50 zł

Trzeba było psioczyć na pseudodziennikarzy praktykantów z gazeta.pl, a nie na zoo.

Więcej tutaj:
                  www.zoo.wroclaw.pl/index.php?strona=263&id_kat=706
                  • Gość: ela Re: niezłe ceny IP: 217.8.180.* 02.04.13, 15:29
                    Czytaj ze zrozumieniem. Ceny obowiązują do 14 kwietnia 2013r., a te 30zł i 20 zł są nowe od 15 kwietnia.

Nie jestem z Wrocławia więc jak napisałam trzeba obrać inny kierunek i pojechać do Poznania.
                    • idepozapalki Re: niezłe ceny 02.04.13, 15:32
                      Ja poczekałbym jednak na opublikowanie cen przez zoo.

Mimo to: szerokiej drogi. Zoo przeżyje.
                      • Gość: qw Re: niezłe ceny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 16:48
                        a jak będzie więcej takich co powiedzą "bye" wrocławskiemu zoo? Dyrektorek przyleci do Ratusza po pieniądze "bo zoo grozi bankructwo"
                        • sverir Re: niezłe ceny 03.04.13, 09:30
                          Przy niższych cenach ZOO nie było samowystarczalne, więc co za różnica?
                • Gość: M Re: niezłe ceny IP: *.internetia.net.pl 02.04.13, 18:06
                  Połowa ZOO to plac budowy, ceny są zatem mocno przesadzone.
                  • pawel1807 Re: niezłe ceny 02.04.13, 19:09
                    nie połowa. budowa ma mniej niż 2 ha czyli to ok. 6%, trochę daleko do wspomnianych przez ciebie 50%
                • Gość: ciekawa Re: niezłe ceny IP: *.icpnet.pl 02.04.13, 18:22
                  a ile kosztuje bilet do zoo w Poznaniu?
          • Gość: spoko Ciekawe co mają ci powiedzieć co zarabiają 1600bru IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.13, 15:00
            w tamtym roku wydałem 25zl,wiem że długo nie pójdę totalne zdzierstwo.Nawet tygrysa nie można było normalnie zobaczyć.Za 30zł.wolę jechać do sobótki i wejść na slęzę.Zdrowiej i milej
            • idepozapalki Re: Ciekawe co mają ci powiedzieć co zarabiają 16 02.04.13, 15:31
              Idź kupić zgrzewkę piwa. A potem wejdź na stronę zoo i sprawdź, ile naprawdę zapłacisz.

Ale do zoo iść nie musisz. Łaski nie robisz ;)
              • Gość: spoko To alkoholicy czytaja wyborcza piszę o Slęży IP: *.adsl.inetia.pl 02.04.13, 16:23
                gorze nie piszę nic o piwie masz jakies urojenia.Polskich szczyn nie pije tak apropo.Dziś jeden czytelnik wybiorczej jak był przy kasie w realu tak zareagował jak by mu w dupe wszedł wibrator i nie chciał puścić
              • Gość: qqq Re: Ciekawe co mają ci powiedzieć co zarabiają 16 IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 17:05
                Sądzisz, że nie wie, ile zapłacił ?
                W zeszłym roku bilet normalny kosztował 25 zł.
        • Gość: hahahaha Re: niezłe ceny IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 20:42
          hahaha lepiej dzieciom na national geographic pokazac żyrafe :P
      • Gość: normalny Re: niezłe ceny IP: *.internetunion.pl 02.04.13, 14:56
        Zawsze możesz przecież kupić paczkę fajek ,zgrzewkę piwa i siedzieć w domu,a dzieciom włączysz National Geographic i po co się męczyć na rodzinny wypad do ZOO.
        • eliksir Re: niezłe ceny 03.04.13, 07:37
          Widze, ze rodzice dziela sie na tych chodzacych do ZOO za wszelka cene i patologie spoleczna spedzajaca czas na paleniu, piciu i spacerach po galerii.
          No coz, prosty czlowiek upraszcza sobie swiat, aby go zrozumiec.
    • obserwattorr A cen innych biletów czemu nie podaliście???? 02.04.13, 15:11
      A gdzie cena biletu rodzinnego (rodzice +2 dzieci),gdzie informacja w jakie dni kto ma zniżki??
      (Rodzinne poniedziałki,studenckie środy,czwartki dla emerytów)
      Czy gazecie zależy tylko na tym,aby oczerniać wszystko co miejskie??
      Redaktorzyna zadowolony już z kilku negatywnych komentarzy dotyczących cen?? Brawo dla Twojego obiektywizmu!
    • chili70 Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i c... 02.04.13, 15:13
      Ludzie -30 zł. za bilet- nie róbcie z siebie dziadów. I to zazwyczaj 30 zł. wydane raz w roku lub jeszcze rzadziej. Malkontentów namawiam, aby potraktować to jako "cegiełkę" na rzecz ochrony dzikich stworzeń. Przecież w ZOO są tysiące zwierząt, które trzeba nakarmić, ogrzać, leczyć itp. Czy ktoś pomyślał ile kg świeżych owoców zjada dziennie stado lemurów? A one jedzą za nasze- jak widać ze łzami wydane pieniądze. Pozdrawiam
      • Gość: ela Re: Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i IP: 217.8.180.* 02.04.13, 15:21
        Jasne czy podniesienie o 100% cen biletów zwiększy ilość ludzi w ZOO, wybacz ale tutaj nie chodzi o robienie z siebie dziadów. Ja chętnie zapłacę te 100% więcej pod warunkiem jak ktoś mi zwiększy o 100 % pensję. Uważam, że jest to krótkowzroczne podejście dyrekcji. Bo prawda jest taka, że odkąd zaczęli budować Afrykanarium, to w ZOO są pewne utrudnienia, które można traktować za dyskomfort, a poza tym jak pamiętam to do Afrykanarium i tak trzeba będzie płacić dodatkowo. Ja po prostu nie zgadzam się z takką polityką i wypowiadam swoje zdanie, że mnie to rozczarowuje.
        • idepozapalki Re: Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i 02.04.13, 15:25
          Serio, już drugi raz płaczesz na te ceny, a nawet nie zadałaś sobie trudu, żeby wejść na stronę zoo i sprawdzić za ile są faktycznie bilety.

A to tylko dwa kliknięcia...

Poza tym fakt, są utrudnienia. Pewnie są po to, żeby było lepiej/więcej. ZOO nie ma dopłat od miasta, co za tym idzie tak: wszelki nowości są finansowane z kasy, którą zarobi. A na czym zarabia? Na sponsorach i biletach.

Nie chcesz? Nie idź. Może będzie mniej tłoczono.
          • Gość: qw Re: Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 16:55
            niech dadzą bilety po 60zł i przez sezon będziesz sobie sam chodził a później zamkną zoo bo, ... nie ma chętnych jeleni na wydanie nieadekwatnej kwoty
          • Gość: qqq Re: Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 17:08
            Daj spokój z tymi poradami.
            Ceny na stronie zoo to ceny promocyjne na okres zimy. W sezonie wiosenno-letnim były wyższe.
            Od 15 kwietnia będą jeszcze wyższe.
        • obserwattorr Bilety rodzinne i roczne:) 02.04.13, 15:26
          To kup sobie bilet rodzinny,albo nawet roczny,wtedy będzie taniej. Wystarczy pomysleć.

PS.
          A ile wydasz idą do kina,czy nie daj boże teatru,opery lub na koncert?Wtedy stówka ma inną wartość?
          • Gość: cwiara Re: Bilety rodzinne i roczne:) IP: *.internetunion.pl 02.04.13, 16:25
            Dajcie juz spokój Eli ,ona już wybrała ZOO w Poznaniu :),na szczęście Komuna się skończyła i każdy może jechać gdzie chce ja za 2 tygodnie do ZOO Liberec jadę i zaplace wiecej niż te 100zł,acha i zarabiam troszke powyżej minimalnej krajowej,po prostu rezygnuje z 2 piw dziennie i uzbieram sobie w ten sposób na paliwo,a jak ktoś mało zarabia to przecież Europa stoi otworem!!!
            • Gość: qw Re: Bilety rodzinne i roczne:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 16:53
              jesteś pewna że komuna się skończyła czy powiedzieli Ci tak na WSI24 i przeczytałaś to w szechterwce?
            • Gość: zwiedzacz Re: Bilety rodzinne i roczne:) IP: *.icpnet.pl 02.04.13, 18:28
              w Poznaniu bilety do zoo odpowiednio 20.- i 10.-
        • Gość: franek Re: Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 20:52
          może musisz poprosić szefa żeby raz w roku dał Ci większą pensje, bo do zoo dzieci chcesz zabrać, chyba, że chcesz co miesiąc chodzić do tego zoo.
        • sverir Re: Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i 03.04.13, 09:35
          Ale nie płacisz 100% więcej, bo ceny, przy których się upierasz, dotyczą okresu zimowego. Jeżeli zimowy ogród jest dla Ciebie taką atrakcją, to poczekaj sezon i wróć zimą, na pewno bilety znów będą tańsze.
    • pawel1807 Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i c... 02.04.13, 17:35
      Ceny nie idą o 100% w górę! Obecne 15zł za normalny i 10zł za ulgowy to ceny promocyjne na okres zimowy. Przed zimą bilety kosztowały odpowiednio 25 i 20zł. Szkoda że autorzy artykułów nigdy nie wspominają, że w związku z podwyżka, z myślą o wrocławianach, obniżono ceny rocznych karnetów. Ich koszt zwraca się już przy trzeciej wizycie. Nie mieszkam we Wrocławiu, ale postanowiłem w tym roku zafundować sobie za 80zł taki bilecik, dużo nie stracę. Zoo chce jak najbardziej usamodzielnić się od funduszy miejskich i jeszcze jest przez to krytykowane.
    • Gość: kangury 30 złotych za bilet??!! To wchodzimy "na Wałęsę". IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 19:12
      20 zł do botanicznego, 30 zł do zoo.
      Kogoś tu nieźle powaliło!
      • Gość: zoo samo zło :D Re: 30 złotych za bilet??!! To wchodzimy "na Wałę IP: *.dynamic.chello.pl 02.04.13, 20:40
        30zł = 0,7 "czystej", tyle co przeciętny mieszkaniec wydaje i wypija co piątek.
        20zł = 2 piwa na rynku? co piątek pijesz ich co najmniej 4?
        15zł = czyżby tyle kosztował gyros i turka, a i tak wpierdzielacie co najmniej raz na tydzień.

już nie będę przeliczał dalej, bo chyba jasno to widać. do zoo chodzicie nie częściej jak raz w roku. tabliczka mnożenia i do roboty KRZYKACZE i NARZEKACZE.
        • Gość: qr Re: 30 złotych za bilet??!! To wchodzimy "na Wałę IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.04.13, 22:26
          to że Ty tak żyjesz nie oznacza że każdy.
          Nie pamietam kiedy ostatnio wypiłem piwo w okolicach Rynku które przeważnie jest Warką, Tyskim lub Żywcem czyli napojem piwopodobnym i pewnie za 7-8zł.
    • aagaj Wiosna w zoo: sprawdź nowe godziny otwarcia i c... 02.04.13, 22:34
      ja se tak myślem że po 50 zł od wszystkich, bo za co Dutkiewicz bedzie żył
    • Gość: sęp Łodź - 10 zł, Poznań: 15 zł, W-wa: 20 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 06:55
      Szkoda, że tylko w cenach Wrocław przoduje.
      • Gość: mix Re: Łodź - 10 zł, Poznań: 15 zł, W-wa: 20 zł IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.04.13, 16:59
        przoduje też w wartości zwierzostanu.
    • obserwattorr Bilet roczny nie podrożał!!!! 10.04.13, 14:52
      80 złotych rocznie na zoo to chyba da sie przeboleć,szczególnie widząc pozytywne zmiany w nim zachodzące!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka