Dodaj do ulubionych

EIT+, czyli jak na Praczach powstaje naukowe mi...

20.06.13, 08:48
"Pomysł ma roboczą nazwę "Stacja Innowacja" i zakłada zmianę wyglądu obdrapanej i brudnej stacji kolejowej."

Przecież stacja Wrocław Pracze dopiero została wyremontowana!

Lepiej niech wymyślą miejsce do parkowania dla autokarów, które dowożą dzieciaki do Humanitarium! Rozjeżdżają wąziutką ulicę Pracką, parkują na poboczu niszcząc trawę, w pozostawianych koleinach po deszczu robi się błoto i wygląda to paskudnie.

Obserwuj wątek
    • kasiaz121 EIT+, czyli jak na Praczach powstaje naukowe mi... 20.06.13, 09:03
      Taka prężna Instytucja Naukowa i taka wysoka dotacja a nie umie wybudowac parkingu dla autokarów. A one niszczą małą uliczkę Pracką. Wstyd.
    • Gość: qtaz Re: EIT+, czyli jak na Praczach powstaje naukowe IP: *.dynamic.chello.pl 20.06.13, 09:03
      Czy krzyż na ścianie jest odpowiednią ozdobą w centrum naukowym?
      • Gość: czytelnik Jak najbardziej! IP: *.143.243.2.ultranet.net.pl 21.06.13, 09:24
        Gość portalu: qtaz napisał(a):

> Czy krzyż na ścianie jest odpowiednią ozdobą w centrum naukowym?

Jak najbardziej, w końcu jesteśmy w sferze cywilizacji chrześcijańskiej.

• Gość: tak Re: EIT+, czyli jak na Praczach powstaje naukowe IP: 173.213.109.* 20.06.13, 17:01
      Ciekawe, kiedy olbrzymie pieniądze wpakowane w to dziadostwo zwrócą się z patentów, grantów, wynalazków itp. Może za 100 lat, a przypuszczam, że nigdy.
      • Gość: posełpierdzistołek Teatrzyk paranaukowy IP: *.static.korbank.pl 20.06.13, 17:15
        Jak widzę te laboratoria bio/nano to od razu nasuwa mi się skojarzenie z kierunkami zamawianymi typu biotechnologia. Jest kasa z dotacji to jest i praca na parę lat. A przecież nikt nie powie po 5 latach że pomysł nie wypalił i w zasadzie pieniądze zmarnowano. "Naukowcy" i urzędnicy będą w zaparte uprawiać kolorowanie, że to inwestycja w przyszłość, rozwój itp. Niczym dotowany koncert Madonny na Stadionie Narodowym....
        • Gość: roman Re: Teatrzyk paranaukowy IP: *.ip-142-4-209.net 20.06.13, 17:34
          Dokładnie. EIT+ potrzebne jest Wrocławiowi ze względów pijarowych, bo zawsze można pochwalić się, że mamy nowoczesne laboratorium bio-nano-bóg-wie-co-jeszcze. Nikt rozsądny nie liczy na jakiekolwiek wymierne efekty działalności tej drogiej zabawki, jedyną korzyścią jest, że znalazło się kolejne miejsce do upychania na etaty pseudonaukowców z odpowiednimi układzikami.
      • Gość: profesor Re: EIT+, czyli jak na Praczach powstaje naukowe IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.06.13, 19:51
        Już się zwracają. Powstało 17 nowych firm, kilkadziesiąt patentów. Opatrunki z lnu robią furorę na całym świecie. Nanotechnologie dały obroty w wysokości 100 milionów złotych. Roczne zyski już teraz osiągają 60 milionów. Cała Polska zazdrości nam EIT+. Jest to najbardziej dynamiczny instytut badawczo rozwojowy we wszystkich nowych krajach Unii Europejskiej.
        • Gość: absolwent Re: EIT+, czyli jak na Praczach powstaje naukowe IP: 199.115.229.* 21.06.13, 20:30
          Ha ha ha! Dobra ironia. Też się uśmiałem :-)

EIT+ póki co wynalazł dwa patenty:
          1) jak zdefraudować duże miliony z publicznej kasy;
          2) jak zapewnić etaty dla nałkoffcuff z doktoratami, których trzeba zwolnić z uczelni wobec niżu demograficznego.
          • Gość: LOlOLolek EIT+ - afera z polibudą wyciszona? IP: *.12-2.cable.virginmedia.com 22.06.13, 00:44
            EIT+ - afera z polibudą wyciszona? Udało się podzielić siańskiem? :)
          • Gość: BigJoe Re: EIT+, czyli jak na Praczach powstaje naukowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.13, 20:44
            Takich tez mamy. Niestety, wylatuja szybko.
        • Gość: posełpierdzistołek Konkrety poproszę IP: *.static.korbank.pl 22.06.13, 13:11
          100 mln obrotów? W postaci transferu podatków na EiT+. Miejsca pracy, sukcesy eksportowe?
      • Gość: BigJoe Re: EIT+, czyli jak na Praczach powstaje naukowe IP: *.ssp.dialog.net.pl 23.07.13, 20:40
        Byc moze. W tej chwili jest problem z organizacja i kompletny brak wizji. Patenty sa przygotowywane i ja sam mam jeden w toku. Jesli chodzi o zastosowania, to Polski przemysl nie wie co z tym zrobic w wiekszosci przypadkow. Druga sprawa jest przejscie do komercjalizacji. W przypadku lekow, kosztuje to 1.5 mld zlotych na lek. Kto za to zaplaci? Odpowiadajac Panu, nie ma inwestorow aby to zakonczyc i wyciagnac pieniadze. Jedynym rozwiazaniem jest sprzedaz wynalazkow w postaci patentow do firm co pozwoli na utrzymanie kampusu. Zakladajac 100 mln/rok koszty utrzymania, potrzebuje Pan 50 dobrych patentow na rok. Jest to nierealne obecnie wiec kampus bedzie dotowany.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka