Dodaj do ulubionych

Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej likw...

11.07.13, 08:36
jestem jak najbardziej za usunięciem tej zgniłej nie myślącej organizacji
nie jestem z tej grupy co nagminnie nie przestrzegają prawa
ale w sytuacjach kiedy widzę że Pan Strażnik wyłącza swoje myślenie i zachowuje się jak służbista to sorry ,,,,, ale taki ktoś nie jest potrzebny w mieście
szlag mnie trafia jak widzę że nie reagują i nie działają wtedy kiedy trzeba a wtedy kiedy z zasady nie powinni
przykładów można mnożyć - ja gdybym miał ochotę napisać jeden przykład z mojej bajki - ale tej prawdziwej to mógłby rozbawić nie jednego,,,,, może nawet Pana Komendanta Straży Miejskiej we Wrocławiu, z tym że mi nie było do uśmiechu,.,..
Obserwuj wątek
    • Gość: kałabanga Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.biznes-host.pl 11.07.13, 08:43
      Straż miejska służy nie tyle doi reperowania budżetu ile do zatrudniania nieudaczników z rodziny i znajomych, których nikt by nie przyjął do normalnej pracy.

Wie ktoś gdzie można iść żeby się podpisać?
      • Gość: Jarek Komendant Słysz to emeryt Milicyjny !!!! IP: *.play-internet.pl 11.07.13, 18:24
        Najwyższy czas rozgonić to towarzystwo wzajemnej adoracji i siedlisko dla emerytowanych milicjantów !! Zbigniew Słysz to kolejny emeryt w straży miejskiej po Jarosławie Łaganowskim też emerytowanym milicjancie !!! A ile tam pracuje ziomków i żon milicjantów ???
        Podpisuję się dwiema rękami pod petycją likwidacji tej zgniłej organizacji paramilitarnej nikomu nie potrzebnej w tym Mieście !!!!
        • Gość: wws Re: Komendant Słysz to emeryt Milicyjny !!!! IP: *.static.korbank.pl 12.07.13, 12:09
          Zapewniam Cię, że żon policjantów oraz emerytów policyjnych jest w SM Wrocław bardzo niewielu. Ble, ble, ble. Takie wypowiedzi to zwykłe, bezmyślne powielanie stereotypów.
      • Gość: Jarek Pogonić ze stołka emeryta milicyjnego Słysza !!! IP: *.play-internet.pl 11.07.13, 18:30
        Straż Miejska Wrocławia została przeszkolona z naszych podatków i ubrana w mundury aby wydawać klucze w urzedach i robić za cieci w tych budynkach !! Czy to jest normalne zatrudniać portiera na etacie strażnika miejskiego ??? !!! To się w głowie już nie mieści co się wyprawia w tym Wrocławiu pod rządami Dutkiewicza i rządami emerytów milicyjnych na etatach komendantów straży miejskiej wrocławia !!!!!
        • Gość: ubu król Re: Pogonić ze stołka emeryta milicyjnego Słysza IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 08:16
          Ciekawi mnie jakie są statystyki np ile mandatów wystawianych jest za parkowanie, czy przejazd roweru po przejściu dla pieszych ( o ile jest to przejście ze światłami - to praktycznie nie powoduje żadnego zagrożenia, że rower wjedzie nagle przed auto)
          a ile interwencji jest i mandatów wobec "podwórkowego chamstwa" uciążliwego dla mieszkańców poprzez darcie ryja po nocy przy chlaniu na ławeczce, sikaniu po bramach i gdzie popadnie.. zaczepiania o pieniądze na piwo, czy np za wskazanie pustego miejsca na parkingu tudzież "popilnowanie" auto bo się stać coś może..
          obawiam się, że łatwiej i przyjemniej jest wystawić radar, schować sie w krzakach przy przejściu czy blokad założyć.. do tego chyba nie potrzeba uzbrojonej mundurowej formacji..
          wystarczy zwykły inkasent..
      • straznik.wroclawski Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 18:31
        Pojęcia nie mam.
        To zbieranie podpisów owiane jest tajemnicą, tak jakby członkowie Ruchu wstydzili się swych poczynań, którymi nie chwalą się nawet na swej swej stronie internetowej.
        Informują przy tym o wystosowaniu pisma do Komendanta Straży Miejskiej, w którym zawarli apel o zorganizowanie pilotażowego kursu samoobrony dla seniorów. Działania takie są już prowadzone w klubach seniora. Ruch jednak - apelując o kursy do instytucji, której sens istnienia podważa - wysyła czytelny sygnał, że sam nie wierzy w możliwość uwieńczenia sukcesem swej tajemnie przeprowadzanej akcji, służyć mogącej jedynie pozyskiwaniu głosów niezdecydowanych wyborców.

Ja osobiście popieram ideę Ruchu. Tylko wtedy mogliby się mieszkańcy Wrocławia naocznie przekonać, jak wiele czynimy dla prawidłowego funkcjonowania Miasta, gdyby nas z dnia na dzień ubyło. Jesteśmy bowiem niczym szlachetne zdrowie z fraszki Kochanowskiego - którego smak poznasz wtedy dopiero, gdy go zabraknie.

Przeciwstawianie uzyskiwanych przychodów (6 milionów) ponoszonym wydatkom (17) - na dowód nierentowności istnienia Straży Miejskiej - jest oznaką niezrozumienia pojęcia niewymiernych korzyści. Istnienie SM to także wpływy od przedsiębiorców prowadzących legalne interesy (nie dopuszczamy przecież do rozkładania stoisk na chodnikach), oszczędności wynikające z braku konieczności naprawy niezniszczonych przez kierowców (chcących swe pojazdy zaparkować byle gdzie) elementów infrastruktury drogowej i wpływy z wykupu przez nich biletów parkingowych, uratowane życia i zdrowia ludzkie dzięki działaniom prowadzonym od lat w ramach akcji "Bezpieczna droga do szkoły", kontrolom prędkości, akcjom edukacyjnym prowadzonym w szkołach, przedszkolach i podczas festynów, czy wręcz dzięki samej bytności na ulicy strażników odstręczających troglodytów od chęci napaści na słabsze jednostki czy wyżycia się na cudzym mieniu.

Opinią publiczną poprzez granie na prymitywnych uczuciach drzemiących w wielu z nas manipulują media po to tylko, by podwyższyć sobie "klikalność", czego konsekwencją byłby napływ reklamodawców. Tymczasem ci, którzy wnikliwiej przyglądają się sprawie (Ministerstwo Spraw Wewnętrznych), przyznają w raporcie:
        Tym samym:
         Przeprowadzone przez straż gminną (miejską) czynności zwiększają bezpieczeństwo i porządek publiczny w gminach, wpływają korzystnie na wzrost pozytywnych odczuć społecznych w tym zakresie oraz w znaczący sposób odciążają funkcjonariuszy Policji w realizacji przedmiotowych zadań.
         Z uwagi na realizowane przez straże zadania w zakresie ochrony porządku publicznego na poziomie lokalnym, w tym także rolę straży gminnych (miejskich) w obszarze działań profilaktyczno – prewencyjnych, zasadne jest rekomendowanie powoływania straży gminnych (miejskich) i rozwijanie współpracy pomiędzy strażami, a Policją.

Ten właśnie raport, dostępny w całości (po pobraniu) na stronie:
        www.msw.gov.pl/portal/pl/2/11117/Raport_MSW_o_strazach_miejskich_i_gminnych.html
        został przez gazety potraktowany wybiórczo, dzięki czemu leniwy i bezmyślny czytelnik - niepotrafiący sięgnąć do źródła - mógł się dowiedzieć, że strażnicy to właściwie tylko blokady potrafią i chcą zakładać, bo 80% interwencji dotyczy wykroczeń drogowych. Nikt nie zauważył przy tym, że tego właśnie problemu dotyczy większość zgłoszeń dokonywanych przez mieszkańców.
        • Gość: kałabanga Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.biznes-host.pl 12.07.13, 08:19
          Bzdury piszesz pasożycie

"Jesteśmy bowiem niczym szlachetne zdrowie z fraszki Kochanowskiego - którego smak poznasz wtedy dopiero, gdy go zabraknie. "
          Jakoś we wszystkich miastach, które przestały marnować na was pasożytów pieniądze ludzie są z tego zadowoleni.

Pisałeś gdzieś pasożycie o tym, że prawo dotyczy każdego tak samo.
          Jakoś nigdy nie widziałem, żebyście podeszli do karka z wielkim psem bez kagańca, za to bardzo chętnie podchodzicie do staruszki z yorkiem.
          Jakoś nigdy nie widziałem, żebyście podeszli do pijanego agresywnego drecha, za to chętnie podchodzicie do zwykłego człowieka siedzącego w parku z jednym piwem.
          Jakoś nie widziałem, żebyście przegonili nachalnie żebrzącego cygana z rynku (cygan i tak nie zapłaci mandatu).
          Dlaczego prawo nie dotyczyło tych bandziorów www.24opole.pl/10882,Dlaczego_straz_miejska_nie_interweniowala_podczas_bojki_na_rynku,wiadomosc.html ?

Skoro tak dbasz pasożycie o przestrzeganie prawa, dlaczego sam je łamiesz? Dotyczy to m.in. przepisu mówiącego, że znak drogowy obowiązuje 5 dni po ustawieniu. Za to za każdym razem jak pasożyt z urzędu ogłasza czasowy zakaz zatrzymywania z okazji jakiegoś biegu czy czegoś, ty pasożycie od razu zjawiasz się tam ze swoimi kolegami z lawetami i kradniecie samochody żądając za nie okupu? (tak, zabieracie te samochody bezpodstawnie, więc jest to kradzież), licząc że mało kto o tym wie.
          Dlaczego ukradliście samochód, który zaparkował przed ustawieniem takiego czasowego zakazu wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,14217526,Myslal__ze_ukradli_mu_auto__Okazalo_sie__ze_to_straznicy.html?
          Nie wiesz pasożycie, że prawo nie działa wstecz?
          Dlaczego sami jeździcie pod prąd i parkujecie na zakazach.
          Dlaczego zatrzymujecie ludzi przechodzących na zielonym świetle, którzy nie zdążą zanim zapali się czerwone - a jest sporo skrzyżowań na których zielone od razu zaczyna migać.
          Oczywiście można odmówić przyjęcia mandatu, ale komu chciałoby się ciągać po sądach za dla niepewnych 50 zł?

Sam pasożycie wybrałeś sposób na życie, który polega na uprzykrzaniu życia innym, więc nie dziw się, że wszyscy poza gnidami twojego pokroju tobą gardzą pasożycie.
          • straznik.wroclawski Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 12.07.13, 17:37
            Trudno kłócić się z głupim, bo ktoś obserwujący taką utarczkę z dystansu mógłby nie dostrzec różnicy, wobec czego postaram się, miast spierać, rzeczowo odpowiedzieć osobie Twego pokroju, która dyszy nienawiścią, czego wyrazem są te "pasożyty" i "gnidy". Rozumiem jednak, że nie każdy wyniósł z domu dobre wychowanie, a umiejętność rzeczowego prowadzenia dyskusji też nie każdemu została wpojona przez matkę czy ojca, a czego się Jaś nie nauczył, tego Jan nie będzie umiał.
            Do sedna rzeczy jednak:
            - nie jest prawdą, jakoby tam, gdzie straż przestała istnieć (choć de facto w roku 2012 ich ilość zwiększyła się w Polsce o 22 jednostki) mieszkańcy skakali do góry z radości: link do wypowiedzi mieszkańców niezadowolonych z likwidacji straży. Nieuprawnionym jest zatem użyte przez Ciebie sformułowanie "we wszystkich".

- nigdy nie widziałeś strażników podchodzących do agresywnego "drecha", bo tak jak umysł Twój jest zamknięty, tak i oczy otwierają się jedynie na te obrazy czy wiadomości, które pasują do Twego postrzegania rzeczywistości. Tymczasem strażnicy podejmują każdego dnia takie interwencje. Nie napotkałeś ich jednak, więc tylko dlatego nie miały miejsca? Gdyby przyjąć za słuszną Twoją argumentację, to musiałbym za pewnik uznać twierdzenie, że Japonia nie istnieje. Nigdy jej nie widziałem. Coś tam o niej pisali, ale to nie może być prawda. Nie widziałem - znaczy się nie ma jej wcale.

- podobnie rzecz się ma z Romami. Nie widziałeś, ale może chociaż czytałeś? Ujmujemy ich, nakładamy grzywny, Ty jednak tego nie widziałeś, więc zaprzeczasz. Być może moje pytanie wyda Ci się dziwnym, ale czy widziałeś substancję, która wypełnia Twą czaszkę?

- zajście w Opolu: bandziory okładały się wzajemnie, wokół kłębiła się rozwścieczona, podpita tłuszcza. Gdyby wtedy strażnicy próbowali przy użyciu środków przymusu bezpośredniego przerwać zaistniały spór, byłaby się była nienawiść wszystkich tam zebranych obróciła przeciwko nim. Stąd też potrzeba mierzenia sił na zamiary, konieczność wezwania posiłków, bo najważniejsze jest własne zdrowie i życie. Tylko głupiec mógłby się rzucić w pojedynkę czy we dwoje w tłum nietrzeźwych, agresywnych mężczyzn. Zdrowia i życia nikt nie zwróci, więc i nikt nie jest obowiązany czynić rzeczy ponad jego możliwości. Jest to podstawowa wiedza wpajana na szkoleniach, bo bohaterów było wielu, ale większość z nich jest, niestety, martwa.
            Dziewulski, komentujący tamto zajście, w podobnym tonie wypowiadał się o tych oto policjantach szarpiących się 40 minut na słonecznej plaży. A byli oni w komfortowej sytuacji, bo mieli jednego tylko przeciwnika, którego należało sprawnie wyprowadzić spośród zwyczajnego początkowo tłumu.

Znak drogowy, o którym wspominasz, został ustawiony odpowiednio wcześnie.
            Informował on o dniu, w którym będzie obowiązywał. Strażnicy umieścili pod wycieraczkami pojazdów setki informacji o usuwaniu pojazdów, z czego nawet dziennikarze uczynili sensację, bo strażnik włożył karteczkę również pod wycieraczkę radiowozu policji. Gdyby tego nie uczynił, dziennikarz napisałby o świętych krowach, którym strażnicy pobłażają. Są zatem wszyscy wobec prawa równi, czyż nie?
            Także i my, gdy dopuścimy się czynu zabronionego, ponosimy odpowiedzialność.

Teraz odsapnij, bo dobrnąłeś do końca, a materiału musiałeś przyswoić sporo. I już możesz szczekać. Byłbym napisał o możności udzielenia odpowiedzi, ty jednak nie posiadłeś tej umiejętności. Nie ograniczaj się do pasożytów, gnid, pogardy. Wyrzuć z siebie więcej jeszcze plugastwa. Wiem, że potrafisz.
            Wiedz przy tym, że nawet gdy zadośćuczynisz temu wezwaniu, ja nie odwzajemnię Twego silnego uczucia, nie skalam się pogardą. Mam świadomość, że są w społeczeństwie różne jednostki i nie każdemu dana została szansa bycia kulturalnym. Pozdrawiam.
            • Gość: kałabanga Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.biznes-host.pl 12.07.13, 19:29
              Rzeczywiście trudno kłócić się z głupim.

Nie wyjeżdżaj pasożycie do mnie z domem i wychowaniem. Gdyby cobie pasożycie rodzice wychowali i wpoili szacunek do drugiego człowieka, nie byłbyś darmozjadem, który żyje z uprzykrzania życia innym.

Pasożycie, po kolei:

- przez rok mieszkałem na Nadodrzu, na przeciwko okna miałem schodki do sklepu, na których wieczorem siadało kilku(nastu) pijanych dresów, drących mordy i robiących syf, często z dużym psem bez kagańca. Wasz samochód przejeżdżał tamtędy codziennie. Ani razu nie zatrzymał się przy nich. Za to ochoczo zatrzymał się do yorka bez kagańca czy dzieciaka na rowerze bez świateł kilkanaście metrów dalej. Podczas "interwencji" żaden pasożyt nawet nie spojrzał w kierunku schodków.
              Często też widzę jak spacerując po parku odwracacie głowę przechodząc obok pijącego, wulgarnego łysola z 40cm w bicu, koło którego leży kilka rozbitych butelek zatrzymując się przy następnej ławce obok licealisty z jednym piwem.

- codziennie przechodzę przez rynek, zwykle po kilka razy. Jednocześnie żerują tam co najmniej 3 grupy na raz. często nagabują ludzi przy wejściu do Feniksa, od którego 10 metrów dalej stoi pasożyt pilnujący wjazdu na rynek i udaje że ich nie widzi. Czasami zatrzyma się przy nim większa grupka was idąca na żer, ale cyganom jakoś to nie przeszkadza.
              Innym razem siedziałem z kolegą przez ok. godzinę w ogródku piwnym, pod który co kilka minut podchodził menel żebrząc o papierosy. Za każdym razem, gdy wy pasożyty przechodziliście a on akurat stał przy moim stoliku, podnosiłem głos żeby mieć pewność że usłyszycie słowa w stylu "won menelu, bo straż miejską zawołam". Wasza pasożycie reakcja ograniczała się do odwrócenia wzroku w moją stronę i przyśpieszenia kroku.

Holowanie samochodów na akord, proszę:
              www.polskieradio.pl/5/3/Artykul/375755,Samochody-odholowane-noca-Porzadki-w-stolicy-przed-wizyta-Obamy,
              czy też inne przykłady waszej pasożycie inteligencji
              pobierak.jeja.pl/images/d/0/e/1984_ambulans.jpg
              dokop.pl/system/articles/images/000/006/850/with_footer/524832_4182611098428_510069045_n.jpg?1364992873
              c3397993.u.cdn.imgwykop.pl/link_UEPtBnG0o6VnECHvs6IVXSghXUjQc6JG,w300h223.jpg
              przestrzeganie prawa przez was pasożytów:
              www.mmkielce.eu/artykul/niecodzienny-spor-w-kielcach-obywatel-kontra-straz-miejska
              Szczekać to sobie możesz pasożycie do swojej rodziny. Swoją drogą ciekawe jak się czują twoje ewentualne dzieci, kiedy w szkole pytają je czym się rodzic trudni.
              Mam świadomość, że są w społeczeństwie różne jednostki i nie każdemu dana została szansa bycia pożytecznym.
              • straznik.wroclawski Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 12.07.13, 20:42
                I ponownie bezmyślne cytowanie.
                Ot, choćby to z Kielc:
                Mieszkaniec Kielc zrobił zdjęcie pojazdowi Straży Miejskiej, jak parkowała blisko przejścia
                dla pieszych przy ulicy Paderewskiego w Kielcach. – To wykroczenie, za które strażnicy powinni być ukarani – mówi mężczyzna.

W gazecie napisali, a zatem bierzesz treść za pewnik i nie pokusisz się o sięgnięcie do ustawy prawo o ruchu drogowym:
                Art. 49.
                1. Zabrania się zatrzymania pojazdu:
                2) na przejściu dla pieszych, na przejeździe dla rowerzystów oraz w odległości mniejszej niż 10 m przed tym przejściem lub przejazdem; na drodze dwukierunkowej o dwóch pasach ruchu zakaz ten obowiązuje także za tym przejściem lub przejazdem;

Pojazd został zatrzymany za przejściem dla pieszych, nie przed nim. Zakaz zatrzymywania jest w pewnym oddaleniu przed pojazdem. Nie widać natomiast, ile przejścia zostało pozostawione dla pieszych, ale skoro czytelnik tej kwestii nie podnosił, to widocznie było go aż nadto, stąd też musiał niczym tonący brzytwy chwycić się tych 10 metrów.
                Ponadto:
                Art. 47.
                2. Dopuszcza się, przy zachowaniu warunków określonych w ust. 1 pkt 2, zatrzymanie lub postój na chodniku przy krawędzi jezdni całego samochodu osobowego, motocykla, motoroweru, roweru lub wózka rowerowego.

Nie ma przy tym wymogu parkowania równoległego do krawędzi jezdni, jak ma to miejsce przy parkowaniu na jezdni właśnie:
                Art. 46.
                2. Kierujący pojazdem, zatrzymując pojazd na jezdni, jest obowiązany ustawić go jak najbliżej jej krawędzi oraz równolegle do niej.

Postaraj się bardziej, nie konsumuj jedynie podsuwanej ci papki, analizuj wiarygodność podawanej informacji. Podobnie jest ze zdjęciami zablokowanych ambulansów. Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę z tego, że obecnie znaczna część karetek to prywatne pojazdy ratowników, które ci parkują (już po godzinach pracy) gdzie popadnie, nie licząc się z nikim. Lokatorzy kamienic, w których kierowcy mieszkają, są doskonale zorientowani, że to nie nagły przyjazd do chorego, lecz cwaniackie parkowanie świętej krowy. Dzwonią więc z prośbą o interwencję. Tobie podobni pstrykają potem fotkę, niezorientowani odnośnie istnienia drugiego dna sprawy umieszczają zdjęcie w zasobach internetu, byś miał pożywkę. I masz ją, znalazłeś, napasłeś się.

Wyobraź sobie taką oto sytuację: zboczeniec w chaszczach gwałci dziecko. Podbiegają strażnicy. Pedofil ucieka. Rusza pościg. Uciekający wypada na drogę, gdzie ostatecznie jest chwytany i obezwładniany.
                I wiesz, jak w tej sytuacji zareagowałbyś? Krzyczałbyś: zostawcie go, pasożyty! Gardzę wami, nieroby! Puśćcie tego niewinnego człowieka!

"won menelu, bo straż miejską zawołam!" - należało zatem tę straż zawołać. Siedząc rozparty wygodnie w fotelu czułeś się pewnie nadczłowiekiem, gardziłeś tym "menelem", Twoje ego urosło do monstrualnych rozmiarów i takie Ci pozostało.
    • krzysztofczyz Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej likw... 11.07.13, 09:15
      Działania palikotowców to przykład całkowitego braku znajomości tematu i próba zaistnienia przed wyborami. Straż miejska jako narzędzie do dyscyplinowania mieszkańców, przestrzegania prawa jest bardzo potrzebna. Należy jednak uścisłowić czego od niej oczekujemy. Uważam, że nie są to grupy interwencyjne do walk z bandytami ale organizacja do zapobiegania powstawaniu nieprwidłowości. Tylko dobra wola rady miasta i z niedobrej straży stanie się dobra ale nielubiana przez brudasów i cyników. Jestem za zachowaniem Straży. Jestem przy tym całkowicie przeciwny dofinansowywaniu policji z kasy miasta, jak jest coś państwowe to niech tak pozostanie, nie można być sługą dwóch panów.
      • Gość: kałabanga Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.biznes-host.pl 11.07.13, 09:30
        Straż miejska nie jest narzędziem do dyscyplinowania mieszkańców.
        Oni nie mają nic wspólnego z przestrzeganiem prawa.
        Są jedynie od egzekwowania absurdalnych przepisów, które zostały stworzone tylko po to, żeby wystawiać mandaty a nie dla jakiegokolwiek pożytku dla społeczeństwa.

Znajdź na przykład jakikolwiek powód zakazu parkowania na zachodniej stronie ul., Powstańców Śląskich poza tym, że jakiś urzędnik wymyślił sobie, żeby jego kuzyn miał gdzie mandaty wystawiać.

Na ich istnieniu tracimy podwójnie: płacimy podatki na pasożytów, których jedynym zadaniem jest okradanie nas.
        • krzysztofczyz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 09:48
          Ulica powstańców śląskich na tym odcinku jest pod zarządem krajowym dróg. Oni ustalają zakazy i nakazy. Przepisy nie tworzy straż a rada miasta. Jak są bzdurne to myśl na kogo głosujesz.
          • glos_z_przyszlosci Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 10:27
            Stary problem - ludzie nie wiedzą kto za co odpowiada i wyżywają się na pierwszym lepszym - dzisiaj padło na straż miejską, jutro pewnie będzie policja.
            • Gość: qaz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.13, 15:09
              Bredzisz. Policja i straż miejska dostają zawsze i od wszystkich, ponieważ to ich rękami fizycznie tłamsi się społeczeństwo - stąd też wniosek, że dostaje im się słusznie.
        • patrzyciel Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 12.07.13, 20:49
          Co za głupawe porównanie. To znaczy że według twojej teorii nie powinno być miejsc parkingowych tylko same zakazy - bo więcej by kasy było? To absurd i głupawy przykład...
          To urzędnicy powinni tak zarządzać zasobami aby były z tego pieniądze... ja bym zrobił strefe parkowania. Były by miejsca postojowe, nie było by zakazu, była by kasa za parkowanie - a strażnicy mieli by inną robotę i PO SPRAWIE. A tak Cygana powiesili bo pies kiełbasę zjadł
      • Gość: qaz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.13, 09:38
        Ja nie potrzebuję być dyscyplinowany - nie jestem dzieckiem. Dziś zamiast na lunch idę się podpisać pod petycją.
        • krzysztofczyz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 09:48
          Typowy anarchista
          • Gość: qwerty Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 10:28
            Krzysiek, pracujesz w SM?
          • Gość: qaz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.13, 14:58
            Jestem z tego dumny :)
      • Gość: Grzegorz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.internetunion.pl 11.07.13, 09:50
        Na pomysł zbierania podpisów o likwidację straży miejskiej wśród sprawców wykroczeń to chyba tylko ludzie od Palikota mogli wpaść.
        Więc mam dla nich kolejne pomysły:
        1. Zbieranie podpisów wśród więźniów o likwidację służby więziennej.
        2. Zbieranie podpisów wśród podejrzanych o popełnienie przestępstw o likwidację policji.
        3. Zbieranie podpisów wśród oskarżonych/skazanych o likwidację sądów.
        itd. a za jakiś czas jak powiedział jeden z kandydatów na Prezydenta "niczego nie będzie"

Ale czego się nie robi, żeby zaistnieć i poprawić fatalne notowania przed kolejnymi wyborami
        • teddy68 Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 11:56
          SM na pewno potrzebuje lepszej organizacji i poprawy skutecznosci jej działania ale bardzo dobrze ze jest i stoi na strazy porzadku publicznego wespół z Policja. Palikotowcy szukaja sposobu na zaistnienie bo spadaja im słupki sondazy a naród jak widze daje sie łatwo zmanipulowac . Pokłosiem zaborów i PRLu jest w Polsce lekceważący stosunek do przepisow prawnych. Jeszcze wiele wody w Odrze upłynie nim to sie zmieni i SM lub Policja nie beda miały tyle pracy co dzis.
          • Gość: qaz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.13, 15:12
            Polacy, możliwe że dzięki zaborom, są wyczuleni na działania godzące w ich wolność. To wielka zaleta i należy nam się za to podziw, a nie utyskiwania współobywateli o mentalności niewolniczo-pańszczyźnianej :)
            • Gość: kinga Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.13, 18:21
              ... a z drugiej strony tereny okupowane to miejsce na zsyłąnie dewiantów, złodziei i cwaniaków wszelkiej maści, którzy popadli w rodzimym kraju w niełaskę. Przecież w urzędach pracowali obok rosyjskiego desantu także tubylcy, także lokalnych elit i nie przeszkadzało im to rżnąć ciemny lud bo pewnie sobie tłumaczyli, że są zwykłymi urzędnikami i dla dobra ogólnego działają. A elity krążą .... więc wadzunia ma to teraz we krwi. Ludzie zwyczajnie widzą jak główny wysiłek intelektualny naczelnika, ordynatora czy dziekana zorientowany jest na to aby zrobić sobie dobrze, a innym podłożyć nogę. Ludzi to po prostu widzą, a co gorsza odczuwają na własnej skórze.
          • Gość: boco15 jasne. trzeba uwalic dobra inicjatywe IP: *.man.tk-internet.pl 11.07.13, 17:12
            bo organizuja ja ludzie, ktorych nie lubisz...

takie myslenie jest bez sensu
            • patrzyciel Czym jest Ruch Palikota? 12.07.13, 20:54
              Ano patrząc na nich co robią - TO SIEJĄ GÓWNO Z WIATREM
              1) WALKA Z KRZYŻEM
              2) WALKA Z KLEREM
              3) WALKA O MARIHUANE
              4) WALKA O PARY HOMOSEKSUALNE - I PEWNIE ZA JAKIŚ CZAS ADOPCJE DZIECI
              5) WALKA ZE STRAŻĄ MIEJSKĄ
              A ja się pytam gdzie miejsca pracy, gdzie budowanie Państwa?
              Taka partia taki przywódca PALIGŁUP - tyle w temacie
      • greges58 Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 10:00
        za duży i za stary jestem aby mnie " ktoś " dyscyplinował !
        NIE ŻYCZĘ SOBIE...
        co jest takiego strasznego, jakie to nieszczęście dla porządku publicznego - gdy poważny facet
        czysty, zadbany i nieźle ubrany, wypije jedną butelkę piwa na Pergoli ???
        partol policji tylko spokojnie przejdzie i się uśmiechnie ;)
        ale Straż Miejska od razu rusza do akcji !!! złapać, ukarać - najchętniej grzywną przed sądem !!!
        za ciency są na mnie ? spokojnie, to tylko teoria !
        rada miejska ustanawia absurdalne przepisy, 40 km/h na Kochanowskiego,
        aby tylko straż miała pretekst do zdzierania kasy !!!
        zakaz handlu ulicznego - przysłowiowa " babcia z pietruszką " nie stanowi zagrożenia dla supermarketu !
        zakazy parkowania - osobny temat ?

likwidujmy idiotyzmy prawne, a Straż sama się rozwiąże !
        dla Policji ani grosza !!! oni mają pieniądze ! ale połowę swojego budżetu wygaja na zasiłki chorobowe ?
        jedna trzecia funkcjonariuszy jest codziennie na zwolnieniu !
        reszta tylko myśli o ucieczce na wcześniejszą emeryturę i odprawie ...
        zresztą, wyższa kadra Straży to ( z reguły ) emerytowani oficerowie ;)
        żadnego pożytku nie ma !
        ^^
        • glos_z_przyszlosci Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 10:31
          "za duży i za stary jestem aby mnie " ktoś " dyscyplinował !
          NIE ŻYCZĘ SOBIE...
          "
          - Jednocześnie za bardzo zarozumiały, żeby zrozumieć, że prawo obowiązuje wszystkich, a nie tylko gó...arzy pijących w parkach.
          • Gość: kałabanga Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.biznes-host.pl 11.07.13, 10:49
            A debil (odnosząc się również do postu forum.gazeta.pl/forum/w,72,145645889,145647254,Re_Palikotowcy_kontra_Straz_Miejska_Chca_jej_li.html) nie rozumie różnicy między PRAWEM, które służy do chronienia obywateli a idiotycznymi przepisami, które służą do żerowania na nich.

Policja ściga złodzieja (jeśli nie jest akurat zajęta łąpanką na rowerzystów) dlatego, że złodziej szkodzi innym ludziom. Straż miejska okrada człowieka pijącego piwo na ławce dlatego, że jakiś debil wymyślił że będą z tego pieniądze.
            Policja ściga pirata drogowego dlatego,że niebezpieczną jazdą stwarza zagrożenie. Straż miejska stawia radar albo wali blokadę dlatego, że jakiś debil w urzędzie wymyślił żeby ustawić tam ograniczenie lub zakaz parkowania i będzie z tego kasa.

Równie dobrze można wprowadzić zakaz trzymania gaci i skarpet w jednej szufladzie i wysłać tych pasożytów do groźnych sprawców wykroczeń.
            • droch Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 11:04
              > Straż miejska okrada człowieka pijąc
              > ego piwo na ławce dlatego, że jakiś debil wymyślił że będą z tego pieniądze.

Nie, publiczne chlanie w prakach przeszkadza bardzo wielu innym mieszkańcom.

> akiś debil w urzęd
              > zie wymyślił żeby ustawić tam ograniczenie lub zakaz parkowania

Jakie masz kompetencje, żeby wypowiadać się na temat organizacji ruchu drogowego, może przytoczysz jakieś swoje opracowania? Zdając egzamin na PJ chyba dość jednoznacznie udowodniłeś, że znasz PoRD? Watahy kierowców z d* przyspawanymi do siedzień całymi kilometrami tarasują chodniki i ścieżki rowerowe, a piesi i rowerzyści muszą poruszać się slalomem. Nie stać Ciebie na praking - dojeżdżaj km.
              • Gość: kałabanga Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.biznes-host.pl 12.07.13, 08:23
                Nie mierz wszystkich swoją miarką. Jeśli dla ciebie alkohol równa się chlanie, rzyganie i robienie trzody to nie martw się - do takich pasożyty nie podchodzą.
                Podeszliby, gdybyś był zwykłym człowiekiem, który chce wypić w parku jedno piwo.
    • roberto45s Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej likw... 11.07.13, 10:15
      A jaki jest sens utrzymywania dwóch organizacji, komendantów, i całej struktury zarządzania...
      Przecież policja jest od fotoradarów a nie straż!!!
      Od przestrzegania prawa jest policja a nie jakas druga organizacja
      • glos_z_przyszlosci Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 10:33
        Policja i straż miejska.
        To nie jest tak, że tylko policja jest uprawniona.
      • morning.calm Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 10:35
        Ta banda darmozjadów i życiowych nieudaczników to najgorsza zaraza, rak toczący społeczeństwo. Przeczytajcie sobie raport MSW, o wielcy zwolennicy straży biznesowych, jak wygląda struktura interwencji tej idiotycznej formacji. Otóż podpowiadam, 2/3 interwencji to:
        a) fororadary (tak, są wliczane jako interwencja)
        b) zakładanie blokad, lawetowanie, mandaty za niepoprawne parkowanie
        Występki chuligańskie stanowią jakiś absurdalnie niski procent interwencji tych troglodytów.

16mln złotych to pokaźna kwota, którą należałoby dofinansować policję, aby ta przejęła kompetencje straży biznesowej. W przeciwieństwie do darmozjadów z trzema zwojami mózgowymi, z Policją można zazwyczaj nawiązać normalną konwersację, są odpowiednio przeszkoleni i nie boją się interweniować kiedy widzą zgraje dresiarstwa zakłócających spokój.

Układziki darmozjadów z laweciarzami to kolejny temat. Wystarczy wyszukać nagrania wideo na YT gdzie pani darmozjad nie chce się wylegitymować, zasłania blachę i jeździ sobie z laweciarzem jako pasażer. Oczywiście nie potrafi odpowiedzieć na pytanie dlaczego to ma miejsce, a straszy osobę filmującą jakimiś wyssanymi z palca sankcjami.

Gdzie można podpisać tą petycję?
        • droch Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 10:42
          > b) zakładanie blokad, lawetowanie, mandaty za niepoprawne parkowanie

I zwiększyłbym zatrudnienie SM, żeby zakładali jeszcze więcej tych blokad, bo bezczelność kierowców przekracza wszelkie granice.
          • morning.calm Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 10:55
            > > b) zakładanie blokad, lawetowanie, mandaty za niepoprawne parkowanie
            >
            > I zwiększyłbym zatrudnienie SM, żeby zakładali jeszcze więcej tych blokad, bo b
            > ezczelność kierowców przekracza wszelkie granice.

Często również bezczelność darmozjadów przekracza wszelkie granice, bo nie znają przepisów lub nie mają krzty empatii.

I dlatego też te 16mln powinno iść do Policji i oddelegowanej komórki Ruchu Drogowego, która przynajmniej wie co oznacza znak D-40.
            • droch Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 11:05
              A jaką empatię ma kierowca, który zastawia chodnik, a kobieta musi pchać wózek ulicą? Policja nigdy nie zajmowała się takimi przypadkami, bo przecież "były ważniejsze zadania".
              • morning.calm Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 11:14
                droch napisał:

> A jaką empatię ma kierowca, który zastawia chodnik, a kobieta musi pchać wózek
                > ulicą? Policja nigdy nie zajmowała się takimi przypadkami, bo przecież "były wa
                > żniejsze zadania".

Nie odwracaj kota ogonem. Zrób bilans do czego darmozjady się przydają, a jak bardzo z drugiej strony szkodzą. Sam jestem rowerzystą, kierowcą i pieszym w związku z czym tak samo irytują mnie debile, którzy nie potrafią zaparkować poprawnie swojego samochodu. Natomiast te 16mln, które idzie na darmozjadów może być wykorzystane w 100% na Policję, która ma kompetencje, doświadczenie i wiedzę jak walczyć z tego typu matołami.
                • droch Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 11:28
                  > która ma kompetencje, doświadczenie i wiedzę ja
                  > k walczyć z tego typu matołami.

Po trzykroć - nieprawda, policja zawsze robiła wszystko, żeby tym się nie zajmować.
                  A społeczna dolegliwość zastawionych chodników i ścieżek rowerowych jest spora.
                • Gość: Prawdziwek Puknij się w głowę!!! Policja ma być od złodziej IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.13, 14:57
                  Człowieku tyle wiesz ile zjesz - wiedzą jak to niech odzyskają mój skradziony samochód i wole by byli od tego a nie od parkowania. Puknij się w łeb!!!
            • Gość: rmk Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.static.korbank.pl 12.07.13, 12:11
              Policja i D-40??? Chyba sobie jaja robisz. Spróbuj Policji zgłosić parkowanie albo blokowanie wyjazdu z bramy...
          • Gość: qaz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.13, 15:15
            Rowerowy ekoterrorysta, czy zwykły niespełniony ORMOwiec?
        • Gość: amnb zgłoszenie interwencji to kpina! IP: *.wroclaw.mm.pl 11.07.13, 11:25
          Wczoraj dzwoniłam na 986, by podjęli interwencję w sprawie zalegających odpadów zielonych po przycinaniu żywopłotów. Leżą nadal. Dziś chciałam się dodzwonić bezpośrednio na Pautscha. Dzwonię do sekretariatu, odzywa się automatyczna katarynka - interwencje "wybierz 1", wybieram i słyszę "interwencje - zadzwoń pod 986".
          • Gość: Sępolno To po policję zadzwoń! IP: *.dynamic.chello.pl 11.07.13, 20:25
            www.gazetawroclawska.pl/artykul/942693,we-wroclawiu-zglosic-cos-policji-nie-sposob-a-mnie-napadnieto-list-internauty,id,t.html
          • Gość: rmk Re: zgłoszenie interwencji to kpina! IP: *.static.korbank.pl 12.07.13, 12:14
            A to Straż Miejska jest od zbierania odpadów? Powinni przyjechać i posprzątać? A zgłosić to zarządcy terenu, który z pewnością zapłacił zewnętrznej firmie za konserwacje zieleni to nie przyszło do głowy?
        • straznik.wroclawski Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 20:57
          Drogi morning.calm, spójrz tutaj:
          cóż za piękna katastrofa na Jedności Narodowej!
          Tak, ktoś mógł tam zginąć, któryś z rozpędzonych niczym pocisk pojazdów mógł rykoszetując rozsmarować ciało dziecka po elewacji budynku, a rozgrzany silnik niczym ciepła kołderka mógł okryć przechodnia, doprowadzając jego płyny ustrojowe do wrzenia, no ale przecież w Fakcie i Gazecie napisali, że fotoradary służą nie poprawie bezpieczeństwa, lecz nabijaniu kabzy urzędom, więc musi to słowo objawione być prawdą...
          Ulicą Jedności Narodowej niektórzy lubili mknąć 140 km/h. Stopniowo Polacy przyzwyczajają się do konieczności stosowania się do nakazów i zakazów, ale ten proces trwał będzie jeszcze dziesięciolecia.
          Nawet osoba taka jak Ty, morning.calmie, szczycąca się posiadaniem większej niż trzy ilości zwojów, co stawia Cię ponad troglodytami, dałeś się omamić. Zdaję sobie sprawę, że nie jestem w możności - a to z racji cechujących mnie ograniczeń - nawiązać z Tobą normalnej konwersacji, ale staram się ze wszystkich sił, uwierz mi. Możesz nie pojmować mego przekazu, bo nie jestem ordynarnym bucem i nie potrafię na Twoje podobieństwo ubliżać, ale wysłuchaj mego apelu i przeczytaj wpis, który zamieściłem wyżej. Zapoznaj się z całym raportem, do którego link też tam znajdziesz.
          Zadaniem policji jest właśnie interweniowanie wobec zgrai dresiarzy. Została bowiem ta służba wyposażona w odpowiednie narzędzia: broń palną, dostęp do baz danych osób poszukiwanych, prawo dokonania zatrzymania, szerszy wachlarz środków przymusu et cetera. Ma policja liczniejsze szeregi (ich liczba przekracza we Wrocławiu 2000, strażników jest 250), w razie urazu policjant otrzymuje 100% wyposażenia a do emerytury doliczane są bonusy, ryzykując życiem i zdrowiem ma policjant świadomość, że otrzyma emeryturę w razie wypadku uniemożliwiającego pracę (strażnik straci pracę), a gdy nie dozna uszczerbku będzie mógł odejść po 15/25 latach.
          Nie mylmy policji ze Strażą Miejską, bo zawód policjanta to służba, strażnik miejski natomiast jest sui generis urzędnikiem. To dwa zbiory, które mają część wspólną, ale nie są tym samym.
          Nie napisali tego w Fakcie, więc pospieszyłem wyjaśnić.
      • patrzyciel Zanim zrobisz pomyśl 12.07.13, 17:33
        Tragiczne jest myślenie Polaków... Dramat jest wręcz okropny ludzkiej bezmyślności i braku samokrytyki. Najpierw proponuje popatrzeć kto robi i nawołuje do likwidacji Straży Miejskiej: a to tylko z przed 2 dni:
        1) www.tvn24.pl/uchwala-sejmu-na-czolowkach-ukrainskich-mediow-pisza-o-wolynskiej-tragedii,339234,s.html#autoplay
        Uważasz że człowiek który mówi że tej sprawy nie powinno poruszać się w sejmie jest OK - to w porządku. Lecz poznałem człowieka który pomaga polakom na Ukrainie też tam się urodził - opowiedział mi wiele historii z tamtego okresu. Jedną z nich była opowieść i polskich orzełkach - małych dzieciach które przybijane były do drzwi a machając rączkami mówili że machają skrzydełkami. Jeżeli nie w Sejmie to pytam się GDZIE? Mówi że w sejmie powinno się rozmawiać tylko o prawie a następnie nawołuje do popełniania przestępstwa:
        2. wmeritum.pl/janusz-palikot-nawoluje-do-przestepstwa/
        Czym zajmuje się RUCH PALIKOTA (dla mnie Ruch PaliGłupa)
        1) Walka z krzyżem w Sejmie - który przybili ludzie walczący z komuną
        2) Aby marihuana była dostępna dla każdego - pewnie dzieci w szkołach tylko na to czekają
        3) Walki mniejszości seksualnych o równe prawa (z tym się mogę zgodzić w części) ale stanowczo mówie nie adopcji dzieci przez takie osoby - patrz Francja.
        4) Straż Miejska - pewnie jak rozwiążą straż to znikną problemy i kierowcy będą dobrze parkować?
        Ten człowiek to czysty populizm i głupota
    • glos_z_przyszlosci Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej likw... 11.07.13, 10:25
      "najwięcej podpisów udało się zebrać pod Dworcem Świebodzkim. - Strażnicy miejscy używają tam w stosunku do handlarzy od razu "najgrubszego kalibru broni", karząc tych ludzi wysokimi mandatami. Tak nie powinno być"

WRĘCZ PRZECIWNIE!!! Dokładnie tak POWINNO być. Wypieprzyć tych obdartusów którzy wystawiają swoje buty, psy, ubrania i spleśniałe owoce na ulicach, parkingach i wszędzie poza granicami samego targu nawet nie sprzątając po sobie!
      Jak chcą handlować - to w granicach targu.

BRAWO DLA STRAŻY ZA MANDATY. Tak trzymać panowie. A jak się ktoś rzuca - wlepiać dwa. Może im się odechce i w końcu nauczy się ich jakiegoś porządku w mieście. Jak się nie podoba - wracać na wiochy!
      • Gość: Jasio Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 10:42
        spoko ale od tego jest policja - niech ktos mi wytlumaczy dlaczego ma byc kilka sluzb porzadkowych, w ktorych nikt nie wie za co odpowiada - WYSTARCZY JEDNA POLICJA do odcholowania aut, mandatow, awantur - do tego sa lepiej przygotowani
        • Gość: Prawdziwek Policja niech się zajmie kradzieżami IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.13, 15:02
          Pobiciami, narkotykami, wymuszeniami - bo do tego są lepiej przygotowani... a nie chłopie od parkowania!!! To tak jak by kupić LAND ROVERA żeby po piaskownicy jeździć;-)
      • Gość: Eryk Ładne zdjęcie na konikach IP: *.vivaldiego.wroclaw.pl 11.07.13, 12:14
        Często biegam po Parku Południowym.
        Czasam widzę strażników na konikach na spacerku a obok nich srający pies centralnie na środku alejki ...
        Jakieś wzruszenie, poczenie, reakcja???
        Pani strażnik i Pan strażnik zajęci konwersacją ze sobą - to ma być służba porządkowa????
        • Gość: rmk Re: Ładne zdjęcie na konikach IP: *.static.korbank.pl 11.07.13, 14:55
          A gdyby tak strażnicy podjęli interwencję wobec właściciela srającego psa, to ktoś mógłby napisać (coś w tym temacie było już na tym forum), że policjanci obok takich sytuacji przechodzą obojętnie, mile się przy tym uśmiechając. A strażnicy się czepiają.
          Prawda jest trywialna. Straż służy do rozwiązywania problemów drobnej wagi, które zakłócają szeroko rozumiany porządek publiczny. Działając wyłącznie na tym obszarze zawsze będzie krytykowana, ponieważ bywa uciążliwa dla normalnych, uczciwych obywateli, którym (co całkowicie normalne) zdarzają się drobne przewinienia.
        • Gość: qpiący pies Re: Ładne zdjęcie na konikach IP: *.dynamic.mm.pl 11.07.13, 18:19
          Pies ma zwyczaj załatwiania się na trawce, pod krzaczkiem, a nie na środku alejki - chyba, że ma pana idiotę. Natomiast koniki straży robią to na środku ulicy - tak jak idą! Mundurowi, oczywiście, nie sprzątają końskiego gooowna, a jest go nieporównanie więcej niż psiego. Leży to i śmierdzi do czasu, aż samochody rozjeżdżą go po całej okolicy!
          Porządki trzeba zacząć od siebie!
    • akm Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej likw... 11.07.13, 11:15
      Nie mogę zrozumieć współczesnego społeczeństwa, szczególnie młodszej jego części, która narzeka na nieporządek, bezprawie, zagrożenia - stale porównując sytuację w Polsce do krajów zachodnich, a jednocześnie oburza się na wszelkie próby przywrócenia poszanowania prawa.
      Złe są fotoradary, bo zasilają budżet (gdzieś umyka fakt, że zasilają ci, którzy łamią prawo), złe są odblaski dla pieszych, złe są straże miejskie, bo pilnują porządku (nie płacą mandatów ci, którzy parkują prawidłowo), złe jest zmuszanie rowerzystów do przestrzegania PoRD, bo to "głupie i nielogiczne". Wszystko źle, a na koniec pod zdjęciem parkingu pojawi się komentarz, że to możliwe "tylko w Polandii"...
      A Palikotowcy niech się zastanowią, czy chcą uchodzić za partię, której zależy na sile państwa, czy chcą być awangardą anarchii
    • cozanarod Straż ignoruje doniesienia o halasie -bezużyteczni 11.07.13, 11:21
      Mieszkam w oklicy Rynku. Nie cierpie z powodu chuliganów, zle zaparkowanych samochodów, itp. ale dokuczaja mi hałasliwe i smrodliwe wentylacje i klimatyzatory pobliskich restauracji. Hałas i wibracje w mieszkaniu przez cały dzień do póżna w nocy. Jest to zakłócanie spokoju, prawda? Ale infolinia Strazy odmawia przyjecia zgłoszenia telefonicznego, bo "nie widzi podstaw do interwencji" i odsyla do Sanepidu. Ja nie mam z nich żadnego pożytku - zlokwidować tę bandę pasożytów.
      • gti35 ja też mieszkam w okolicach Rynku 11.07.13, 11:38
        Straż Miejska zajmuje sie głównie zakłądaniem blokad oraz wzywaniem holowników. Natomast nie jest problemem notoryczne zakłocanie ciszy nocnej przez wracających balangowiczów czy czekających na klientów taksówkarzy (tak, tak, gromadza się stadami, i głośno debatują po czyimiś oknami o 2 czy 3 w nocy). Totalnym skandalem jest odholowywanie nikomu nie wadzących samochodów np. z placyku na Szewskiej - i to nierzadko w środku nocy lub nad ranem. Czy własciele lawet nie są aby krewnymi i znajomymi królików-strażników?
      • Gość: rmk Re: Straż ignoruje doniesienia o halasie -bezużyt IP: *.static.korbank.pl 12.07.13, 12:07
        Drogi cozanarod. Niestety, ale jesteś w błędzie. Nie sposób bowiem uznać buczenia klimatyzatorów za wybryk, co oznacza, że spowodowanie hałasu związanego z jego funkcjonowaniem nie będzie wykroczeniem. Nie wszystko, co Ci przeszkadza może być podstawą do podjęcia interwencji przez SM i Policję. Dzięki bogu jest jeszcze kodeks cywilny, na podstawie którego możesz, przeciwko firmie, używającej takiego sprzętu, złożyć pozew z powództwa prywatnego.
    • sondasz Pojeździliście sobie... 11.07.13, 11:48
      Skoro już zjechaliście SM, to zmieńcie stronę i pojeździjcie po policji...

wroclaw.gazeta.pl/wroclaw/1,35771,14255931,Niech_mieszkancy_i_policja_nie_ustepuja_miejsca_chuliganom.html
      • Gość: loki Re: Pojeździliście sobie... IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.13, 15:19
        Policja to dopiero dno... O ile straż miejska tylko wkurza ludzi i przyprawia ich o koszta, to psiarnia jest już realnym zagrożeniem. Z nimi też trzeb zrobić porządek :)
    • Gość: Januszek Ruch Palikota do banda nieudaczników ich zlikwidow IP: *.ssp.dialog.net.pl 11.07.13, 12:24
      Ruch Palikota do banda nieudaczników ich zlikwidować za dużo kasy od państwa biorą
    • robinofsherwood Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 12:54
      Prawda, strażnicy działają bardzo w myśl dura lex, sed lex. I polują, przez co sami sobie podkręcają mit o reperowaniu bodżetu. Zamiast po prostu użyć pomyślunku.
      Przykład: jadę rowerem (prawidłowo oświetlonym i sprawnym) po ścieżce wzdłuż Legnickiej, godzina 22:38. Przejście dla pieszych przy skrzyżowaniu z Rysią, światło i owszem czerwone. Po uprzednim rozejrzeniu się w trzech kierunkach z których możliwe jest nadjechanie samochodu przejechałem, co zajęło mi mniej więcej 1,5 sekundy. Spomiędzy żywopłotu zamachała na mnie marchewka i pan strażnik zaprosił do koleżanki w ukrytym pod drzewem radiowozie, "ona wypisze". Na nic zdały się argumenty, że zagrożenie w ruchu drogowym spowodowałem zerowe, rozejrzałem się, mam sprawny i oświetlony rower. Sto złotych. W międzyczasie kolega nałapał już trzech kolejnych rowerzystów do kolejki do bloczka.
      • droch Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 13:10
        I do kogo masz żal :D
        Dam Tobie radę: mogłeś mandatu nie przyjąć i bronić się w sądzie, nawet nie byłbyś bez szans.
        • morning.calm Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 13:52
          droch napisał:

> I do kogo masz żal :D
          > Dam Tobie radę: mogłeś mandatu nie przyjąć i bronić się w sądzie, nawet nie był
          > byś bez szans.

Jesteś darmozjadem czy może ktoś z Twojej rodziny? Bo jakoś wyjątkowo zaciekle bronisz tych bezmózgich pasożytów.
          • droch Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 13:58
            Parkujesz jak idiota, zabrali ci pj za jazdę po pijaku czy może dotknęło to kogoś z twojej rodziny?
            • morning.calm Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 14:02
              droch napisał:

> Parkujesz jak idiota, zabrali ci pj za jazdę po pijaku czy może dotknęło to kog
              > oś z twojej rodziny?

Swoją wypowiedzią upewniłeś mnie w przekonaniu, że musisz mieć coś wspólnego z troglodytami miejskimi.
              • droch Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 11.07.13, 14:15
                Owszem, nic mnie tak nie cieszy, gdy głupek oszczędzający kilka złotych na parking i blokujący wyjazd z mojego osiedla ogląda zdziwiony swoje auto z gustowną blokadą.
                Ktoś to musi robić.
                • Gość: ubu król Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.play-internet.pl 12.07.13, 08:08
                  to dziwne, że to tak cieszy bo oznacza, że auto z blokadą jeszcze dłużej zablokuje wyjazd z osiedla..
                  • droch Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 15.07.13, 13:47
                    Ale tylko jeden raz, tutaj liczy się długofalowy efekt dydaktyczny...
          • Gość: Prawdziwek Pasożyt sprawdź w słowniku IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.13, 15:17
            Jednak ktoś broni pasożytów: www.se.pl/wydarzenia/warszawa/warszawa-zlikwiduja-straz-miejska-bo-wlepia-mao-mandatow_315628.html
    • Gość: autochton Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 15:43
      6 baniek przychodu przy 16 kosztów??? Zlikwidować natychmiast tę bandę leniwych nieudaczników i oddać w prywatne ręce.
      Przecież wrocławska dzicz napływowa to istna kopalnia diamentów, na samych idiotach parkujących swój złom gdzie popadnie można wyremontować połowę dróg.
    • kaczor_z_odessy Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej likw... 11.07.13, 17:19
      "- Nie podoba mi się to, że gdy na 20 min postawię samochód na chodniku, to straż miejska jest momentalnie i odholowuje mi auto. A gdy chuliganie hałasują całą noc pod blokiem, to straż miejska nie odbiera albo nie interweniuje - skarży się pan Roman."

Jestem za likwidacją SM ale z tym parkowaniem na chodniku to dowaliłeś kretynie.Mój kolega który jeździ na wózku inwalidzkim przez takich sqrwieli jak ty romek nie może poruszać się po mieście,zresztą nie tylko on,piesi też muszą wchodzić na ulicę żeby ominą puszki takich czubów jak ty romek.Kiedyś takiemu jak ty mordę obiłem bo rzucał się że zwróciłem mu uwagę że na chodniku parkuje,tobie też bym z chęcią obił.
      • Gość: qaz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.07.13, 17:39
        Dlaczego ja takich kozaczków/ kaczorków, chętnych do obijania mordy nie spotykam na ulicy tylko zawsze w necie? Może dlatego, że "gieroj w necie, pi..a w świecie"? :)
    • Gość: Jarek Sprawdźcie ile ma Słysz pensji i emerytury !!! IP: *.play-internet.pl 11.07.13, 18:40
      Panie Chełchowski co za brednie .... wystarczy zobaczyć jak wysoką ma emeryturę milicyjną wasz emerytowany komendant oraz ile otrzymuje pensji rocznie za siedzenie na stołku komendanta straży miejskiej wrocławia !!!! To wszystko można wyczytać w oświadczeniu majątkowym tego gościa na stronie Urzędu Miasta Wrocławia w zakładce oświadczenia majątkowe kierowników jednostek organizacyjnych !!! To skandal aby w straży miejskiej zatrudniać emerytowanych milicjantów którzy już dostali od Państwa prezent w postaci wcześniejszej emerytury !! Bezrobotni zdychają z głodu a cwaniak emeryt milicyjny pławi się w luksusie z dwoma pensjami w miesiącu !! Najgorsze że wszyscy musimy się zrzucać na takie pasożytnictwo społeczne !!!!
    • wari Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej likw... 11.07.13, 20:18
      Z mojej perspektywy straż miejska we Wrocławiu to pary spacerujące po chodnikach i zajęte rozmową. Chodzę codziennie piechotą z okolic Astry do centrum i widzę ciągi źle zaparkowanych, blokujących chodniki aut, parkowanie na trawnikach, a wśród tych aut spacerują sobie strażnicy miejscy. Czy zajęci są blokowaniem aut czy wlepianiem mandatów? W żadnym razie. Zajęci są sobą, dyskusjom nie ma końca. Spacerują sobie i gadają - całe kilometry gadania. Podobnie w przypadku par mieszanych - strażnik + policjant (płeć obojętne). Jeśli mam płacić za spacery, to może warto zaoszczędzić te pieniądze.
      Inne obrazki znam z Czech - strażnik miejski pojedynczo chodzi sprawdza czy ktoś nie parkuje niezgodnie z przepisami. Jest sam, nie wymaga opieki drugiego. Jeśli trzeba założyć blokadę, przyjeżdża drugi ze sprzetem (nie cała kompania jak w Polsce).

Czy nas strażnicy są dorośli? Czy wymagają opieki drugiego funkcjonariusza? Dlaczego do prostych czynności wykonywanych w ciągu dnia, takich jak wypisywanie mandatów, nie idą w pojedynkę. Dlaczego pary strażników spacerują, zamiast pracować? Może sprowadźcie tu kilku strażników z Czech czy Niemiec i niech pokażą jak się pracuje. Doświadczenie pokazuje, że pojedynczy strażnik pracuje, dwóch dyskutuje zamiast pracować, a trzech razem to już impreza. Jesteście NIEROBAMI!
      • Gość: rmk Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.static.korbank.pl 12.07.13, 12:22
        No to jak to w końcu jest. Spacerują i nic nie robią, czy też zajmują się całodobowym napieprzaniem blokad. Połowa forum krzyczy o blokadach, a ty stwierdzasz, że widzisz ich w sytuacjach, w których nie reagują na wykroczenia. Za to, jak sądzę, policjanci z prewencji reagują na każdy przypadek nieprawidłowego parkowania?
    • joebook Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej likw... 11.07.13, 20:59
      a gdzie się można podpisać..?? aby jak najszybciej się tych darmozjadów, budżetołataczy pozbyć
    • ninkajg U nas w mieście zlikwidowali straż miejską... 11.07.13, 21:26
      i wszyscy odetchnęli z ulgą. Osobiście widziałam jak strażnicy "atakowali" kierowców w tym pana który podjechał pod sklep i nie gasząc auta podał tylko fakturę sprzedawczyni, za chwilę przyczepili się do właściciela sklepu który swoim busem przywiózł chleb... Zawsze mnie to irytowało że zostali powołani żeby pomagać policji w drobnych sprawach, pilnować bezpieczeństwa mieszkańców, wspierać ludzi w trudnych sytuacjach...a stali się wrogiem kierowców i utrapieniem turystów (mieszkam w miasteczku turystycznym)
    • brsdtv Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej likw... 12.07.13, 01:00
      Straż miejska mi się podoba w parku, na podwórkach i w innych miejscach gdzie trzeba zadbać o porządek i bezpieczeństwo. Niestety tam ich się nie spotka, bo tam nie ma interesu. Nawet na Rynku wolą ścigać jadącego rowerzystę (choć jestem przeciwny debilom szarżującym na rowerach w tłumie pieszych) ale już żebraków naprzykrzających się turystom nie zauważają.

Komendant chełpi się tym, że otrzymują ok 140 tys zgłoszeń rocznie - niech lepiej odpowie na ile z tych zgłoszeń reagują.

Miasto pakuje w straż miejską 14 mln rocznie i założę się, że gdyby ich zlikwidować i tylko połowę tej kwoty przeznaczyć na dofinansowanie policji korzyści byłyby dużo bardziej wymierne.

Dla malkontentów dodam, że ja nigdy nie miałem zatargów ze strażą miejską, ani nigdy nie dostałem od nich mandatu (więc mi osobiście niczym się nie "narazili"). Mimo wszystko jestem jak najbardziej za rozgonieniem bandy nierobów i dofinansowaniem prawdziwej służby porządku publicznego.
      • krzysztofczyz Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li 12.07.13, 09:37
        Jest to tylko kwestia ustawienia priorytetów i konkretnych zadań dla straży. Oni wykonują wytyczne rady miasta.
        • Gość: kałabanga Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.biznes-host.pl 12.07.13, 11:36
          Priorytetem jest rozgonienie taj bandy darmozjadów.
          Za zaoszczędzone pieniądze można by wkopać słupki w wzdłuż chodników, na których zaparkowane samochody przeszkadzałyby pieszym (nie mylić ich z chodnikami, przy których idiota z urzędu postawił zakaz zatrzymywania).
        • Gość: s Re: Palikotowcy kontra Straż Miejska. Chcą jej li IP: *.static.korbank.pl 12.07.13, 12:25
          Święte słowa. Tyle,że niestety, na temat tych wytycznych nikt się oficjalnie nie wypowie. Kochani - rzecz podstawowa - jaka gmina taka straż.
    • Gość: Prawdziwek Co powiesz na to? IP: *.ssp.dialog.net.pl 12.07.13, 15:13
      www.se.pl/wydarzenia/warszawa/warszawa-zlikwiduja-straz-miejska-bo-wlepia-mao-mandatow_315628.html
    • patrzyciel Najpierw pomyśl potem zrób 12.07.13, 17:32
      Tragiczne jest myślenie Polaków... Dramat jest wręcz okropny ludzkiej bezmyślności i braku samokrytyki. Najpierw proponuje popatrzeć kto robi i nawołuje do likwidacji Straży Miejskiej: a to tylko z przed 2 dni:
      1) www.tvn24.pl/uchwala-sejmu-na-czolowkach-ukrainskich-mediow-pisza-o-wolynskiej-tragedii,339234,s.html#autoplay
      Uważasz że człowiek który mówi że tej sprawy nie powinno poruszać się w sejmie jest OK - to w porządku. Lecz poznałem człowieka który pomaga polakom na Ukrainie też tam się urodził - opowiedział mi wiele historii z tamtego okresu. Jedną z nich była opowieść i polskich orzełkach - małych dzieciach które przybijane były do drzwi a machając rączkami mówili że machają skrzydełkami. Jeżeli nie w Sejmie to pytam się GDZIE? Mówi że w sejmie powinno się rozmawiać tylko o prawie a następnie nawołuje do popełniania przestępstwa:
      2. wmeritum.pl/janusz-palikot-nawoluje-do-przestepstwa/
      Czym zajmuje się RUCH PALIKOTA (dla mnie Ruch PaliGłupa)
      1) Walka z krzyżem w Sejmie - który przybili ludzie walczący z komuną
      2) Aby marihuana była dostępna dla każdego - pewnie dzieci w szkołach tylko na to czekają
      3) Walki mniejszości seksualnych o równe prawa (z tym się mogę zgodzić w części) ale stanowczo mówie nie adopcji dzieci przez takie osoby - patrz Francja.
      4) Straż Miejska - pewnie jak rozwiążą straż to znikną problemy i kierowcy będą dobrze parkować?
      Ten człowiek to czysty populizm i głupota
      • Gość: PAK Re: Najpierw pomyśl potem zrób IP: *.bestgo.pl 12.07.13, 22:34
        A tego, że uczcili minutą ciszy ofiary to już nie zobaczyłeś. Obiektywny jesteś jak posłanka Pawłowicz.
    • Gość: Jonek Nie dostałem mandatu ale i tak jestem za likwidacj IP: *.e-wro.net.pl 21.01.14, 21:38
      Nigdy nie dostałem mandatu ale i tak jestem za likwidacja straży miejskiej. Kilka razy dzwoniłem do straży aby uspokoili hołotę hałasującą przez całą noc. Nigdy przenigdy nie doczekałem się interwencji. Za to niemal każdego dnia widzę jak sypią mandatami ma krzyżówce Nowego Dworu babinkom handlującym czosnkiem czy marchewką na chodnikach. I nie chodzi o jakieś hurtowe ilości ale o kilka pęczków z własnego ogródka. Mój ojciec widział jak gó...arze malują sprajem po murach, było ich kilku więc tata nie miał odwagi zwrócić im uwagi. Jakieś 200 m dalej spotkał patrol strażników, powiedział im co widział ale ich to nie interesowało, szli własnie na krzyżówkę z przygotowanym bloczkiem mandatów.
      Jak najbardziej jestem za likwidacją tej dziwnej i nikomu nie potrzebnej formacji.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka