pracownikxyz 11.07.13, 13:38 Może i powstała plaża za ZOO, ale w tym samym czasie zlikwidowano Tawernę kolo politechniki. Wrocław ciągle stoi tyłkiem do odry i nie wykorzystuje jej potencjału. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
morning.calm Tramwaje wodne!! 11.07.13, 13:57 Wspaniałym rozwiązaniem komunikacyjnym, a jednocześnie atrakcją turystyczną są tramwaje wodne. Gdyby tylko mogły istnieć we Wrocławiu to jestem pewien, że bardzo wiele osób by korzystało z takiej formy komunikacji. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: janisko Re: Tramwaje wodne!! IP: *.man.tk-internet.pl 11.07.13, 14:56 Tramwaje takie miałyby sens, gdyby poza komunikacją pełniły także rolę rekreacyjną... gdyby można tam było kupić jakiś napój, piwo, posiedzieć sobie w drodze z Grunwaldu na Uniwersytet. Bo wolne to strasznie... nie tylko prędkość "przelotowa", ale powoli by startowały i jeszcze wolniej cumowały. Odpowiedz Link Zgłoś
tomek854 Re: Tramwaje wodne!! 11.07.13, 21:13 Gość portalu: janisko napisał(a): > Bo wolne to strasznie... nie tylko prędkość "przelotowa", ale powoli by startow > ały i jeszcze wolniej cumowały. Niekoniecznie. W Londynie zasuwają całkiem szybko. Problemem raczej byłyby śluzy... Odpowiedz Link Zgłoś
myszka253 chce taniej prąd! 11.07.13, 14:27 co mam zrobić zeby nie placic tyle za prąd?! jakies pomysly. wyłączam ładowarki, zamykam lodówke, nie prasuje bez celu. co jeszcze? Odpowiedz Link Zgłoś
stary.jork82 Re: chce taniej prąd! 11.07.13, 15:17 moze wybierz cos dopasowanego do potrzeb. Ja mam w Tauron produkt Ekologoczny i jestem zadowolny. jest tanio. i eko :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskok Re: chce taniej prąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 15:19 a co z rowerzystami? w jaki sposob oni moją wjeżdzać na te tramwaje? Odpowiedz Link Zgłoś
morning.calm Re: chce taniej prąd! 11.07.13, 15:57 Przed wejściem dostają zestaw "Zrób to sam - Adam Słodowy" z instrukcją przeróbki na rower wodny. Następnie lina i heja za tramwajem. Odpowiedz Link Zgłoś
pracownikxyz Re: chce taniej prąd! 11.07.13, 16:01 Wyłącz komputer i nie siedź na forach ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zaskok Re: chce taniej prąd! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 11.07.13, 16:05 czy bedzie mozna wjezdzać na tramwaj wodny? Odpowiedz Link Zgłoś
nazimno Re: chce taniej prąd! (ladowarka telefonu) 11.07.13, 20:22 Zalozmy, ze twoja komorka ma pojemnosc akumulatora 1500 mAh, czyli 0,0015 kWh Zalozmy,ze placisz 0,5 PLN za 1 kWh Koszt 1 ladowania to: 0,0015 kWh * 0,5 PLN/kWh = 0.00075 PLN Nie ma zadnego sensu wylaczanie ladowarki z tego powodu. Jedynym argumentem przemawiajacym za wylaczeniem ladowarki pracujacej bez obciazenia jest ryzyko jej awarii, ewentualnego zwarcia i w skrajnym przypadku - pozaru. Kazde badziewie kiedys sie psuje. To wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: barszcza Re: chce taniej prąd! IP: *.dynamic.chello.pl 28.07.13, 14:26 Tauron jest spoko. Odpowiedz Link Zgłoś
sondasz Wrocław Wenecją Północy? Coraz częściej pływamy... 11.07.13, 18:53 Co do nomenklatury, to tramwaj kojarzy mi się z pojazdem elektrycznym zasilanym z trakcji do tego jeszcze porusza się po torach. No niech będzie, że rzeka to tor wodny, a pojazdy mają raczej napęd spalinowy, więc ostatecznie taki pojazd bardziej kojarzy mi się z szynobusem niż tramwajem, zatem może umówmy się, żeby zwać toto wodobusem? Z kolei, jeśli idzie o oszczędzanie prądu, to chyba najtaniej byłoby go nie używać. Wtedy tylko opłata abonamentowa za licznik... Odpowiedz Link Zgłoś
nowwearefree Wrocław Wenecją Północy? Coraz częściej pływamy... 11.07.13, 20:15 Tylko czemu w tej Wenecji zlikwidowano 2 perfekcyjne miejsca do zwodowania się ? Mam na myśli slip na Kozanowie oraz Rędzinie! Rozumiem prace na wałach, ale akurat slipów chyba nie trzeba było przy okazji dewastować. Odpowiedz Link Zgłoś