Dodaj do ulubionych

Karavan dla żywych. Lokal z zakładami pogrzebow...

03.08.13, 16:23
Wciąż czekam na opis jakiegoś lokalu który nie będzie tylko laurka, a rzetelną recenzją wypuntkowującą tak plusy jak i minusy...
Obserwuj wątek
    • mandolinka.bramborova Karavan dla żywych. Lokal z zakładami pogrzebow... 03.08.13, 16:27
      Lipa - albo jesz burgera (ewentualnie sałatkę, która jest średniosyta) albo dwudaniowy obiad. Jak nie wciągniesz całego obiadu, pozostaje burger, od którego robię się zielona i które są wszędzie, choćby w "bułce z masłem", która jest prawie po sąsiedzku. Skąd ta durna moda, szczególnie w dobie szału na zdrowe jedzenie? Nawet w menu lunchowym wczoraj znalazł się burger.
      Zresztą we wspomnianej bułce jest podobnie - albo zestaw albo burger. Dla średniogłodnych antyburgerowców nie ma nic. O innych burgerowo-hipsterkich lokalach nie wspominając.
      Pozostaje mi stołować się w "Piecu na Szewskiej", tamtejsze menu może nie idzie z duchem czasu, albo to akurat zaleta, bo zawsze jest coś pysznego do zjedzenia, a nie tylko bułka z kotletem na miliard sposobów.
      • Gość: gjk, Re: Karavan dla żywych. Lokal z zakładami pogrzeb IP: *.wroclaw.mm.pl 03.08.13, 17:58
        Zupa z trupa, kotlet z rany... Nie wydaje mi się to dobre - a raczej mocno wulgarne. jak w średniowieczu- gdzie trupy leżały pod stołem a uczta trwała w najlepsze. Przykro by mi było jakbym zobaczyła zapłakaną rodzinę załatwiającą formalności w zakładzie, gapić się na nich i wpitalać szaszłyka. Dla mnie to jest kiepski pomysł.
      • tomek854 Re: Karavan dla żywych. Lokal z zakładami pogrzeb 03.08.13, 18:33
        Po przeczytaniu Twojego wpisu - oświeciło mnie.

To po prostu część taktyki gazety. "Dziennikarz" pisze laurkę a potem forumowicze piszą jak jest naprawdę, sprowokowani tą dupolizną formą tekstu do jeszcze ostrzejszej krytyki.

To taka forma nawiązywania kontaktu z czytelnikami :)
      • Gość: Adam Re: Karavan dla żywych. Lokal z zakładami pogrzeb IP: 89.204.155.* 05.08.13, 07:37
        przecież zamiast burgera, na średni głód, można spokojnie wciągnąć szaszłyka. Makaronów za to nie polecam, tragedia.
    • rwaku We Wrocławiu też! 03.08.13, 18:05
      Przy Bogusławskiego zakłady pogrzebowe sąsiadują z lokalami gastronomicznym, a jeden z nich - Saygon ma wspólny adres z zakładem pogrzebowym. Do sprawdzenia.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka