Dodaj do ulubionych

Nowe osiedle domów buduje się w Kiełczowie [WIZ...

13.08.13, 19:21
Fajna reklama.
A chałupy dalej nawciskane jedna na drugą, że samochodu nie ma gdzie postawić.

Czy ktoś wreszcie przyjdzie po rozum do głowy i zauważy, że ludzie mają więcej niż jeden samochód.
Obserwuj wątek
    • katonzwybiorczej Nowe osiedle domów buduje się w Kiełczowie [WIZ... 13.08.13, 19:30
      Z ogarniętej wojną Syrii uciekło już 2 mln ludzi.
      Z "zielonej wyspy" Donalda uciekło już ponad 2 mln naszych rodaków.

Jestem przekonany, że za 5-10 lat będzie dużo, bardzo dużo tanich mieszkań i domów we Wrocławiu.
      A komunikacja z miastem będzie gorsza niż obecnie.
      Po co mieszkać za miastem, za miastem, które jest gigantycznie zadłużone?
      No chyba, że będziecie dojeżdzać do Wrocławia...Pendolino. Ale jest pewien myk. Bo tory mamy z lat 70 i można jeżdzić max. 120 km/h. Ale na wszelki wypadek rząd (w ramach oszczędzania) kupił już Pendolino, które może jechać 250km/h.
      To wy na wszelki wypadek kupujcie domki za miastem i będzie git!
      • Gość: kiker To mają być domki? IP: *.ng-eng.com 14.08.13, 09:38
        U mojej cioci na wsi kury mają większy kurnik, o wybiegu nie wspominając.
    • 5agnihotra Nowe osiedle domów buduje się w Kiełczowie [WIZ... 13.08.13, 20:05
      W Kiełczowie jest jak najbardziej całkiem spora szkoła podstawowa www.szkolakielczow.pl/
    • czemublokujecie_mikonto Ale śmieszne:P Niby artykuł-a wszystko reklama 13.08.13, 21:20
      -dlaczego na portalu nie ma obowiązku tak jak w gazecie napisania: artykuł sponsorowany ?
      Widziałem te liche domki i przearanżowane cósie:P Gdyby to za połowe wiekszą cene stało w Londynie, to bym kupił kilka domków, a że stoi we Wrocku to sorry-ale to jest drogow w stosunku do jakości pomimo, że jest tanio:P Czyżby jeszcze tego nie sprzedali pomimo takich niskich cen?
      To już dużo ładniejsze jest inne osiedle, budowane na Długołęce -nazywa sie śmiesznie jakoś tak Park Domaszczyn czy coś-ale z sensem, ładne domki, drogo wściekle-ale wporzo:) Mogliby ładniejszy artykuł o tym napisać zamiast tego czegoś z fotką "wizualizacji". Jak ktoś to obejrzy to sorry-na Londyn toto takie coś może byc, na Polske-sorry-ale nie:P
      • Gość: Marek Domaszczyn, niespecjalnie IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 22:34
        Domaszczyn? Piętro ze skosami dachowymi (radość urządzania, kto mieszka ten wie), w dodatku wszystkie pomieszczenia na piętrze mają kontakt z dachem (wata szklana i dachówka, minimalna izolacja termiczna bo wszystko kosztuje)- zapowiada się piekarnik w lecie, od razu można zakładać centralną klimatyzację.
        A właśnie, jak to niby ma być ogrzewane? Czy ja dobrze widzę po pomieszczeniu gospodarczym, piec gazowy (dwufunkcyjny) na piętrze?
        • czemublokujecie_mikonto Re: Domaszczyn, niespecjalnie 14.08.13, 17:07
          No chyba jesteś Polakiem, bo narzekanie masz dogłebnie wykształcone? Jakie minimalne izolacje?Przeciez dopłaca sie i jest wszystko docieplone. Owszem -kasują dużo za wszystko, ale usługi w Polsce drożeją i za darmo nikt dobrze nie zrobi. Urządzanie takich pokojów jest idealne-masz nawet możliwość wstawiania przepieknych mebli według swojego projektu do zabudowy.
          Problem z ogrzewaniem? Masz piec gazowy-do tego kominek z rozprowadzaniem konwekcyjnym ciepła, a jeszcze panele na ogrzewanie wody na dachu. Nie ma żadnych problemów-dodatkowo ogrzewanie podłogowe jest w łazience i w kuchni oraz przedpokoju.
          Gdybyś taki domek chciał miec w Londynie musiałbyś wydać lekko Ł300K, a tu masz za pół ceny. Szkoda tylko że nie ma stacji metra do Londynu, no ale wszystkiego sie nie da mieć, za to lotnisko blisko:) I okolica ładna, blisko las-dobry mikroklimat.
          • Gość: Marek Re: Domaszczyn, niespecjalnie IP: *.dynamic.chello.pl 15.08.13, 00:13
            Nie, ja znam reguły gry deweli i niedawno kupiłem sobie coś podobnego.
            Nie napisałem "problemy z ogrzewaniem", ale jak podnosisz tę sprawę, to pewnie są takie problemy. Jak słusznie zauważyłeś, trzeba dopłacić, żeby było dobrze, powodzenia z dociepleniem dachu na postawionym domu.
            Na rzucie nie rozpoznaję rozprowadzenia ciepła z kominka (czy też szachtu wentylacyjnego, jakkolwiek to nazwiesz), zapomnieli narysować, taki drobiazg.

A tym porównaniem Londynem to mnie rozbawiłeś. Może miałeś na myśli Lądek Zdrój? Segment w Domaszczynie będzie warty ok. 450-500 tys, jak znam podwrocławskie wyceny.
            • czemublokujecie_mikonto Re: Domaszczyn, niespecjalnie 15.08.13, 13:39
              Sorry, ale nie znam gier-nie znam twojego slangu "deweli", a problemy wywnioskowałem z twojego postu. Wszystko sie uzgadnia z wykonawcą, trudno zeby dla każdego rysowali to samo-to samo to jest podstawa-ja nawet nie wiem gdzie miałbym szukać tego czegoś o czym ty napisałeś że znalazłeś i widzisz.
              A oni o ile wiem sprzedają i płacisz wg uzgodnienia po tym jak wybudują co obiecali-sam uzgadniasz co i za ile chcesz.
              Wycene za domek liczyłem wg realiów i wycen w Londynie, bo wiem jak domki na mojej ulicy kosztowąły i w jakim były stanie, za mniej niż Ł300K nic sensownego bym nie kupił. A w Polsce do rozliczenia biore pod uwage nie słynny stan deweloperski ale uirządzony wraz z umeblowaniem i pod klucz-czego oni nie robią, a same podłogi z desek też kosztują nie mówiąc o takich drobiazgach jak francuskie kafelki, których normalnie nie ma takich jak chcesz i musisz sprowadzać:P
    • Gość: Marek Dom pod kominem IP: *.dynamic.chello.pl 13.08.13, 22:42
      Skąd taka durna nazwa, 'dom pod wierzbą'? Powinno być 'dom pod kominem', bo na jedno (?) mieszkanie przypada kilka kominów.
      Przy wizualizacji Vienna-coś-tam-2, figurki ludzi są niepokojąco duże w porównaniu do drzwi. A może tak ma być? Zaakceptowano projekt przeskalowany 1:2?

• greges58 Nowe osiedle domów buduje się w Kiełczowie [WIZ... 14.08.13, 08:58
      do Centrum dojazd Kiełczowską, Kochanowskiego i dalej przez Plac Grunwaldzki ???
      dziękujemy...
      nie skorzystamy !!!

;)
    • golden_rain Nowe osiedle domów buduje się w Kiełczowie [WIZ... 14.08.13, 09:18
      Nie dosc, ze Kielczow to mega zadupie, korki sie tam robia, daleko to jeszcze takie paskudne ciasne te domki z mini dzialeczka. Sorry to chyba lepiej miec mieszkanie w centrum za te cene. Albo dom z dzialka, ze jest gdzie ramiona rozciagnac. Pierdniesz a sasiad slyszy na dzialce obok LOL, szkoda kasy na cos takiego.
      • natassja Re: Nowe osiedle domów buduje się w Kiełczowie [W 14.08.13, 09:40
        No ale pomieszkają sobie ludzie w domkach pod piękna nazwą "Vienna ą ę", i będzie im luksusowo, ale tylko do rana, bo potem będą i tak ściskac się z pospólstwem z okolicznych bloków na drodze wyjazdowej z Psiego Pola. A potem wieczorem w drugą stronę ;-)
      • Gość: from Kiełczów Re: Nowe osiedle domów buduje się w Kiełczowie [W IP: *.man.tk-internet.pl 14.08.13, 10:52
        Taaak, lepiej mieszkać w mieście i wąchać spaliny z elektrociepłowni! W Kiełczowie domy ogrzewane są gazem. Dojazd do centrum - do Korony 2 minuty bez żadnych świateł i korków bo można jechać Bierutowską dzięki nowemu łącznikowi zbudowanemu na czas remontu Psiaka.
        W samym Kiełczowie kończą właśnie remont drogi plus nowy chodnik. Może to nie jest jeszcze miasto ale sklepy, przedszkola itp już tu są, rozwijają się inne usługi. Najważniejsze, że nie ma tu blokowisk, co najwyżej kilkumieszkaniowe niewysokie domy. Jest gdzie wyjść na spacer z dzieckiem i pobiegać. Cenimy sobie w Kiełczowie również brak chorób społecznych, drobnych pijaczków itp. tutaj nie widać. Co do wielkości ogrodów to koszenie dużego trawnika jest problemem a nawet mniejszy ogród to nie to samo co balkon mieście. Zawsze to latem dodatkowa powierzchnia mieszkalna gdzie dziecko może się bawić pod moją kontrolą, zamiast na trzepaku przed blokiem.
        • Gość: Hejo Re: Nowe osiedle domów buduje się w Kiełczowie [W IP: 194.251.119.* 14.08.13, 12:12
          E tam, dojazd do Korony w 30 sekund, a na rynek w 3 minuty! A w ogóle to za rok tramwaj, a za dwa stadion!

Kogo chcesz oszukać? To jest zadupie, dojazd to jest masakra, a bez auta zostaje jedzenie marchewki z grządki i słuchanie świerkotu wróbelka który siedzi na brzozie trzy wybiegi dalej, czasem przerywanego przez sąsiada który właśnie odwozi/przywozi cośtam.

Dom pod miastem - owszem fajna rzecz, jak ktoś nie ma dzieci (albo odchowane) i nie musi być codziennie w centrum. Ale to nie jest dom pod miastem tylko ciasne klity upchane jedno na drugim w miejscu gdzie była bardzo tania ziemia i lemingi łykały sen o przedmieściach. Coś dla tych którzy dali się omamić sarenką i krzaczkiem z reklamy.

• Gość: As Haha, znawca elektrociepłowni:) IP: 78.10.91.* 14.08.13, 12:43
          No to cię musze rozczarować-zamiast pisać bzdury i wierzyć w bajki zapytaj się pierwszego lepszego pracownika elektrociepłowni jak to jest ze "spalinami". Otóz po to komin jest tak wysoki, najwyższy w mieście,żeby cały dym opadał poza granicami miasta. Więc dla twojej wiadomosci, to te tony pyłów spadają włąsnie między innymi na twój kiełczów. Przykro mi.
          • Gość: Mieszkaniec Kiełcz Re: Haha, znawca elektrociepłowni:) IP: *.man.tk-internet.pl 19.08.13, 16:26
            Super, miasta są znane ze smogów, bo w mieście do dziś dnia pali się w piecach w ramach oszczędności. W Kiełczowie w nowych domach pali się gazem, czego efektem jest tylko para wodna i dwutlenek węgla, dlatego nic nie śmierdzi. Ludzi w tych domach stać na gaz, a w przypadku nieocieplonej kamienicy w centrum to się nie opłaca.
            Chodzę często na spacery przy tym osiedlu Viena i z tego co widziałem, plac zabaw jest przewidziany (choć jeszcze nie jest dokończony).
            Ja tam wolę dom pod miastem (a właściwie na jego granicy). Właściwie można powiedzieć, że Kiełczów leży w mieście - nie będzie to nadużycie. Wiele osiedli miejskich wygląda dużo gorzej. Mamy nową drogę, której wiele dzielnic Wrocławia może pozazdrościć, poza tym odległość od Rynku też jest mniejsza niż z niektórych dzielnic Wrocławia. Jak szukałem domu/mieszkania, liczyłem te odległości i np. z Leśnicy jest 15 km do centrum, a z Kiełczowa 11 km, poza tym korki od strony Warszawy są najmniejsze, szczególnie po otwarciu autostrady i nowego odcina S-ki.
            Obecnie otwiera się wiele sklepów i punktów usługowych, widać, że do Kiełczowa wchodzi miasto.
            • Gość: As Re: Haha, znawca elektrociepłowni:) IP: 78.10.89.* 20.08.13, 11:18
              Zgadzam się w wielu sprawach-odnosiłem się wyłacznie do mitu związanego z elektrociepłownią. A to,że ogólnie na Kiełczowie jest ciszej, bardziej zielono i bez patologii to inna sprawa.
    • wujek_dobra_rada6 A gdzie informacja że to artykulik sponsorowany? 14.08.13, 09:37
      ...trochę uczciwości redaktorki kochane!
      • gawel_czuma Re: A gdzie informacja że to artykulik sponsorowa 14.08.13, 11:06
        artykuł jest sponsorowany przez tych, którzy klikają - wizualizacje zawsze dają dużo klików i reklamodawcy płacą :)
        • natassja Re: A gdzie informacja że to artykulik sponsorowa 14.08.13, 11:08
          Każda rozgarnięta w miarę osoba instaluje plugin do przeglądarki likwidujący slajdszoły.
          • gawel_czuma Re: A gdzie informacja że to artykulik sponsorowa 14.08.13, 16:04
            toteż płacą ci nierozgarnięci :)
    • Gość: M. Re: Nowe osiedle domów buduje się w Kiełczowie [W IP: *.156.114.116.mortin.pl 14.08.13, 22:24
      Sponsorowany, widać. Do tego nieprawdziwy. Po pierwsze to osiedle się nie buduje, ono już od roku stoi gotowe i jakoś nikt nie chce kupować, a deweloper trzyma ceny.
      Ponadto "osiedle" kojarzy mi się z pełną infrastrukturą, a tam nawet drogi dojazdowej nie ma (jest gruntowa). Poza domkami deweloper nie zbudował NIC, placu zabaw, dojazdu...
      Trzecia nieścisłość - piszą, że w Kiełczowie jest kanalizacja. Jest, ale nie wszędzie.
      Szkoła podstawowa za to jest, a gimnazjum w Wilczycach.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka