Dodaj do ulubionych

Niższe pensje dla pracowników szpitala na Broch...

IP: *.ip.pop.e-wro.net.pl 12.08.04, 22:20
Pan Marek Nikiel już chyba kiedyś mieszał w Szpitalu Marciniaka...
reaktywacja???
Obserwuj wątek
    • Gość: PIEL. Re: Niższe pensje dla pracowników szpitala na Bro IP: *.wroclaw.czk.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 12.08.04, 22:30
      Z GŁODOWEJ PENSJI ZABRAĆ TO ILE ZOSTAŁO ?
      • Gość: Rafis Pytanie do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:06
        Ale czemu chcecie pracować za tak małe pieniądze?
        • Gość: Ewa Re: Pytanie do pracowników IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 12.08.04, 23:11
          Ja myślę, że oni o niczym innym nie marzą - pracować właśnie za tak małe
          pieniądze. Człowieku, o czym Ty mówisz?
          • Gość: Rafis Re: Pytanie do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:12
            Nie rozumiem, czy to jest ostatni szpital w UE?
            • Gość: Ewa Re: Pytanie do pracowników IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 12.08.04, 23:17
              Największy oddział ginekologiczno - położniczy na Dolnym Śląsku
              • Gość: Rafis Re: Pytanie do pracowników IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.08.04, 23:22
                Widocznie nie jest potrzebny - przykro mi to mówić, ale obecnie mamy gospodarkę
                kapitalistyczną. W skrócie polega ona na tym, że pieniądz robi pieniądz. I to
                pieniądz pokazuje, że ten szpital musi zostać zlikwidowany, gdyż pieniędzy nie
                daje, a pochłania.

Chyba, że znajdziesz sponsora?
                • Gość: Ewa Re: Pytanie do pracowników IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 12.08.04, 23:41
                  Powiedz to pacjentkom, nie mnie. Z drugiej strony, jak nie znajdą miejsca we
                  wrocławskich szpitalach, zawsze mogą jechać do taksówką Trzebnicy.
                  • Gość: Rafis Ogłoszenie dla pacjentów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 00:23
                    Wiesz, ja z pacjentami boję się rozmawiać o kapitaliźmie, stają się jacyś nerwowi.

Poza tym to nie ja wymyśliłem, że mamy kapitalizm, więc nikomu z tego się nie
                    będę tłumaczył.

Wracając do pacjentów - ci, którzy się jeszcze nie nauczyli podstaw gospodarki
                    rynkowej, umrą szybciej. Tak, czy siak - pieniądz zrobi pieniądz. Czy tego
                    chcecie, czy nie. Prędzej czy później.
                    • Gość: Marek Re: Ogłoszenie dla pacjentów IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:50
                      A od kiedy w kapitalizmie szpitale robią pieniądze. Od kiedy policja straż
                      pożarna robi pieniądze?!?!
                      Jak połacisz wysokie składki przez 20 lat i stracisz pracę, pójdziesz do
                      szpitala i nie będziesz miał 10zł na cukierki dla wnuczka lekarza i umrzesz
                      szybciej to trochę wcześniej zrozumiesz.
                • Gość: Patryk Re: Pytanie do pracowników IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 13.08.04, 00:42
                  Widocznie nie jest potrzebny - przykro mi to mówić, ale obecnie mamy gospodarkę
                  > kapitalistyczną.
                  Niestety nie mamy jej w czesci dotyczacej szpitala-tu wolny rynek nie
                  dziala.Tzn.dziala w czesci dotyczacej kosztow-nie dziala w czesci dotyczacej
                  przychodow (jesli rozumiesz co mam na mysli).
                  Wyobraz sobie taksowkarza,ktory kupuje samochod,oleje,benzyne,opony i
                  wycieraczki,placi za serwis i naprawy po cenach rynkowych-a tu nagle ktoregos
                  dnia Sejm uchwala,ze za taksowki placi Narodowy Fundusz Taksowkowy a nie
                  pacjent,tfu...pasazer.I faktycznie placi...albo nie,ale jak juz placi,to czesto
                  nie zwraca sie nawet za benzyne (taka stawke ustala arbitralnie Fundusz,gluchy
                  na wszelkie argumenty,ze stawki nie pokryja kosztow).
                  I teraz wytlumacz temu hipotetycznemu taksowkarzowi,ze dziala w warunkach rynku.
                  I tak wlasnie ma dzialac szpital im.Falkiewicza,wiec moze juz nie powtarzaj
                  tego "sloganu o rynkowych mechanizmach w ochronie zdrowia w Polsce".
                  • Gość: Rafis Rozchody/Przychody IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.08.04, 01:01
                    "Tzn.dziala w czesci dotyczacej kosztow-nie dziala w czesci dotyczacej
                    przychodow (jesli rozumiesz co mam na mysli)."

Ale to znaczy, ze którą część w/g ciebie trzeba zmienić? Wydatkową czy przychodową?
                    • Gość: Patryk Re: Rozchody/Przychody IP: *.dsl.lsan03.pacbell.net 13.08.04, 01:13
                      Jasne,ze mozna ruszyc wydatki.Np.pobory pracownikow obnizyc o 50%.Albo o 100%!
                      Albo uchwalic,ze szpitale placa za energie,leki ,zywnosc,serwis sprzetu,itd.
                      10% kwoty,na ktora opiewa rachunek.Bo sluza spoleczenstwu,czyli nam wszystkim!
                      (zartowalem)
                      Ruszyc przychody szpitala,rzecz jasna.
                • Gość: Ewa W Re: Pytanie do pracowników IP: *.biskupin.wroc.pl / *.dsl.biskupin.wroc.pl 13.08.04, 09:14
                  Wiesz, ja też jestem zwolenniczką gospodarki rynkowej. Tyle, że tu nie ma mowy
                  o zdrowych zasadach (bo fundusz chory;) i chyba sobie świetnie z tego zdajesz
                  sprawę. Ryba psuje się od głowy; można powiedzieć, że ten szpital, to końcówka
                  jej ogona;)
                  • Gość: Marek Do Rafisa IP: *.internetdsl.tpnet.pl 13.08.04, 12:46
                    Czlowieku pomyslales o tym co pieszesz?! Albo nie masz rodziny, albo pałasz
                    zemstą za to w jakich warunkach przyszedłeś na świat.
                    Wyobraź sobie kobietę w zaawansowanej ciąży , która nie może się przemieszczać,
                    i właśnie funduję się rehabilitację psychologiczną taką żeby poroniła.
                    Kapitalizm tu akurat ma się tak jak odrąbanie głowy sąsiadowi dla wyciągnięcia
                    z jego kieszeni 5zł.
                    Gdyby NFZ i cała banda zarządzająca pieniędzmi na dolnym śląsku nie
                    opie.rdoliła kasy, łącznie z lekarzami itp. nie byłoby takich problemów.
                    Do tego dochodzi to, że nasza świta polityczna jest jak stara wymięta kurwa.
                  • Gość: Rafis Re: Pytanie do forumowiczów IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 13:16
                    Skoro od głowy, to po co ten atak na dyrekcję? Co ona winna?
                    Ma określoną ilość kasy do podziału, i jeśli wyda więcej niż
                    ma, to na głowę sam bym mu wysłał prokuratora.

Co do zwiekszania strony przychodowej - skąd weźmiesz na to
                    pieniądze?
                    • Gość: Patryk Re: Pytanie do forumowiczów IP: *.oc.oc.cox.net 15.08.04, 05:38
                      > Co do zwiekszania strony przychodowej - skąd weźmiesz na to
                      > pieniądze?

Czy sprzedawca samochodów pyta,skąd ludzie wzięli pieniądze jak mają ochotę
                      kupić samochód?A piekarz-też o to pyta?A dostawca energii elektrycznej-pyta?
                      Wycięcie wyrostka kosztuje tyle i tyle .Poród w szpitalu -tyle i tyle.Cesarskie
                      cięcie-xxxxx zł.Złamanie nogi-yyyy zł.A co mnie obchodzi,kto zapłaci-kolejny
                      ubezpieczyciel typu NFZ-bis,kasa chorych v.2.01. czy pacjent za pomocą karty
                      Visa Electron?

P.S.Jeśli nie wiesz jak się finansuje tego typu rzeczy na całym świecie to
                      zapraszam do zgłębiania tematu na własna rękę-są
                      żródła,artykuły,porównania,dyskusje...co dusza zapragnie.Jeśli chcesz tylko
                      prowokować-szkoda czasu,zdrówka życzę!
    • branwen Re: Niższe pensje dla pracowników szpitala na Bro 13.08.04, 07:40
      Nadal jest tam dyrektorem.. i Marciniak jest jednym z lepiej "stojących"
      szpitali w województwie.. Dalej chyba mówić nie trzeba.. Chociaż nie, należy
      zapytać kiedy został dyrektorem Falkiewicza, a kiedy powstało ogromne
      zadłużenie szpitala, kto wówczas tam dyrektorował.. i czy ten ktoś lub ci
      ktosie do jakiejś odpowiedzialności pociągnięci zostaną.. bo odwołani ze
      stanowiska to chyba zostali w nagrodę.........
    • Gość: KARIOKA A PAN DYREKTOR... IP: *.dominet.pl / 217.30.157.* 13.08.04, 11:26
      ... WZIOŁ Z 5000 NA RĘKĘ I NIE ZAMIERZA SOBIE OBCINAĆ PĘSJI BO I TAK "MAŁO
      ZARABIA". PROWADZI ZAPEWNE PRYWATNY GABINET, KASIORA SAMA WPADA DRZWIAMI I OKNAMI.
      PIELĘGNIARKA DOSTAJE TERAZ 730 ZŁ NA RĘKĘ A PO ZMIANIE BĘDZIE PRACOWAĆ PO 10
      GODZIN TO ZNACZY NA TRZY CZWARTE ETATU I DOSTANIE 550 ZŁ. JA CHYBA BYM
      PSYCHICZNIE SIĘ WYKOŃCZYŁA. ZAMKNĄ SZPITAL A ZA TRZY MIESIĄCE JAKIMŚ CUDEM
      ZOSTANIE TAM OTWARTA PRYWATNA KLINIKA PANA DYREKTORA. PARODIA
    • wwww_www_ww_w Re: Niższe pensje dla pracowników szpitala na Bro 13.08.04, 11:36
      Dlaczego niby w tym roku jest mniej pieniędzy w tym roku na świadczenia usług
      medycznych, skoro składka wzrosła od stycznia o 0,25%. Lekaże tego tak nie
      odczują, mogą prywatnie dorobić, ale inni pracownicy już nie bardz jak np.
      pielęgniarki czy położne czy salowe itp. Kiedy w Polsce w służbie zdrowia
      bedzie lepiej składka na ubezpieczenie zdrowotne powinna wrosnąć o min. 1,5%
      • Gość: Patryk Re: Niższe pensje dla pracowników szpitala na Bro IP: *.oc.oc.cox.net 14.08.04, 04:45
        A kto powiedział,że pielęgniarka czy salowa nie może dorobić?Jasne,że
        może.Niekoniecznie w swoim zawodzie,ale może.Nie tylko lekarze mogą,nikt tego
        nie zabrania .
        Chore jest tylko to,że te zawody muszą dorabiać do poborów otrzymywanych w
        Polsce.Nigdzie na świecie nie płaci się im tak mało w porównaniu do średniej pensji.
    • Gość: baldwinn zabrał jednym dał drugim IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 00:53
      Pan Dyrektor Nikiel, który jest jednocześnie dyrektorem szpitala Marciniaka i
      szpitala na Brochowie (Falkiewicza), obiciął pensje pracownikom Falkiewicza, a
      podniósł o 300 złotych lekarzom i pielęgniarkom z Marciniaka.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka