Dodaj do ulubionych

Skargi na operatora telewizji kablowej

13.08.04, 21:26
"Nie potrafię samodzielnie nastawić odbiornika (...)"
Ręce opadają! A tyłek to pan sam wytrzeć potrafisz?
Obserwuj wątek
    • yenna_m Re: Skargi na operatora telewizji kablowej 13.08.04, 22:34
      wiesz co czarownik?

zal mi Ciebie.

pare linijek od czasu do czasu w dolnoslaskiej tak ludziom umysl wypacza ;)

PS: A moze to starszy czlowiek, ktory naprawde nie potrafi?
      • wielki_czarownik Wiesz co? 13.08.04, 22:44
        Czasami mi siebie też jest żal... ale szybko mi mija ;)
        • yenna_m Re: Wiesz co? 13.08.04, 22:49
          cale szczescie ;)

pozdrawiam serdecznie :)
        • Gość: wielki mistrz Re: Wiesz co? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.04, 20:08
          Ciekawe ile czasu ci zajmie ustawienie 50 kanałów. Ale w jakiejś sensownej
          kolejności, bez użycia automatycznego strojenia i bez cyfrowej informacji o
          aktualnie ustawionym kanale? Mi to zajęło 20 minut. Ciekawe ile zajęłoby to
          tobie?
          • piast9 Re: Wiesz co? 14.08.04, 20:19
            Gratuluję sukcesu.

Z tego co się orientuję problem dotyczył umiejętności przestrojenia jednego z
            programów w TV na inną częstotliwość. Tą czynność opisuje instrukcja obsługi
            telewizora w sposób taki, że poradzi sobie z nim każdy kto tylko spróbuje a nie
            będzie załamywał rąk że "ja nie potrafię".
            • Gość: kołodziej9 Re: Wiesz co? IP: *.wroclaw.mm.pl 14.08.04, 20:28
              Dotyczył multimediów. A następnie pewnego chama naigrywającego się ze starszego
              człowieka, który wcale nie musiał już mieć pilota. Starszy gościu nie musi mieć
              twoich umiejetności. W każdym bądź razie ktoś tu miał rację - jest chamstwem
              wysmiewanie się przez niejakiego WC ze starszych ludzi.
              • Gość: wielki mistrz Re: Wiesz co? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 14.08.04, 21:50
                Chyba nie pojąłeś mojej ironii?
    • Gość: JS Re: Skargi na operatora telewizji kablowej IP: *.vit.de / 213.69.199.* 13.08.04, 23:49
      Ja rowniez mam bardzo negatywna opinie o firmie Multimedia. 1) Kontakt
      telefoniczny z frma jest bardzo trydny, w maju odsluchiwalam tylko nagraia o
      przepelnionej skrzynce wiadomosci telefonicznych, 2) na zanistalowanie
      internetu czekalam ponad 2 miesiace, a samo zainstalowanie wymagalo
      kilkakrotnych wizyt pracownikow firmy - w miedzyczasie czas promocyjnego
      abonamentu uciekal, 3) o ciaglych zmianach w ofercie programowej napisali juz
      inni - karygodne!, 4) pracownicy firmy sa czesto niekompetentni, a jeden z nich
      byl nawet obrazliwy, 5) metoda osobistego dostarczania rachunkow za uslugi do
      domu klienta - a nie przesylanie ich poczta tez nie jest zbyt profesjonlana.
      JS
      • almac Re: Skargi na operatora telewizji kablowej 14.08.04, 03:54
        "Rok temu Multimedia Polska kupiły Dolnośląską Telewizję Kablową. I podniosły
        opłaty. Ponownie abonament podwyższono w maju. - O 7 proc., ponieważ po wejściu
        do Unii musimy płacić podatek VAT tej wysokości - wyjaśnia Ziętek."

A ja za swoją kablówkę (55 programów w tym 37 programów polskojęzycznych) płacę
        30 zł (ostatnia podwyżka była od 01.01.2003r., ciekawe, że jakoś nie podnieśli
        abonamentu z powodu 7% VAT-u po wejściu do Unii).
        Natomiast zmiana częstotliwości programów już od b. dawna się nie zdarza. W tym
        roku były tylko 2 zmiany: wiosną wycofano TVN Meteo i w to miejsce pojawił się
        TVN Turbo, a ostatnio dodano nowy program: MTV base.
        • Gość: sara Re: Skargi na operatora telewizji kablowej IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.08.04, 12:58
          Uważam że wyrzucanie i zmiany w programach to skandal. Płacę za konkretny
          pakiet i przy takiej zmianie powinienem mieć prawo do natychmiastowej i
          bezpłatnej rezygnacji z abonamentu. Co na to Ochrona Konsumenta. Wydaje mi sie
          ża na to też są paragrafy jak na każdą inną usługę.
    • b52 Re: Skargi na operatora telewizji kablowej 14.08.04, 09:43
      wy chyba nie wiecie co to są kłopoty, spróbujcie UPC to się dowiecie że są
      jeszcze gorsi we Wrocku
      • Gość: zetkaka Re: Skargi na operatora telewizji kablowej IP: *.kom / *.kom-net.pl 14.08.04, 10:47
        Zgadzam się z opinią o UPC. Jest chyba jedna z najdroższych kablówek we
        Wrocławiu (prawie 50 Pln za miesiąc). A często sie zdarza, że programu nie ma w
        ogóle i dla obejrzenia chociażby pogody trzeba sie przełączać na antenę
        pokojową lub zbiorczą. Zastanawiam się czy antena satelitarna nie byłaby
        lepszym (mniej zawodnym i tańszym) rozwiązaniem.
    • Gość: yenna_m Re: Skargi na operatora telewizji kablowej IP: *.wroclaw.mm.pl 14.08.04, 11:11
      Tak, ale net przez mm jest beznadziejny.
      Nie wiem, jak oni mają skonfigurowaną sieć, ale bardzo długo wiele stron mi
      poprostu się nie ładowało (wczesniej, przy innym operatorze nie bylo tkaich
      problemow).
      Do tej pory z masą witryn nie mam kontaktu.

Zglaszalam wielokrotnie rzecz w biurze obslugi klienta - zawsze rozkladano ręce
      i mowiono: ale to nie nasza wina, to wina tepsy.

A mialo byc tak pięknie ;)

Pomijam fakt roznoszenia rachunków - parę razy zdarzyło się nam, że roznoszący
      rachunki DOBIJAŁ się do drzwi ok 21.30. Wiecie - wydzwanianie plus walenie w
      drzwi (dzwonek jest cichy i pewnie facetowi wydawalo się, że nic nie slyszy ;) )

Jakos ci z energetyki potrfią przyjsc o w miarę sensownej godzinie ;)

Ale jak ten sam pracownik jest i do spisywania umow z nowymi klientami, i do
      roznoszenia rachunkow, i do teleobslugi klienta, to co sie dziwic ;)

Facet roznosi te cholerne rachunki wtedy, kiedy moze ;)

Ciekawe, kiedy on spi ;)

• Gość: klient multimediów Re: Skargi na operatora telewizji kablowej IP: *.wroclaw.mm.pl 14.08.04, 17:12
        To do mnie przychodzi chyba ten sam pracownik Multimediów. Tylko ja go nie
        tłumaczę bo zawsze wali w drzwi i głośno dzwoni do samego ich otwarcia nawet
        gdy jest po 21.00. Dodam, że na drzwiach mam kartkę informującą, że w
        mieszkaniu mieszkają małe dzieci. Facetowi zwracałem uwagę, zachowania nie
        zmienił a usłyszałem jedynie że jak coś mi się nie podoba to mogę złożyć
        skargę. Chyba rzeczywiście te skargi to też sam odbiera bo nie byłby taki
        pewien. Chyba pozostaje sięgnięcie do innych środków perswazji bo dzieciaki mi
        parę razy obudził, a kto ma maluchy to wie jak trudno płaczące uspokoić.
        A co do tych problemów z Multimediami i innymi kablówkami to wynikają chyba z
        ich tak naprawdę monoplistycznej pozycji. Dowiedziałem się, że żadna inna
        kablówka nie obsłuży mojego bloku bowiem spółdzielnia innych nie wpuszcza. W
        tej sytuacji mogą nas wszystkich olewać bo zakładają, że nie zrobimy tego co
        można czyli nie wypowiemy umowy z ich winy. Przecież umawiałem się na pakiet, a
        wszelkie zmiany pakietu są zmianą umowy. Nie muszą też przejmować się chamstwem
        praconika. Przecież nie mamy wyboru.
        • Gość: klient mm ;( Re: Skargi na operatora telewizji kablowej IP: *.wroclaw.mm.pl 15.08.04, 18:08
          Mam to szczescie iz moje drzwi otwieraja sie na zewnatrz i jak mam takiego
          intruza za drzwiami energicznym ruchem wubijam mu walenie w drzwi, a
          sarkastyczne przepraszam dodaje celowosci mojego dzialania.
          Natomiast odnosnie ofert programowej MM nie chodzi tylko o zmiane w pakietach
          oraz przeniesienie jednego programu TVN24, a o dosc czeste mieszanie w
          programach zamieniajac je miejscami. Przez tak kretynskie dzialanie podczas
          wyjazdu na urlop magnetowid nagral mi zupelnie inny program niz mialem
          zaprogramowany, gdyz podczas mojej nie obecnosci ktos wpadl na pomysl zmian
          czestotliowsci.

P.s Do pseudo czarodzieja
          Jest wiele lepszych zajec niz przeprogramowywanie 3 telewizorow i 2
          magnetowidow co kilka tygodni, poniewaz ktos mial ochote pomieszac w ukladzie
          programow. Niestety nie kazdy odbiornik programuje sie bez klopotu
          • wielki_czarownik od CZAROWNIKA nie CZARODZIEJA 15.08.04, 18:37
            Nikt nie neguje faktu, że takie zmienianie kanałów to chamstwo czystej wody. Sam pamiętam jak jeszcze miałem kablówkę to zamiast Reality TV nagle miałem DSF :-/ I to powtarzało się w zasadzie co miesiąc. Zrezygnowałem w końcu z tego badziewia bo wszystkie fajne programy jakie miałem na początku zamieniono mi na jakiś syf którego nie dało się oglądać.
            Mi zaś chodzi o całkowitą bezradność człowieka który nie potrafi wyregulować telewizora. To jest po prostu wstyd.
            • Gość: yenna_m Re: od CZAROWNIKA nie CZARODZIEJA IP: *.wroclaw.mm.pl 17.08.04, 18:51
              > Mi zaś chodzi o całkowitą bezradność człowieka który nie potrafi wyregulować
              te
              > lewizora. To jest po prostu wstyd.

co nie zmienia faktu, ze kablowka daje ciała.
    • Gość: klient Multimediów Re: Skargi na operatora telewizji kablowej IP: *.wroclaw.mm.pl 14.08.04, 17:21
      To niegrzecznie tak komentować starszych. Może by Pan tak w swojej "Wielkiej
      Księdze Czarów" znalazł czar wyposażajacy siebie w odrobinę tolerancji, a przy
      okazji wytwarzający umiejętność rozumienia otaczajacego Pana świata? Nie
      wszyscy muszą posiadać umiejętność strojenia odbiornika bowiem nie jest to
      normalna czynność potrzebna do jego obsługi dla wielu starszych ludzi (żeby
      uniknąć złośliwości - dla mnie jest i nie jestem starszym człowiekiem). Nie
      wiem czy jest Pan świadomy, że dla większości ludzi posiadanie dostępu do
      internetu i wielu urządzeń nie jest normalnością. Czy oni też są od Pana gorsi?
      Według mnie wielu z nich jest ludzmi kulturalniejszymi od Pana. A tak przy
      okazji - może Pan zapamięta te swoje uwagi na okoliczność swojej sytuacji za
      jakieś 50 lat. Założę się, że będą wtedy na świecie rzeczy których Pan nie
      będzie umiał zrobić, które to rzeczy dla ówczesnych dwudziestolatków będą
      normalne. Oby nikt wtedy nie mówił o podcieraniu tyłka przez Pana.
      • Gość: Zoe Re: Skargi na operatora telewizji kablowej IP: 213.199.196.* 14.08.04, 17:55
        Mam dużą nieprzyjemność od czasu do czasu zahaczć o wypociny wielkiego
        czarownika,to nie wielki czarownik , to zwyczajny cham!!!
      • b52 Re: Skargi na operatora telewizji kablowej 14.08.04, 18:18
        wreszcie ktoś Ci powiedział prawdę o Tobie, a tak potrafisz się wymądrzać na
        forum i na każdy temat :P
    • wielki_czarownik HEHEHE 15.08.04, 17:32
      Piszecie, że "starszy człowiek i on nie umie". Ludzie!! Jest trzecie tysiąclecie!! Nie chodzi tu o wykonywanie czynności pokroju obsługi komputera pokładowego na statku kosmicznym czy systemu nawigacyjnego na okręcie podwodnym, ale o zwyczajną czynność obsługową jaką jest regulacja telewizora! Wciśnięcie w odpowiedniej kolejności 4 czy 5 klawiszy (ewentualnie pokręcenie pokrętłem w lewo/prawo)! Rzecz która jest opisana w każdej instrukcji obsługi. Rzecz tak samo skomplikowana jak zmiana kanału czy wyregulowanie ostrości obrazu.
      Niedługo jakiś dziadzio powie, że on radia przyciszyć nie potrafi a sąsiadka mu musi światło w pokoju zapalać, bo "tyle tych dziwadł na ścianach, że człek się gubi".
      Jeżeli ktoś nie daje sobie rady z podstawowymi czynnościami obsługowymi nowoczesnych urządzeń domowych to widać albo powinien przeprowadzić się do domu starców albo wyjechać na wieś, odłączyć sobie prąd, wodę i gaz i żyć jak w XIX wieku skoro technika go przerasta.
      • Gość: yenna_m Re: HEHEHE IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.04, 15:52
        w_c wiesz, strojenie telewizora to nie jest umiejetnosc potrzeba do zycia.
        moim zdaniem.

poza tym chyba, jesli MM oferuje strojenie aparatu tv jako usluge (a ktos tego
        nie potrafi - i jego sprawa, ze nie potrafi, nie musi umiec i tyle), to
        przegieciem jest przestawianie czestotliwosci nadawanych programow

czyzby mm byla w tak slabej kondycji finansowej, ze
        1. ma jednego pracownika do wszystkiego? ;)
        2. w razie niedoborow finasowych zmienia co rusz czestotliwosc nadawania
        programow telewizyjnych, zeby na tych kilku emerytach dorobic kilka razy po 20
        zetow? ;)

powiem tak: gdybym miala mozliwosc, dawno bym zmienila kablowke.
        Ale niestety (i tu mi sie cisna najgorsze przeklenstwa na usta) moja
        spoldzielnia podpisala jakas podejrzaną umowe z mm na wylacznosc nadawania w
        moim bloku, i zadnemu innemu dostawcy tv kablowej czy netu nie pozwala wejsc na
        teren budynku z oferta

az sie noz otwiera i prosi sie normalnie, zeby w koncu zglosic to do jakiegos
        urzedu jako praktyke monopolistyczna

u nas mm jest monopolista w bloku
        albo masz mm, albo odbierasz program przez antene zbiorczą
        i nie ma czwartej alternatywy ;)
        niestety.
    • Gość: Obserwator może W_C przestroi temu panu odbiornik bezpłatnie? IP: *.wrzos.wroc.pl 15.08.04, 19:22
      - byłby to miły gest z jego strony. A pan się już sam podetrze.

- Multimedia ciągle zmienia zestaw programów, żonglując nimi po wszystkich
      częstotliwościach. Starsi ludzie mają naprawdę problemy z ustawieniem tych
      kanałów.
      - TVN styl to zwykła "kicha"
      - nie ma już Polsatu Sport :-(
      - zamiast "Ale Kino" jest "Europa, Europa" (moim zdaniem gorszy)
      - facet roznoszący faktury za abonament, potrafi to zrobić w dniu płatności :-P
      • Gość: yenna_m Re: może W_C przestroi temu panu odbiornik bezpła IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.04, 15:45
        e... w dniu platnosci to jeszcze miodzio :)
        mi facet fakture przyniosl jakies 3-4 dni PO terminie platnosci :)

I to dopiero mistrzostwo :)
        Juz na wejsciu byłam w zwłoce ;)
    • Gość: Gonzales A gdzie napisane, że to starszy cżłowiek IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 16.08.04, 12:39
      nie potrafi wyregulowac odbiornika? Jest to raptem sugestia jednej z userek,
      tymczasem wszyscy wsiedli na w_cz jakby miał zamiar kogoś zamordować.
    • Gość: Feliks Błaszczyk Re: Skargi na operatora telewizji kablowej IP: *.wroclaw.mm.pl 16.08.04, 16:07
      Nie mówiąc już o tym że aby mieć internet ( który też co chwile drożeje )
      należy wykupić wszystkie pakity TV jest to moim zdaniem działanie
      monopolistyczne. Jedno wiedze, ze Multimedia mają talent tylko do podnoszenia
      opłat w zamian nic nie dając.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka