Gość: Mariusz IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 22.08.01, 18:23 Spodziewam sie wizyty moich kontachentów z Francji. Polećcie mi proszę do jakiej restauracji mogę ich zabrać. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: darwin Re: RESTAURACJA - godna polecenia IP: *.cafeweb.isp.pl 22.08.01, 22:24 Polecam Gospode Wroclawska w Sukiennicach. Jedzenie jest typowo polskie, ale bardzo smaczne. Porcje sa duze i wnetrze knajpy tez jest fajne. Dwa minusy: ceny sa dosyc wysokie i niestety, jak zle trafisz, to obsluga bywa czasem niemrawa. Ale generalnie jest bardzo OK, zwlaszcza dla gosci z zagranicy.Smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: feran Re: RESTAURACJA - godna polecenia IP: *.txucom.net 23.08.01, 00:28 Wiejska moze byc.Absolutnie nic z ryb,sa rozmrazane i nikt nie umie gotowac.Nie probuj im imponowac,kuchnia francuska to ekstraclasa a my czwarta liga.We Francji trzeba sie uczyc ok 20 lat by byc kucharzem w 3gwiazdkowej restauracji. Takich ludzi w Polsce nie ma.Zadne tam prosciutto z melonem.Sniadania mamy dobre,piwo,zupy i ciastka - i to wszystko. Jedyna rzecz ktora mi zaimponowala to kawior restauracjii rybnej kolo Ratusza.Przy cenech w USA to prawie za darmo,no i dobry,cala reszta nie nadje sie do jedzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Katka Re: RESTAURACJA - godna polecenia IP: *.ite.pwr.wroc.pl 23.08.01, 08:26 a ja polecam Stańczyka. on zawsze miał swój urok. gorzej z bogactwem menu. Może być też Złoty Pies Odpowiedz Link Zgłoś
pszczolowski Re: RESTAURACJA - godna polecenia 23.08.01, 13:53 kontrahent je chetnie ;-) zwlaszcza gdy jest z Francji (jak slusznie zauwazyl feran). Francuzi sa bardzo otwarci na rozne kuchnie swiata i czesto korzystaja z okazji aby sie o tym przekonac naocznie (no powiedzmy "naustnie"). Znajdz dobra knajpe z polska kuchnia. Lwowska w Rynku miala doskonaly zurek, dobre pierogi z miesem, dziczyzne, sandacza etc. Nie proponuj piwa, nawet butelka Egri Bikaver''a (do miesa) albo renskiego wytrawnego (do ryby) sa bardziej udanym napitkiem. Unikaj knajp pseudo-wloskich. Bon apetit ! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Karaś Re: RESTAURACJA - godna polecenia IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 23.08.01, 14:09 Tylko i wyłącznie Splendido. Kontrachenci będą całować Cię po stopach. Odpowiedz Link Zgłoś