martouf 04.09.04, 20:44 Ktoś się orienyuje czy gdzieś we Wrocku można się jeszcze wykąpać pod gołym niebem i wygodnie poleżeć na słoneczku? Czy wszystko już pozamykali? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: MWN Re: Kąpieliska we Wrocławiu IP: *.wroclaw.cvx.ppp.tpnet.pl 04.09.04, 21:51 Niestety, ja również tęsknię np. za Morskim Okiem i to przy dzisiejszych 27 stopniach C. To naprawdę skandal by za nasze pieniądze nie można byłoby raz zadziałać niestandardowo i dla naszego wspólnego interesu. Winą jest sztywniackie trzymanie się się planu, choć i ten ostatnio padł, bo kąpielisko wyłączono już 29 sierpnia, tak że nie było nywet czynne do 1 września. Również względy bezpieczeństwa tego nie tłumaczą: jak pokazał wypadek utonięcia 17- latka nie ilość ratowników jest tu istotna, co ilość kąpiących się. We wrześniu przy mniejszej ilości wypoczywających wystarczyłoby 2 ratowników. A boiska? Te dwa do siatki naprawdę szkoda by niszczały. Ech, miasto położone nad wodami a naprawdę nie ma się gdzie kąpać. W zeszłym roku w połowie września przy 29 C poszedłem na kąpielisko od strony siłowni. Ledwo wszedłem do wody już mnie kierownik postraszył ochroną. Ciekawe czy weszliby do wody za mną? Odpowiedz Link Zgłoś
almac Re: Kąpieliska we Wrocławiu 04.09.04, 22:51 Gość portalu: MWN napisał(a): Ledwo wszedłem do wody już mnie > kierownik postraszył ochroną. Ciekawe czy weszliby do wody za mną? Pewnie wodę by spuścili.... Odpowiedz Link Zgłoś